Eten op school met een eetstoornis

 

''Ik mag niet eten, want ik ben dik.'', ''Mensen kijken me aan als ik eet in de aula.''''Ik durf niet op school te eten, want dat ziet iedereen het.'' of "Op school hoef ik niet te eten." Deze zinnen lees ik de laatste tijd weer steeds vaker. Eten op school is eng, je moet je er voor schamen en eigenlijk mag het gewoon niet. Maar dat niet-eten op school is ook makkelijk, want niemand die op je let en je wordt voldoende afgeleid om niet of nauwelijks aan eten te denken.

In ieder geval, dat zegt je eetstoornis tegen je. Want de motivatie om je aan een lijst of gezond eetpatroon te houden, die is op zulke momenten ineens zo sterk niet meer. 

Lunch

Waarom zou jij je schamen? Waarschijnlijk eet ongeveer iedereen in de grote pauze en eten ze ook in de kleine pauzes tussendoortjes of snacks. Eigenlijk is eten dus heel normaal om te doen op die momenten.

En natuurlijk zijn er altijd mensen die later of eerder al hebben gegeten of meer of minder eten dan jij. De concurrentie in je hoofd kan dan nog wel eens een rol gaan spelen. Want als jij meer eet dan een ander, dan ben je zwak. Volgens je eetstoornis ben je pas sterk als je eten weigert en het minste eet. Maar dit is een leugen.

Eten is gezond, dat weet je ondertussen en misschien ben je zelfs al een hele tijd op de goede weg. Het zou toch zonde zijn als je de mist in gaat op school, waar je toch wel een groot deel van je tijd door brengt.

Probeer niet te letten op het eten van anderen. Iedereen eet wat hij/zij wil. Ook als iemand minder eet dan jij. Blijf dan bij je eigen doelen. Dat meisje naast je doet vast geen wedstrijd met jou, maar jij wel met haar. Als scheidsrechter zou ik dan zeggen dat het geen officiele wedstrijd is, dus stop met concurreren! Kijk naar jezelf en wat jij nodig hebt. Niet-eten gaat je niet helpen om je gelukkiger te voelen, gezonder te zijn. Je bent pas sterk als je goed voor jezelf zorgt!

Het is toch eigenlijk belachelijk dat je sterk zou zijn, terwijl je niet eet en jezelf te kort doet? Wat is daar nou sterk aan?

Ik kan me voorstellen dat het ook niet goed voelt om alles te eten wat los en wat vast zit, maar niets eten is eigenlijk even schadelijk. Houd je aan een gezond, regelmatig eetpatroon dat goed voor je is. 

Als mensen van je eetstoornis weten, zullen ze misschien nog wel meer op jou en je eten gaan letten. Neem ze dit niet te kwalijk, die mensen weten niet hoe een eetstoornis werkt en begrijpen niet altijd dat je nu wel weer goed eet. Misschien kun je ze uitleggen in welke fase je nu zit en dat je nu weer wat meer dan eerst eet. Vertel ze dan ook dat het nog niet over is, maar dat je er hard aan werkt. Probeer je vooral niet te gaan gedragen naar de vooroordelen die anderen hebben. Denk aan jezelf!

Wanneer je overgewicht hebt, kan eten in het bijzijn van anderen soms ook heel lastig zijn. ''Nu zien mensen waarom ik zo dik ben.'', ''Ik mag niet eten, want in ben dik.'' Eigenlijk hele gemene dingen die je over jezelf zegt, want als jij toch gewoon gezond eet, dan mag dat toch best?

Als je naar je eigen doelen kijkt, is het juist beter om tussen de middag lekker een stapeltje boterhammen te eten, in plaats van een eetbui te triggeren, omdat je niet voldoende hebt gegeten. 

