Leuke series en films in de winter

 

In het najaar brengen wij meer tijd binnen door dan buiten en staat de tv ook weer wat vaker aan. Vorig jaar schreef ik een blog met leuke films en series om in het najaar te kijken. Het is een van de dingen die ik het liefste doe als het koud is buiten. Heerlijk in mijn joggingbroek op de bank kruipen met wat lekkers en een dikke trui en natuurlijk onder een dekentje. Dat kan een ultiem geluksmomentje voor mij zijn. Inmiddels heb ik al heel wat films en series gezien, maar er is nog genoeg wat over blijft. In deze blog deel ik mijn tips met jullie en wie weet heb jij weer iets leuks om die koude dagen mee te vullen. Ook wanneer je niet lekker in je vel zit kan het heerlijk zijn om even te ontspannen met een filmpje of serie. Bereid je hiermee vast voor op heerlijke relaxmomentjes voor de tv.

seriesenfilms

FILMS

♥ The Maze Runner 1 & 2
Nadat zijn geheugen is gewist komt Thomas terecht in een gemeenschap van jonge mannen. Als hij ontdekt dat ze gevangen zitten in een reusachtig doolhof, sluit Thomas zich aan bij de 'runners' die met gevaar voor eigen leven een uitweg trachten te vinden. Niet alleen om uit het labyrint te ontsnappen, maar ook om het ijzingwekkende geheim, dat schuil gaat achter hun lot, te ontrafelen. The Maze Runner 1 heb ik laatst gezien en ik vond het echt een hele goede film. Inmiddels is er een tweede versie uitgekomen en ook deze staat nog op mijn 'mustsee' lijstje. Als je een dag of avondje wil relaxen kun je er natuurlijk ook gewoon twee achter elkaar kijken.

♥ 'Ja, ik wil'
Dit is een geweldige film die ik laatst in de bioscoop heb gezien. Ik vind de Nederlandse films steeds beter worden. Ik vind het echt een feelgood film die perfect is voor tijdens de koude dagen. Nu is hij nog in de bioscoop maar hij zal vast snel ook thuis te bekijken zijn. Het verhaal gaat over Roos die succesvol is in haar werk, mooi, leuk en begin dertig. Wanneer ze begint te dromen van een huwelijk, maakt haar vriend een einde aan hun relatie. Ze wordt uitgenodigd op allerlei bruiloften van exen en bekenden . Ze laat zich niet kennen en neemt haar jongere stagiair Daan mee. Dit zorgt voor hilarische en leuke momenten en ze raakt verzeild in allerlei genante situaties. Dan valt ze als een blok voor Jacob, een aantrekkelijke arts.

♥ The Age of Adeline
Deze prachtige film met Blake Lively en onze Nederlandse Michiel Huisman heb ik een tijd geleden in de bioscoop gezien. Het is een erg mooie film over Adaline die rond de eeuwwisseling geboren is. Na een mysterieus ongeval in de jaren '30 blijft zij voor altijd jong. Na jaren van eenzaamheid ontmoet ze eindelijk een man voor wie het misschien de moeite waard is om haar onsterfelijkheid op te geven.

♥ Man up
Van deze film heb ik de trailer gezien in de bioscoop en het lijkt mij zo'n leuke film! Ik heb hem helaas nog niet gezien maar ik wil hem wel snel gaan kijken. Hij gaat over de 34 jarige vrijgezel Nancy die het zat is dat haar vrienden haar steeds proberen te koppelen. Wanneer ze naar Londen gaat voor de zoveelste huwelijksverjaardag van haar ouders, ontmoet ze de 40 jarige Jack die haar aanziet voor zijn 24 jarige blind date. Ze besluit het spel mee te spelen. Volgens mij is het een heerlijke feel good film.  

♥ Jurassic World
Inmiddels zijn er 22 jaar verstreken sinds de gebeurtenissen uit Jurassic Park. Het eiland Isla Nublar is eindelijk omgebouwd tot een volledig functionerend pretpark genaamd Jurassic World. Owen maakt deel uit van een groep medewerkers die niet alleen werkt in Jurassic World, maar ook op het eiland woont. Samen onderzoeken zij het gedrag van de dinosaurussen. Een aantal onderzoekers experimenteert met de genen van bestaande dinosauriërs, hetgeen resulteert in een levensgevaarlijke dreiging. Als je deze film nog niet gezien hebt, is het een must see voor op je lijstje! Ik dacht eerst dat ik het echt verschrikkelijk zou vinden en keek hem mee voor mijn vriend. Ik heb er echt van genoten. Ik vond het een heel leuke film.  

♥ Inside out
Een vriendin van mij had de film, Inside Out, gezien en zei dat hij erg leuk was! Voor Riley geldt wat voor heel veel kinderen geldt. Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley's hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. 

