Dagje mee eten met Daphne 2

 

Het is weer dinsdag en dat betekent: een nieuwe video! Het is tijd om jullie weer een dagje mee te nemen bij alles wat ik eet. Tijdens een doodnormale doordeweekse dag heb ik de camera weer meegenomen om jullie zo een kijkje te geven in mijn eetpatroon. Het is al een paar weken geleden dat ik deze video heb opgenomen en hoewel het mooie weer vandaag alweer een beetje op z'n retour is, was het toen nog gewoon mutsenweer. Ik stond die dag ontzettend vroeg op om voor mijn werk nog even te sporten en deze vlog laat zien wat ik op dat soort dagen eigenlijk standaard eet. Veel kijkplezier en laat vooral weten wat je ervan vond! 

Wil je meer video's zien? Elke dinsdag komt er op ons Youtube Kanaal een nieuwe video online waarin we jullie een dagje meenemen, nieuwe producten proeven en nog veel meer. Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Laat het gerust een reactie achter!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lenty - Dinsdag 1 mei 2018 13:32
Ik eet net als jou af en toe veganistisch en vind het ook een fijn idee.
Welke kaas eet je dan?
Autoniem - Dinsdag 1 mei 2018 13:55
Wat een leuke vlog Daphne!
Heel leuk en inspirerend te zien hoe ontspannen je met eten om gaat.
En je lieve, sprankelende persoonlijkheid komt ook heel mooi in beeld.
Je bent een leuk en goed rolmodel!

