Low budget leuke dingen doen

 

Leuke dingen doen hoort ook bij het leven en zorgen ervoor dat we een fijne tijd kunnen hebben, onszelf op dat gebied ontwikkelen en dat we ons ook beter kunnen voelen. Het kan ook zorgen voor het versterken van relaties, het zelfvertrouwen en daarnaast heeft het allerlei andere positieve effecten. Het doen van leuke dingen is natuurlijk voor iedereen persoonlijk want iedereen vindt weer andere dingen leuk. Wat wel een gemeenschappelijk ding is, dat veel dingen geld kosten... en soms niet een beetje ook! Het leven lijkt steeds duurder te worden en hierdoor worden mensen die wat minder te besteden hebben vaak beperkt in het doen van leuke dingen.

Zelf geef ik best wel veel geld uit aan leuke dingen doen. Ik ga regelmatig lunchen, high-teaen of naar een leuke stad met vriendinnen. Ook ga ik regelmatig winkelen, naar de sauna of bioscoop. Dit kost allemaal bij elkaar best veel geld.

meisje
Bron

Ik heb helaas ook geen geldboompje in de tuin en vind het ook leuk om dingen te doen die geen of heel weinig geld kosten. Hieronder een verzameling van wat tips om leuke dingen te doen met een klein budget.

♥ Budget picknick
In de zomer vind ik het altijd super leuk om te gaan picknicken en dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kunt lege flessen bijvoorbeeld vullen met limonade of een goedkope fles wijn halen, crackers en lekkere salades. Daar hoef je geen tientallen euro's voor uit te geven.

♥ Maak een eigen bordspel
Laatst bedacht ik met vrienden om ons eigen Cluedo spel te maken. We vinden dat erg leuk en hebben het een tijd heel veel gespeeld. Een bordspel kun je vrij makkelijk zelf maken met wat stukken karton, gekleurd papier en stiften. Je kunt een spel namaken en er je eigen versie van maken, maar je kunt natuurlijk ook een heel nieuw spel bedenken.

♥ Dagje rommelmarkt
Ik vind het zelf heel erg leuk om naar de IJhallen in Amsterdam te gaan, maar wanneer je hier niet in de buurt woont, wordt dit al snel een duur dagje uit. Als je van rommelmarktjes houdt, kun je wel op internet op zoeken wanneer er eentje is bij jou in de buurt. Hier kun je leuke dingen vinden voor weinig en het is ook leuk om echt specifiek naar iets op zoek te gaan.

♥ Meedoen aan winacties
Gratis en het kan je wat opleveren! Sommige mensen maken er een sport van. Zin om een avondje op de bank te hangen maar wil je wel wat doen? Pak dan lekker de laptop op schoot en ga op zoek naar leuke winacties. Op Social Media staan er veel maar je kunt ook naar websites als Elle, Fashionchick, Libelle, Grazia etc. Hier staan vaak winacties waar je alleen je gegevens voor hoeft in te vullen.

♥ Naar de kinderboerderij
Liefde en warmte van dieren is soms net zo fijn als dat ontvangen van mensen uit onze omgeving. Voor een heel klein bedrag (vaak rond €2,50) kun je al naar binnen en knuffelen met kleine diertjes en lekker rondlopen.

♥ Bootje of waterfiets huren
Met lekker weer kun je ook het water op! Je kunt vaak voor een klein bedrag een waterfiets of bootje huren voor een bepaalde tijd. Even weg van de drukke wereld want op het water is het vaak een stuk rustiger.

♥ Open lucht bioscoop
In de zomer worden er weleens open lucht theaters of bioscopen georganiseerd. Bijvoorbeeld in Amsterdam of Rotterdam. Hou het even in de gaten, de entree is soms ook gratis!

festival
Bron

♥ Gratis festivals of events
Ook zijn er regelmatig gratis festivals (zoals het food truck festival) of events. Op facebook zie ik dit vaak voorbij komen maar ook op google kun je dit vast vinden.

♥ Skeeleren
Ik vind het met lekker weer altijd heel leuk om te skeeleren. Verder ben ik eigenlijk helemaal niet sportief maar dit heb ik eigenlijk altijd leuk gevonden! Heb je geen skeelers? Die kun je heel vaak op de rommelmarkt of op marktplaats kopen voor weinig!

