Video: Eten met een nare herinnering

 

Eten met een nare herinnering. Simpelweg omdat het eten is dat we tijdens onze eetstoornis periode veel hebben gegeten tijdens eetbuien of omdat we dachten dat we ervan afvielen. Rare gedachtes en ongezonde ideeën. Er zijn allerlei producten die ik tien jaar geleden tijdens mijn eetstoornis veel at. Vooral de producten die ik at tijdens een eetbui of als aanloop naar een eetbui, vond ik lastig om na herstel weer 'gewoon te eten'. Er zat een vervelend gevoel bij die producten. Een nare herinnering. Toch is het goed om ook dat soort producten zo nu en dan weer eens te eten. Op die manier kan je nieuwe positieve ervaringen opdoen en herinneringen maken. Dat wilden we op de redactie van Proud ook doen...

Voor deze nieuwe video namen we allemaal een product met een negatieve herinnering mee naar de redactie. We vertellen hierover op camera én eten het product om een nieuwe herinnering te creëeren. Heel bijzonder! Ik kan ook oprecht zeggen dat ik nu, na het opnemen van de video, op een andere manier naar het product kijk als voor het maken van de video. We zijn benieuwd bij welk product jij een nare herinnering hebt én of je dat binnenkort ook eens opnieuw, in een andere setting, zou willen eten. Let us know! Vergeet je tenslotte niet op ons YouTube kanaal te abonneren...

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

LeRose - Dinsdag 5 juni 2018 13:34
Ooh Noo i love cracotte. Maar ik neem het alleen als tussendoortje of als vervanging op een goede manier en niet zoals mijn eetstoornis wilde .
Want het smaakt wel donders lekker.
Saarki - Dinsdag 5 juni 2018 13:35
Heel fijne video, bedankt!

Vooral jullie reacties als jullie het product dan toch eten of drinken, zijn zó herkenbaar. Ik heb dat (bijna) elke keer als ik iets eet waar een "sfeertje" rond hangt (meestal dan omdat ik er erg bang voor ben, dus eerder een "verboden product"). Als ik dat dat dan toch doe en dan verwacht ik dat er ik-weet-niet-goed-wat zal gebeuren ... en er gebeurt niets! Behalve dan dat ik iets aan het eten/drinken ben, heel gewoon.

Knap om deze uitdaging aan te gaan en met ons te delen!
Lisa - Dinsdag 5 juni 2018 14:39
brood of volkoren koekjes met pindakaas en hagelslag was voor mij echt vaste prik. Inmiddels eet ik nog steeds veel pindakaas omdat ik er gewoon van hou en het prima in een gezond dieet past. Brood, koekjes en hagelslag blijf ik echter lastig vinden. Ook speculoospasta heeft voor mij dezelfde herinnering, al begon dit eigenlijk pas toen de echte eetbuien voorbij waren. Nog steeds is dit een grote trigger voor mij, dus heb ik het sindsdien niet meer gegeten.
Sterregoesforit - Dinsdag 5 juni 2018 15:02
Helaas herkenbaar! Maar wat een fijne, open en eerlijke vlog :) Knap dat jullie dit delen en ook megafijn! ♥ Thanks!!
M. - Dinsdag 5 juni 2018 15:08
Van die producten die ik kocht omdat ze 'goed uit te braken' zijn.. Heel gek om die dan te eten en gewoon te laten zitten. Maar: oefening baart kunst. Als je maar lang genoeg nieuwe herinneringen maakt, vervagen de oude.
Anoniem - Dinsdag 5 juni 2018 15:18
Ik ben benieuwd of er ooit een moment komt dat ik geen bakken kwark meer zou eten. En hoe ik er dan jaren later na zou kijken als ik het dan weer eens zou eten. Toen ik ermee begon vond ik het namelijk echt niet te pruimen, nu heb ik echt kwark cravings.. afstand nemen van mijn bakken zie ik nu ook nog niet echt gebeuren, maar wie weet komt er nog zo'n moment dat het ineens weer uit mijn patroon is verdwenen.

Overigens vind ik cracottes helemaal niet droog. Het smelt en dan krijg je superveel speeksel xD Ik vind ze heerlijk met jam, alleen moet je er wel wat van eten als je het iets wilt laten zijn wat 'vullend' is.
vera - Dinsdag 5 juni 2018 17:29
Ik begon een paar jaar terug ook met kwark eten, vond het eerst ook heel vies maar wende aan de smaak en begon het ook lekker te vinden. Nu heb ik al ruim anderhalf jaar geen kwark meer gegeten, toen ik het laatst weer eens proefde vond ik het weer net zo vies als voorheen ;)
Prue - Dinsdag 5 juni 2018 15:31
De eetbuikant van mijn eetstoornis was fan van roze koeken, ik wil ze nu echt niet meer... er zijn zoveel lekkerder dingen!
Mara - Dinsdag 5 juni 2018 16:49
Mooie video, kwetsbaar wel, eerlijk.
Mijn eetstoornis is al vijf jaar geleden en eigenlijk is alle eten voor mij nu geneutraliseerd. Zowel de dingen die ik toen veelvuldig at om af te vallen als alle zoete dingen die 'verboden' waren. Tijd heelt en er zijn inmiddels zoveel nieuwe (goede) eetmomenten en herinneringen bijgekomen, de associaties zijn vanzelf gaan vervagen.
Renee - Woensdag 6 juni 2018 06:58
Mooie comment!
Justme - Dinsdag 5 juni 2018 17:02
Hele fijne video!!
Miss Minority - Dinsdag 5 juni 2018 17:09
Ik heb dat met slagroom. Blijft wel lastig, heb het ook maar heel af en toe in huis (verjaardag ofzo) Blijft een moeilijk iets.
Laura V - Dinsdag 5 juni 2018 17:12
M&M's en noten.... Dat zijn echt de 2 dingen die bij mij samenhangen met eetbuien... ik kan me daar echt ziek van eten.
Tears88 - Dinsdag 5 juni 2018 17:13
Dit moesten we ook tijdens de behandelingen in de dagbehandelingen.... jeetje wat zat ik oo tegen die dagen iemand nam dan 1 product mee wat dan spannend was voor hen. En de hele groep moest t mee eten....
Dat brengt me nu 5 jaar later nog steeds gek genoeg zo veel paniek.
Ik heb de behandeling helaas ook niet afkunnen maken.
Maar t gaat redelijk goed met me :)