Liefs
*** - Dinsdag 1 mei 2018 14:19
Misschien eens een koffiezet vragen voor je verjaardag? :-) Vind je het niet erg duur om telkens koffie buitenshuis te halen? Of hebben ze in Nederland iets zoals een koffie-abonnement? 1+1 gratis? ;-)
P - Woensdag 2 mei 2018 11:25
Dat zat ik ook te denken...
Als ik lang in de trein zit oid haal ik ook lekker koffie buiten de deur maar zo vlakbij huis en zo vaak, dat zou ik toch zonde vinden.
s. - Dinsdag 1 mei 2018 15:42
Is het niet allemaal een beetje streng voor jezelf?
glutenarm, lactose-arm en ook nog zoveel mogelijk veganistisch?
klinkt niet vrij......
LeRose - Dinsdag 1 mei 2018 16:23
Viel mij ook al op veganistisch, glutenarm, lactosearm, vaak naar de sportschool is wel dieetcultuur en heeft weinig te maken met intuïtief eten en bewegen.
Maar het ligt er ook aan waarom je het doet:
Doe je het voor het mileu en de dieren
Doe je omdat je het sporten achteraf toch iedere keer wel leuk vind om te doen of doe je het uit angst voor het verzonnen plaatje/ leefwijze
Eet je glutenarm maar heb je geen coeliakie dan vraag ik me af waarom je het doet.
Zelf met lactose al hoewel als je pds hebt is het weer wel begrijpelijk.
Jildou - Dinsdag 1 mei 2018 18:37
Volgens mij eet Daphne echt gewoon voldoende, je zou de basislijst er zo naast kunnen leggen. Leuke video!
x - Dinsdag 1 mei 2018 20:03
ze eet totaal niet veganistisch, in de middag en avond eet ze dingen met kaas :)
Aniek - Woensdag 2 mei 2018 01:04
In de middag was het veganistische kaas.
D - Dinsdag 1 mei 2018 15:56
Sporten terwijl je geen zin hebt om te sporten klinkt aardig als moeten.
Bieke - Dinsdag 1 mei 2018 17:27
Hele leuke en motiverende video!
Ja. - Dinsdag 1 mei 2018 17:28
Kom op jongens, heel veel mensen doen zo.
Het is heel normaal.
Honeychild - Dinsdag 1 mei 2018 17:30
Lieve mensen, bewust bezig zijn met eten, gezond willen eten, het fijn vinden om te sporten, vegetarisch eten, veganistisch eten, en ga zo maar door, zijn niet dingen die per definitie gekoppeld zijn aan een eetstoornis of aan een negatief zelfbeeld. Sommige mensen sporten omdat ze het leuk vinden, niet om te compenseren of uit angst om dik te worden. Sommige mensen eten vegetarisch omdat ze het geen fijn idee vinden om dode dieren te eten, niet omdat ze op die manier minder kcal binnen kunnen krijgen. Sommige mensen eten weinig of geen zuivel omdat hun lichaam daar niet goed op reageert en ze bepaalde klachten liever willen voorkomen. Iedereen mag zijn of haar eigen keuzes maken op het gebied van voeding en beweging en levensstijl, en daar hoeft diegene zich niet voor te verantwoorden. Ik word een beetje moe van die achterdocht die hier elke keer weer de kop op lijkt te steken. Ook zonder eetstoornis mag je bewust bezig zijn met voeding en beweging, daar is niets mis mee. Het wordt pas een probleem wanneer het ten koste gaat van je geluk en van je fysieke en mentale gezondheid.
#bemoeijemetjeeigeneten
Starchild - Dinsdag 1 mei 2018 18:50
+1
LeRose - Dinsdag 1 mei 2018 19:11
Dat stond er in mijn bericht ook, daarbij is er niks mis met kritisch zijn.
#kritischzijnisnietalleennegatief
x - Dinsdag 1 mei 2018 20:04
+1
britneyangel - Dinsdag 1 mei 2018 18:23
leuke en vrolijke video
Liza - Dinsdag 1 mei 2018 19:52
Daphne maakt dit soort video's om jullie te helpen.
Ze eet goed en gezond en daar is niets mis mee. Laat jullie niet leiden door de eetstoornis en ga niet op zoek naar dingetjes die misschien wel eens als 'eetgestoord' kunnen gezien worden.
Jell - Dinsdag 1 mei 2018 20:38
Super leuke video.
Judith - Dinsdag 1 mei 2018 20:53
Leuke video! Daphne, je bent sprankelend!
Alleen de achtergrondmuziek is wel erg hard -ten opzichte van- je spraak.
Vervelend om te volgen.
Maya - Dinsdag 1 mei 2018 21:35
Leuke video!
Die discussie hier is echt onnodig. Ze heeft al vaker gezegd niet goed tegen gluten te kunnen. Ze legt duidelijk uit hoe ze (samen met haar vriend!) met veganisme omgaat (niet dwangmatig, bij uit-eten gaan bijv. kunnen ze het loslaten. Sporten is heel normaal dus prima toch dat ze dat ook laat zien. Moet de redactie 0,0 beweging hebben of filmen omdat ze geen eetstoornis meer hebben en mensen hier dat aan een eetstoornis koppelen? Dat zou ook geen goed beeld geven. Ze at gewoon 2 ontbijtjes, nog chocola. Niet op gezette tijden.
Sommige mensen kijken door hun eetstoornis-bril naar deze video's denk ik.
Het kijkt veel leuker als je die bril af zet en probeert minder te vergelijken en oordelen, maar dat is lastig, dat snap ik!

Liefs Maya

B. - Dinsdag 1 mei 2018 21:43
Kan je überhaupt nog spontaan met eten omgaan als je én veganistische én lactosearm én glutenarm eet? Je kan dan toch nooit op restaurant gaan of naar een supermarkt gaan zonder gespecialiseerd aanbod? Je kan nooit spontaan een ijsje of een koekje nemen wanneer je op stap bent.
Of maak je dan uitzonderingen voor speciale gelegenheden? Maar dan lijkt de ernst van de intolerantie mij toch niet erg hoog mocht je in staat bent om soms wel gewoon te eten.

Ik vraag me dit oprecht echt af hoe je dagelijks op een gezonde (lees niet obsessieve) manier met eten kan omgaan ondanks de vele producten die je niet kan eten.

Het zou fijn zijn om hier een blog over te lezen!

