Ploggen: De week van Irene 10

 

Wauw, plog nummer 10 alweer. Ik weet nog goed dat ik net bij Proud2Bme kwam werken en sindsdien is de tijd voorbij gevlogen. Nog altijd vliegt de tijd, maar dat betekent alleen maar dat ik het naar m'n zin heb en dat is ook zeker zo! Ook deze week kwamen er weer een aantal leuke en bijzondere dingen op m'n pad. 

♥ Maandag
Vandaag begon ik om 10 uur thuis met werken. Ik heb van die tijd gebruik gemaakt om lekker tot 9 uur in bed te blijven liggen. Voor sommige mensen is dat al vroeg zat, maar ik ben echt een ochtendmens, dus voelt mij voelt dit al als uitslapen. Ik lig daarintegen meestal wel voor 12 uur in bed, dus ik maak m'n uurtjes wel. Na een ochtendje gewerkt te hebben ben ik 's middags naar de sportschool geweest. Ik heb niet echt een plan van aanpak wanneer ik naar de sportschool ga. Ik doe een beetje waar ik zin in heb en wat goed voelt. Voor mij is dit echt een vorm van ontspanning. 

Na het sporten heb ik wat foto's van kleding op United Wardrobe gezet. Ik had al een hele tijd een tas met kleding liggen die ik graag een tweede leven wilde geven, maar het kwam er maar nooit van. Ik ben blij dat ik het nu even heb gedaan, achteraf was het veel minder moeite dan ik me had voorgesteld. De foto's had ik het weekend hiervoor al gemaakt. Af en toe trok ik dan wel iets aan waarvan ik dacht 'Ah, maar dit is leuk!', maar als ik dan heel eerlijk naar mezelf ben droeg ik het toch nooit, dus dan kan ik er beter iemand anders blij mee maken.

Daarnaast dronk ik de hele dag al thee uit een super mooie theepot die ik laatst achterin de kast had gevonden. Waarom lag het nou achterin de kast?! Ik ben er verliefd op! Veel mensen zouden zoiets te mooi vinden en zonde om te gebruiken, maar ik vind het dan eerder zonde om niet te gebruiken. Ook kreeg ik een berichtje van m'n vader dat we met het roller derby team in de krant stonden! Zo leuk! Verder heb ik een beetje geschilderd, gekookt en Zelda gespeeld tot het tijd was om te gaan slapen.

♥ Dinsdag
Ik had bijzonder lekker geslapen, misschien wel omdat ik niet echt iets actiefs had gedaan in de avond, maar echt lekker had ontspannen. Ik werd uitgerust wakker en besloot de dag met meditatie en yoga te beginnen. Dit wilde ik al een tijdje weer oppakken. Soms lukte het dan één dag, maar vervolgens liet ik het weer varen. Het hoeft natuurlijk niet elke dag. Het moet wel leuk blijven en niet een soort verplichting worden. Ik denk dat het me dan alleen maar tegen zou gaan staan, maar het was op deze manier heel fijn om de dag zo te beginnen!

Éénmaal op kantoor is de tijd weer voorbij gevlogen. Ik vind het altijd erg gezellig om op kantoor te werken. Ik was aan het struggelen met een vlog die ik aan het editten was en dat maakte me een beetje onzeker. Ik vroeg de rest van de redactie of ze hem even wilden bekijken en ik kreeg heel prettige feedback. Dat deed me goed! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden als hij online komt, maar waar 'ie over gaat is nog even een verrassing.

Na werk had ik roller derby training. Het was de één na laatste training voor de wedstrijd die we zaterdag hadden en we hebben nog flink wat tactieken besproken en posities geoefend. Ik heb er wel vertrouwen in dat het goed komt en leuk wordt! Na training ben ik lekker in bed gaan liggen met een schaaltje vanille-ijs en heb ik nog even Zelda gespeeld totdat ik ging slapen. 

♥ Woensdag
Het is me weer gelukt om de dag met yoga en meditatie te beginnen, yes! Dat maakt me blij en ik merk echt dat ik m'n dag veel minder gehaast start. Wanneer ik mediteer doe ik dat met behulp van YouTube video's. Één moment dacht ik wel 'grrr geen zin meer. Oké, oké, gedachten laten varen, maar hoe lang nog? Oké, oké, de gedachte mag er zijn la la la'. Hahaha, ik moet er dan een beetje om lachen. Dat rusteloze past ook wel een beetje bij me en dat is helemaal niet erg, maar daarom vind ik het juist wel fijn om die balans af en toe een beetje op te zoeken. 

Na werk ben ik een kopje thee gaan drinken met een vriendin. Zij bestelde een tosti en ik bestelde een cheesecake. Het was, zonder dollen, een van de lekkerste cheesecakes die ik in tijden heb gegeten. Het limoentje dat ernaast ligt kon je over de taartpunt heen uitknijpen en dat was zo'n toegevoegde waarde. Ik heb hier echt even van genoten en extra lang over gedaan. Een genietmomentje op de woensdagmiddag. 

