Onze kerstwensen

 

Met kerst wordt er meer geld dan gemiddeld uitgegeven. Mensen maken hun huis gezellig met accessoires en een kerstboom, besteden meer geld aan lekker eten en kopen cadeautjes voor familie. Toch hebben die materialistische kerstwensen vaak een diepere betekenis of gaan ze de boodschap voorbij. Kerst gaat voor veel mensen om het vieren van de geboorte van Jezus en voor andere mensen om samenzijn met familie. Welke betekenis kerst ook heeft, het is in ieder geval positief bedoeld en dat maakt dat er over het algemeen een gezellige sfeer hangt met kerst.

Toch kunnen er ook moeilijke momenten ontstaan, juist omdat het kerstmis is. Juist omdat je zo graag wilde dat iedereen erbij aanwezig was of dat het super gezellig zou zijn. Als dat niet zo is, kan het missen van iemand, alleen zijn of ruzie juist nog heftiger zijn dan normaal. Want juist met kerst had je zo graag gezellig met elkaar geweest. Gelukkig is iedere kerst weer anders en zal verdriet wat slijten, gemis opgelost worden of conflicten goed komen. Ook dit jaar is er weer een nieuwe kerst en of het nu gezellig is of niet, er zijn altijd dingen om dankbaar voor te zijn tijdens deze feestdagen.

kerst

Mijn kerstwensen gingen vroeger niet over cadeautjes, omdat wij thuis alleen met Sinterklaas aan cadeautjes doen. Mijn kerstwens ging vaak over gezondheid en geluk voor de mensen om mij heen. Toen ik een eetstoornis had en aan tafel bedacht hoe ik oud&nieuw in wilde gaan, wenste ik vaak dat ik beter zou worden. Ik wilde weer gezellig meedoen met het eten en genieten van de feestdagen. Dit jaar zijn mijn kerstwensen anders dan die jaren. Ik ben vooral tevreden over hoe het met me gaat. Ik ben dankbaar dat ik deze kerst in goede gezondheid en met liefde om mij heen mag vieren. Of het nu extreem gezellig wordt of wat minder, ik ben in ieder geval trots en blij met de rest. En dat maakt dat een momentje spanning, afwezigheid van mensen of bijvoorbeeld de pijn in mijn knie niet zo belangrijk is.

Waar tijdens mijn eetstoornis alle negatieve punten door mij opgeteld werden tot een grote kerstmislukking, heb ik geleerd te zien wat wel fijn is. Dit heeft niet alleen te maken met mijn positievere zelfbeeld, positievere gedachtewereld en betere gezondheid, maar ook met mijn idee over kerst. Kerst MOEST in mijn hoofd verplicht gezellig zijn. Rechtop zitten aan tafel, vriendelijk doen, lekker mee eten en vooral zorgen dat iedereen in het gezin het naar zijn of haar zin had. Ik was verantwoordelijk voor de sfeer en vond dat het perfect moest verlopen. Iets wat natuurlijk helemaal niet mogelijk is.

Maar vaak was ik prikkelbaar en chagrijnig met kerst. Wilde ik helemaal niet eten en had ik moeite met alle spanning of een gesprek dat niet op iets positiefs uitdraaide. Ik wilde het zo graag goed doen, dat ik eenzaam en alleen op het toilet zat te huilen. Niemand wist wat er werkelijk in mij omging en ik wilde zo graag dat loodzware masker af zetten. Gelukkig heb ik in de loop van tijd veel geleerd in de jaren van therapie en daarna veel ontdekt over mezelf en ook geleerd hoe ik kerst ervaar.

Kerst kan gezellig zijn. Heel gezellig zelfs. Bij de meeste mensen wordt er veel gedaan om de sfeer zo gezellig mogelijk te maken in huis. Maar ben je niet helemaal in vorm, voel je je een beetje moe of somber, dan hoef je dat niet te verbergen. Natuurlijk is het prima om gezellig te doen voor anderen, maar doe dit niet door een masker op te zetten. Wees jezelf met kerst en accepteer dat je niet voor de volle 100% in het feestgedruis op kunt gaan. Doe zoveel mogelijk mee, maar overschrijd geen grenzen. Het is al goed dat je erbij bent en meedoet. Wie weet kun je er van genieten, dan is dat mooi meegenomen, maar stel het niet als eis. Volgend jaar kun je weer stappen gezet hebben en zit je er misschien al veel meer ontspannen bij.

christmas

Een kerstwens is daarom denk ik ook een mooi idee. Een gedachte die je meeneemt naar het volgende jaar. Het lijkt op een goed voornemen, maar heeft niet met afspraken met jezelf te maken. Het gaat meer over dingen die je hoopt. Hoop doet leven, hoop motiveert en hoop geeft je toekomspersectief. Hopen dat iets beter wordt, dromen van dingen die je wilt doen of bereiken of gewoon wensen hebben voor geliefden om je heen. Als je niet meer hoopt, raak je ook de motivatie kwijt om ergens aan te werken. Daarom zijn dromen zo ontzettend belangrijk. Ze zijn namelijk in de meeste gevallen helemaal niet onmogelijk dus het dubbel en dwars waard om er op te hopen!

