Het afscheid van Amy

 

In 2011 ben ik begonnen met de opleiding Toegepaste Psychologie. Vanaf het begin wist ik natuurlijk dat ik stage moest gaan lopen. De eerste twee jaar gingen heel snel en voor ik het wist was het tijd om een stageplek te zoeken. Op tien februari 2014 ben ik begonnen met stage lopen bij Proud2Bme. We zijn nu een half jaar verder, wat betekent dat de stage bijna voorbij is. Vandaag is mijn laatste dag hier op kantoor. Ik heb een onwijs leuke tijd gehad en ik heb ontzettend veel geleerd.

proud

Ik weet zeker dat psychologie de goede studiekeuze is geweest. Doordat ik zelf veel heb meegemaakt en veel steun en begeleiding heb gehad, ben ik geïnspireerd geraakt in beroepen binnen de psychologie. Ik wil ook wat voor anderen kunnen betekenen. Ik vind het hartstikke leuk om mensen te helpen en mijn persoonlijke ervaring daarbij te gebruiken. Ik wist dan ook dat ik een stageplek wilde waarbij ik veel contact zou hebben met mensen die wel wat steun kunnen gebruiken. Gelukkig is dat ook gelukt en ben ik Proud2Bme terecht gekomen.

Ik vond het hartstikke spannend om stage te gaan lopen. Ik wist helemaal niet wat ik kon verwachten en wat ik allemaal zou gaan doen. Ik weet wel dat ik heel erg bof met mijn stageplek. Veel klasgenoten lopen stage bij uitzendbureaus en brengen het grootste deel door op kantoor en doen onderzoek. Wat ik heel erg leuk vond was het contact met jullie, de leden van proud2Bme. Ik heb dankzij jullie veel geleerd over eetstoornissen en ik kan het nu allemaal veel beter begrijpen.

proud

Toen ik begon met stage lopen wist ik eigenlijk niks over eetstoornissen. Ik wist alleen dat het een hele ingewikkelde stoornis is. Het is voor een buitenstaander denk ik moeilijk te begrijpen dat eten zo lastig kan zijn. Ik vond het dan ook heel bijzonder om jullie ervaringen te horen en echt meer over eetstoornissen te leren. Ik snap nu dat het niet alleen om eten gaan, maar dat het ook veel te maken heeft met controle. Ik kan ook met zekerheid zeggen dat ik veel heb geleerd tijdens deze stage en dat ik deze nieuwe ervaringen kan inzetten in mijn verdere loopbaan. De proud2meet bijeenkomsten vond ik ook altijd heel gezellig en ik vond het leuk om jullie te ontmoeten en met jullie te kletsen. Ik vind het zo bijzonder dat jullie je ervaringen en verhalen met mij deelden en dat ik jullie daarin ook eventueel kon adviseren of steunen. Dat maakte het werken bij Proud ook zo mooi.

Dit vond ik ook mooi aan het forum en de chats. Dat jullie je verhaal daarin deelden en dat ik ook kon zien hoeveel steun jullie daar uit kunnen halen. Ik vond het altijd weer mooi om te zien hoe jullie elkaar helpen en waardevolle adviezen geven. Van het reageren op het forum, de dagboekjes en de chat begeleiden heb ik ook veel geelerd en dat kan ik ook zeker later in mijn werk gaan toepassen.

De stageplek vinden ging heel makkelijk. Ik had wat gezocht op internet en op een gegeven moment kwam ik Proud2Bme tegen. Nadat ik de site had bekeken, sprak het mij allemaal heel erg aan. De blogs vond ik hartstikke leuk, hoe mensen elkaar hielpen op het forum en natuurlijk de boodschap achter Proud. Het idee dat een site zoveel mensen kan steunen vind ik heel mooi en het leek me heel leuk om daar een onderdeel van te zijn!

proud

Het sollicitatiegesprek ging heel goed en ik had er een fijn gevoel over. De sfeer was fijn en het was een gezellig gesprek! Aan het einde zei Scarlet eigenlijk meteen dat ik was aangenomen, maar dat ik er nog even over na kon denken en dat ik het nog moest bespreken op school. Nadat ik met school alles had geregeld kon ik aan de slag bij Proud. De eerste stagedag werkte ik thuis en verliep het contact online. Dit was natuurlijk best vreemd aangezien je op je eerste werkdag toch wel face to face contact hebt als je wordt ingewerkt. Gelukkig ging het allemaal goed, maar het was zeker even wennen. De eerste dag heb ik de site goed bekeken en gekeken hoe alles werkt.

