Ploggen: De week van Daphne 10

 

Hi all! Het is alweer tijd voor mijn 10e plog! Wat gaat de tijd toch snel en wat leuk dat je benieuwd bent hoe mijn week eruit heeft gezien. Zelf heb genoten van deze week. Ik ging naar de kapper, kreeg mijn kerstcadeau al en ging een dagje naar Rotterdam. Ook kreeg ik het van alle prikkels even niet meer op een rijtje, maar ook dat kwam gelukkig goed. Hopelijk heb jij een ook een goede week gehad, waarin ook de minder fijne dingen uiteindelijk goed kwamen. 

♥ Maandag
Het fijne van feestdagen vind ik toch wel de dagen erna, als je alle restjes lekker kunt opeten. De afgelopen dagen heb ik regelmatig ontbeten met een stuk banketstaaf, een stuk chocoladeletter en met pepernoten in mijn yoghurt. Heerlijk! Het lijkt ook ineens overal zo goed mee samen te gaan, zo begin ik mijn werkdag in ieder geval graag. 

Na een fijn dagje werken voor Proud had ik een afspraak gepland staan bij de kapper. Dat werd ook wel weer eens tijd. Ik ga eigenlijk heel weinig naar de kapper, maar ik word er toch altijd heel blij van en kan er ook deze week erg naar uitkijken. Mijn kapster zegt altijd: "Als je tijd voor jezelf neemt en er af en toe geld aan uit wilt geven, hou je van jezelf." Een stukje eraf, een beetje blonder en ik stap weer fris en tevreden naar buiten!

♥ Dinsdag
Vandaag niet naar Leiden, maar naar Arnhem! We hadden deze ochtend iets heel anders leuks op de planning staan. Phoi Cai is onlangs moeder geworden van haar tweede mooie dochter, Livia. Vandaag gingen we met z'n allen op kraambezoek om het kleine meisje te zien en fijne cadeau's aan Phoi Cai te geven. Ontzettend leuk om Phoi Cai zo te zien en vooral om te zien hoe goed ze het doet. Het was een hele gezellige ochtend, omringd met kindjes, katten, speelgoed en lekkere beschuit met muisjes! 

Omdat ik nu toch al in Arnhem was, ik hier nooit kom en we de rest van de middag wel gewoon weer aan het werk moesten, ben ik met Lonneke naar een fijn koffietentje gegaan. In het centrum van Arnhem zit Brew2Cup, een koffiebar met een hele toffe kelder waar je in alle rust kunt werken, kletsen of een boekje kunt lezen. Hier hebben wij onze laptops de rest van de middag uitgestald, koffie gedronken en gewerkt. Altijd zo leuk en verfrissend, zo'n dag in een nieuwe omgeving. 

Na een behoorlijk lange terugreis naar Den Haag heb ik mijn eigen kookkunsten weer eens kunnen overtreffen. Ik had ontzettend trek in pizza en had nog een bloemkool-bodem in de koelkast liggen. Alle restjes groenten die ik nog kon vinden heb ik erop gegooid en het was nog lekker ook! Echt een aanrader wie snel een lekkere en zelfgemaakte pizza wil!

♥ Woensdag
Dit was eigenlijk een hele rustige dag. Na een dagje werken ben ik wat rond gaan lopen door de stad, op zoek naar een mooie, lelijke kerst trui. Mijn vriend had een foute-kerst-truien-party op het programma staan deze week, dus aan mij de eervolle taak om er eentje voor hem uit te zoeken. Veel blijer kun je mij niet maken rond deze tijd! 

Die avond gebeurde er iets heel liefs. Omdat we beide nogal enthousiast waren over onze kerstcadeau's besloten we dat moment gewoon iets vroeger te laten plaatsvinden. "Vanavond cadeau's doen!?" "Oke is goed!" We hebben op dit moment eigenlijk twee favoriete caberatiers, die we allebei echt heel erg grappig vinden. Nu hebben we, zonder dat we dat van elkaar wisten, allebei voor deze shows kaartjes gekocht. Ik voor Daniel Arends en hij voor Patrick Laureij! Haha, echt ontzettend leuk! We wisten niet zo goed of we blijer waren met de cadeautjes of met het feit dat we elkaar zo goed hadden aangevuld..! Voor beide voorstellingen moeten we helaas nog even wachten, want ze zijn allebei pas eind volgend jaar, maar dat mag de pret nu al niet meer drukken. Inmiddels was het al best laat en hebben we onszelf getrakteerd op een heerlijke Thaise maaltijd. Topdag! 