♥ Nouska's kerstwensen
Ik hoop voor jou, als lezer van dit blog, dat je hoop mag hebben op een fijnere toekomst. Dat je zult geloven in jezelf en je kunnen, omdat je veel meer kunt dan je denkt. Ik hoop voor jou dat je van deze eetstoornis of andere problemen af mag komen of er in ieder geval steeds meer mee om zult leren gaan, zodat je je eetstoornis niet meer nodig hebt. Ik wens dat je liefde mag vinden in de mensen om je heen en liefde zult leren geven aan jezelf.

Ik wens voor mezelf en de mensen om wie ik geef dat ze tevreden mogen zijn met hun leven en zichzelf. Dat ze mogen weten dat het goed is zoals het is en dat ze genieten van alles wat ze hebben om zich heen. Dat ze gezond mogen blijven en mogen genieten van alle leuke dingen. Ik hoop dat ik liefde mag geven en ook nog meer liefde mag gaan zien in mensen om me heen. Dat ik gezond mag blijven en mooie ervaringen op mag doen het komende jaar.

Ik wens dat ik nog een heleboel lekkere koffie mag drinken met lieve mensen en komend jaar op vakantie kan naar een mooi land om steeds wat meer van de wereld te ontdekken. Ik wens eigenlijk nog veel meer, wel 100 dingen, maar ik wens vooral dankbaarheid. Ik kan namelijk blijven wensen, maar ik wil vooral ook blij zijn met het moment waarin in leef en niet teveel ‘vooruit wensen'. Ik leef nu en daar hoop ik van te kunnen genieten.

christmas

♥ Scarlet's kerstwensen
Ik wens iedereen die dit leest allereerst feestdagen met veel liefde en warmte toe. Liefde van anderen en liefde voor jezelf. Dat klinkt misschien een beetje zweverig, maar het is zo belangrijk om een beetje positief te zijn richting jezelf. Juist die positiviteit kan je helpen tijdens deze drukke feestdagen, zelfs als je alleen bent.

Ik heb meerdere ongelukkige kerstdagen gehad en ik weet hoe naar dit is, zeker als je om je heen zoveel, op het eerste gezicht, blije en gelukkige mensen ziet. Houd hoop, want geloof me, er zullen ook betere en gelukkige feestdagen voor jou komen. Misschien vecht je hier al jaren voor en vind je het lastig om nog te geloven dat het ooit gaat veranderen.... het zal écht gebeuren, ook voor jou. Ik hoop verder dat 2005 een mooi jaar voor je wordt en dat je beetje bij beetje vrijer mag gaan leven en meer kan gaan genieten. Tenslotte hoop ik dat je in 2015 steeds vaker een moment hebt van trots zijn op jezelf.

Ik hoop voor mijzelf dat 2015 een bijzonder jaar wordt, met niet te veel zorgen en vooral veel plezier en liefde. Ik hoop dat mijn lichaam in 2015 gezond mag blijven en dat mijn vriendin Joyce en ik samen veel moois zullen maken, online en in real life.

En tenslotte hoop ik natuurlijk dat Proud2Bme mag blijven groeien en bloeien en dat we in 2015 voor velen weer dat kleine verschil kunnen maken ♥

merry

♥ Laura's kerstwensen
Ik wens voor jullie, bezoekers van Proud2Bme, veel mooie inzichten, kracht en liefde. Ik hoop dat jullie de kracht vinden om ook in het nieuwe jaar weer stapjes te zetten richting genezing en een beter leven. Dat je de mooie en positieve eigenschappen van jezelf meer gaat ontdekken en dat je jezelf weer gaat waarderen. Dat je ontdekt dat je veel sterker bent dan je ooit hebt gedacht en dat dit je hoop geeft voor de toekomst.

Voor mijzelf en mijn omgeving wens ik rust en liefde. De afgelopen tijd is er veel gebeurd om en met mensen om mij heen. Het afgelopen jaar zijn er veel mensen uit mijn omgeving geweest die afscheid hebben moeten nemen van een dierbare maar ook veel mensen die te maken hebben gekregen met ziekten en struggelingen van het leven. Ik wens op een mooi jaar vol liefde en gezondheid, mooie inzichten, kansen en goede ontwikkelingen. 

