Ploggen: De ups en downs van Daphne 3

 

Wat een blije en mooie paasweek is het geweest. Voor mij een week met eigenlijk heel veel ups! Daar heb ik vooral erg van genoten. Van het weer, van een hoop verassende cadeautjes en   ondertussen liep ik ook nog tegen een paar reminders aan voor mijzelf. Ik ben natuurlijk ook heel benieuwd wat deze paas-week voor jou in petto had? Ik hoop vooral dat het, waar je ook was en hoe je je ook voelde, er ook fijne momenten tussen zaten.

Up op dinsdag
Deze hele avond was gewoon ineens heel erg fijn. We besloten om spontaan uitgebreid te gaan koken. Gepofte zoete aardappels, nacho’s, zelfgemaakte guacamole, tapas vooraf.. alles erop en eraan. Ajax speelde vanavond tegen Juventus in de Champions League en ik ben niet zo’n mega voetbal fanaat, maar soms wel, als het mij uitkomt. Ik kan wel erg genieten van sport en dit soort ‘grote’ wedstrijden vind ik dan toch wel gaaf om te volgen. Mijn vriend ook, die heeft eigenlijk de hele avond naast de bank gestaan, te veel enthousiasme en spanning om te zitten. We trokken een fles wijn open, hebben de hele avond uitgebreid gedineerd, Ajax won.. het was fijn!

Up op woensdag
Vandaag was ik in Arnhem, op zoek naar een leuk koffietentje om te werken. Later vandaag had ik hier een afspraak, dus meteen een goed moment om nieuwe plekjes te ontdekken. Nou, dat gebeurde ook. Eenmaal een fijne koffiezaak gevonden, zat ik ineens te plassen met de Paus! Hahaha, nadat ik mij eerst kapot schrok (echt levensgroot formaat) heb ik erg hard gelachen. Heb hem toch nog even vriendelijke gegroet toen ik mijn broek weer optrok.

Even later kreeg ik van de barman deze truffelbonbon cadeau. Hij kwam naast mijn tafeltje staan, liet hem naast mijn laptop vallen en zei: Zo, deze krijg je van mij.. Dit soort onverwachte cadeautjes zijn misschien wel het allerleukste. Van die kleine, lieve gebaartjes, die totaal niet hoeven, maar toch heel fijn kunnen voelen. Het was ook nog eens een fantastische bonbon!

Down op woensdag
Niet veel later had ik mijn afspraak in Arnhem gehad en zat ik in de trein terug naar huis. De afspraak was niet helemaal gegaan zoals ik had verwacht. Je kent het misschien wel: dat je in een vergadering of meeting ineens in een verhitte discussie komt, waar je even totaal niet op had gerekend en dat je achteraf de honderd allerbeste dingen bedenkt die je had kunnen zeggen. Ik wilde niet over mij heen laten lopen, maar achteraf had ik misschien nog wel meer van mij af willen bijten. Onderweg terug zakte dat besef een beetje in en moest ik daar gewoon nog even van bijkomen. Ik wilde niet te streng zijn, want ik had het ook niet verkeerd gedaan, maar zou het de volgende keer toch graag anders aanpakken. Ik kocht een heerlijk drankje voor mijzelf (die we hier geproefd hebben, trouwens) en probeerde het een beetje van mij af te zetten.

Reminder #1
Tussen alle bedrijven door en met het mooie weer ineens in aantocht, kwam ik erachter geen bikini meer te hebben. Die zit denk ik in een zwart gat, waar ook telkens alle sokken en achterkantjes van oorbellen in verdwijnen. Voor de zomer heb ik toch nieuwe zwemkleding nodig, maar gek genoeg kan een eetstoornis toch zorgen voor blijvende vervelende herinneringen. We maakte eerder al eens deze video, over hoe eten soms een vervelende herinnering met zich mee kan brengen. Datzelfde kan een eetstoornis natuurlijk op veel meer vlakken doen. Bikini’s passen kan zo’n hel zijn, zowel met als zonder eetstoornis. Ik kwam er nooit goed vanaf, ik ging altijd ongelukkiger naar huis dan ik vertrokken was en het zorgde er ook voor dat ik eerder opzag tegen de zomer dan er fijne gevoelens bij kreeg.

Nu merkte ik hoe die ervaring nog steeds een rol kan spelen: Pff, bikini kopen.. Bah, wat een gedoe.
'En?' Vraagt mijn vriend van buiten het pashokje.

