Ontvriend van Facebook: Top 10

 

Je wilt op een avond even kijken hoe het gaat met die groepsgenoot die je al een tijdje niet gezien hebt. Je klikt naar haar Facebook pagina en komt er dan ineens achter dat je bijna niets meer van haar timeline kan zien. Hoe kan dat nou? Tot je verbazing kom je er enkele seconden later achter dat je geen vrienden meer bent met haar. Huh? Waarom niet? Jij hebt haar niet verwijderd als vriend, dus zij moet het gedaan hebben. Maar waarom dan? Volgens de Engelse Metro zijn er een aantal veel voorkomende redenen waarom mensen worden ontvriend op Facebook. Onderstaand zie je deze top 10:

1. Te veel selfies
Sommige mensen hebben de neiging om iedere dag 1 of meer selfies te plaatsen. Zelfportretten met getuiten lippen en meer. Dat kan andere mensen gaan irriteren, wat een reden kan zijn om iemand in ieder geval op Facebook te ontvrienden.

selfie
bron foto

2. Spelletjes uitnodigingen
Oh my, daar kan ik me inderdaad ook ernstig aan irriteren. Waarom doen mensen dat, waarom nodigen mensen je uit voor spelletjes die je niet wilt spelen? Hoe vaak ik al niet ben uitgenodigd voor een of ander boerderijspel en voor Candycrush en meer... ontelbare keren. Het heeft er nog nét niet toe geleid dat ik hierom iemand ontvriende, maar ik heb wel op het punt gestaan ;)

3. Zielige en depressieve posts
Sommige mensen hebben de neiging om voortdurend allerlei nare berichten op hun Facebook te plaatsen. Natuurlijk kan je er niets aan doen als je leven op dat moment ook heel naar is, maar de vraag is of je dit ook dag in dag uit op facebook moet delen? Een beetje steun vragen op Facebook is prima, maar iedere dag, jaar in jaar uit...? Wat vind jij? Voor veel mensen is dit in ieder geval een reden om iemand te ontvrienden. Lees ook: Problemen Publiceren op Facebook.

4. Constant opscheppen
De neiging om jezelf te vergelijken met wat je ziet op Facebook is groot. Als iemand waarmee je bevriend bent constant opschepperige berichten plaatst, kan dit dus flink gaan irriteren. Reisjes naar Milaan, constant shoppen, dure auto's en meer... het kan allemaal een reden zijn om iemand te ontvrienden.

duimpje
bron foto

5. Indirecte roddels of beschuldigingen
Hier kan ik me ook erg aan storen. Soms plaatsen mensen berichten op Facebook de verwijtend zijn maar waarbij niet duidelijk is over wie ze gaan of waarover ze gaan. Ik snap überhaupt niet waarom je zoiets op Facebook moet zetten en al helemaal niet waarom je het dan niet gewoon naar die persoon zelf stuurt. Anyway, hier storen meer mensen zich aan, want het is een van de top 10 redenen waarom mensen ontvriend worden.

6. Taggen/Porren
Ik wist niet eens dat porren nog gedaan werd. Waarom doen mensen dat? Ik weet eerlijkwaar niet waarvoor die functie is. Het schijnt mensen in ieder geval te irriteren. Een ander puntje wat ik soms vervelend vind, is taggen. Hierdoor komen er ongevraagd foto's op je timeline omdat mensen je taggen in hun foto's. Ik heb dat nu uitgeschakeld omdat ik het gewoon irritant vind. Soms is het weleens iets leuks en dan sta ik het natuurlijk toe, maar waarom het niet gewoon op je eigen timeline laten...?

7. Boze posts
Een andere reden waarom mensen worden ontvriend is omdat ze constant hele boze berichten plaatsen. Soms als reactie op een nieuwsbericht, soms gewoon over niets of over iets van het eigen leven. Ellenlange boze berichten die Facebook niet altijd verrijken.

8. Nominaties en nare dierencampagnes
De laatste tijd kwamen er flink wat Ice Bucket nominaties voorbij op mijn timeline. Ik had hier zelf geen moeite mee, al denk ik dat er soms wat voorbij werd gegaan aan de boodschap, maar ach het leverde geld op dus, a la. Andere mensen stoorde dit soms wel dermate dat het zorgde voor ontvriending. Het posten van hele nare dierenfoto's voor dierenbeschermingcampagnes kan een andere reden zijn om te ontvrienden.

facebook
bron foto

9. Onaantrekkelijke foto's
Dit staat weer wat in verband met het taggen. Dit gaat namelijk om het uploaden van foto's waar niet alleen de persoon zelf op staat, maar meer mensen. Je hebt deze foto zelf nog niet gezien en ineens ploep, staat hij 's morgens op Facebook, terwijl jij er zelf helemaal niet leuk op staat. KLIK, weer een belangrijke reden waarom mensen ontvrienden.