Blijf vooral bij jouw eigen doelen en motivatiepunten. Waarom wil jij wel eten, ook op school? Kun je dingen bedenken die het eten op school voor jou gemakkelijker maken? Bijvoorbeeld samen eten met een bepaalde vriendin. Of eten in een rustig deel van de aula. Soms helpt het om lekker mee te doen aan het gesprek dat gevoerd wordt aan tafel, zodat je niet te veel gefocust bent op je eten. Zorg dat je je eten op krijgt op een voor jou aangename manier. 

Brooddtrommel

Als je lange tijd niet hebt gegeten in het openbaar of eigenlijk al heel lang niets at op school, zal het best even wennen zijn. Het zal misschien een tijdje heel raar voelen en ongemakkelijk. Niet eten op school was een handige uitkomst om ongemerkt te lijnen... Maar bedenk je eens wat je hier nu werkelijk aan hebt op de lange termijn? Gaat dit ongezonde lijnen en maaltijden overslaan jou werkelijk gelukkig maken? Is het écht nodig om te lijnen of spelen er hele andere zaken? Voel je je ongelukkig en is dit overslaan van maaltijden jouw manier om er nu mee om te gaan....?

Probeer, hoe moeilijk ook, toch te eten op school! Ga door met de goede stap die je aan het zetten bent. Na verloop van tijd zul je eraan wennen, daar kan je echt in geloven. Het zal weer 'eigen' gaan voelen en gemakkelijker gaan. Het zal weer fijn zijn en lekker zijn om gezellig te lunchen op school.

Om het wat leuker voor jezelf te maken kun je ook aan praktische dingen denken. Bijvoorbeeld een leuke broodtrommel gaan kopen of zelfs eentje met een leuke foto erop laten maken. Je kunt ook zorgen dat je iets bij je hebt wat je lekker vindt. Bijvoorbeeld kaas met komkommer of sla, zodat de kaas niet slap wordt.

Maak het wat minder vervelend en ga na wat jou zou kunnen helpen om het gemakkelijker te maken!

Dus: Eet smakelijk in die aula en geniet een beetje van je pauze! 

Foto1:flickr.com/photos/santea/
Foto2:snapfish.nl/snapfishnl/gifts/product=Broodtrommel

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

h0neybee - Dinsdag 6 september 2011 12:03
dit is bij mij indd ook altijd erg moeilijk. ik hoop dat het dit jaar beter gaat!!
noortje - Dinsdag 6 september 2011 12:25
Heel blij met dit artikel :) De eendjes zullen er wel van balen, maar dit jaar ga ik toch echt mijn brood zelf opeten!
Shopaholic - Dinsdag 6 september 2011 12:49
Goede blog. Ik trek hem door naar mijn werk, want ik zit niet meer op school. ;)
-- - Dinsdag 6 september 2011 12:50
Ik eet nu al 2 jaar niet op school en ben nu in t ziekenhuis beland (deze vakantie) en ik kom waarschijnlijk over twee weken weer thuis en ik ben het een beetje aan het opbouwen met het eten (ntuurlijk nog nit veel maar toch wel iets) maar ik ben bang vor en terugval als ik op school kom want ik durf echt niet te eten waar andere bij zijn, dat heb ik 2 jaar ontlopen en nu moet het in een keer. ik vind het z eng en dit is zeker iets waar ik het zometeen met me psycholoog over ga hebben... want ik weet zelf ook dat het eten op school toch moet gebeuren hoe moelilijk dat ook is. maar dankzij dit artikel ga ik er nog wat meer mijn best voor doen!
Pinkbeauty - Dinsdag 6 september 2011 13:09
Dit is bij mij ook altijd een big-issue geweest.. Na de basisschool nooit meer op school gegeten, 6 jaar lang heb ik nooit gegeten op school.. Totdat ik na de ziekenhuisopname ik me opeens aan mijn eetlijst moest houden en dus ook op school moest eten..
Dit was mega eng maar uiteindelijk is het me wel gelukt (de laatste 2 weken, daarna was het vakantie) Het is enorm moeilijk, maar zeker niet onmogelijk!
xBente - Dinsdag 6 september 2011 13:37
Goed artikel! Vier jaar geleden stopte ik met op school te eten omdat ik het een handige manier vond om af te vallen zonder dat mijn ouders dat meteen doorhadden. Nu durf ik absoluut niet meer te eten op school, wat ook niet handig is omdat ik op lange schooldagen dan aan het eind van de middag de dingen die voor eerder op mijn eetlijst stonden nog eens moet gaan inhalen.