Daarna verliep alles soepel en begon het echte werk. Ik weet nog dat de blog over mijn angststoornis online kwam en dat vond ik toch wel heel spannend. Alleen de naaste mensen in mijn omgeving wisten dit dus het was best wel een stap om dit ineens op zo'n grote site te zetten. Gelukkig kwamen er allemaal postitieve reacties op en ik hoop ook dat ik andere mensen heb kunnen helpen met deze blog. Ik vond het sowieso elke keer wel spannend als er een blog van mij online kwam. Je weet natuurlijk nooit hoe mensen er op zullen reageren. Ik hoop in ieder geval dat ik veel mensen heb kunnen steunen en helpen met mijn blogs.

proud

Wat ik heel bijzonder vond was om de verjaardag van Proud mee te maken. Toen Proud vijf jaar bestond werd er natuurlijk een groot feest gegeven. Ik vond het heel leuk om te helpen organiseren en dingen klaar te maken voor het feest. De dag zelf was natuurlijk ook heel gezellig. De sfeer was die dag heel fijn.

Wat me het meeste bij zal blijven is hoe fijn de sfeer altijd was op kantoor. We konden heel erg lachen en het was altijd heel gezellig. Vanaf de eerste dag op kantoor was het gezellig en ik had het idee dat ik meteen wel bij het team hoorde. Ik ben in het begin als ik nieuwe mensen ontmoet vaak wat stiller omdat ik toch een beetje de kat uit de boom kijk, maar bij Proud was dat snel voorbij. Ook met de vrijwilligers, die ik eigenlijk heel weinig zag, was het altijd gezellig. De sfeer binnen het team van Proud is erg fijn.

Ook werden er vaak grapjes gemaakt over de taken die ik soms deed of overnam van Scarlet, Nouska of Laura. Ik moest natuurlijk soms ook algemenere taken uitvoeren die bij het werk horen maar die niet heel bijzonder waren. Denk bijvoorbeeld aan documenten lamineren, koffie zetten of kopiëren. Ik zei dat dat ik zo veel bijzondere dingen leerde op stage en dat ik weg kan gaan met zo veel nieuwe ervaringen. Dat was altijd wel grappig.

proud

Wat ik ook heel grappig vond aan deze stage is dat je over de meest gekke onderwerpen schrijft en dat dat gewoon "kan" tijdens werktijd. Laura zei net bijvoorbeeld dat ze haar pizza promoot op werk. In een blog ging ze wat schrijven over haar favoriete pizza. Het is natuurlijk niet heel gebruikelijk dat je dit op je werk doet. Dus ze vond het wel heel grappig dat ze op haar werk gewoon een pizza kon promoten. Ik heb laatst nog geschreven over de TaTa top, de huidskleurige bikini met tepels. Dit is natuurlijk ook niet een heel normaal onderwerp om op je werk over te schrijven. Dit zijn natuurlijk wel aparte dingen waar we soms erg om konden lachen.

Die gezelligheid ga ik ook zeker missen en natuurlijk het contact met de leden. Ik vond het heel leuk om bij Proud2Bme te werken en ik heb heel veel geleerd. Daar ben ik het team en jullie erg dankbaar voor!

Als laatste wil ik jullie twee quotes meegeven die mij hebben geïnspireerd in moeilijke tijden:
'My life has not always been easy. I have had to go through some things in my life that others have not. But I am proud of what I have done in my life, I am proud of my strenghth and I am proud of who I am'

'Love yourself enough to take the actions required for your happiness, enough to cut yourself loose from the drama-filled past, enough to set a high standard for relationships, enough to feed your mind and body in a healthy manner, enough to forgive yourself and enough to move on.'

Liefs, Amy
♥ 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Quirine - Vrijdag 11 juli 2014 16:16
Wat jammer Amy! Veel succes in je vervolg van je studie!
Ikeaa. - Vrijdag 11 juli 2014 16:17
Dagdag lieve Amy, succes in je verdere werk en leven en bedankt voor je bijdrage hier op Proud..

marleen - Vrijdag 11 juli 2014 16:21
Hey Amy
heel erg bedankt voor alles wat je voor ons en voor proud hebt gedaan
nog veel succes verder met je opleiding en je werk en wie weet ga je nog veel kunnen doen met alles wat je nu al geleerd hebt!
doe het nog goed verder, veel succes! en geniet zeker ook van de vakantie he ;)
georgiexo - Vrijdag 11 juli 2014 16:30
Heel veel succes nog met je opleiding, ik vond je blogs leuk en je was gezellig op de meets. Dankjewel Amy :)
Black Rose - Vrijdag 11 juli 2014 17:01
Super leuk en fijn dat je hebt stagegelopen bij Proud. Ik vind dat je erg goed kan schrijven en je super lief bent!
Succes met je opleiding nog en in de toekomst!
Ellaaa - Vrijdag 11 juli 2014 17:02
Nog veel succes met je opleiding :)
Mimosa - Vrijdag 11 juli 2014 17:07
He Amy,

Dapper dat je openheid hebt gegeven over je angststoornis. Bedankt voor je werk bij Proud en heel veel succes met je verdere loopbaan in de psychologie. Dat gaat vast goedkomen!

