Ploggen: De week van Daphne 15

 

Tijd voor een nieuwe plog! Ze zijn weer terug in de oude-nieuwe vorm, waarbij we jullie weer de hele week meenemen. Dit keer was het mijn beurt om jullie weer een kijkje te geven in mijn dagelijks leven aan de hand van foto's. Het was vooral een natte week, van binnen en van buiten. Gelukkig kon ik mij wel opwarmen aan de Sinterklaas- en Kerstsferen die je overal voelt. We namen deze week afscheid van Hannah en ondertussen spelen Job en Olaf nog dagelijks de hoofdrol. 

♥ Maandag
Ik probeer op maandag altijd zo relaxt mogelijk de week te beginnen. Dus begon ik de dag met een lekker ontbijtje bij de bakker om de hoek, samen met mijn vader. Verder was het een hele gewone werkdag. Alhoewel, 'gewone' werkdagen zijn tegenwoordig gevuld met veel kattenknuffels en hysterische speel-kwartiertjes. Dat maakt ook de gewone dagen toch echt heel anders dan eerst, nu ik twee van die beestjes om mij heen heb. Het is echt heel gezellig, vooral als ze ook willen 'helpen' om de kattenbak te verschonen.

Na een gewone werkdag wordt er ook gewoon gekookt. Of nouja, ik zag dit stoofpotten-pakje bij de Albert Heijn liggen en dat wilde ik wel eens uitproberen! Het klonk mega lekker en op sommige avonden zijn makkelijke opwarm-maaltijden echt een uitkomst. Het was ook heel erg smaakvol, maar ook heel erg weinig. Laat je niet onzeker of in de war maken door de hoeveelheid. Er staat namelijk op voor 2 personen en ik heb wel drie keer gecheckt of ik iets vergeten was om te doen, maar het was niet veel. Lang niet genoeg in ieder geval, ik vraag me dan toch af waar ze dat op baseren? We hebben er maar een afbakbrood bij gedaan...

♥ Dinsdag
Dinsdag kantoor-dag! Haha, dat klinkt saai, maar omdat we er niet zo vaak zijn is dat juist heel erg gezellig! De kachel gaat elke ochtend meteen aan, de pepernoten komen uit de tas en zo komen we de donkere maanden wel door. Aan het einde van de dag regende het en dat stuk lopen naar het station is toch net lang genoeg om behoorlijk nat te worden. Gelukkig had Irene nog een kantoor-paraplu voor dit soort noodgevallen! Echt onwijs fijn!

En alsof dat niet genoeg water was, hebben we thuis ook nog lekkage... Het druipt vanaf ons (voorheen mooie witte) plafond naar beneden. Het stopcontact hebben we voor de veiligheid maar even afgeplakt, maar het is alles behalve ideaal om daar water te hebben. 

Heel erg rot vind ik dat altijd. Dat er iets is met je huis waar je zelf even geen grip op hebt of waar je niet meteen iets aan kunt doen. Ik ben daar lang niet altijd goed in, om te accepteren dat iets even is wat het is. Zonder dat er meteen een oplossing komt. Die oplossing kom natuurlijk wel, want de loodgieter komt hopelijk volgende week. Maar tot die tijd moet ik vooral proberen mij er niet te druk om te maken, ik kan er toch vrij weinig aan doen op het moment... 

♥ Woensdag
Vandaag voor mij - en voor Job en Olaf - een spannende dag! We hadden een afspraak bij de dierenarts, voor hun tweede inenting. Maar voor mij was het de eerste huisdieren-inenting ooit, dus ik was volgens mij meer gespannen dan zij zelf. De dierenkliniek zat gelukkig vlakbij en wat een fijne plek vond ik dat zeg! Misschien omdat het daar allemaal samenkomt; alleen maar mensen die van dieren houden en die ze beter willen maken, misschien schept dat meteen een band? Ik had het niet eerder meegemaakt, maar zelfs op de vroege ochtend was iedereen in de wachtkamer al druk aan het kletsen en elkaars dieren aan het bewonderen. 