@ Pinkbeauty: Wat supergoed dat het je gelukt is om weer te gaan eten op school! Dat geeft me een beetje hoop dat het mij misschien ook ooit weer eens gaat lukken (:
Gwendolyn - Dinsdag 6 september 2011 13:43
Dit heb ik ook, heel erg. Vanaf de derde durf ik niet meer in de aula te eten en ook niet meer te zitten. Daardoor eet/at ik als ik al wat nam, pas rond 4 uur ongeveer, wat gewoon slecht is.
1 - Dinsdag 6 september 2011 13:45
Ik heb al 2 jaar geen hap meer genomen op school.
@1 - Dinsdag 6 september 2011 13:56
tijd om er wat aan te doen of waarom schrijf je dit hier?
Cylu - Dinsdag 6 september 2011 14:02
Goed artikel! Ik trek deze ook door naar werk want zit niet meer op school.
.. - Dinsdag 6 september 2011 14:06
Idd, het is super moeilijk om op school te eten, bij mij gaat dat nu dus ook vaak fout......Maar ik probeer het wel te doen!
xx
Femke - Dinsdag 6 september 2011 14:43
lieve mensen, ik vind het echt heel negatief dat we hier allemaal gaan schrijven hoe lang we al wel niet niet op school hebben gegeten..
Dit schooljaar ga ik gewoon op school eten and i am proud of it!
Pinkbeauty - Dinsdag 6 september 2011 14:56
@Femke, you go girl!!

Elk normaal mens heeft eten nodig om te blijven leven, dus waarom zou je dan niet op school mogen eten? Het draait uiteindelijk om jou lichaam. Je vrienden eten minder? Zij eten misschien wat uit de automaat erbij of halen anders hun energie wel in. Het gaat erom dat je trots moet zijn dat je eet.

Er is tenslottenog niemand oud geworden op weinig/geen eten.
Jeske - Dinsdag 6 september 2011 15:10
Ik eet wel op school, maar ik ben altijd bang dat anderen er wat van gaan zeggen, bijvoorbeeld: waarom eet jij zoveel?
Of dat ze denken: waarom eet zij nou, ze heeft toch anorexia?

Daarom vind ik het altijd een hele overwinning als ik mijn brood enzo op heb op school.
- Dinsdag 6 september 2011 15:48
eigenlijk ben ik het niet helemaal eens met het begin van deze blog.. met deze zin:

''en je wordt voldoende afgeleid om niet of nauwelijks aan eten te denken.''