Ik had zelf zo veel eetbui voedsel niet echt een specifiek iets...
Maar eet nu ook verschillende dingen die ik toen als eetbui voedsel at en soms merk ik dat je t gevoel mist tijdens een eten van je eetbui voedsel dat was zo sleciaal zo fijn en dat is nu gewoon heel gewoontjes niks speciaals aan
Ays - Dinsdag 5 juni 2018 17:34
Maiswafels met ollijfboter erop... Dat is op dit moment mijn ‘eetstoornis food’.
Ik droom over de dag dat ik dit niet meer als mijn verwenmomentje ga zien. Gekker dan maiswafels met boter wordt het helaas op dit moment nog niet voor mij.
dl - Dinsdag 5 juni 2018 17:47
oja die donuts had ik ook uit kunnen kiezen. maar mijn eetcombi was echt een beetje bijzonder.. gebakken slavinken met huzarensalade en pindasaus. Vaak kon ik niet eens wachten tot het vlees helemaal gegaard was en at ik het half rauw.
Ronja - Dinsdag 5 juni 2018 17:52
Ik heb nog een nare herinnering aan pasta met tomatensaus. Ik kon dat eigenlijk alleen maar naar binnen schrokken waarna het er weer uit moest ook. Nu vind ik het nog wel moeilijk om te eten.
Verder met nog een soort koekjes, wafeltjes met chocolade erop, die ik altijd kocht voor een eetbui. Misschien moet ik die nog eens proberen later. Ik denk dat ik er nu nog niet klaar voor ben.
Koekie - Dinsdag 5 juni 2018 18:56
Confettini's.. (roze koeken met van die m&m'tjes er op) en griesmeelpudding omdat dat zo makkelijk.. nou ja vul maar in ;).

Blij dat ik daar van af ben!!
eenzaam-bloempje - Dinsdag 5 juni 2018 19:15
Ik herken de groene thee verhaal heel erg heb de zelfde gedachte er over.

egel - Dinsdag 5 juni 2018 19:24
tomatensap en groentensap. bah, slecht vond en vind ik dat. Hoe ik het binnenkreeg???
egel - Dinsdag 5 juni 2018 19:31
tomatensap en groentensap. bah, slecht vond en vind ik dat. Hoe ik het binnenkreeg???
En de groene thee, dat doe ik ook, net hetzelfde.
Anoniempje - Dinsdag 5 juni 2018 21:49
Dat probleem met groene thee, heb ik ook.
Fiona - Dinsdag 5 juni 2018 22:10
Ik heb een erg nare herinnering aan 'uiensoep'. Dat was eigenlijk gewoon een ui in stukjes gesneden en dan gekookt in een halve liter water ofzo. Dat vond ik dan heel knap van mezelf bedacht, maar JONGENS wat een smakeloos kostje. Zo blij dat ik dat soort dingen nu niet meer hoef te eten van mezelf! :)
D - Dinsdag 5 juni 2018 23:36
Wat een goed idee om hier een vlog over te maken. Best heftig dat het zo is eigenlijk. Ik heb het met brood en pindakaas en hagelslag. Ik eet dat eigenlijk niet meer, heel soms nog pindakaas en heel soms brood, maar dat is allemaal nog steeds moeilijk. Hagelslag eet ik sowieso niet meer. En ook met gedroogd fruit. Iedere keer probeer ik het weer, maar ik kan geen gedroogd fruit bewaren helaas. Vers fruit wel beter.
ginie - Woensdag 6 juni 2018 00:11
Bij mij was het ook groene thee wel in combinatie met afslanktheeen maar had ik altijd bij in me tas want ja wat er ergens geen groene thee was enz. Bizar hoe ik het ben gaan geloven dat je van groene thee afvalt enzo. Nu vond ik het wel lekker maar we het liefst groene thee met een smaakje en dan vooral losse thee
Nikki98x - Woensdag 6 juni 2018 16:34
Super fijne video! Dankjewel voor het delen hiervan!
Floor - Woensdag 6 juni 2018 21:04
Croissantjes en chips eet ik al zeven jaar niet en roomboter ook bijna nooit.
Anoniem - Zaterdag 9 juni 2018 21:51
Voor mijn eetstoornis at ik echt kilo pindakaas, ik was er gek op. Tijdens mijn eetstoornis veruilde ik dit voor kilo's augurken, gebakken rijstwafels en mega hoeveelheid eieren. Gelukkig leer ik nu weer echt lekkere dingen met toch als hoogtepunt echte warme appeltaart met dikke korst.
LOVE - Zondag 10 juni 2018 01:04
Dit heb ik ook wel heel erg gehad