Het ging gelukkig ontzettend goed. Ik vind het zo bijzonder om te zien hoe ze altijd zoveel aan elkaar hebben. Ik heb het idee dat als eentje wat rustiger is, de ander ook aanvoelt dat het wel goed komt. Niet lang na binnenkomst stolen ze compleet de show. Iedereen wilde even kijken en even aaien. Ik was de aller trotste poezenmoeder van Den Haag.

Die avond zouden we lekker eten bij mijn schoonouders. Eens in de zoveel tijd komt daar de Tajine uit de kast, nadat ze ooit een kookworkshop hebben gevolgd. Na onze reis door Marokko kenden we dat natuurlijk heel goed en het is nog steeds heerlijk! Even waan je je dan terug op die plek. Nooit helemaal hetzelfde als hoe ze het daar doen, maar niet minder lekker. 

♥ Donderdag
Op donderdags werk ik overdag en 's avonds. Meestal is het zo dat ik de middag - als ik vrij ben - toch wel behoorlijk vol plan. Dan wil ik in die uurtjes van alles doen en dat was vandaag niet anders. Maar diep van binnen wilde ik niets liever dan liggen. Ik was veel vermoeider dan normaal en soms kun je dat 's ochtends al voelen als je wakker wordt. Ik heb er gelukkig maar aan toegegeven. Met een serie erbij ben ik een paar uur terug naar bed gegaan, om zelfs nog even in slaap te vallen! Vlak voordat ik weer moest werken ben ik eruit gekomen. Ik heb een pizza besteld, ben weer aan de slag gegaan en het was achteraf de beste beslissing van de week. 

♥ Vrijdag
Zeker geen normale vrijdag. Vandaag namen we namelijk afscheid van Hannah. Zelfs als je weet dat het eraan komt, blijft het een hele gekke dag. Tegen het einde van de middag kwam Hannah naar kantoor, waar wij al wat cadeautjes en een mooie kaart hadden uitgestald voor haar. Met wijn, choconootjes en chips hebben we uitgebreid gekletst en vooral geproost op de toekomst. 

Afscheid is zo dubbel, vind ik altijd. Ik moet er vrijwel altijd om huilen, maar ik voel mij nooit echt verdrietig. Omdat het in dit soort gevallen alleen maar positief is. Hoe fijn is het als je, door iemands vertrek, ineens beseft hoe erg je die persoon waardeert? Hoe fijn is het als iemand onwijs mooie kansen krijgt en nieuwe stappen zet? Dat zijn eigenlijk alleen maar mooie dingen. Afscheid en verandering horen denk ik echt bij het leven, dus ik merk met de jaren dat ik het belangrijk vind om 'goed afscheid' te kunnen nemen. Met veel positiviteit, liefde en tranen. Want dat mag, ook dat kan positief zijn.

♥ Zaterdag
Bijna elk weekend roep ik: "Oh, als we weer eens tijd hebben, moeten we echt even naar de markt in Voorburg." Die markt is elke zaterdag en daar staat een kraam met heerlijke Marokkaanse broden, pannenkoeken, dadels en olijven. Eindelijk kwam het er een keertje van, ook al was het weer helaas wat minder. Vaak halen we dan wat lekkere hapjes voor diezelfde avond en de dag erna; echt een traktatie vind ik dat. 

In het weekend kan ik best wel in een bubbel zitten. Even uit de dagelijkse sleurje kan de hele dag op pad of de hele dag in bed liggen, het mag allemaal! Het enige moment dat ik daar even ruw uitgetrokken word is als we moeten schoonmaken. Want het weekend is toch echt het moment dat we daar het meeste tijd voor hebben, maar zin om het te doen heb ik zelden... Wel ben ik altijd ontzettend blij als we het gedaan hebben. Je waardeert je huis echt meer als je er even liefdevol aandacht aan besteedt, heb ik het idee.

Daarna ben ik wel meteen weer terug in mijn bubbel gekropen! Tijd voor kerstversiering in huis! 

