Leuke tips voor Valentijnsdag

 

Zondag is het alweer Valentijnsdag en je ziet al een tijdje allerlei spullen in de winkels liggen. Van Valentijnskaarten tot hartjesslingers, van knuffels tot chocoladehartjes. Hoewel het leuk kan zijn om een kaartje te ontvangen, zijn er ook andere manieren om een geliefde te laten weten dat je om diegene geeft en hoe dierbaar diegene voor je is. Het kan dan iemand zijn op wie je een oogje hebt of iemand uit jouw directe omgeving. Het gaat tenslotte om de gedachte erachter en het gaat uiteindelijk om liefde in de breedste zin van het woord, toch?

Hoewel de oorsprong van Valentijnsdag nog niet altijd even duidelijk is, vind ik het wel een mooi moment om een ander extra te laten weten hoe belangrijk diegene is. Natuurlijk moet je dat het hele jaar door doen en hoeft er geen bijzondere dag voor te zijn, maar net wat extra's maakt het vaak wel fijn. Het gaat in mijn oog om geliefden in het algemeen, dus om de mensen om wie je geeft. Waarom zou je niet ook je beste vriend(in) of een familielid laten weten hoe bijzonder hij of zij voor je is?

hartje
bron

Op een dag als deze zijn er vaak allerlei dingen om te doen. Je kunt het zoeken in het thema van Valentijnsdag door heerlijk uit eten te gaan. Tegenwoordig zie je vaak dat restaurants bijzondere Valentijnsmenu's hebben waarin alles een romantisch tintje krijgt. De vraag is wel of je ook tussen alle stelletjes wil zitten. Ik heb dat zelf één of twee keer gedaan met mijn partner, maar dat is mij toch net te druk en net te klef. Je kunt bijvoorbeeld ook thuis samen een heerlijk diner op tafel zetten of allerlei hapjes maken om samen te delen. Scarlet had hiervoor hele leuke ideetjes gedeeld. Voortaan heeft het thuis koken ook zeker mijn voorkeur. Het heeft vaak iets knussers en het is ook meer relaxed. Daarnaast kan je altijd iets kiezen wat jullie beiden net zo lekker vinden en is het vaak ook minder prijzig.

Wil je toch iets buitenshuis doen, dan kun je ook eens kiezen voor een leuke workshop. Zo zijn er workshops waarbij je onder andere bonbons of sushi leert maken. Niet alleen is het leuk, het kan ook handig zijn voor de volgende keren thuis. Daarnaast mag je vaak hetgeen wat je hebt gemaakt ook meenemen waardoor je er samen thuis van kunt genieten. Er zijn ook workshops waarbij je cupcakes leert maken en versieren. Dit vind ik altijd erg leuk om te doen met vriendinnen. Spreek daarnaast af dat iedereen iets lekkers maakt van te voren en houd samen een gezellige high-tea

Aangezien Valentijnsdag dit jaar op een zondag valt, is er wellicht meer ruimte om daar een leuke dag van te maken. Kies iets uit wat jullie samen leuk vinden om te doen. Een dagje naar de dierentuin of een dagje weg naar een stad. Of maak een fijne wandeling als het weer het toelaat en neem een picknickmand mee vol lekkers. Ga er eens lekker op uit! Mocht het weer niet meewerken, dan ku je ook thuis leuke dingen doen. Leg alle mobieltjes en computers/laptops eens weg en breng wat tijd door samen. Kies samen iets leuks om te doen of plof samen om bank om een leuke film op te zetten. Tegenwoordig is een dagje naar de sauna op Valentijnsdag ook erg populair. Lekker samen een dagje ontspannen klinkt wel erg lekker. Zoals je hier kan lezen is het naast een heerlijk dagje weg ook nog eens erg goed voor je. Twee vliegen in één klap!

Samen een filmpje pakken kan natuurlijk ook niet ontbreken. Dit jaar kun je kiezen tussen twee leuke films met Valentijnsdag. ‘Brasserie Valentijn' gaat over een succesvol restaurant van Valentijn en Angelo. Op Valentijnsavond staan zij klaar voor een geslaagde dineravond met een liefdevol tintje. Maar dan loopt niet alles zo soepel als ze hadden bedacht.

Ook voor een gezellig avondje met vriendinnen draait er een leuke film, namelijk ‘How to be single'. Deze lijkt mij in ieder geval erg leuk! Het gaat over meiden die alles uit het drukke leventje als een single lady proberen te halen. 

Ga jij wat leuks doen op Valentijnsdag?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Melissa Otterman - Vrijdag 12 februari 2016 19:33
Ik ga naar de opnames van Hollands Got Talent!šŸ™‹ā˜ŗ
xxxm - Vrijdag 12 februari 2016 19:49
Dit is mijn eerste Valentijnsdag met mijn vriend. Na een paar jaar om elkaar heen draaien zijn we eindelijk samen! :) Wij gaan uit eten en daarna naar de bioscoop. :)
Curtis - Vrijdag 12 februari 2016 20:50
Wij gaan gezellig samen wat uitgebreider koken en daarna een filmpje kijken :)
Q-girl - Vrijdag 12 februari 2016 21:01
bij mij niks ben super lonely en me vrienden komen niet egt langs want zelfs in de vakantie hebben ze het druk met school ( ik niet door eeeuh me problleemje?? vind lastig om hier over te praten)