Ploggen: De ups en downs Van Phoi Cai 5

 

Ik begon deze nieuwe week vol goede moed! Ondanks dat er hier en daar wat mindere momentjes waren, kijk ik terug op een hele fijne week. Ik heb fijne dingen gedaan en kon genieten van kleine, positieve dingen. Het was een week die ik eventjes nodig had na wat pittige weken. Ik hoop dat je het leuk vindt om een kijkje te nemen in mijn ups en downs van afgelopen week!

collage

♥ Up van maandag
Van de week kwamen we erachter dat we nog twee entreekaarten voor de sauna hadden die bijna zouden verlopen. Vrij last-minute besloten we er vandaag nog gebruik van te maken. Het was de eerste keer dat ik naar een sauna zou gaan sinds mijn zwangerschap, dus ik koos veilig voor een badkledingdag. Ondanks de onzekere momenten heb ik er ontzettend van genoten. 

maandag

♥ Up van dinsdag
Vandaag was een standaard werkdagje. Ik heb fijn gewerkt op zolder en 's avonds kreeg ik mijn favoriete gerecht à la mama: gestoofde shiitake met kip en rijst. Ik heb gesmuld tussen het werken door!

dinsdag

♥ Down van dinsdag en woensdag 
Zoals vaker op een werkavondje ging ik wat later naar bed. Het duurt altijd even voordat ik weer tot rust kom na het werken. Vannacht merkte ik, naarmate het later werd, dat mijn neus en voorhoofd steeds dichter kwamen te zitten. Ik kreeg ontzettende hoofdpijn en voelde me ineens erg beroerd. Het hielp niet dat Romy de ochtend erna vrij vroeg wakker werd en bij ons in bed wilde komen spelen. Hoewel ik het knuffelen uiteindelijk erg fijn vond, was een uurtje langer slapen ook zeker geen straf geweest.

dinsdag

♥ Up van woensdag
Gelukkig voelde ik me gedurende de ochtend weer beter. Ik ging erop uit en besloot even de nodige kleertjes te halen voor de meiden. Ik scoorde deze bij de Hema met een leuke korting. Dat is altijd mooi meegenomen en ik kan daar echt blij van worden. Toen Romy zo heerlijk aan het spelen was in het winkelcentrum, was ik extra blij er even uit te zijn gegaan!

woensdag

♥ Up en down van donderdag
Kleine meisjes worden groot. Ik ben ontzettend trots op hoe Livia het doet. Ze trekt zich aan van alles en nogwat op en ontwikkelt zich iedere dag. Tegelijkertijd vind ik het ook wel erg snel gaan en doet het me ook wel iets wanneer ik weer twee zakken kan vullen met kleding die ze niet meer past. Ook moest ik vandaag haar box verlagen, zodat ze er in kan staan. Het voelt gewoon heel dubbel.

donderdag

♥ Up van donderdag
Na een lange dag besloot ik na het avondeten wat me-time in te lassen. Ik nam een heerlijke lange douche en nam even de tijd om mezelf te verwennen met een gezichtscrème. Het is niet iets dat ik vaak gebruik, terwijl mijn huid dat best kan gebruiken. Ik genoot daarom extra van dit verwenmomentje.

donderdag

♥ Down van vrijdag 
Vanochtend had ik wat last van mijn huid. Het jeukte heel erg en ik moest erg mijn best doen er vanaf te blijven omdat ik wist dat dat het alleen maar erger zou maken. Ik heb dit wel vaker nadat ik crèmes gebruikt heb. Het maakte me weer erg onzeker en het liefst bleef ik binnen omdat het voor mijn gevoel erg opvallend zou zijn. Helaas moest ik eruit omdat ik naar mijn ouders zou gaan met de meiden. Ik voelde me op het moment zelf erg onzeker, terwijl ik achteraf inzie dat het eigenlijk wel meeviel. Kon ik dat op dat moment ook maar inzien...

vrijdag

♥ Up van vrijdag
Vrijdag ging ik dus naar mijn ouders toe omdat mijn mams volgens de Chinese kalender jarig zou zijn. We aten een taartje en bleven daar even spelen. Liv ging een dutje doen en mijn man en ik gingen met Romy buiten spelen. Het zonnetje begon te schijnen, Romy was aan het spelen; heerlijk genietmomentje!

vrijdag

♥ Down van vrijdag
In de middag laste ik een knuffelsessie in bij Miso, het konijntje. Jammer genoeg werd dit onderbroken door een heftige hoofdpijn. Het was zo heftig dat ik er misselijk van werd. Ik heb nooit migraine gehad en geen idee of dit in de buurt kwam van een migraine, maar prettig was het niet. 

vrijdag

♥ Up van zaterdag
Wat een weer werd er voor vandaag voorspeld... Regen, hagel, code geel?! Wij lieten ons er niet door tegenhouden en besloten richting Rotterdam te gaan. Regen? Dan maar springend door de plasjes heen! We hadden heerlijk gegeten bij een Vietnamees restaurantje en ik kan eindelijk weer genieten van een Vietnamese koffie nu ik Liv niet meer zo vaak hoef te voeden. Zij had namelijk vaak last van krampjes door onder andere caffeïne. Nu er steeds meer tijd tussen de voedingen zit, kan ik tussendoor weer genieten van een lekkere koffie!

zaterdag

♥ Up van zaterdag
Net voordat het begon te regenen, vertrokken we richting huis. Voordat we aankwamen in Arnhem zagen we ook hier de regenwolken wegtrekken. Yes! Ik ging met de meiden naar mijn schoonouders waar we zouden eten. Het was gezellig, het eten was heerlijk en ik kreeg ook nog eens een nieuw leesboek mee. Mijn zaterdag was fijn! 

zaterdag

♥ Up van zondag
In de Burgers' Zoo is er 's zomers een musical te zien. Een week terug zijn we er voor het eerst geweest en sindsdien heeft Romy het er elke dag over. Vandaag besloten we weer langs te gaan, aangezien we toch een jaarabonnement hebben. We bezochten de musical twee keer op aandringen van onze meid en liepen nog een klein rondje door de dierentuin. Het was genieten!

zondag

Voldaan sloot ik mijn weekje af. Hier en daar werd ik even neergehaald door mijn lichaam, maar ik kijk terug op een ontzettend fijn weekje. Met dit fijne gevoel ga ik een nieuwe en warme week tegemoet. Ik ben benieuwd wat het me gaat brengen! 

Ga jij nog iets fijns doen deze week?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Saskia - Maandag 22 juli 2019 20:51
Wat een leuke meiden heb je toch!
Renate - Maandag 22 juli 2019 22:51
Heerlijk om te lezen Phoi Cai. Dank je dat je dit met ons deelt. Herkenbaar ook van de momenten van onzekerheid, tegen dingen opzien en de hoofdpijn. Ik hoop voor je dat het je lukt alles er gewoon steeds meer te laten zijn. Je bent zo'n mooie, krachtige vrouw! Ook als je je even niet krachtig voelt, dat is echt niet erg. Daarom is het ook zo fijn om te lezen, dat maakt jou wie je bent. En je bent goed genoeg!
anillen93 - Dinsdag 23 juli 2019 01:02
Ik krijg ook altijd migraine de dag voor onweer of sneeuw.
C - Dinsdag 23 juli 2019 13:08
Leuk om te lezen Phocai! Ben zelf in verwachting van mijn eerste kindje en vind het leuk dat op Proud ook aandacht is voor het dagelijks leven als je kinderen hebt
britneyangel - Dinsdag 23 juli 2019 18:57
leuke week heb je gehad, behalve die hoofdpijn want dat is erg vervelend