10. Te veel feest -en drankfoto's
Dit laatste punt staat weer wat in verband met het puntje van opscheppen. Misschien heb je een super druk sociaal leven en bezoek je veel feestjes. Hier plaats je wekelijks vele foto's van. Dit kan ervoor zorgen dat mensen die een flink minder sociaal leven hebben, zich heel minderwaardig gaan voelen, waardoor mensen je kunnen ontvrienden.

Aan welke berichten irriteer jij je op facebook? En (Waarom) ontvriend jij mensen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

-. - Zondag 5 oktober 2014 19:02
Ehm, juist.
k - Zondag 5 oktober 2014 19:20
herkenbare irritaties
ik verwijder wel eens mensen omdat het geen vrienden zijn en die echter gewoon een verzoek versturen uit nieuwsgierigheid of mensen die je gewoon nooit hoort.
sim - Zondag 5 oktober 2014 19:24
Ik verwijder mensen als ze elke keer van die domme posts delen op facebook die uit 2008 ofzo komen waar dan bijvoorbeeld op staat if you don´t share this you have no soul. Of wanneer ze gewoon super slechte posts plaatsen met duizende fouten. En één van de ergste vind ik alle selfies.
sim - Zondag 5 oktober 2014 19:24
Ik verwijder mensen als ze elke keer van die domme posts delen op facebook die uit 2008 ofzo komen waar dan bijvoorbeeld op staat if you don´t share this you have no soul. Of wanneer ze gewoon super slechte posts plaatsen met duizende fouten. En één van de ergste vind ik alle selfies.
Marieke - Zondag 5 oktober 2014 19:34
Attentie op dierenleed is de enige reden dat ik eens iemand heb verwijderd waar ik toch al bijna geen contact mee had. Ik wil graag zonder trauma mijn facebook feed bekijken haha
Veerle - Zondag 5 oktober 2014 19:58
Een tijd geleden heb ik mijn lijst inderdaad ook langsgelopen omdat ik verder wil, gezond wil leven en het niet fijn was om steeds geconfronteerd te worden met mijn verleden. Toen heb ik mensen die ik toegevoegd heb in een ongezonder verleden (en die ik niet persoonlijk kende, bijvoorbeeld alleen van naam op Proud2bme) "ontvriend".
Maria - Zondag 5 oktober 2014 20:23
Waarom zou je stil staan bij het feit dat iemand anders jou verwijderd heeft als vriend? Daar kunnen namelijk duizenden redenen voor zijn.
Judith - Zondag 5 oktober 2014 21:05
Van die klaag-posts waarin er wel naar iemand wordt gerefereerd, maar zijn/haar naam niet wordt genoemd.
Oh, en foto's waarop een verliefd stelletje elkaar aflebbert. Heeft iemand een emmertje om in te kotsen?
A - Zondag 5 oktober 2014 21:29
Daarom heb ik geen Facebook...;-)
Cristina6 - Zondag 5 oktober 2014 21:33
ik heb ooit maar 1 iemand verwijderd uit mijn lijst, omdat die echt zodanig grove en gore zaken op fb zette, dat ik echt niet meer anders kon... ze had geen greintje empathie voor niemand en liep daar gewoon mee te koop, alsof ze er zelfs trots op was.
Lexie - Zondag 5 oktober 2014 21:51
ik ontvriend mensen waar ik buiten Facebook geen contact mee heb, waar ik ruzie mee heb gekregen, die eeuwig en altijd de eerste zijn die op mijn status reageren met de meest domme opmerkingen die totaal niets met mijn post te maken hebben en met stip op nummer 1 degene die de hele dag door foto's van hun dagelijkse activiteiten posten. Ik hoef niet te weten hoe je er uitzag toen je je bed uitrolde, wat je ontbeten hebt, hoe je met welk weer naar je werk ging, etc.
RosieV - Zondag 5 oktober 2014 21:58
Ik ben ontvriend op facebook omdat ik er nauwelijks iets op plaats. En eigenlijk vind ik dat dus een goede reden als ze me dan verwijderen.

