Leuke dingen om te doen in juli

 

Het is zomer en veel van jullie hebben waarschijnlijk (binnenkort) zomervakantie. Ik herinner mijn zomervakanties als het hebben van zeeën van tijd, leuke dingen doen met vriendinnen, genieten van het mooie weer, op vakantie gaan maar soms ook... verveling! Ik heb me toen ik jonger was vaak verveeld en zeker in de zomervakantie heb je daar alle ruimte voor. Inmiddels werk ik al een aantal jaar en ken ik 'zomervakantie' niet meer zoals vroeger maar ik kan me nog goed voorstellen hoe dubbel het kan zijn. Zeker wanneer je niet lekker in je vel zit, kan het moeilijk zijn dat de structuur van het dagelijkse leven veranderd, dat je verplichtingen zoals school even wegvallen en dat je veel meer tijd met jezelf hebt, alleen, tijd om zelf in te vullen.

Gelukkig zijn er genoeg leuke dingen om te doen. Neem bijvoorbeeld eens de tijd om te doen wat al zo lang op je to do list staat, zoek een leuke (nieuwe) hobby en ga eindelijk weer eens een boek lezen of beginnen aan een bepaald creatief 'projectje'. Er zijn verschillende dingen die je vaak de hele zomer en ook buiten de zomer om kunt doen zoals een bootje huren en een stukje gaan varen, picknicken, een escape challenge (voor als het even wat minder weer is..), etc. Er zijn ook dingen die je alleen in bepaalde perioden kunt doen. Ik deel hier een aantal tips voor de maand juli.

eendjes

♥ Buiten naar de bioscoop
In de zomer zijn er de afgelopen jaren steeds meer openluchtbioscopen. Vooral in Amsterdam maar ook in Rotterdam kun je op verschillende plekken terecht om films te kijken in de openlucht. Super leuk toch als het lekker warm is buiten? In de zomermaanden kun je regelmatig terecht en dus ook in juli. Het is wel handig om van te voren even de agenda's te checken. Voor de openluchtbioscopen in Amsterdam kun je terecht op deze website.

♥ Naar Landgoed de Olmenhorst
In de zomer is het ook heel leuk om te gaan naar landgoed de Olmenhorst. Dit is in Lisserbroek (tussen Haarlem en Amsterdam) en hier kun je lekker wandelen, er is een boomgaard waar appelbomen en perenbomen staan en waar je ook regelmatig zelf kunt plukken, je kunt er heerlijk in het zonnetje zitten en picknicken. Voor alle activiteiten bij de Olmenhorst kun je het beste even op de website kijken. 

♥ Efteling, Negen Pleinen Festijn: zaterdagen juli en augustus
Op alle zaterdagen in juli en augustus viert de Efteling het Negen Pleinen Festijn. Dit betekent dat het park dan open blijft tot middernacht met live-entertainment voor allerlei leeftijden. Een gezellig sfeertje en misschien wel de moeite waard deze zomer.

♥ Pluktuinen: Start begin juli
Ik heb dit zelf nog nooit gedaan maar het staat nog wel op mijn to do list. Op verschillende plekken in Nederland kan je namelijk zelf je boeketje met mooie bloemen plukken in verschillende tuinen. De meeste pluktuinen starten begin juli met de zelfpluk. Je kunt op deze website zoeken naar pluktuinen bij jou in de buurt. 

♥ Concert at sea: 1 en 2 juli
Concert at SEA is een van de grooste festivals in Nederland en heeft een unieke locatie in Zeeland met uitzicht op de Noordzee. Er zijn optredens van onder andere Typhoon, Douwe Bob, The Commom Linnets, Guus Meeuwis en BLØF.

hapjes

♥ Share a Perfect Day: 30 juni t/m 2 juli
Begin jullie is er een leuk event in Hilvarenbeek en het heet 'Share a Perfect Day'. Het event is speciaal voor vrouwen en die worden verrast met vier thema werelden: The City, the Beach, the Country en the Park. Hier vind je de nieuwste dingen op het gebied van gezond en lekker eten, beauty en shopping. Er zijn ook verschillende workshops op het gebied van werk, wonen en fotografie en allerlei leuke optredens van onder andere Matt Simons, Douwe Bob en The Common Linnets.

♥ Feel Good Festival: 3 juli
Op 3 juli is er in Dongen een Feel Good Festival en dit schijnt perfect te zijn voor jong en oud, een leuke familiedag of met je vrienden. Er is een gezellige en relaxte beach stijl, er zijn marktkraampjes met leuke producten, theatervoorstellingen en leuke workshops.

♥ De Parade: 23 juni t/m 3 juli
De parade is een bekend theaterfestival dat jaarlijks terugkomt in het Museumpark in Rotterdam. Het park verandert in een spektakel van theater, muziek, films, dans en horeca gelegenheden.

♥ Eten op rolletjes: 1 t/m 3 juli
Van 1 tm 3 juli kun je op het terrein van De Lichtfabriek in Haarlem terecht voor een groot openluchtrestaurants met maarliefst 30 foodtrucks. Verder is er ook theater en live muziek. Het aanbod is heel divers en zo is er voor iedereen wel iets. Je kunt met je picknickkleedje terecht en lekkere hapjes proeven.

efteling

♥ TREK, foodtruck festival: verschillende data
Inmiddels zijn er nog veel meer foodtruck festivals waar je terecht kunt voor lekkere hapjes en gezellige muziek. Een van de bekende foodtruck festivals is TREK. In juli staan ze van 7 t/m 10 juli in 's Hertogenbosch en van 14 t/m 17 juli in het Amstelpark in Amsterdam. Voor meer informatie kun je hier terecht. 