'Ja, prima eigenlijk..' Antwoord ik. 

Niets meer en niets minder. De eetstoornis laat je al die jaren zo in uitersten denken, is mijn ervaring. Alles van mij was lelijk, alles van anderen was geweldig. Alsof daar niets tussenin zit, terwijl het meest gezonde denk ik vooral daar tussenin zit. Een enorm gebied waarin dingen ook gewoon 'prima' kunnen zijn. Ik dacht weinig over de bikini, het zat lekker en ik voelde mij er prima in. Het was niet geweldig (wat ik vroeger het liefste wilde) maar het was ook niet vreselijk (wat ik altijd had ervaren). Net als hoe de smaak van eten ook weer ‘gewoon’ kan worden, kunnen dit soort momenten dus ook weer gewoon zijn. Ik ging naar huis met dit badpak en deze bikini en het was prima.

Misschien gaat het er wel vooral over dat sommige dingen uiteindelijk prima kunnen zijn en dat je dus ruimte overhoudt om te denken wat voor leuke dingen je allemaal kunt doen in die bikini! 

Up op donderdag
De grootste up van deze week was toch ons huis. Al bedenken ze nog zo veel lekkere paaseieren, zelden ben ik zo blij geworden als van onze nieuwe meubels. Vandaag werd de eettafel en een vloerkleed geleverd! Echt zo ontzettend leuk en fijn om het huis steeds meer ‘af’ te zien worden en vooral; dat ik nu echt ergens aan kan zitten. Dat hangen in bed en op de bank is heerlijk, maar er gaat toch niets boven een mooie, grote eettafel. Als een kind zo blij heb ik de hele dag gespeeld op en met mijn nieuwe spulletjes.

 

Down op vrijdag
Goede Vrijdag! Het is heerlijk weer! Iedereen is buiten, vrij en in een blije paas-sfeer, maar ik ben eigenlijk gewoon best wel ziekjes.. Ik had allerlei leuke dingen bedacht voor dit mooie weekend, maar moet toch echt toegeven aan een enorme verkoudheid. Zo net niet ziek genoeg om alleen maar in bed te liggen, maar wel ziek genoeg om alleen maar te hoesten en te snotteren. Blegh..

Down op vrijdag #2
Toch nog genoeg goeie zin om even wat dingen schoon te maken, de keuken en de oven kan ik best even afnemen voor ik weer even ga liggen. Blijkbaar lag er een verdwaalde bonuskaart in de keuken, blijkbaar had ik die ook even op het rooster gelegd toen ik de rest aan het schoonmaken was. Blijkbaar ook weer gewoon zo teruggeschoven..

Later die dag is het tijd voor een ovenschotel en ik ruik iets geks..

 

.. misschien gewoon niet zo veel meer gaan doen vandaag :)

Up op Zaterdag
Ik woon nu super dichtbij het strand en dat is op zich al een behoorlijke up, zeker met dit weer. Zodra ik mij weer levendig genoeg voelde ben ik lekker naar het strand gelopen. Ik voelde heel erg de behoefte om er een hele fijne avond van te maken, gewoon in mijn eentje. Ik ben over het strand gaan lopen en heb mijzelf daarna heerlijk mee uiteten genomen. Af en toe een beetje gelezen, tussendoor een beetje mensen kijken, meer heb je soms niet nodig.

*Reminder #2
Behalve een heerlijke paasbrunch op zondag, heb ik andere paas-uitnodigingen toch afgezegd. Iets wat ik soms toch erg lastig vind, want: Ik heb de tijd en ik vind het ook gewoon leuk! Maar misschien betekent dat niet altijd dat je ook overal heen hoeft te gaan, bedacht ik mij deze week. Het hoeft natuurlijk niet altijd vol te zijn, even niets kan net zo fijn zijn en mag je net zo goed voor kiezen. Heb jij daar ook keuzes in gemaakt dit jaar?

Up op Zondag
Als ik buiten bij mijn fiets kom zie ik een tasje in mijn mandje. Wat nu weer!? Denk ik meteen. Naast snoeppapiertjes en blikken bier zitten er namelijk ook vaak andere verassende dingen in mijn mandje. Dit keer was het wel een hele lieve paashaas..

