Ploggen: De week van Daphne 3

 

Leuk dat je weer benieuwd bent naar hoe de afgelopen week eruit heeft gezien voor mij! Het was een week van uitersten, waarbij sommige dingen totaal niet soepel verliepen en ik op andere momenten weer heel erg heb kunnen ontspannen. Ik ben veel beizg geweest in mijn huis en hoewel ik niets gepland had, heb ik een heel feestelijk konings-weekend gehad. Hopelijk vinden jullie het weer leuk om een weekje mee te kijken en hebben jullie net zo'n fijne week achter de rug. 

♥ Maandag
Nadat ik extra lang gesnoozed had en mijn rondje langs de supermarkt en de koffiebar had gemaakt, was het tijd om weer aan het werk te gaan. Dit keer was ik weer aan de beurt om een vlog te monteren en hoewel het altijd mijn hele dag in beslag kan nemen, vind ik het altijd heel leuk om te doen. 

Na wat huishoudelijke klusjes die ik altijd per ongeluk over het weekend heen lijk te tillen, hadden we afgesproken om bij mijn schoonouders te gaan eten. Tegen de tijd dat ik eindelijk uit de file was, stonden er al heerlijke hartige taarten voor mij klaar. Met een lekkere koek als toetje kijken we daar altijd nog even naar de televisie om daarna weer op huis aan te gaan. De maandag begon heel erg relaxt deze week, altijd fijn. 

♥ Dinsdag
Op naar leiden! Met onze koffietjes zitten we alweer vroeg in de trein. Mijn vriend gaat weer naar zijn kantoor in Leiden en ik naar de redactie van Proud. Vandaag hebben we de nieuwe roze KitKat getest en ik was tijdens het eten net zo enthousiast als op de foto! Wel even wennen die smaak, zeker als je al fan was van de gewone KitKat, maar toch een aanrader om eens proberen. Chocola en fruit om een wafel geperst en laten we eerlijk zijn, alleen die kleur lijkt mij al reden genoeg...

Na werk moest ik dooracen naar mijn moeder om daar nog op tijd aan te schuiven voor het eten. Altijd gezellig om daar af en toe te eten samen met mijn zus. Na de traditionele pasta-avond verraste mama ons met spirklins, een toetje dat we vroeger wel eens kregen. Ik voel mij dan altijd weer een beetje twaalf, haha. 

Ik ben deze periode bezig met mijn huis te upgraden en wat leuke nieuwe spulletjes aan te schaffen. Omdat mijn huis heel erg klein is, leek het mij leuk om een oud bankje als salontafel te hebben. Het perfecte bankje vond ik op marktplaats en stond natuurlijk in Amsterdam. Hebben jullie ook wel eens dat je iets in je hoofd hebt gehaald en dat het dan meteen moet gebeuren? Precies dat had ik nu ook, dus na het eten weer in de auto gesproken en naar Amsterdam gereden. Ik ben in ieder geval super blij met mijn bankje en zag in het winkeltje van die dame ook een hele mooi grote vaas. Totaal niet de planning, maar op slag verliefd. Omdat ik er toch al helemaal heen was gereden, heb ik die ook meegenomen. 

♥ Woensdag
Mijn dag begon vandaag in de sportschool. Voor werk even lekker sporten doe ik regelmatig en bevalt mij nog altijd heel goed. Daarna begon ik weer aan mijn werk voor Proud. Aan mijn nieuwe tafel-bankje!

Daarna was het tijd voor het volgende project in mijn huis. Al een tijdje heb ik in mijn hoofd om een leuk zithoekje te maken. Als ik huis-projectjes heb moet het niet alleen meteen, maar alles moet dus ook meegenomen worden. Het liefst tegelijk. Een zithoekje nu dus, want ik zit van nature gewoon graag op de grond. Ik had een pallet-kussen-set op het oog en had voor mijn verjaardag een cadeaubon gekregen van Karwei om die kussens te kopen. Deze middag waren de kussens binnen en ben ik na mijn werk meteen naar karwei gereden. Vanaf hier is het eigenlijk allemaal niet meer soepel verlopen..

Om te beginnen stond ik bij de verkeerde karwei. De kussens die ik wilde waren hier niet op voorraad, dus door naar het volgende filiaal in de buurt. Bingo! Ik zag de kussens die ik wilde hebben en hoewel ik toen al zag dat ze er op het plaatje wat leuker uit zagen, dacht ik: Daph, zoiets moet je altijd eerst in z'n geheel zien. Dus kussens mee en snel naar huis. Eenmaal thuis wist ik het zeker: deze kussens vind ik eigenlijk heel lelijk en ik wil helemaal geen zithoek meer nu.. Ik kon hier gelukkig zelf heel hard om lachen. Zo veel moeite en uiteindelijk gewoon weer terug in de auto gelegd om te ruilen. Tot zover geen succes. 

Ik schijn iets geroepen te hebben in de trant van: Dan ga ik nu koekjes bakken! Ik was toch een beetje ontdaan en teleurgesteld door het zithoek-gedoe, maar de avond werd gelukkig nog wel fijn en ontspannen. Mede door de pindakaas koekjes.

♥ Donderdag
Weer naar de sportschool. Normaal gesproken ben ik geen voorstander van twee dagen achter elkaar sporten, die rust tussendoor vind ik altijd erg belangrijk en ik geloof ook echt dat dat beter is voor je lichaam. Alleen maakte ik dit keer een uitzondering, omdat ik wist dat ik de komende week vooral zou gaan relaxen en andere leuke dingen op de planning had staan. 