♥ Donderdag
Op donderdags werk ik altijd 's ochtends en 's avonds, want die avond is mijn chatavond. Tussen het werken door vind ik het dan altijd fijn om even iets anders te doen, even de deur uit. Dat kwam nu goed uit, want de Royal Christmas Fair heeft zichzelf net weer in vol ornaat op het Lange Voorhout uitgestald. Hoewel ik er eigenlijk nooit iets koop, vind ik het wel altijd heel erg leuk om over kertsmarkten te lopen. De sfeer, de lampjes en de eetkraampjes maken het altijd zo gezellig. Eenmaal thuis had ik nog even tijd om iets te bakken en heb ik denk ik mijn lekkerste bananenbrood van dit jaar in elkaar geflanst! Het vergde wat tijd en oefening, maar oefening baart toch echt kunst! 

♥ Vrijdag
Nu wel naar Leiden! Waar we vandaag weer met z'n allen op de redactie aan het werk zijn gegaan. Het was weer een super fijne en gezellige dag, waar nu ook Hannah elke week bij hoort! We hebben geblogd, een hoop blije mokken verzameld en natuurlijk weer een InstaLive gedaan. 

Ondertussen ben ik half december nog steeds niet echt gewend aan de kou. Met thermo kleding onder m'n normale kleding aan en drie lagen crème tegen een droge huid verplaats ik mijzelf de hele dag. Ik vind de wereld prachtig in de winter en kan niet wachten tot ik ergens kan schaatsen, maar brr....

♥ Zaterdag
Yes, een lekker rustig weekend voor de boeg. Het enige waar we echt de kou voor moesten trotseren was de O'Neill Sample Sale. Ik was hier nog nooit geweest, maar de kleding en accessoires van O'Neill kun je dan voor ongekend lage prijzen meenemen. Van te voren geef je jezelf op, kies je welke tijd je aanwezig bent en kun je dan met de hele groep de loods in. Wat was het koud in die rij!! Gelukkig konden we onszelf opwarmen met een frietje, door de frietkraam die zichzelf daar perfect had neergezet. 

Eenmaal binnen was het behoorlijk hectisch en chaotisch en dat kreeg ik niet zo snel geregeld in mijn hoofd, bleek al snel. Er was zo veel! Veel bakken, veel rekken, veel spullen en vooral veel mensen... Ik heb mijzelf ook het eerste half uur uitgelachen om hoe slecht ik functioneer als er zo veel op mij af komt. Ik sloeg helemaal een beetje dicht, soms zijn er zo veel prikkels dat je niet zo goed meer weet wat je ermee moet. Tenminste, bij mij is dat soms echt het geval. Gelukkig zakt zoiets ook weer, als ik weet wat er aan de hand is kan ik er even de tijd voor nemen en daarna weer aanhaken. Na dat half uur kon ik dus weer voorop in de strijd om de beste koopjes en zijn we met best wat leuke spullen naar huis gegaan! Met de wintersport voor de deur, kon deze timing niet beter en ik heb er mega veel zin in! 

♥ Zondag
Eerst koffie, dan bananen-pannekoekjes en dan zien we wel weer verder vandaag.. Heerlijk zo'n relaxt weekend waarin we niets moeten en vooral niet hoeven te haasten. Het enige dat op de planning stond was een avondje met vrienden. Dat is eigenlijk altijd gezellig en zeker als je elkaar niet zo vaak ziet, kan ik daar echt zin in hebben! We zijn naar Rotterdam geweest, waar we eerst nog even door de stad hebben gelopen. Langs de winkels en de lichtjes slenteren, om vervolgens lekker op te warmen met drankjes en hapjes. 

We zijn geindigd bij de Burger Trut, een restaurantje vlak bij Rotterdam Centraal. Wat een leuke plek was dit! Ik was er al vaak langsgelopen, maar nog nooit geweest. De inrichting is ontzettend leuk en ouderwets, met overal lampenkappen of hele gekke schilderijen. Zelfs een beetje creepy, maar wel op een toffe manier vond ik. Je kunt hier heerlijke burgers eten met genoeg keus voor iedereen die vlees eet, vegetarisch is of liever vegan eet. Het was heerlijk, het was fijn en het was weer een mooie week. 

Hopelijk heb jij ook een fijne week gehad en kun je er vandaag weer vol goede moed tegenaan!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Elina - Maandag 17 december 2018 19:21
Ik ben al lang op zoek naar een goed bananen brood en bananen pannenkoekjes recept, kun je het me geven aangezien jij ze dese week hebt gemaakt! En wat een leuk blog!
Lost girl - Maandag 17 december 2018 20:58
Jammer dat ik in de kliniek zat anders hadden jullie ook wel ff bij mij langs mogen komen hihi. Arnhem rocksšŸ˜!
Belle - Dinsdag 18 december 2018 00:34
Leuke plog! Je lijkt me echt een leuke meid:)
x - Dinsdag 18 december 2018 13:25
wat een prachtige vlog

en wat leuk dat jullie naar de baby zijn gegaan, wat lief! hoop dat het goed gaat met beide lieve dames ā™„
B - Dinsdag 18 december 2018 20:41
Recept van je bananen brood pleasešŸ˜šŸ™ŒšŸ¼