bij ons op school staan er in de kantine twee grote snoepautomaten waar iedereen snoep haalt, er is een kantine waar iedereen broodjes/pizza/snoep etc. haalt, en dicht bij mijn school in de buurt is een supermarkt waar iedereen dan allemaal dingen inslaat (lees: chips, cola, koekjes, dropjes, snoepjes, noem maar op..) dus ik word helemaal niet afgeleid als het om eten gaat op school. juist niet...
lizzy - Dinsdag 6 september 2011 15:52
SUPER blij met dit artikel! dit is het aller moeilijkste voor mij het eten in het bijzijn van andere (vooral op school)
super dankjewel voor dit artikel! het geeft toch wel weer wat steun (:
kirsten - Dinsdag 6 september 2011 16:04
Ik zit nu sinds 2 weken weer na 2 jaar eindelijk weer op school en dat eten op school zou ook wel een probleem worden het gaat nu ook nog niet supergoed eet niet heel mijn voedingsadvies maar ik eet tenminste en dat deed ik voorheen niet daardoor moest ik ook van school af dus ik ga nu wel de goeie kant op :) dit artikel had ik zeker ook wel even nodig (:
juf - Dinsdag 6 september 2011 16:19
Lieve meiden en jongens! eet op school, je hebt het nodig. Als je niet eet, zul je een keer niet meer naar school kunnen. want dat kan je lichaam niet aan! Het is moeilijk, maar doe het!!!! Je MOET eten om te blijven leven. Bij het leven hoort eten.
Someone - Dinsdag 6 september 2011 16:46
mooi artikel (: durf t nog steeds niet maar ik weet zeker dat iedereen er komt (:
beauty_love - Dinsdag 6 september 2011 16:50
Ik vind het ook moeilijk om op school te eten. Toch probeer ik wel alles op te eten. Soms lukt het niet helemaal, maar dan probeer ik dat 's avonds in te halen.
Maxine - Dinsdag 6 september 2011 17:28
Dit artikel is echt heel herkenbaar, net zoals voor vele anderen.
Op school eten is gewoon lastig, en ik heb het in geen 4 jaar gedaan. De stap nemen om dat nu ineens wel te doen lukt niet.
Het is idd ''te makkelijk'' om het niet te doen aangezien niemand je verplicht..
Echt een goed artikel!
paardengek - Dinsdag 6 september 2011 17:46
@ jeske zei:
Ik eet wel op school, maar ik ben altijd bang dat anderen er wat van gaan zeggen, bijvoorbeeld: waarom eet jij zoveel?
Of dat ze denken: waarom eet zij nou, ze heeft toch anorexia?