Verder een toffe video, bedankt om ons weer te laten meekijke, je bent altijd heel opgewekt en positief :)
LeRose - Woensdag 2 mei 2018 07:02
Dit dus. Wat is daar mis mee mensen zonder eetstoornissen zullen dit zich ook afvragen. Hebben die dan ook ineens een eetstoornis, is kritisch zijn op een webvideo meteen eetstoornis?
Nope. Ik vroeg het me gewoon af.
ano - Woensdag 2 mei 2018 07:49
misschien proberen te kijken naar wat je WEL nog allemaal kan eten en niet naar wat je niet meer kan/wil eten.

er zijn zoveel producten die gewoon veganistisch zijn! je moet gewoon even uit de gebruikelijke maaltijden en producten denken.

zelf ben ik ook vegan en echt, je kan nog zoveel hebben! ik ben zelf al vergeten dat kaas, melk, ... eten is... ik denk er gewoon niet meer aan als ik iets wil eten! het gaat vanzelf, echt geen restrictie hoor.
Lenty - Woensdag 2 mei 2018 05:50
Hoi
Om duidelijkheid te geven...
De vraag naar welke kaas is vanuit interesse omdat ik zelf ook graag zo'n kaas eens wil proberen.
Sorry als dit anders overkomt.
- - Woensdag 2 mei 2018 09:24
Ik vind jou echt een leuk mens, Daphne! En om terug te komen op de 'kritische' reacties, ik vind het juist leuk om te zien dat je mét glutenarm en veganistisch eten ook hele lekkere dingen kunt eten. En ik vind het fijn om te horen dat je als je (bijvoorbeeld) op restaurant gaat, dat je dat dan ook wat los kunt laten. Ik heb een beetje hetzelfde; zelf maak ik bepaalde (dierlijke) producten niet klaar, maar als ik bij iemand eet of ik eet op restaurant, dan wil ik daar ook niet te moeilijk over doen.
LeRose - Woensdag 2 mei 2018 12:43
" kritisch " Ja het was gewoon kritisch.
Sammi - Woensdag 2 mei 2018 13:32
Ik vind jou een hele leuke, lieve, vrolijke meid! En ik vind het juist heel verfrissend en inspirerend om te zien hoe jij met eten/beweging/de dag omgaat. Geen zin hebben om door de regen te gaan om te gaan sporten maar het bewegen zelf wel heel fijn vinden en het daarom ook doen, veel plantaardig eten omdat dat je goed laat voelen maar er niet streng/obsessief aan vasthouden, en ook lekkere koffie halen buiten de deur! Dat zijn dingen die mij hele fijne gewoontes lijken en waar ik ook naartoe werk, dus ik vind het heel fijn om te zien hoe jij daar mee omgaat!

Het is voor mij bijvoorbeeld ook heel makkelijk om plantaardig te eten, ik hou niet van vlees, kaas (behalve jonge), en de meeste yoghurt (te zuur), en ik hou juist wel van dingen die ook al plantaardig zijn. Soms eet ik dan toch iets waar zuivel/ei in zit, maar dat is dan ook soms. Daar doe ik niet moeilijk om en ik ontzeg me dus niks. Zo hoeft het dus ook helemaal niet moeilijk te zijn om veganistisch te eten en zo hoef je er ook niet obsessief mee bezig te zijn.
X - Woensdag 2 mei 2018 17:27
Hartstikke leuke video en het eten ziet er superlekker en goed uit!
Waarom gelijk weer commentaar over haar eetpatroon, sporten of dieet?
Laat haar zelf bepalen wat ze wel of niet wil eten!
Daphne, ik vind het een hele leuke video! :)
Lea - Woensdag 2 mei 2018 19:12
Superleuke video Daphne! Dank je voor je enthousiasme en de tijd die je erin steekt. Het geeft me hoop en energie :)
Nathalie - Vrijdag 4 mei 2018 00:28
Ik voel me gewoon een ‘slecht mens’ omdat ik niet vegetarisch en/of veganistische ben 🤔
Laura - Vrijdag 4 mei 2018 13:11
Wat een stelletje zeikerd lopen er hier rond op proud zeg. Ga je lekker druk maken om jezelf
Deau - Zondag 6 mei 2018 09:54
Leuke video!!
N - Woensdag 9 mei 2018 20:56
Leuke video, en wat heb je toch een ontzettend fijne stem en uitstraling! X