♥ Botanische of vlindertuin
Een dagje weg kun je ook spenderen in een mooie botanische of vlindertuin. Veel hiervan zijn gratis. Kijk op internet waar deze zijn bij jou in de buurt.

♥ Geocachen
Geocachen is een moderne vorm van schatzoeken. Dit doe je met je GPS en het kost geen geld! Wel zorgt het er voor dat je lekker bezig bent en het kan zo een dag duren. Daarnaast ben je lekker buiten en dat is natuurlijk ook gewoon goed voor je. Op de website van geocaching kun je kijken waar de schatten verstopt liggen. We hebben hier ook eerder een blog over geschreven.

♥ Oude films kijken
Wat ik ook erg leuk vind om te doen, zeker als het koud is of regent buiten, is oude films terug kijken. Ik vind het altijd zo leuk om dan bijvoorbeeld Disney films te kijken of films waar ik vroeger veel naar keek. Ik merk dan dat ik nu hele andere dingen zie of dat ik ze in ieder geval op een heel andere manier bekijk dan vroeger.

♥ Maak een boswandeling en verzamel dingen uit de natuur
Ga lekker in het bos wandelen en verzamel dingen als takjes en bladeren om er vervolgens thuis iets moois mee te maken. Gebruik je creativiteit, ga op zoek naar ideetjes op Pinterest en maak er wat leuks van. In ieder geval een dag die weer goed gevuld is.

♥ Low budget DIY op Pinterest
Het is sowieso erg leuk om een Pinterest account aan te maken. Het staat vol met mooie inspiratie foto's, leuke, grappige en makkelijke recepten, leuke Do It Yourselfs, etc. Ga op zoek naar leuke dingen die je zelf kunt doen. Dit kunnen leuke recepten zijn maar ook interieur dingetjes om zelf te maken. Er staat zoveel, daar ben je wel even mee zoet.

♥ Probeer nieuwe kapsels uit
Ook kan het erg leuk zijn om (bijvoorbeeld aan de hand van foto's van Pinterest) nieuwe kapsels uit te proberen. Je kunt een gezellig beauty dagje plannen met een vriendin, maar je kunt het ook zelf proberen. Steek je haar bijvoorbeeld eens anders op of maak een gekke vlecht om te kijken hoe je dat vindt staan.

meisje met vlecht
Bron

♥ Groupon
Voor budget uitjes kun je ook heel goed terecht op Groupon. Op die manier kun je goedkoop dingen doen die anders best veel geld kosten.

♥ Een dagje vrijwilligerswerk doen
Ook van iets betekenen van je medemens kun je heel blij worden. Althans, het doet mij altijd wel goed. Kijk eens wat je kunt doen. Soms kun je een dagje meehelpen in een bejaardentehuis door bijvoorbeeld koffie en thee in te schenken, een praatje te maken met de mensen of iets leuks te organiseren. Verder kun je misschien ook wel een dagje helpen bij de voedselbank of andere organisaties. Niet alleen leuk, maar ook heel dankbaar werk en misschien ontdek je wel een nieuwe kwaliteit van jezelf.

Wat vind jij leuk om te doen wat niet veel geld kost?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

S - Zaterdag 18 juli 2015 19:45
Super leuke ideeën, ik ga er zeker een paar doen deze vakantie! :) *print de pagina meteen uit*
Maanmeisje - Zondag 19 juli 2015 00:23
Leuke ideeën!
Petra - Zondag 19 juli 2015 09:00
Ik ga graag op zaterdag een dag wandelen. De wandeling begint bij de voordeur en gaat dan naar het strand. Brood, water en fruit neem ik mee in een tas.
*** - Zondag 19 juli 2015 11:35
Leuke tips!
Maria - Maandag 20 juli 2015 06:34
Soms kan je gratis geknipt worden bij de kapper door een leerlingkapster. Meestal hebben die al een stuk opleiding achter de rug. Was een keer ziek, griep, en kon echt niet komen. Ze zaten helemaal onthand en of ik niet iemand anders wist. Dus dames en heren.
Anne-Maria - Dinsdag 21 juli 2015 07:06
Superleuke tips! Ik heb geen papier, anders had ik m snel uitgedraaid.