Daarom vind ik het altijd een hele overwinning als ik mijn brood enzo op heb op school.
...........................................................
Dat heb ik ook wel heel erg
alleen durf ik echt helemaal niet te eten op school
ik vind het heel knap en ik heb ook heel veel respect voor de mensen die dat wel durfen
xx
Nouky - Dinsdag 6 september 2011 17:56
Ik vind het ook heel lastig om te eten op school.. Ik heb de hele tijd het gevoel dat ik aangekeken wordt, dat de mensen letten op wat ik eet, dat het niet hoort, dat ik minder kan genieten, ... Maar het is gewoon nodig!
Je vriendinnen/vrienden zijn trouwens niet zo fel met eten bezig, dus die letten NIET op hetgeen wat je eet. Ik denk dat je zelfs eerder reacties uitlokt als je niet eet.. Het lijkt misschien een makkelijke oplossing om niet te eten, maar de mensen zijn niet blind h, er wordt vroeg of laat heus iets aan gedaan ;)
Je moet gewoon je doel voor ogen houden waarom je moet blijven eten en desnoods een oplossing zoeken als het echt niet gaat (zoals apart eten enz.)
Jasmila - Dinsdag 6 september 2011 18:06
ik eet ook niet graag op school, maar ga t toch wel graag proberen.
Cynthia - Dinsdag 6 september 2011 18:09
Dit artikel had ik dus net nodig :) ik vind het ook heel moeilijk om op school te eten en neem dan ook nooit eten mee.. super slecht.. ik kan niet goed bij het bijzijn van anderen eten. maar geloof me je krijgt juist eerder reacties als je niet eet dan dat je wel gewoon eet. ik zit nu 2 weken op school en elke dag word er aan mij gevraagd: waarom eet je niet? je bent al zo dun. en daar werd ik gek van en vond het vreselijk om te moeten liegen. dus vandaag heb ik de enorm enge stap gezet om het aan een aantal meiden waar ik het goed mee kan vinden het te vertellen. en dat luchtte echt onwijs erg op, ze waren heel begripvol en willen mij helpen en steunen als dat nodig is. echt hele lieve meiden :) nu weten ze het en hoef ik dus tegen hun niet meer te liegen. ik heb met 1 meisje afgesproken dat ik de volgende keer iets kleins van eten meeneem, om het toch te proberen. ik vind het echt super eng maar ik moet het toch proberen!
Maja - Dinsdag 6 september 2011 18:53
Het is idd wel erg belangrijk om te proberen op school te eten, ook al is het niet makkelijk. Je kan wel proberen het langzaam op te bouwen, door bv te beginnen met smoothies. Succes!
Janne94 - Dinsdag 6 september 2011 19:32
Ik start dit jaar met een nieuwe opleiding en ga er dit jaar voor om wl te eten.
Ik kom bij gn van mijn oude klasgenoten in de klas en ook niet op school, dus niemand kent mij daar als iemand die niet eet.
Dat is wel fijn! Hoop dat het me gaat lukken! :)
I. - Dinsdag 6 september 2011 19:36
Toen ik nog diep in mijn eetstoornis zat kon ik ook niet eten op school en op m'n werk lukte dit ook bijna niet. Maar, na mijn opname ben ik dit WEL gaan doen en het heeft me juist geholpen!! Als je met iedereen samen eet, en dat ook echt elke dag doet, dan gaat het wennen en helpt het je juist om een soort van eetstructuur te creeren. Juist omdat je samen eet met mensen zonder es, ga je merken dat je zelf op den duur relaxter met de eetmomenten omgaat. Maar dan moet je wel doorzetten, ook al is het ontzettend moeilijk en wil je het liefst wegrennen... Ooit moet je toch gaan werken aan het herstellen van je eetstoornis en ja dat is eng maar het is zeker de moeite waard, geloof me! Succes iedereen!
JustMeXx - Dinsdag 6 september 2011 19:43
Ik heb er niet echt problemen mee. Alleen heb ik niet graag dat mensen naar mij kijken als ik aan het eten ben. Ik vind dat gewoon vies. Vooral als je dan nog eens moet praten ook met je mond vol. Daarom zeg ik nooit iets. Maar dat doe ik sowieso niet...
Yorien - Dinsdag 6 september 2011 20:13
Lieverdjes,
je eet voor jezelf, niet voor de mensen op school. Wat al werd gezegd, je mt kunnen eten op school om naar school toe te gaan. Niet bang zijn. Ik vond het eerst ook verschrikkelijk moeilijk, maar ik doe het nu al een jaartje weer en het harde randje begint echt af te brokkelen.

Ik wil beter worden. Ik wil leven in alle vrijheid. Zonder eten geen leven.
@ I - Dinsdag 6 september 2011 22:54
Wauw, vooral die laatste zin: ooit moet je toch gaan werken aan het herstellen van je eetstoornis.
Het klinkt belachelijk waarschijnlijk, maar zo had ik het echt nog niet eerder gezien.. Het is waar: zo kan ik ook niet blijven doorgaan tot ik oud en bejaard ben.. Het moet toch een keer afgelopen zijn met die anorexia.
Dankje voor je berichtje I!
... - Dinsdag 6 september 2011 22:54
Die woorden over overgewicht raakten me. "nu zien mensen waarom ik zo dik ben". pff.