SERIES

♥ Nashville
Nashville is een Amerikaanse dramaserie waar een vriendin van mij echt verslaafd aan is. Ik moet het zelf nog gaan volgen. Rayna James is een countrylegende en heeft een carrière die de meeste artiesten zouden benijden. Maar toch, de laatste tijd begint haar populariteit af te nemen. Er zijn nog steeds genoeg fans die haar handtekening willen, maar de concertzalen zitten niet meer bomvol zoals in de hoogdagen van haar carrière. Haar platenmaatschappij komt met een idee om haar populariteit weer op te krikken. Ze organiseren een concerttournee, waarbij ze het podium moet delen met de jonge en sexy belofte Juliette Barnes. Maar de sluwe Juliette wilt natuurlijk alle aandacht naar haar toe trekken. Rayna heeft dan ook weinig zin om met deze respectloze, ongetalenteerde en kleine feeks samen een podium te delen, waardoor er een ware populariteitsstrijd ontstaat.  

♥ Limitless
De film kwam vier jaar geleden al uit, nu komt er ook een serie. Ik vond de film erg goed dus ik ben wel benieuwd naar hoe deze serie zal zijn. Het gaat over een man die drugs krijgt waardoor hij zijn volledige hersencapaciteit kan benutten. 

♥ Blind Spot
Een zwaar getatoeëerde, naakte vrouw met geheugenverlies wordt op Times Square gevonden. Ze weet niet wie ze zelf is. De FBI ontdekt dat elke tatoeage een aanwijzing is voor een misdrijf dat opgelost moet worden. Een spannende nieuwe Amerikaanse serie die je aandacht blijft trekken. 

♥ Sense 8
Sense8 gaat over acht verschillende mensen die elkaar na een heftig visioen over grote afstanden kunnen zien, voelen en horen, maar ook met elkaar kunnen praten. Gewone mensen, plotseling herboren als 'Sensates'. Ze kunnen elkaars kennis, taal en skills gebruiken, maar leren ook de diepste geheimen van elkaar. Vanaf dat moment moeten ze uitzoeken hoe dit ineens kan, maar ze moeten ook vluchten voor een geweldige organisatie die hen iets aan wil doen. Een heel spannende en indrukwekkende serie die superleuk is om te volgen.  

♥ Penny Dreadful
In de serie speelt Josh Hartnett de rol van Ethan Chandler, een man die houdt van actie en uitdagingen en die niet bang is van wat geweld. Toch komt hij charmant en aangenaam voor, maar achter zijn ogen bevinden zich zijn ware demonen. Hij is dan ook een stuk gecompliceerder dan hij eigenlijk wilt toegeven. Eva Green speelt dan weer Vanessa, de heldin van de reeks. Vanessa is een enigmatische vrouw met betoverende ogen die bewijst dat ze een kracht is in de serie waar rekening mee gehouden moet worden. Een spannende serie waar een vriendin van mij helemaal verslaafd aan is.. ik weet niet of dit echt iets voor mij is aangezien het onder 'horror' valt.  

Wat voor series en films kijk jij het liefste en heb jij nog tips?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Charlotte - Vrijdag 27 november 2015 19:10
Aah helden! Was net (heimelijk wanhopig) tot de conclusie gekomen dat ik aan het einde van alle series die ik aan het kijken was, was gekomen. Gelukkig nu dus weer nieuwe series, yeaay.

En een serie van Limitless aaaah! Super super vet!
Birdy - Vrijdag 27 november 2015 20:13
Ik vind The Missing heel goed! En Orphan Black is ook echt een aanrader.
Ronja - Vrijdag 27 november 2015 21:33
Inside out moest ik kijken van m'n behandelaar omdat het heel goed laat zien wat er gebeurt in je hoofd. Ze zegt dat het eigelijke helemaal geen gewone kinderfilm is en dat je er ook van kunt leren.
Zat ik daar tussen de gezinnen met jonge kinderen....

The age of Adeline wil ik nog wel graag zien
Floor* - Vrijdag 27 november 2015 21:52
Jaaaaa dank! Ik had geen series meer, en ik was al aan het rondzoeken maar kwam niks leuks tegen. En hier zitten zo te horen een paar toffe bij :D

@ Charlotte; dat had ik dus ook hahaha.
Kim - Vrijdag 27 november 2015 22:30
Op dit moment volg ik Scream Queens en Glee. zo leuk. beide series zijn heel erg aan te raden
Nien - Vrijdag 27 november 2015 22:40
New Girl :) brooklyn nine nine :) gleeeeeeee :)
Lotje9 - Zaterdag 28 november 2015 09:15
Inside out is super! Echt een aanrader! =D
cynthiaxd - Zaterdag 28 november 2015 10:38
Serie the secret life of a american teenager is ook echt heel leuk !

Hoe kan ik die series kijken ik heb geen netflix en kan niet echt iets betalen ..
aljalaura - Zaterdag 28 november 2015 11:49
Insidw out is wcht geweldig! Ik doe samen met een vriendin ons profiel werkstuk over depressie bij kinderen dus die film is echt een bevestiging van wat wij aan theorie geleerd hebben.
Sheila - Zaterdag 28 november 2015 17:34
Ik heb echt nét de film the Age of Adaline gezien, wat een mooie film! Met een Nederlandse acteur nog wel in een van de hoofdrollen! Top!
Iris - Zaterdag 28 november 2015 20:28
The Walking Dead :D :D.
Muts. - Zondag 29 november 2015 22:43
Inside out is idd aanrader! Erg grappige animatiefilm die voor kinderen op een duidelijke manier weergeeft hoe emoties etc. werken :)