Na de sportschool nog even aan het werk en daarna had ik afgesproken om te lunchen met mijn vader. We gingen naar één van mijn favoriete tentjes waar ze alleen maar vegan eten serveren. Wanneer ik tegen de avond weer aan het werk ging, stroomde de stad al behoorlijk vol. Koningsnacht is altijd iets wat groots aangepakt wordt in Den Haag. Tegenwoordig heet het: The Life I Live Festival. De wildste verhalen die ik van mijn ouders heb gehoord gingen altijd over koningsnacht, alleen de laatste jaren vind ik het zelf iets minder leuk geworden. Wel hoorde ik al de hele avond alle podia door mijn raam heen, dus besloot ik na werk een rondje door de stad te lopen. Ik vind het altijd wel vermakelijk om al die feestgangers te zien. 

♥ Vrijdag
Yay! Koningsdag! Ik had alle voorbereidingen getroffen om voor mij en mijn vriend een Koningsontbijt te maken. Dat was best wel een succes geworden en we hebben een heerlijk relaxte ochtend gehad. Daarna moesten we natuurlijk even de stad in. Onder het genot van een kopje koffie hebben we een tijdje mensen gekeken bij alle verschillende podia. 

De dag ervoor had ik van mijn vader een fles Gin gekregen die hij mee had genomen uit Schotland. Eind van de middag was het dus de hoogste tijd om hier lekkere gin-tonic’s mee te maken. Na een paar drankjes verloren wij alle zin om zelf te koken en zijn we langs een heerlijk taco restaurant gereden. Hier komen we wel vaker en ik heb hier altijd een beetje fan van hoe ze de wc hebben geschilderd. Veel vrolijker wordt het zo!

Na het eten zijn we doorgefietst richting het strand, want we hadden last minute kaartjes gehaald voor een feestje. Het feestje was echt ontzettend leuk! Ik heb het na afloop ook wel honderd keer gezegd geloof ik. De sfeer was goed, de muziek was leuk, ik mocht een kroontje op. Wat wil een mens nog meer?

♥ Zaterdag
Mijn moeder is tegelijk jarig met Koning Willem Alexander, maar omdat iedereen altijd eerst zijn verjaardag viert, viert zij het de dag erna. Iets brakker dan de planning was werden we die ochtend wakker en heb ik lekker lang in bed gelegen met mijn ontbijt om mij heen. Daarna snel naar de winkels, want het cadeau voor moeders moest natuurlijk nog gekocht worden. Ze gaat binnenkort naar Bali en mijn zus en ik hebben een nieuwe rugzak cadeau gegeven met daarin een fijn rituals reispakket. Ik ben, tot ergernis van het personeel, alle geuren afgegaan en de groene was echt het lekkerste! 

De verjaardag was ontzettend gezellig. Lekkere taart, hapjes, drankjes en veel fijne gesprekken. Zo leuk zelfs, dat ik compleet ben vergeten om hier een leuke plog-foto van te maken!

♥ Zondag
De Karwei-story continues.. 
Vanwege alle koningsnacht- en dag festiviteiten kon ik mijn lelijke kussens niet eerder terugbrengen, dus heb ik gewacht tot vandaag. Het moest helemaal anders. Geen zithoek meer voor mij, maar een vlinderstoel. Ik twijfelde al wel een tijdje om zo’n stoel aan te schaffen, want ik vind ze er zo leuk uitzien. Eerst een bakkie koffie en daarna weer door naar Karwei dus. Eindelijk had ik op zondag een nieuw meubel in mijn huis waar ik wel echt blij mee was. Toch nog gelukt!

Eens in de zoveel weken gaan we langs bij de oom van mijn vriendje. Een soort mannenavond hebben we dan. We gaan langs de snackbar en kijken de hele avond voetbal. Ik hou niet zo van patat en zou in mijn eentje nooit voetbal kijken, maar op zo’n avond klopt het helemaal en kijk ik daar echt naar uit. Dit zorgde ook nog eens voor een hele fijne afsluiting van best een drukke, maar vooral hele leuke week. 

 

♥ Hoe is jouw koningsdag geweest? ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

*** - Maandag 30 april 2018 14:15
Dat bank-salontafeltje is zo leuk! Nu ben ik stiekem heel erg benieuwd naar de inrichting van de rest van je huis. Misschien een ideetje voor een volgende blog: de gezelligste plekjes in jullie huis? :-)
Autoniem - Maandag 30 april 2018 14:26
Wat een leuke plog Daphne, dank je wel daarvoor.
Zou je het recept van de pindakaaskoekjes willen delen?
Soesje - Maandag 30 april 2018 17:53
wat een heerlijke plog, dankjewel daphne!
laat je je huisje nog eens zien als je klaar bent met je nieuwe inrichting?
en heb je een recept voor de pindakaas koekjes?

en nogmaals heel erg bedankt aan je moeder voor het delen van haar verhaal in je video laatst, ik denk er nog vaak aan terug in moeilijke moment en ik heb er dan echt veel aan hoor, dus als je haar wilt bedanken: graag!
Jansje - Maandag 30 april 2018 20:36
Jaaa, die groene rituals is echt het lekkerst!
Leuk om je blog weer te lezen en foto's te zien..
Dank je wel!
Maya - Maandag 30 april 2018 22:18
Leuke plog! Maar dat Feyenoord drinkglas op de laatste foto is wel jammer ... ;)
Aine - Dinsdag 1 mei 2018 10:36
Jaaaaa als ik echt wat in mijn hoofd heb moet het nu en als ik niet het perfecte iets kan vinden dan moet het helemaal niet meer voor me. Heel herkenbaar. Ik heb net een grote kist gekocht op Marktplaats en een boekenkast. Marktplaats is awsome!! Leuke plog.
B - Woensdag 2 mei 2018 07:25
Heel leuk om te lezen!