Lin - Woensdag 7 september 2011 07:57
Ik durf helaas ook niet meer te eten op school en op m'n werk. Eigenlijk is het gewoon belachelijk want eten is normaal. Ik snap mezelf soms echt niet meer, ik weet dat mijn gewoontes totaal belachelijk zijn en toch hou ik me eraan..
Suus - Woensdag 7 september 2011 15:38
Bij mij is het niet alleen dat ik niet wil dat anderen mij zien eten, maar ik heb ook bewegingsdrang. Als ik in de pauze eet, kan ik me daarna helemaal niet concentreren in de klas en dan zit ik net zolang te wiebelen tot de uitleg voorbij is. Dan vraag ik of ik naar de wc mag en dan loop ik snel een paar keer de trap op en af. Jammer genoeg heeft een leraar me betrapt daarmee, nu mag ik na de pauze niet meer naar de wc/kluisje/paracetamol halen/wat voor smoesje dan ook... Dus nu durf ik niet meer te eten op school.
mina - Woensdag 7 september 2011 17:07
op school eet ik gewoon niet. tenzij ik ergens kan eten waar niemand me ziet.
proud2beelies - Woensdag 7 september 2011 19:09
Goede blog, ik ben best wel
weer op de goede weg, maar
de gedachtes over niet eten,
zijn weer best sterk. Dat ik
bijna moet huilen, als ik me
broodje naar binnen probeer
te werken. Morgen bbq, slecht
maar ik zie er nu al tegen op.
Waar, wanneer, wat ik ga eten
lisa - Donderdag 8 september 2011 00:30
ik at ook nooit op school totdat ik met een nieuwe etenslijst begon. aan het begin was het ontzettend moeilijk en lukte het niet altijd, maar ik heb hele lieve vrienden op school die me heel erg goed geholpen hebben. inmiddels ga ik zelfs met ze naar de mac!! en ik eet inmiddels een hamburger mee. beginnen met eten op school heeft me echt op de goede weg geholpen!
I. - Donderdag 8 september 2011 10:52
@I: Graag gedaan hoor ;) Ook ik had er heel lang niet zo over nagedacht, heeft ook zo'n 10 jaar geduurd voordat ik het cht inzag, maar je kunt zoals je zelf al zegt niet eeuwig zo door blijven gaan want dan leef je gewoon niet... Blijf ertegen vechten en geef vooral niet op. Veel succes!
Iris - Dinsdag 22 november 2011 19:53
Op school vond ik het ook lastig. Nu op het werk ook. We zitten eigenlijk nooit in de kantine, maar me brood op eten met me collega's van kantoor blijft lastig.
iriaa - Maandag 5 december 2011 19:46
Als ik een broodje eet wordt juist de opmerking gemaakt; he eet jij brood?
Dat vind ik heel vervelend dus doe ik het maar niet en blijft et bij water.
iemand tips?
Faye - Zondag 29 januari 2012 20:56
Oke ik heb hier heel veel problemen mee... wat als je het niet durft omdat ze je nog nooit hebben zien eten??? Sinds een jaar weet mijn klas het van myn es... maar ik durf nog steeds niet te eten... wat als ze gaan denken dat ik lieg dat ik een es heb? .. ben zo bang voor heel veel dingen.. heel onrealistisch... want kweet dat ze t juist knap zouden vinden als ik zou eten.... wat moet of kan ik doen? xx
Isabella. - Zondag 5 februari 2012 22:29
Mooi artikel..
Ik durf nog maar soms te eten op school (als er niemand bij is) en eigenlijk nooit meer op mijn werk. Echt lastig :( Ga proberen het morgen beter te doen :)

