Niet klagen maar omarmen

 

klagenTegenwoordig heeft iedereen wel iets te klagen. Overal waar je komt, hoor je mensen klagen over dingen waar zij zich aan storen. Er is altijd wel iets fout en er gaat altijd wel iets mis. Klagen kan altijd en het is super makkelijk. Daarentegen is blij zijn met wat je hebt en je tevredenheid uitspreken een veel grotere prestatie. Ik geloof dat er altijd, elke dag, wel iets is om blij mee te zijn! Je moet het natuurlijk wel willen zien. Hier dus zeven dingen om niet meer over te klagen en vrede mee te hebben!

1. ''Van regen word je zo nat''
Ja dat klopt. Maar je smelt er niet van! Soms moet je door de regen en als je je erbij neerlegt kan het erg verfrissend zijn in plaats van een verschrikkelijk begin van je dag! Het geluid van de regen tegen je ramen kan ook erg kalmerend zijn als je het de kans geeft. Loop niet te mopperen dat het regent, maar gebruik het als excuus om onder je fleecedekentje lekker een filmpje te kijken met een warm kopje thee! Wanneer waardeer je het thuiskomen nou meer dan als je terug komt van je werk en het regent?

2. ''Ik haat vroeg opstaan''
 De één is een ochtendmens en de ander absoluut niet. Dat daar gelaten, is er niets meer belonend dan om 10:00 uur 's ochtends naar de klok kijken en je realiseren hoeveel je al hebt gedaan voordat je naar school moet of voordat het middag is in de weekenden. Slapen is lekker, maar verslaap je dag niet. Hoezeer ik ook van slapen hou, ik voel me toch altijd een beetje zompig en gehaast als ik pas om 12.00 uur 's middags wakker wordt! Bovendien helpt vroeg opstaan bij het in stand houden van je ritme waardoor je meer energie hebt dan als je op dinsdag om 7.00 uur uit je bed schiet en op woensdag pas op 12.00 uur uit je bed rolt en ga zo maar door. Pluk de dag, carpe diem en dergelijke uitspraken; gewoon op tijd naar bed en op tijd opstaan!


3. ''Ik heb het zo druk''
Tegenwoordig hebben de meesten van ons een vol schema en helemaal wanneer je student bent! Drukte brengt stress, ook ik heb daar last van, maar drukte kan ook heel motiverend zijn. Als je een vol schema hebt en je doet veel op een dag, kan dat je veel voldoening brengen. Dagen met rust zijn belangrijk, maar wees eens eerlijk tegen jezelf: Wanneer ben je nou het meest trots op jezelf? Als je de hele dag in huis hebt rondgehangen of als je de hele dag bezig bent geweest? Een vol schema geeft je ook een stok achter de deur en geeft je dat extra zetje dat je nodig hebt om keuzes te maken, knopen door te hakken en verslagen af te ronden. Deze nieuwe positieve kijk op je volle schema zal je ook helpen om meer te genieten van je turbulente (studenten)leven!

4. ''Wat is het koud''
 Zodra de herfst of winter valt en de temperatuur daalt tot onder 15 graden, loopt de helft van Nederland al te klagen dat het koud is en dat ze een hekel hebben aan dat vieze weer. Je zult het toch elk jaar weer meemaken in de herfst en ook wanneer de winter overgaat naar lente krijgen we te maken met regen en een gure wind. Wie wordt er nou gelukkig van al dat gemopper? Geniet van het weer, trek je favoriete warme sweater aan en die mooie leren laarzen. Doe een lekkere sjaal om en zet je capuchon op! Onderweg naar je werk een bakkie koffie halen en voorbereiden op alle gezellige feestdagen die eraan komen!

5. ''Ik heb geen boodschappen in huis''
Als het bijna tijd is om boodschappen te doen, sta je meestal peinzend voor je koelkast. Je hebt wel eten, maar het is allemaal niet goed genoeg, je hebt wat overgebleven restjes en saaie producten. Maar blijf eens thuis, in plaats van te balen en/of gelijk. Trek al je keukenkastjes open, alle laden van de vriezer en kijk opnieuw in je koelkast. Er valt altijd wel iets te kokkerellen. Verspil geen eten, laat niets bederven en zie het als een uitdaging om met alle restjes een meesterwerk te creëren! Daag je creativiteit en flexibiliteit uit!

6. ''Er is niets op televisie''
Hoe vaak gebeurt het niet dat je lekker op de bank ploft, de t.v. aanzet, minstens een kwartier aan het zappen bent op zoek naar een leuk programma, het uiteindelijk op geeft en je avond verspilt aan saaie programma's die je eigenlijk niet eens leuk vindt? Zap éeén keer door alle kanalen, kijk misschien nog even in de gids en laat het daarbij. Als er niets op televisie is dat je graag wilt zien, ga dan lekker een boek lezen, lak je nagels, zet een muziekje aan en ruim je kamer op of bel een vriendin en ga bij haar op de koffie. Verspil je middag of avond niet aan iets wat je eigenlijk niet leuk vindt!