♥ Cultuurfestival Picknick: 3, 10, 17, 24 juli
Hou je van picknicken en gezelligheid? Dan is dit misschien een leuke tip om in juli te doen. De eerste 4 zondagen in juli kun je namelijk in het Leidse Van der Werfpark picknicken en kun je kijken naar verschillende leuke optredens, is er een leuke markt en kun je hopelijk genieten van het lekkere weer. Het is overigens gratis. Hier vind je meer informatie.

♥ Zomermarkt in Utrecht: 10 juli
Op 10 juli kun je in de voormalige gevangenis in Utrecht, het wolvenplein, terecht voor een gezellige zomermarkt. Op deze markt staan ruim 40 kramen met allerlei mooie en creatieve producten zoals interieur spullen, kaarten, zeefdrukken, sieraden, kleding, etc.

♥ Sunday market, fashion week: 10 juli
Op 10 juli organiseert Sunday Market een fashion week editie in de Westergasfabriek in Amsterdam. Er zijn veel mooie stands met kunst, fashion en design en je kunt er ook terecht voor lekkere hapjes en live muziek.

♥ Swan market: 10, 17, 31 juli
De Swan Market is inmiddels een heel bekende lifestyle markt die regelmatig te bezoeken is op verschillende plekken in Nederland en België. Op de Swan Market kun je allerlei leuke creatieve kraampjes vinden met onder andere handgemaakte sieraden en accessoires, kleding, tassen, vintage producten, dingen voor kinderen, kunst en interieur. Er is ook heerlijk eten en gezellige muziek. Ik ben al meerdere keren op de Swan Market geweest en het is altijd (zeker met mooi weer) weer een feestje. In juli kun je voor de Swan Market op verschillende plaatsen terecht. Op 10 juli in Rotterdam, 17 juli in Utrecht en Antwerpen en 31 juli in Den Haag. De Swan Market is niet alleen in de zomer, maar ook op andere momenten in het jaar. Je kunt hier meer informatie vinden. 

markt

♥ De Tilburgse kermis: 22 t/m 31 juli
Van 22 t/m 31 juli kun je in Tilburg weer terecht voor de grootste kermis van de Benelux. Het is erg gevarieerd en er zijn ook veel nieuwe attracties. De hele binnenstad van Tilburg wordt omgetoverd tot een groot kermisterrein. Als je een echte kermisliefhebber bent, moet je dit niet missen.

♥ Summermarket by the sea: 31 juli
Op 31 juli kun je in Vlissingen terecht voor een zomerse markt met de sfeer van een hippie markt. Het ligt vlak bij de boulevard en wordt omringt met gezellige terrassen.

Dit waren een aantal tips van leuke evenementen, festivals en dingen om te doen in de maand juli. Ik hoop dat het jullie inspiratie kan geven en dat jullie een fijne zomer hebben. Naast deze events, is er natuurlijk nog veel meer te doen. Tip: Google! Er is zoveel te vinden.

Wat zijn dingen die jij wil doen deze maand?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Mxxx - Vrijdag 1 juli 2016 10:58
Nijmeegse Vierdaagse (kijken en feesten)
Een week lang een creatieve cursus (parnassos, crea)Sparkle1991 - Vrijdag 1 juli 2016 13:52
Waaaaah - er staan super leuke dingen tussen. Eentje om toe te voegen;)
Een blote voeten pad lopen. Dit kan door heel Nederland, en is zo tof om eens te doen. Gewoon googlen ;)
Anne-Maria - Vrijdag 1 juli 2016 18:07
Oeh, er staat veel leuks tussen! Ik ben niet zo van de festivals, maar een openluchtbios, een pluktuin, een landgoed bezoeken zet ik op m'n lijstje. En inderdaad, zo'n blotevoetenpad lijkt me ook echt tof!
Goed, voorlopig ben ik nog opgenomen. Alhoewel, er komen verlofdagen aan. Yeah!
Truus - Vrijdag 1 juli 2016 19:07
De efteling doe ik juist niet, woon er tegenover en ben het helemaal zat! Ik heb juist super veel moeite met uitstapjes, ben dan zo bezig met hoe vreselijk ik me voel en dat iedereen me lekijk vind, dat ik toch al weet dat de dag niks word!
Lost girl - Zaterdag 2 juli 2016 02:31
Ze staan er niet echt tussen maar in Groningen, Friesland en Drenthe bruist het leven ook hoor:). Veel leuke festivalletjes ( op dit moment bijvoorbeeld Delfsail en elk jaar voorstellingen in het openlucht Shakespearetheater in Dieper) en heerlijke natuur. Nog eens wat anders dan die drukke randstad.
X - Zaterdag 2 juli 2016 08:21
Het meeste is een beetje ver weg. Hier in de buurt is 16 juli het fields of joy festival, ook een ontspannen festival met muziek (di-rect, Dotan en tig kleinere bandjes) en foodtrucks.
M. - Zaterdag 2 juli 2016 10:19
Inderdaad lost girl! Dacht helemaal hetzelfde. Dit weekend is in Groningen Lepeltje lepeltje festival.

Ik zou graag weer leuke dingen doen, van het leven genieten. Helaas heb ik geen vrienden en kennissen.