xx
amanda - Donderdag 1 maart 2012 22:49
heel herkenbaar
merk wel nu ik werk dat ik iets meer eet dan op school daar letten ze er minder op en als ze er op lette dan had ik me woordje klaar, ik heb al gegeten, ik eet thuis wel ik heb geen honger maar geloof me dat geloven ze niet vooral als je dat elke dag zegt, en op me werk heb ik er ook wel moeite mee maar ik ben een keer flauwgevallen omdat ik niet gegeten had die dag, en daar ben ik zo van geschrokken(dat was de eerste keer dat ik flauwviel) en nu doe ik me best om te eten op het werk. xx
Maaike. - Donderdag 8 maart 2012 20:54
Ik heb inderdaad ongeveer hetzelfde probleem. Ik durf niet te eten op school omdat ik dan denk dat mensen denken dat ik mij aanstel. Dat ze zoiets hebben van; zie je wel, ze eet wel gewoon, ze heeft helemaal geen eetstoornis!
Suus - Vrijdag 9 maart 2012 22:02
Pff, wat een herkenbaar verhaal. Waarom zou ik eten op school? Het is zo'n makkelijke manier om wat kilo's te verliezen. Maar waarom zou ik in godsnaam NIET eten op school?! Het wekt argwaan bij je pauzegenootjes. En het is ook helemaal niet gezond. Voor mezelf is het nog wat makkelijker gezegd dan gedaan, maar kom op proudies! We kunnen het allemaal!
Anoniem - Dinsdag 13 maart 2012 20:42
zo herkenbaar! ik eet ook niet op school, maar eigenlijk meer omdat ik het niet fijn vind in bijzijn van die mensen :S
cavy - Dinsdag 3 april 2012 16:56
ik at en dronk nooit op school. maar nu ik werk eet ik gewoon lekker appels en bananen en kiwi's enzo
Loesje - Vrijdag 4 mei 2012 17:59
Ik heb een broodtrommeltje gekocht. Het is misschien stom, maar ik hoop dat het hebben van een leuk broodtrommeltje me zal aansporen om te eten ofzo. Ik weet niet of het werkt.
M. - Maandag 30 juli 2012 17:31
Op school eten vindt ik ook moeilijk,vooral op mijn school want ik had niet zo leuke school. In het eerst haalde ik nog wel wat lekkers op school zoals een saucijzenbroodje maar later niet meer want mensen zeiden waarom eet je dit dan wordt je dik van. Later daarna ging ik steeds minder eten gelukkig zag niemand het maar later kregen kinderen toch zo'n gevoel wat is ze dun vooral leraren zagen dit ook maar zeiden niks tegen me. Pas later toen ik met mensen moest praten over mijn eetstoornis gaat alles fout ik ga steeds minder eten en probeer eten weg te gooien als niemand het ziet en nu zit ik er nog steeds in en vindt het super moeilijk om er aan te werken. iedereen die ook hetzelfde heeft met mij veel sterkte en succes !!
M. - Maandag 30 juli 2012 17:33
@iriaa
Probeer gewoon te denken ik mag eten wat ik wil kinderen zeiden dat ook bij mij op school hè wat eet jij nou of zeiden daar wordt je dik van ik probeer het ook maar het lukte mij niet echt maar jouw misschien wel.
Sterke meid !
Elien - Zondag 2 september 2012 12:56
Ik heb zit nu al 15maanden in een instelling voor mijn eetstoornis & depressie. & Morgen begint school terug, mijn gedachten zij al aan het gaan... Moet ik eten? Wat als ik eet wat gaan mensen wel niet denken? Hoe gaan ze kijken? Allemaal vragen waar ik morgen pas antwoord op heb... Het is zo stresserend. Het gaat ook wel goed met het eten. Maar ik denk dat ik terug ga hervallen op school.. & wat moet ik dan doen? Ik ga wel vanaf morgen vanuit mijn instelling naar school (elke dag) Dus die mensen kunnen me wel motiveren.. Ik hoop dat alles goed gaat gaan. Ik ga mijn hoofd niet laten hangen & zeggen I'm proud of who i am. & natuurlijk Stay Strong meisjes/jongens We komen er wel boven op..
lance - Zondag 3 maart 2013 23:08
Ik eet nooit op school........
Het voelt niet goed.....
Maar ik ben blij dat deze blog er is want ik weet dat ik moet veranderen ga het ook zeker prpberen.... Een keer zeiden vriendinnen van me dat ze mij nooit zagen eten waar ze wel helemaal gelijk in hebben het valt dus wel op en dat had ik eerlijk gezegt niet verwacht maar ik ga mijn best.doen en ik hoop dat het me ook gaat lukken!!! Ik ga ervoor!!!
Sarah Morton - Dinsdag 14 mei 2013 12:30
Heel herkenbaar dit. Zelf krijg ik regelmatig opmerkingen over mijn eetlust, waardoor ik me schaam.
(Ik heb geen eetstoornis gehad en ook geen overgewicht.)
Nu probeer ik mijn eigen weg te gaan en naar mijn lichaam te luisteren.
A - Vrijdag 4 oktober 2013 20:40
Chloë zei dit:
eigenlijk ben ik het niet helemaal eens met het begin van deze blog.. met deze zin:

''en je wordt voldoende afgeleid om niet of nauwelijks aan eten te denken.''

bij ons op school staan er in de kantine twee grote snoepautomaten waar iedereen snoep haalt, er is een kantine waar iedereen broodjes/pizza/snoep etc. haalt, en dicht bij mijn school in de buurt is een supermarkt waar iedereen dan allemaal dingen inslaat (lees: chips, cola, koekjes, dropjes, snoepjes, noem maar op..) dus ik word helemaal niet afgeleid als het om eten gaat op school. juist niet...

.................................................................................................

Ik eet meestal niet op school omdat het voor mij juist wel afleidend is. Je praat met mensen, zit op je mobiel, er is genoeg te zien, of soms nog even leren voor een proefwerk. Geen ouders die controleren wat je eet en je kan makkelijk je eten in een prullenbak dumpen. Terwijl als je thuis huiswerk zit te maken, is bij mij de enige overheersende gedachte over eten en dan krijg ik een eetbui.
A - Vrijdag 4 oktober 2013 20:40
Chloë zei dit:
eigenlijk ben ik het niet helemaal eens met het begin van deze blog.. met deze zin:

''en je wordt voldoende afgeleid om niet of nauwelijks aan eten te denken.''

bij ons op school staan er in de kantine twee grote snoepautomaten waar iedereen snoep haalt, er is een kantine waar iedereen broodjes/pizza/snoep etc. haalt, en dicht bij mijn school in de buurt is een supermarkt waar iedereen dan allemaal dingen inslaat (lees: chips, cola, koekjes, dropjes, snoepjes, noem maar op..) dus ik word helemaal niet afgeleid als het om eten gaat op school. juist niet...

.................................................................................................

Ik eet meestal niet op school omdat het voor mij juist wel afleidend is. Je praat met mensen, zit op je mobiel, er is genoeg te zien, of soms nog even leren voor een proefwerk. Geen ouders die controleren wat je eet en je kan makkelijk je eten in een prullenbak dumpen. Terwijl als je thuis huiswerk zit te maken, is bij mij de enige overheersende gedachte over eten en dan krijg ik een eetbui.
Silvia - Woensdag 20 augustus 2014 12:51
Ik at afgelopen schooljaar altijd bij een lerares in een soort overblijflokaal. Voor mij was er dus geen mogelijkheid om over te slaan.
anoniem - Maandag 4 april 2016 16:24
Ik durf niet te eten, ik heb geen anorexia maar ik at het hele jaar niets en ze reageren heeel raar, verbaasd als ik eet
Anoniem - Woensdag 21 december 2016 22:19
Ik kan echt niet eten op school of waar anderen bij zijn, dan krijg ik geen hap door mijn keel. Ik ben bang dat mensen dan dingen van mij denken terwijl ik weet dat dat niet zo is. Ik ben genezen van anorexia en thuis eet ik gen weer maar op school lukt het maar niet. En omdat ik op school niks eet kom ik altijd om 4 uur thuis en heb ik dan ongelofelijke eetbuien waardoor ik vervolgens bij het avondeten weer bijna niks eet. Ik maak me heel erge zorgen want ik eet op een dag eig niks anders meer als chocolade en andere ongezonde dingen ik weet niet hoe ik hier mee moet ophouden, want eten op school is geen optie en als ik een boterham ouzo moet eten ga ik er inmiddels bijna van overgeven. Ik kan alleen nog maar ongezonde dingen eten, alsjeblieft help!