Mijn papa was langsgereden, herkende mijn fiets en heeft er gin-tonic paaseitjes ingestopt. Nog meer fijne en verrassende cadeautjes, daar word je echt nooit te oud voor! :)

Hoe is deze week voor jou geweest?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Maartje - Maandag 22 april 2019 19:10
Wat een lieve Paashaas!! Fijne blog om te lezen. Dank je wel!
Vitamien! - Maandag 22 april 2019 20:05
Ah, ik moest die zin van ‘op zoek naar een koffietentje om te werken’ even twee keer lezen, ook niet helemaal helder meer😂. Ik dacht dat je een nieuwe baan zocht haha (:
Banana - Maandag 22 april 2019 22:46
Haha je was niet de enige😂
Eline - Dinsdag 23 april 2019 14:10
Haha oeps, pas nu ik dit lees valt het kwartje..
Leuke plog Daphne!
MissPineapple - Maandag 22 april 2019 21:30
Wat een fijn artikel, super dat je zo eerlijk bent! Mag ik vragen waar je de linker bikini vandaan hebt? Vind m echt heel leuk!
Daphne - Proud2Bme - Woensdag 24 april 2019 14:44
Hi MissPineapple,

Dankjewel voor je leuke reactie! Die bikini is van de H&M! Veel plezier met kopen :)

Liefs!
Saskia - Maandag 22 april 2019 22:13
Klinkt als een fijne week, en die vrijdag maar gauw vergeten soms heb je gewoon even een baaldag. Voor mij was vrijdag juist een hele goede vrijdag!
I. - Dinsdag 23 april 2019 07:38
Super leuke en fijne blog om te lezen. Ook zeker met die 'reminders' erbij! Dankjewel voor het delen hiervan! ♥
Frauke - Dinsdag 23 april 2019 08:57
He Daphne,
Niet helemaal on-topic, maar ik vind al heel lang dat jij je haar altijd heel leuk hebt zitten. Een beetje een combinatie van nonchalant/puffy(in a good way)/maar toch stijlvol. Heb je tips over hoe je dat voor elkaar krijgt (ik heb het nu trouwens over als je haar opgestoken is, en dan met name over het volume/losse effect wat je hebt in plaats van dat het straks naar achteren zit). Ik merk zelf dat het vaak of heel strak zit (wel netjes/stijlvol, maar niet een beetje speels), of juist erg los en nonchalant, iets té haha.
Beetje lang verhaal, maar ben benieuwd naar je tips:)
Dankjewel alvast!

Verder; hele leuke plog en voor het hele team; thumbs up voor proud2beme. Ik volg proud al praktisch sinds het begin. Ik ben inmiddels hersteld van mijn eetstoornis, maar ik merk toch dat ik af en toe (oke ik geef toe, best vaak) nog even kom kijken hoe het met de site en de mensen is haha:) blijft leuk en inspirerend.

Nu ik aan het typen ben over hoe lang ik proud al volg bedenk ik trouwens nog een idee: misschien zou het leuk zijn oude redactieleden nog eens te interviewen? ik en andere oud gedienden zijn denk ik best benieuwd hoe ze het maken en hoe ze terug kijken op hun werk bij proud? Wat ze nu voor ontwikkeling doormaken, wat ze wellicht anders hadden willen doen met de kennis van nu? etc. En los daarvan leveren ze gewoon waardevolle input ,dus is ook voor nieuwe leden leek:)
Daphne - Proud2Bme - Woensdag 24 april 2019 14:48
Hey Frauke,

Dankjewel voor je leuke en lieve reactie!
Ik zou willen dat ik je hele goede tips kon geven voor hoe je je haar zo krijgt, maar als ik eerlijk ben is het antwoord vooral: niet te vaak wassen. Door wat vettiger haar, wat droogshampoo en wat gekluns voor de spiegel, komt het er meestal zo uit te zien, dus dat is vast haalbaar :)

Hele fijne dag vandaag!
Liefs!
Frauke - Dinsdag 23 april 2019 08:57
*leuk
Nicolet - Dinsdag 23 april 2019 17:54
Wat leuk dat je schrijft 'mezelf mee uiteten genomen! Top! En de bikini, top! En wat paasuitnodigingen afgeslagen, top! Al met al goed bezig en heel leuk om te lezen hoe je week was. Groet Nicolet
Merle - Donderdag 25 april 2019 19:39
Hi, weer een leuke blog!
Mag ik je vragen waar je je bikini vandaan hebt? Ik vind m super mooi!