Het leven draait niet om gewicht

 

Deze blogpost is speciaal voor jou. Jij die moeite hebt met het getal op de weegschaal. Je hebt het goede moment uitgekozen om dit te lezen. Ik wil je met deze blogpost iets duidelijk maken en je overtuigen. Ik wil je ook inspireren en motiveren bij het volgende: Het is maar een getal. Dat getal op de weegschaal. Het is maar een getal. Het heeft niks te maken met hoe je bent, hoe leuk je bent. Hoe hoog of laag het getal ook is, het verandert niks aan hoe jij bent. Het is maar een getal.

Het gaat om wie JIJ bent, niet om hoeveel jij WEEGT. Je bent geen getal maar een persoon. Net als eten, eten is ook geen getal. Als jij iemand anders gewicht weet dan vind je degene daarna opeens toch niet stom, raar of lelijk? Geloof me, mensen geven echt niks om je gewicht. Ik heb het zelf namelijk gevraagd - en mijn huidige gewicht en streefgewicht gezegd - aan een paar goede vriendinnen uit mn klas en mijn beste vriendinnen. Ik vroeg of ik minder leuk, stom en lelijk ben met mijn huidige en streefgewicht. Echt, ze hadden respect voor me, vonden het knap, ze geven niks om mn huidige en mn streefgewicht en houden nog steeds van me. Ze vinden me mooi, leuk en gezellig zoals ik ben. Gewicht heeft daar niks mee te maken. Nadat ik het het gevraagd had gingen ze weer door met leven, en dit moeten wij eigenlijk ook doen. Het leven draait niet om gewicht.

gewicht het is maar een getal meisje

Het is écht niet zo dat een (hoger) gewicht je lelijk, minder leuk of whatever maakt. Waarom zou je je zorgen maken over je gewicht als je ook gewoon kunt genieten? Genieten van belangrijke, leuke en fantastische dingen in je leven? Ik geniet en maak me niet meer zo veel zorgen over dat getal. Geloof me, je bent en/of wordt niet dik, lelijk of minder leuk. Je blijft dezelfde persoon. Niemand gaat het om gewicht, je hebt alleen jezelf ermee. Bovendien maken die kilo's je wel mooier.

En trouwens, waarom zou je iets geven om hoeveel je weegt? Alleen om dat stomme onzin getalletje? Laten we even realistisch zijn (zoals net); je hebt eigenlijk alleen jezelf ermee als je steeds zorgen maakt over dat getalletje. Andere mensen in het dagelijks leven boeien jou gewicht echt niet, ze denken er niet eens over na. Maar jou boeit het wel, en dat is zò zonde. Dit is niet het leven, je zorgen maken over je gewicht. Het is maar een getalletje. Ja ik weet hoe moeilijk dat getalletje is, maar ik - die er nog af en toe moeite mee heeft - zegt recht uit haar hart dat het leven veel beter is zonder de zorgen om dat rot onzin getal.

Ik ben op het punt gekomen dat het mij niet meer boeit. Al kom ik iets boven mijn streefgewicht uit maakt het me niet uit. Die 1, 2 of 3 kg ga je niet zien, behalve als ik naakt of in ondergoed sta. Maar wie gaat mij nou weer in ondergoed of naakt zien? Gym op school heb ik niet, mijn moeder respecteert mij als ik op de weegschaal sta en niemand anders ziet mij naakt. In kleding zie je het verschil helemaal niet tussen nu en 2/3 kg geleden, dus waarom ik je denken dat die 2/3 kilo's die nu komen, ik daarmee wel het verschil gaat zien vergeleken met nu?

gewicht het is maar een getal meisje

Er is niks gaande met mijn lichaam op dit moment nu ik ben aangekomen, want mijn lichaam doet zijn ding wat 'ie moet doen. Het enige wat er SOMS gaande is op dat moment, zijn die rot gedachtes. Who the hell cares about my body? Alleen ikzelf. Of nouja, dat rot koppie van me waar die eindeloze rot gedachtes van die rot eetstoornis zitten. En al die gedachtes van die eetstoornis zitten zijn fout en onterecht. Weetje, wij allemaal, wij moeten hier helemaal niet mee bezig zijn. We moeten bezig zijn met andere dingen. Ik vind het best erg dat we zo denken, want er is niks mis met een vrouwelijk lichaam en een normaal gewicht, toch? Als het maar gezond en er geen eetstoornis is. Ik zelf ben geen 12 jarige meer met een kinderlichaam. Ik wil gewoon weer een gezond lichaam, wat weer normaal kan functioneren en waarbij ik niks meer voor hoef te doen om aan te komen. Ik wil niet meer bezig zijn met "ugh, ben over mijn streefgewicht heen" en "ugh, ik mag dit niet eten want dan ga ik over mijn streefgewicht heen". Zo hou ik mijn eetstoornis in bedwang en dat wil ik helemaal niet.