We waren lekker aan het bijkletsen toen mijn vriendin plots vertelde over een expositie die vrijdag open ging. Het was een expositie van de Haagse Stadspartij. Een politieke partij in Den Haag die meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. In hun pand aan de Grote Markt hebben ze nu een tentoonstelling van allerlei Haagse kunstenaars. Mijn vriendin exposeert in die tentoonstelling en vroeg of ik misschien ook interesse had om daar wat werk op te hangen. Ze vond het echt iets voor mij, maar het was wel erg kortdag. "Kan dat zomaar?!" Vroeg ik me af. Ik moest het alleen even kortsluiten met de organisatie en in theorie moest dit lukken, dus even informeren kon geen kwaad. 

Voor ik het wist hoorde ik dat ik de volgende dag al langs kon komen met m'n werk. Ik ben als de wiedeweerga naar huis gegaan om nog snel een finishing touch aan m'n schilderijen te geven en ik heb ook nog de ervaringsdeskundige chat gedaan voor Proud. Oh ja, ik zou het bijna vergeten, maar die vriendin had ook nog eens een vest voor me die ze zelf niet meer droeg, maar die ze wel bij mij vond passen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem zelf nooit uit zou kiezen, maar ondertussen heb ik hem de hele tijd aan, dus hij past zeker bij me haha. Al met al ben ik heel dankbaar met zo'n lieve vriendin. Lief dat ze aan me had gedacht bij zowel dat kledingstuk als bij de expositie. 

♥ Donderdag
Vanochtend was het al tijd om de werken aan te leveren, maar plotseling begon het te regenen. Ik woon min of meer om de hoek van de locatie, maar ik vond het toch niet zo'n goed idee om met m'n schilderijen door de regen te wandelen. Ik belde mijn vader en gelukkig kon hij me helpen met het vervoeren van m'n werk. M'n redder in nood kwam snel met de auto naar me toegereden. Ik had voor de zekerheid de schilderijen in vuilniszakken verpakt en alles verliep verder op rolletjes. Ze waren bij de Haagse Stadspartij erg blij met m'n werk en vrijdag zou er een borrel plaatsvinden waar ook het nieuwe werk aangekondigd zou worden. Het werk blijft hangen tot na de verkiezingen. Tot die tijd zullen er nog meer borrels en zelfs een feest in dat pand plaats gaan vinden. Heel vet dat mensen op deze manier mijn werk kunnen zien en wat een timing allemaal zeg. Ik was erg blij en opgelucht dat het was gelukt in zo'n kort tijdsbestek. 

De aardbeien waren bij de Albert Heijn in de bonus en al zijn het nog geen Hollandse aardbeien, toch krijg ik nu echt een beetje lentekriebels. Het ijskoude winterweer is voorbij en de temperaturen beginnen al wat zachter te worden. Ik heb in de middag lekker zitten werken terwijl er af en toe een regenbui voorbij dreef en gezellig tegen de ramen tikte. Na werk was ik eventjes in slaap gevallen en toen ik wakker werd voelde ik me te moe om naar roller derby te gaan, dus besloot ik om thuis te blijven. Ik heb m'n haren weer een beetje bijgewerkt, maar dit keer met een ander merk haarverf. Het was wel even spannend hoe dat uit zou pakken, omdat het toch anders is, maar ik ben blij met het resultaat. 

 

♥ Vrijdag
Vandaag stond ik in de ochtend weer braaf op m'n yogamatje. Ik merk dat het me nu al makkelijker af gaat (mentaal tenminste). Al zijn het maar 15 tot 20 minuutjes in de ochtend, het doet me goed. Na een rustige ochtend was het tijd om richting kantoor te gaan. Onderweg kocht ik een cappuccino bij de broodzaak. M'n spaarkaart was half vol dus ik kreeg er een gratis american cookie bij! Echter ging er iets mis bij de kassa waardoor ik niet m'n koek, maar de cappuccino voor gratis kreeg. Ik rekende uiteindelijk maar 1,50 af voor de twee producten samen. Wat een geluk! 

We waren vandaag met z'n drietjes op kantoor, want Scarlet had een paar daagjes vrij. Op vrijdag doen we standaart de insta live (zoals we dat noemen) en verder zijn we voornamelijk aan het bloggen. Soms zou ik wel wat meer over een dag op kantoor willen vertellen in m'n plog, maar eigenlijk is het gewoon veel schrijven! Om dan toch nog een leuke foto te maken hebben we de decoratieve theekopjes er maar even bij gepakt. Deze staan bij ons op kantoor voor de gezelligheid, maar we drinken er eigenlijk nooit uit. 

Na werk ben ik doorgegaan naar de borrel. Eenmaal daar kwam ik erachter dat er wel meer mensen die ik kende daar aan het exposeren waren. Het was heel gezellig om iedereen weer tegen te komen en te spreken. Het was verder niet heel druk en het duurde ook niet heel lang, maar het was wel even gezellig. Ik dronk een alcoholvrij biertje en heb de avond rustig afgesloten met een filmpje op de bank, want ik had de volgende dag een roller derby wedstrijd en daar wilde ik fit voor zijn! 