Hele fijne dagen toegewenst namens het gehele Proud Team ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Nerveus - Woensdag 24 december 2014 13:08
Wat een onwijs lieve en mooie blog! Het inspireert me echt heel erg en er zit zoveel positiviteit in. Echt enorm leuk om te lezen!
Ik wens heel het team van Proud ook een leuke, liefdevolle kerst toe! Geniet ervan.
karlijnxxx - Woensdag 24 december 2014 13:15
Wat een lieve, motiverende en mooie blog!
Van dit soort blogs krijg ik altijd weer even wat positieve energie van. En 't is ook nog eens heel motiverend.

Fijne feestdagen.. :)
- - Woensdag 24 december 2014 13:23
Mooie blog :)
Alleen staat er 2005 in plaats van 2015 haha
memari - Woensdag 24 december 2014 13:24
ow wat een leuke trui scarlet.
blauw is helemaal mijn favoriet.

ik vind al jullie uitspraken mooi maar vooral.

Ik hoop voor jou dat je van deze eetstoornis of andere problemen af mag komen of er in ieder geval steeds meer mee om zult leren gaan, zodat je je eetstoornis niet meer nodig hebt.

ik denk dat nog steeds dan mijn eetstoornis een verhulling is voor onderliggende problemen. En dat als ik die niet heb/verander eten ook best zal gaan.

jullie ook de beste beste wensen en een fijne kerst
Miku - Woensdag 24 december 2014 14:01
Een mooie en inspirerende blog! Ik wens jullie en alle bezoekers van proud ook fijne feestdagen toe. En met wensen voor het volgende jaar, sluit ik me graag bij die van jullie aan. Niets meer aan toe te voegen :)
Maanmeisje - Woensdag 24 december 2014 14:07
Wat een mooie, lieve en ontroerende blog. Het raakt me. Bedankt!
Quirine - Woensdag 24 december 2014 14:42
Hele mooie en ontroerende blog, maar zeker ook hoopvol met al die mooie en hoopvolle woorden!

Dankjewel!
Klein Veertje - Woensdag 24 december 2014 14:59
Wat leuk en lief om dit te lezen. Jullie ook hele fijne dagen gewenst! :)
Tara - Woensdag 24 december 2014 15:07
Mooie blog! Wel wat schrijffoutjes ontdekt.
Jullie ook fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!
May this holiday season sparkle and shine. May all your wishes and dreams come true and may you feel this happiness all year round.
c - Woensdag 24 december 2014 15:16
Ik wens jullie ook veel liefde en geluk toe voor het nieuwe jaar en veel plezier met de kerstdagen groetjes
Xxxxx - Woensdag 24 december 2014 15:43
Dankjulliewel voor de lieve kerstwensen, de blog straalt veel positiviteit uit en dat is wel belangrijk deze periode .

Hele fijne kerstdagen lieve Scarlet, Nouska en Laura! En ik hoop dat jullie wensen uitkomen..
robijntje - Woensdag 24 december 2014 16:51
Wat een prachtige, waardevolle blog! Beetje ontroering hier, maar op n goede manier ♥

Ik wens jullie en iedereen hier ook hele warme en liefdevolle feestdagen! ♥
Tamara - Woensdag 24 december 2014 17:05
Hele fijne, mooie, gezellige en liefdevolle feestdagen, geniet ervan! Lach!
QQQ - Woensdag 24 december 2014 17:15
Hele super fijne toffe gezellige warme Kerst Feest daagjes wens ik jullie complete proud team toe!!

Angela - Woensdag 24 december 2014 19:24
Jullie ook prettige kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar! Veel liefs van Angela 😊 😉 😀
Sunshine - Woensdag 24 december 2014 20:22
Stiekem moet ik een beetje huilen van deze blog ;)
Heel mooi! Fijne kerst en een nieuw jaar vol geluk gewenst ♥
Mimosa - Donderdag 25 december 2014 00:14
Lieve Nouska, Scarlet en Laura,

Bedankt dat jullie zoveel mensen hoop en kracht geven. Goed voorbeeld doet goed volgen. Fijne feestdagen en veel moois voor 2015.

Mimosa
Ingrid - Donderdag 25 december 2014 06:24
Lieve meiden, dank je wel voor deze mooie wensen, ik wens jullie gezellige en warme dagen toe en een 2015 gevuld met liefde, inspiratie, gezondheid en fijne dingen! Love and light Ingrid xxx
petra - Donderdag 25 december 2014 10:25
een hele mooie en positieve blog.
ik wens jullie allemaal een hele mooie kerstmis en geniet ervan.
en alle meiden die gebruik maken van proud wens ik een heel mooi kerstmis en dat met het nieuwe jaar al jullie wensen en dromen uit mogen komen op welk gebied dan ook.
veel liefs petra.
Rianne - Donderdag 25 december 2014 12:19
Wat een mooie, warme blog! Ik wil jullie bedanken voor alle steun die proud mij dit afgelopen jaar weer heeft gegeven, en ik wens jullie ook een hele fijne kerst en gelukkig en gezond 2015 toe!