Groetjes,
Mimosa
Sanne - Vrijdag 11 juli 2014 17:23
Hoi Amy,
Wat jammer dat je weggaat, want ik vond het leuk om af en toe wat van je te zien. Heel veel succes in de toekomst!
Groetjes, Sanne
- - Vrijdag 11 juli 2014 17:24
Heel erg bedankt voor alles wat je voor proud gedaan hebt Amy! We gaan je missen!
Roos - Vrijdag 11 juli 2014 17:26
Heel erg veel plezier bij je volgende opleiding !
Rianne - Vrijdag 11 juli 2014 17:33
Ik vond je blogs erg leuk om te lezen! Succes bij het vervolg van je studie en verdere loopbaan:)
CrazyMissTeddyBearq - Vrijdag 11 juli 2014 17:37
Wat jammer dat je nu alweer weg gaat :'(
Heel veel succes met je verdere opleiding!!!
Mar - Vrijdag 11 juli 2014 17:40
Veel succes en een fijne vakantie toegewenst! Ik heb je blogs altijd met veel plezier gelezen.
Anoniem5 - Vrijdag 11 juli 2014 17:40
Er moet niet teveel gaan veranderen hoor, bij Proud! Haha. Verhuizen, Amy gaat weg..... Amy, je bent een rustige, vriendelijke meid. Je blogs waren altijd leuk om te lezen en ik heb een angststoornis dus herkende me erg in jou blog. Dapper dat je dat wilde delen! Voor de toekomst wil ik je heel veel succes wensen en ik hoop dat je nog heel veel jongeren mag helpen! En bedankt voor de inspirerende spreuken! Lief van je!
Cristina6 - Vrijdag 11 juli 2014 17:52
Superjammer dat je weggaat, Amy!! Nog heeeel veel succes met alles wat je onderneemt en heel erg bedankt voor al het werk dat je in Proud gestoken hebt! Always be proud! :-)
knuf!
Jessica - Vrijdag 11 juli 2014 18:05
Ik wist eerst niet dat je stagiaire was, maar wel een leuke studie ;) ik wist niet dat je daar ook bij proud2bme kon komen:p succes verder nog met je studie!
Avril - Vrijdag 11 juli 2014 18:15
Jammer dat je stage voorbij is Amy!
Ik wens jou heel veel succes toe met je studie!

Liefs,
Avril
Charlotte - Vrijdag 11 juli 2014 18:25
Jeetje, een half jaar alweer... Jammer dat je weggaat!
Kiek - Vrijdag 11 juli 2014 18:31
Super bedankt voor het half jaartje vol met je kei leuke blogs en heel veel suc6 en geluk op je nieuwe opleiding!!

Xx Kiek
Maanmeisje - Vrijdag 11 juli 2014 18:38
Jammer dat je weggaat Amy. Fijn dat je een bijdrage hebt kunnen leveren aan Proud en er veel van geleerd hebt. Heel veel succes met alles wat nog op je pad zal komen!
Just_Me_x - Vrijdag 11 juli 2014 18:50
:'( Succes verder met school Amy!
Haremaje - Vrijdag 11 juli 2014 19:10
Bedankt Amy! En veel succes met je verdere studie en leven!
N - Vrijdag 11 juli 2014 19:22
Veel succes, Amy! Je was blogs waren altijd erg fijn om te lezen :)
anoniempjexd:-) - Vrijdag 11 juli 2014 19:45
Bedankt amy
Voor je mooie blogs
En heel erg leuk dat je het zo leuk had bij proud
Veel suc6 bij. Een nieuwe stage plek
Gr.anoniempje x
A - Vrijdag 11 juli 2014 19:46
Succes Amy!
Je blogs waren erg leuk om te lezen,
en ik wens je heel erg veel succes met je studie
en de rest ;)

liefs
Nikki - Vrijdag 11 juli 2014 19:54
Hoi Amy,
Je was een goede aanwinst voor proud, bedankt voor de leuke/mooie blogs.
Succes met alles wat je nog gaat doen!