♥ Zaterdag
Vandaag was het matchday! Het was een mega leuke en gezellige wedstrijd. Opvallend was dat de sfeer echt heel erg goed was en dat maakt me altijd vrolijk. Of je nou wint of verliest, spelen tegen een team waarmee het goed klikt en met wie je lol kan maken is toch het meest belangrijke. Ik doe deze sport uiteindelijk ook voor m'n plezier! De afgelopen wedstrijden hadden we steeds verloren, maar dit keer hadden we gewonnen, dat was ook wel even fijn. Daarnaast had ik een tekening gemaakt voor de loterij die elke wedstrijd word georganiseerd. Om de league te ondersteunen kan je lootjes kopen waarmee je prijzen kan winnen. Deze prijzen krijgen we gratis van sponsors in ruil voor reclame, maar ook sommige leden brengen leuke prijzen mee om te winnen. Het was de eerste keer dat ik zo'n tekening maakte en hij viel erg in de smaak, dus daar was ik best wel trots op! 


Fotografie: Charles Groeneveld

Na de wedstrijd was het tijd voor een volgende wedstrijd, maar dan een heel andere sport, namelijk voetbal. Samen met mijn vader ben ik naar een wedstrijd van ADO Den Haag geweest. Het contrast met onze roller derby wedstrijd was groot. 2 - 0 verloren, veel overtredingen, gefrustreerde spelers en de wedstrijd moest zelfs worden stilgelegd, omdat het Haagse publiek de scheidsrechter aan het uitjoelen was. Dat vind ik dan wel jammer. Bij roller derby is het echt ondenkbaar dat er op de scheidsrechter gevloekt wordt. Zonder scheidsrechter is er immers ook geen eerlijk en bovenal veilig spel! Als je als roller derby speler verwoed in discussie wil gaan met de scheids word je direct de baan afgestuurd. Over een penalty discussiëren kan, maar dat moet je dan even netjes aanvragen via de coach. Wel zo prettig. Uiteindelijk heb ik wel een heel gezellige avond gehad en was het leuk om de wedstrijd te kijken met m'n vader en tja, ik ben en blijf toch wel een trotse Hagenees hoor. ;-) 

Na de voetbalwedstrijd ben ik terug naar het centrum gegaan waar 'de roller derby mensen' nog een drankje aan het doen waren. Dit was heel erg gezellig. Ik heb me vooral bezig gehouden met darten. Iets dat ik normaal niet zo vaak doe, maar het ging goed en was erg leuk. Ik mikte zelfs een keertje in de roos! Woho! 

♥ Zondag
Vandaag was echt even een chill dagje. Ik heb lekker uitgeslapen,m'n huisje een beetje opgeruimd en een tekening gemaakt. Na de hele Inktober challenge was ik er wat tekeningen maken betrof een beetje uit geraakt, maar ik merk dat ik nu wel weer m'n draai heb gevonden.

Ook heb ik in de middag staan bakken! Volgend weekend vlieg ik naar Nepal, dus ik had samen met m'n vrienden een Nepalees-thema-eten-avondje (wat een woord) georganiseerd. Het idee is dat iedereen een Nepalees gerecht maakt en meebrengt. Ik had het gerecht dahi barfi gemaakt. Dat zijn een soort zoete yoghurt blokjes. Ik wist niet zo goed hoe het er uiteindelijk uit moest komen te zien, want ik kende het nog helemaal niet. Uiteindelijk was het een beetje plakkerige cake geworden en ik had het idee dat hij veel te zacht was, maar hij viel goed in de smaak.

Na het eten ben ik bij weer een andere vriendin de ontknoping van Wie is de mol? gaan kijken. Ik zal niks verklappen, want misschien weet jij het nog niet, maar gezellig was het zeker weten! De ontknoping vind ik altijd het leukst om te kijken, omdat je alle dan molacties terug kan zien.

Dit was alweer het einde van mijn weekje. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en mijn foto's van de afgelopen dagen te bekijken. 

♥ Liefs,
Irene

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

roby - Maandag 12 maart 2018 13:38
leuk weekje Irene!
A - Maandag 12 maart 2018 17:54
Leuk en inspirerend ! :) dankjewel
Sofie - Maandag 12 maart 2018 18:02
Ik ben ook fan van Zelda. Leuk dat jij het ook speelt!!
Vlien - Maandag 12 maart 2018 19:22
Gezellig druk weekje!
Laura V - Maandag 12 maart 2018 23:19
Wat gezellig om te lezen allemaal Irene, dank je! :) Leuk geschreven & vol eerlijke n natuurlijke levenslust. Erg leuke blog om te lezen
ginie - Dinsdag 13 maart 2018 12:15
Alvast heel veel plezier in Nepal!! Een prachtig land ben er op dit moment zelf en volop aan het genieten
wietje24! - Dinsdag 13 maart 2018 22:44
klinkt als een leuk weekje !!
X - Woensdag 14 maart 2018 09:15
Drukke maar leuke week!
Sharon - Woensdag 14 maart 2018 11:20
Super leuk dat je barfi gemaakt hebt. In Den Haag kan je echt de lekkerste kopen, moet je echt een keer doen bij Kashmir sweets in de Cartesiusstraat. Alvast veel plezier in Nepal