Ik erger me trouwens heel erg aan opscheppers, partyfoto's iedere keer, nominaties, foto's waar ik afschuwelijk op sta en overal je problemen en verwijten naar andere noteren. Dit wil niet zeggen dat ik dat nooit heb gedaan, vroeger plaatste ik ook altijd mijn problemen en verwijten op facebook, maar ik ben daarmee gestopt want het is geen dagboek.
Lynn - Zondag 5 oktober 2014 22:07
Ik denk toch echt dat de nummer 1 reden dat iemand je verwijdert is dat hij/zij zo weinig contact (meer) met je heeft en hij/zij graag een opgeruimde vriendenlijst wil hebben.
marleen - Zondag 5 oktober 2014 23:00
reden 2 vind k een domme om iemand te ontvrienden. Je kan ook gewoon aanduiden bij de spelletjesmeldingen dat je die niet meer wil zien, daarom moet je niet ineens heel die persoon ontvrienden

ik erger me trouwens enorm aan mama's die constant over hun baby's posten!
MIO? - Maandag 6 oktober 2014 01:38
Ik verwijder mensen er niet om, maar ik vind de grootste irritatie toch wel die spelletjesuitnodiging. Die kun je uitzettel, maar naar mijn weten alleen voor specifieke personen OF specifieke spelletjes, en gezien ik niet weet of mijn hele vriendenlijst spelletjes speelt... Juist ja. Anyway. Verder is het allemaal wel prima.
a - Maandag 6 oktober 2014 01:53
Ik wil een meisje verwijderen van de basisschool omdat ze continue posts plaatst over hoe rot alles wel niet is. Of alleen maar "Wat een ***dag", "Wat een ***persoon", idd. ONWIJS ergerlijk.. XD
*** - Maandag 6 oktober 2014 08:14
Ik verwijder mensen wanneer ik ze niet echt ken. Soms jou ik eens grote opkuis in mijn vrienden. Serieus ... Er zijn geen 400 mensen die ik écht ken. Dus dan verwijder ik alle mensen die ik maar vaag ken van er eens tegen gesproken te hebben maar waarmee ik geen band heb. Niet slecht bedoeld. Ook al plaats ik niet veel op facebook, toch wil ik niet teveel pottenkijkers ;-)
EB91 - Maandag 6 oktober 2014 08:55
Het meest erger ik me aan de indirecte beschuldigingen, en als er vervolgens gevraagd wordt wat er is dan wil iemand dat niet zeggen of is de reactie 'ik stuur je wel een pb.' Alsjeblieft zeg, als mensen niet mogen weten wat er is, zet het dan niet op facebook.

Of de mensen die zichzelf heel belangrijk lijken te vinden, die altijd uit zijn op likes maar zelf nooit eens iets bij jou plaatsen.

Ik heb ook een keer een persoon gehad die elke dag vertelde hoe laat ze therapie had en wat ze daar had gedaan. Ik vond het een schreeuw om aandacht, en die aandacht kon ze van mij niet krijgen.

Er was ook iemand die wel een stuk of 10 dingen per dag deelde van pagina's waar ik echt helemaal niets mee heb, zoals voetbalpagina's. Die kon ik eigenlijk niet ontvrienden, dus heb ik maar op ontvolgen geklikt.

Of mensen die het wel de moeite waard vinden om bij anderen te reageren maar geen enkele keer bij mij. Als ik niet interessant genoeg ben, waarom hebben ze mij dan nog niet verwijderd? Dan moet ik het dus maar doen.
Gwen - Maandag 6 oktober 2014 10:25
Ik verwijder wel eens mensen die ik ken van therapie, waar ik weinig contact mee heb en die triggerend kunnen zijn. Ik wil niet in die eetstoornis blijven hangen, en confrontatie met te dunne foto's / via via reacties op meiden die overleden zijn etc. wil ik niet. Ben nog niet sterk genoeg om dat naast me neer te leggen en me te focussen op mezelf.
Ikke - Maandag 6 oktober 2014 13:06
De helft van mijn vrienden op Facebook heb ik nog nooit mee gepraat, ik heb ze alleen als vrienden omdat ze op mijn school hebben gezeten ofso. Maar ik verwijder ze niet hoe erg ik me er ook aan irriteer ;D
marleen - Maandag 6 oktober 2014 19:00
ik heb er net eentje verwijderd die bijna nooit reageert maar àls ze reageert is het altijd negatief en geeft ze me t gevoel dat er iets mis is met mij of zo. nee bedankt dus...
K. - Maandag 6 oktober 2014 20:01
nieuwe moeders die 100000 foto's en updates over hun baby's plaatsen, eerst is het nog wel schattig maar als ze dan 1 jaar ofzo zijn en het nog niet minder word heb ik er wel een keer genoeg van :')
miri - Maandag 6 oktober 2014 20:27
tja gewoon stoppen met facebook, en dat begint met alle contacten verwijderen, das best leuk eigenlijk haha!
*Esther* - Dinsdag 7 oktober 2014 20:01
1,2,3.. dat zijn meestal mijn redenen. :)