Liefs
-Loved- - Vrijdag 11 juli 2014 20:26
Zet'm op meid! :)
N.I.91 - Vrijdag 11 juli 2014 20:28
Leuk dat je het als een fijne stageplek ervaren hebt en dat je veel hebt kunnen leren.
Ik wil je veel succes wensen met de rest van je studie en je leven!
Ook jij hebt al zoveel bereikt, dus dat moet wel goed komen ;)
Groetjes :-)
M. - Vrijdag 11 juli 2014 20:46
Succes met je verdere opleiding, lieve Amy! Ik vond jouw blogs ook altijd leuk om te lezen en goed geschreven. Ik heb ook een angststoornis, en herken me erg in jouw verhaal hierover. Bedankt voor je bijdrage aan proud; je bent voor mij een inspirerend persoon :). Liefs!
diedjuh - Vrijdag 11 juli 2014 20:53
Lieve Amy. Bedankt voor al je inspirerende blogs, en alles wat je voor Proud hebt gedaan. Ik wens je alle succes met je verdere studie. Je bent een onwijs leuke spontane meid!
Framboosxx - Vrijdag 11 juli 2014 21:52
Bedankt voor je leuke blogjes en alles, ze waren leuk om te lezen~!
Succes met je verdere studie! =)
Lana - Vrijdag 11 juli 2014 23:45
Succes met de rest van je studie!
Bedankt voor de leuke en mooie dingen! xx
Maiskolf - Vrijdag 11 juli 2014 23:46
Mooi geschreven! En goed om te horen dat het zo waardevol is geweest, ik kan me voorstellen dat Proud een leerzame stageplek is.

Bedankt voor je leuke blogs, en ik vind het knap dat je zo veel van jezelf hebt gedeeld hier!
Scorpiors - Zaterdag 12 juli 2014 00:12
Ik wens jou dan ook heel veel succes met jou loop baan!
Ook ik vond het leuk om jou ontmoet te hebben.
Liefs. xx
lovelyJules - Zaterdag 12 juli 2014 00:34
Bedankt Amy!! Heel veel succes en plezier voor de toekomst!
Liefs!x
Dev - Zaterdag 12 juli 2014 07:09
Heel veel succes in de toekomst, Amy.
Je lijkt me een aardige en lieve meid en ik ben blij dat je zo'n leuke tijd achter de rug hebt bij Proud2bme.
RosieV - Zaterdag 12 juli 2014 08:52
Succes! Erg jammer dat je weggaat.
Lotje - Zaterdag 12 juli 2014 09:34
Het ontroert me wel hoor... Ik vind het ergens jammer maar ben vooral blij dat je er was, dat je blogjes schreef. Je bent ontzettend lief, dat merk je wel aan hoe je schrijft en handelt...

Het ga je goed, Amy! :-)
♥ - Zaterdag 12 juli 2014 09:53
Dag lieve Amy!
Ik heb veel van jou geleerd en ik ga je blogs zeker missen!
Liefs
Rosa_Hope - Zaterdag 12 juli 2014 11:48
Succes met je studie!
Het ga je goed!
Katja - Zaterdag 12 juli 2014 12:12
Jammer Amy! Ik vond je blogs altijd erg leuk. Jij gaat er zeker komen en ik denk inderdaad dat dit de juiste studie voor je is. Jij kan dit! Succes met de rest van je studie!
Amaya - Zaterdag 12 juli 2014 16:52
Onwijs veel succes met alles!
Kaylee - Zaterdag 12 juli 2014 18:09
jammer dat je weggaat want je blogs waren leuk!
En de eerste quote, die had ik nog nooit gehoord maar die ga ik zeker niet meer vergeten! Heel mooi
Nog succes met je studie!x
ChristinaS - Zaterdag 12 juli 2014 22:00
Ik vond je blogs altijd leuk! Veel succes nog met je studie, Amy!
Nerveus - Zondag 13 juli 2014 02:32
Wat onwijs jammer dat je stage erop zit Amy! Ik vond je blogs altijd heel erg leuk om te lezen en ook heb ik er echt wat aan gehad. Ik hoop dat je nog wel eens iets voor Proud gaat doen. Heel veel succes met de rest van je studie en in de toekomst!
*Esther* - Zondag 13 juli 2014 10:57
Dag lieve amy! Wat jammer dat je stage er op zit. Heel veel succes verder!
Bo_love13 - Zondag 13 juli 2014 15:28
Dag Amy, bedankt voor je lieve steun & je leuke blogs !
rooosk - Maandag 14 juli 2014 09:30
Heel erg bedankt voor je bijdrage!
En veel succes met studie verder!!
Heidi193 - Maandag 14 juli 2014 15:14
Wat fijn om te lezen hoe je jezelf kon/mocht zijn bij proud en hoe je hier hebt kunnen leren Amy :-). Succes toegewenst in dat wat er verder op je pad gaat komen, ook met je studie verder!
miri - Dinsdag 15 juli 2014 13:42
leuk leuk! veel succes verder amy, jij komt er wel!!
Klein Veertje - Dinsdag 12 augustus 2014 22:15
Wauw! Nu al weg. We zullen je wel een beetje gaan missen ;)
Bedankt voor alles en heel veel succes!