En wat is nou een streefgewicht? Dat kon ook gewoon een paar kg lager of hoger zijn. De kinderarts die doet een inschatting van ons groeiboekje, het gewicht kan ook zo veranderen, want zo zijn lichamen nou eenmaal. En wat is nou weer een gewicht? Een getalletje op de weegschaal. Het getalletje waar wij ons heel druk om maken en constant mee bezig zijn om niks. Het is het getalletje wat geen ene reet uit maakt hoe jij bent. Zoals ik al zei; het gaat mensen niet om je lichaam en gewicht en die paar kg hoger zie je niet. Zo lang je maar goed voor je lichaam zorgt en het gezond is, is het goed. Mijn lichaam is al genoeg verpest en dat laat ik niet nog een keer gebeuren door nu weer de fout in te gaan omdat ik denk dat dat het goede is. Het is maar een getal en een getal zegt niks. Een getal waar wij ons niet druk om moeten maken.

Gewicht: het is maar een getal

Laten we het eens hebben over het sociale gebeuren. Om je daar mee bezig te houden is veel beter, belangrijker en fantastischer. Als je niet zo bezig bent met je gewicht kan je je veel beter genieten van sociale dingen. Je kunt uitgaan, alcohol drinken, eten en drinken wat je wilt, genieten, lachen, lol maken, afspreken met vriend(inn)en, sporten etc. Dat is toch gewoon veel leuker dan zo'n getalletje? Ik kan je beloven dat dat inderdaad veel leuker is. Ik spreek uit ervaring, want als ik kijk naar de afgelopen weken is dat écht zo.

Het leven is zonder die zorgen over dat getalletje veel mooier en beter. Ga dan voor het leven en laat dat getalletje los! Dat getalletje heeft al lang genoeg je leven beïnvloed en mag niet nog langer je leven beïnvloeden. Het gaat moeilijk zijn om het los te laten, daar geef ik eerlijk aan toe. Maar als je het écht wilt, dan kan het. Geef het een kans, laten we het met z'n allen doen. Laat het getal nu los, laat die controle los, anders zit je in het bejaardentehuis nog steeds obsessief bezig te zijn met je gewicht. Het is maar een getal, bekijk het realistisch. Een getal jongens, een getal die geen ene reet uitmaakt hoe jij bent, een getal waar niemand zich zorgen over maakt of bezig mee houd -alleen jijzelf-, een getal dat je hele leven beïnvloed zonder dat dat nodig is. Jij bent geen getal, eten is ook geen getal. Laat het los. Nu, doe het nu.

Melanie ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

~Anonymous~ - Woensdag 15 maart 2017 11:07
Geweldig geschreven!
Liesje - Woensdag 15 maart 2017 11:18
Melanie je bent écht geweldig, je hebt geen idee hoeveel je me helpt
Liza98 - Woensdag 15 maart 2017 11:38
Wauw,geweldig!! Dit is zo waar, maar wel heel moeilijk. Dankjewel Melanie! Ik ga proberen om het los te laten
Liza98 - Woensdag 15 maart 2017 11:38
Wauw,geweldig!! Dit is zo waar, maar wel heel moeilijk. Dankjewel Melanie! Ik ga proberen om het los te laten
Sanneplagge - Woensdag 15 maart 2017 11:58
Heel mooie en goede blog dankjewel
noasjourney - Woensdag 15 maart 2017 12:35
Aaah Mel ik ben zo trots op je lieverd! Supergoede en helpende blog dit ❤
Annemoontje - Woensdag 15 maart 2017 13:34
Prachtig Mel 💖
m - Woensdag 15 maart 2017 13:49
super mooi❤ dankjewel🍀
Claire - Woensdag 15 maart 2017 13:51
Love you Mellie❤❤
Ilse - Woensdag 15 maart 2017 14:41
I'm so proud of you! LUFYAA
Evo - Woensdag 15 maart 2017 14:54
Dit komt echt precies op tijd voor mij. Vandaag ook weer zo'n dag dat ik dat getalletje veel te veel invloed laat hebben, bah. Ben er zo klaar mee maar het lukt me nog niet zoals ik wil. Dit helpt er wel bij :-)!
Thijs - Woensdag 15 maart 2017 15:38
Trots op je mel ❤️
isaazorro2011 - Woensdag 15 maart 2017 16:10
Wauw! Prachtige blog. Dit had ik net even nodig, dankjewel! 👌🏼👌🏼
anoniem - Woensdag 15 maart 2017 17:27
waauuww held
iris - Woensdag 15 maart 2017 21:55
im so proud of youu, je motiveert me zo :) loveyou!