klok7. ''Ik heb haast''
Haastige spoed is zelden goed. Zo luidt het spreekwoord toch? Ik heb genoeg ervaring met haasten en te laat komen. Het is vervelend ja, maar als je eenmaal achterloopt op schema en je weet dat je de verloren tijd niet meer in kan halen, wat voor zin heeft het dan om erover te blijven stressen? De bus zal niet sneller komen, de trein zal niet eerder vertrekken en de tram neemt niet ineens een kortere route. Ook je fiets zal niet plots voorzien zijn van een dikke motor en de stoplichten zullen niet spontaan op groen vliegen als je eraan komt! In de meeste gevallen is het geen ramp als je vijf minuutjes te laat bent, ze zullen echt je hoofd er niet afhakken. Zelfs wanneer het wel ontzettend noodzakelijk om op tijd te komen, zoals voor je werk of een interview, is het nutteloos om als een kip zonder kop te gaan rondrennen. Je zal alleen maar dingen vergeten en met een rotgevoel je dag beginnen. Doe je best om op te schieten maar maak er geen terreursituatie van voor jezelf. Het belangrijkste is om anderen in te lichten dat je wat later zult zijn en daarvoor je excuses aan te bieden, zodat ze niet onnodig op je zitten te wachten en jij na 15 minuten als een bezetene binnen komt vliegen!

Bron: allwomenstalk.com

Foto top ; Foto bottom

Waar klaag jij het meest over?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Hanna - Zaterdag 20 april 2013 18:32
Over mezelf
Black Rose - Zaterdag 20 april 2013 18:39
Over: 'ik verveel me.'
BRRR...
Pinda - Zaterdag 20 april 2013 18:42
Heel herkenbaar, goed geschreven, en handig artikel!
m - Zaterdag 20 april 2013 19:14
Over mijn eetprobleem, dat andere vind ik allemaal niet erg, regen, vroeg opstaan, koud etc. een lege koelkast, pardon, dat is toch allemaal peanuts. Een eetprobleem dat is pas erg.
Flower - Zaterdag 20 april 2013 20:00
over alles eigenlijk, ben de laatste tijd een behoorlijke pessimist....
lil - Zaterdag 20 april 2013 20:07
ooh wat een fijn stukje hier op proud!!!
ookal klaag ik ook weleens, ik kan me soms best moe worden van al het geklaag om me heen.. het levert zoveel negativiteit op.. terwijl achter de wolken altijd wel een zonnetje schuilgaat! :")
@m - Zaterdag 20 april 2013 20:08
@m over je eetprobleem hoef je niet te klagen hoor.. je moet er iets aan doen (ja, klinkt lekker makkelijk, en ik weet dat dat het helemaal niet is.. maar kom uit de slachtofferrol en maak iets van je leven!! :)
Eef - Zaterdag 20 april 2013 22:22
SCHOOL!
en nog over de bijkomende dingen dat ik 't zo druk heb, wat dus ook weer door school komt....
m - Zaterdag 20 april 2013 23:10
owh, waar ik altijd over klaag is mensen die zeggen dat je uit de slachtofferrol moet komen.
Emi - Zondag 21 april 2013 09:32
Ik klaag heel weinig. Ik geniet van elke dag. Misschien dat dit komt, omdat ik een tijdje terug een ongeluk heb gehad. Hierdoor besef ik dat elke dag je laatste dag kan zijn en leef met de dag. Pluk elke dag de dag!
Hoshi - Zondag 21 april 2013 10:20
Wow ik voel me aangesproken :P
Vooral 'het is zo koud' en 'er is niets te eten in huis' zijn mijn favo klaagzangen. Maar 'het is zo vroeg' en 'er is niets op tv' zijn ook heerlijke onderwerpen om eens flink over te klagen. Het meeste klaag ik over het internet dat vaak sloom is of niet goed werkt, haha. Ik vind af en toe lekker klagen soms ook wel fijn. Met een beetje zelfmedelijden met een deken op de bank kruipen omdat het toch écht te koud is buiten, of al klagend om 6 uur opstaan en om 6 uur 's avonds dan een voldaan gevoel te hebben omdat ik die dag zoveel heb gedaan. Maar klagen moet natuurlijk niet een vast onderdeel van elke dag worden :P Leuke blog dit!
Emma - Zondag 21 april 2013 11:56
ik houd van klagen, echt, ik vind het heerlijk om te klagen met mijn vriendinnen over alles waar we tegen aanlopen/slecht vinden/niet willen. Juist door te klagen zien we hoe gestoord het is om erover te klagen, maar dat maakt het niet minder leuk =)
@m - Zondag 21 april 2013 14:44
jij houdt echt van klagen zie ik..
m - Zondag 21 april 2013 14:55
nee, ik speel de bal terug..
es - Zondag 21 april 2013 23:17
ik klaag minstens 3 keer per dag over hoe druk ik het heb.. hmm misschien wordt het daar niet beter van inderdaad. en ik weet dat als ik niets te doen heb, dat ik dan juist heel erg onrustig ben, dus zou eigenlijk blij moeten zijn dat ik het druk heb! :)
PROUD2BMEFAN!! - Donderdag 23 mei 2013 00:19
Ik klaag dat er zoveel mensen klagen :P
dear - Woensdag 3 december 2014 13:39
Goeie Kritische blog, leuk!!