♥ Zondag
De ochtenden met Job en Olaf zijn denk ik nog het fijnste. En zeker op zo'n ochtend als vandaag. De lucht was zo mooi en de zon scheen zelfs even naar binnen. Die ochtenden mogen van mij wel eeuwig duren. De zon die het huis de hele ochtend verwarmt, kroelen met de katten, een Marokkaanse pannenkoek erbij... 

Maar ochtenden duren niet eeuwig, dus op naar de stad! Want er moeten ook nog Sinterklaascadeautjes worden gehaald. Mijn fiets moet weer eens gemaakt worden, maar stiekem heb ik er nooit zo'n haast mee. Ik vind achterop zitten namelijk één van de fijnste momenten die er is. Hoewel ik de drukte in de stad rondom de feestdagen heel erg intens vind, vind ik de stad op zichzelf wel gezellig. Ik ben heel gevoelig voor de mooie verlichting en de cadeautjes-sfeer. Wij gaan dit jaar dobbelen, dus op jacht naar wat grappige en leuke dingen voor op de stapel. Wat ga jij eigenlijk doen met Sinterklaas met dit jaar? 

Die avond bleven vrienden eten en toegegeven; ze kwamen eigenlijk voornamelijk voor Job en Olaf. Aan het einde van onze straat zit een Javaans restaurant dat me al eerder was opgevallen. Het is een heel klein zaakje dat van binnen en van buiten helemaal volgepropt is. Volgens mij is het een familie-zaak en als ze op vakantie zijn is de tent ook gewoon een maand dicht. Gek genoeg heb ik er dan altijd vertrouwen in dat iets heel erg lekker is. Het was ook echt heerlijk! Werd mij wel verzocht om voortaan mijn eigen bakje mee te nemen en toen ik achter mij keek zag ik een rij van mensen met hun eigen tupperware bakje in de hand. "Beter voor het milieu!" En daar ben ik het helemaal mee eens. 

Hoe je week er ook uit heeft gezien en hoe hard het soms misschien ook geregend heeft (van binnen of van buiten); je hebt het goed gedaan en hopelijk heeft de komende week veel moois voor je in petto! 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

DD - Maandag 2 december 2019 19:16
Waar heb je Javaans gehaald? Ziet er lekker uit!
Anoniem - Maandag 2 december 2019 19:34
Wat fijn dat jij rust durf te nemen ik moet van alles doen van mijn eetstoornis anders faal ik.. Ik wil ook lekker gespannen zitten.. het lukt steeds beter.
Veerle - Maandag 2 december 2019 19:58
Zo fan van jouw schrijfstijl. Ik word er altijd blij van!
Jelle - Dinsdag 3 december 2019 08:24
Je bent echt zo'n leuk mens, Daphne!
Aine - Dinsdag 3 december 2019 12:01
Leuke Plog!! Zulke lieve en schattige katjes.
Nerveus - Dinsdag 3 december 2019 12:29
Wat een leuke plog! Ik vind deze vorm van ploggen leuker dan het andere met die vragen die jullie ook wel eens beantwoorden.Dit vind ik net iets spontaner! Wat een leuke week heb je gehad. Jammer van die lekkage, maar verder zie ik heel veel lekker eten, je lieve katjes en leuke dingen! Het afscheid van Hannah klinkt erg gezellig! Mooi dat jullie het zo goed hebben afgesloten met elkaar. Ik vind je een heel inspirerend persoon! Leuk om dit te zien!
sunny - Dinsdag 3 december 2019 14:56
wat lief dat jullie zo gezellig en warm afscheid hebben genomen van hannah! dat geeft vast een goed gevoel voor beide kanten!
en wat een gezellig weekje, lieve katjes en lekker eten. wat is een marokkaanse pannenkoek? ziet er heerlijk uit en wat ziet dat eten van je schoonouders met die tajine er prachtig uit! mijn complimenten voor als je ze weer ziet, echt super lekker ziet het er uit!
Saskia - Zaterdag 7 december 2019 22:33
Wat leuk zo lekker uitgebreid!

En ik heb dat ook echt hoor, dat als er iets gebeurd waar je op dat moment zelf verder niet zo veel mee kan, je er toch mee blijft zitten.

Wat een heerlijke week verder!