Een baaldag

 

Soms merk je het al bij wakker worden; dit is niet jouw dag. Het weer is slecht, je hebt een hele lange en zware dag op het werk en op de radio hoor je dat overal file staat. Het liefste blijf je in bed liggen, maar dat kan helaas niet. Hoe ga je hiermee om? Wat kan jou weer wat energie geven om ervoor te gaan? De volgende tips geven mij vaak weer grip op de dag.

Uit bed
Hoe langer ik de tijd heb om in bed te bedenken hoe rot deze dag wordt, hoe minder zin ik heb om uit bed te komen. Het helpt dus vaak om zo snel mogelijk uit bed te gaan, zodat je er niet te lang tegenaan hoeft te hikken. Het is even vervelend, maar wanneer je eenmaal uit bed bent, ben je blij dat je er toch uit bent gegaan.

badday

Badderen
Ook is goed om dan meteen de douche in te gaan. Doordat het altijd eventjes koud is, stel ik dit meestal uit en blijf ik in mijn pyjama op de bank zitten. Hierdoor kom je niet uit je negatieve mood. Het is namelijk goed om even lekker te douche of te badderen, zodat je er weer helemaal fris tegenaan kan. Ook al houd je niet van een douche, het doet iedereen goed weer lekker fris gewassen te zijn. Als je wel van douchen houdt is het goed om hier wat extra tijd voor te nemen. Je kunt ook erg genieten van in bad gaan met lekkere badolie.

Bad hairday
Als je er achter komt dat je haar ook niet wil meewerken, wordt het soms echt te veel, maar geef niet op. Het is goed te beseffen dat jij waarschijnlijk de enige bent die merkt dat je een bad hairday hebt. Anderen zien vaak weinig verschil. Het gaat er ook om hoe je er in totaal uitziet. Als je haar wat minder zit, is het slim om een leuk T-shirt aan te doen, iets waar jij je fijn in voelt. Of je kan een leuke haarspeld in doen, zodat er minder nadruk op je kapsel zelf ligt. Een messy ponytail is ook erg makkelijk op zo'n dag. Wanneer je erbij kijkt alsof het zo hoort, zullen anderen ook vast denken dat het de bedoeling is. En zolang jij uitstraalt dat jij het mooi vindt, zullen anderen het ook als mooi zien!

Positiviteit
Door jezelf telkens te vertellen wat voor rot dag het is, wordt het probleem veel groter dan het is. Je zal met nog meer tegenzin het huis verlaten en alles als negatief opvatten. Probeer dus voordat je weg gaat wat positieve energie te verwerven. Lees bijvoorbeeld een aantal leuke smsjes terug, kijk wat grappige foto's terug of zoek wat inspirerende quotes op.

badday

Muziek
Ook kan het helpen om wat leuke positieve muziek op te zetten. Zing en dans lekker mee op de muziek en zet je negatieve gedachtes even aan de kant. Zorg daarom ook dat je altijd een leuke positieve cd in je auto hebt liggen zodat je tijdens de file toch een good feeling kan krijgen. Ook is dit een goede tip voor je iPod wanneer het openbaar vervoer weer eens vertraagd is.

Wandelen
Het kan ook helpen om even te gaan wandelen. Tijdens het wandelen is het goed om enkel naar je lichaam te luisteren. Dit klinkt heel zweverig, maar helpt erg goed. Wanneer je je concentreert op de manier waarop je loopt, hoe je voeten de stoep raken en je handen meezwieren. Zo ben je afgeleid van je gedachtes en weer met beide benen op de grond. Het zal even rustig worden in je hoofd en de negatieve gedachtes zullen naar de achtergrond verdwijnen. Daarnaast krijg je vaak, wanneer je om je heen kijkt, positieve energie van je omgeving. Wandelen is dus erg nuttig!

wandelen

Positieve omgeving
Ook helpt het vaak om even een gezellige vriend of vriendin op te bellen. Iemand die niet te serieus is, maar altijd wel wat leuks meemaakt. Of klets uitgebreid met je collega's in de pauze en vergeet al die dingen die tegenzitten. Ook is het fijn om lekker te knuffelen met je huisdier. Verzorg hem goed en ga samen lekker wandelen. Mij doet het altijd goed als mijn trouwe hond kwispelt als ik met hem wegga.

Doe iets leuks
Ga na deze rotdag eens winkelen, met je hond wandelen, een serie kijken, een leuk boek lezen, koken of gamen. Doe in ieder geval iets wat je leuk vindt om te doen, zodat de tijd sneller voorbij gaat. Voor je het weet begint er weer een nieuwe dag.

New day
Ook al lijkt het de ergste dag uit je leven, ook deze dag gaat weer voorbij. Ga desnood wat eerder naar bed en probeer de volgende dag wat leuks in te plannen zodat je met een frisse en positieve mood opstaat. Of schrijf eens wat leuke dingen op die je de volgende dag kunt gaan doen.

yeah

Hoe ga jij met een baaldag om?

Foto 3, 4

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Haremaje - Vrijdag 9 mei 2014 16:45
Zo herkenbaar! En goede tips, die pas ik zelf ook toe:)
Bo - Vrijdag 9 mei 2014 17:06
Ik heb vandaag mn baaldag.
Maarja, morgen weer een nieuwe dag !
Maiskolf - Vrijdag 9 mei 2014 19:26
Super tips! 'Doe iets leuks' werkt bij mij altijd het beste. Even een vriendin bellen om na werken even een terrasje te pakken. Mijn huisgenootje vragen of hij iets lekkers wil koken als hij eerder terug is van school. Onderweg iets lekkers voor mezelf halen... Dan heb ik de hele dag om ergens naar uit te kijken! :)
Nancy - Vrijdag 9 mei 2014 20:49
Daarom is de 100happydays uitdaging goed!
Zo haal je uit iedere dag iets positiefs en sta je er bij stil dat je iedere dag wel iets hebt waar je gelukkig van word (:
xchicksterr - Vrijdag 9 mei 2014 21:59
Elke dag is de afgelopen 2 maanden zon dag dat ik een baaldag heb me rot voel me mn haar niet zit en niks leuk is om te doen. Dus ik hang wat in bed kijk tv speel hay day en doe niks. Ga binnenkort beginnen met dagbesteding via altrecht. Ook geen drol zin in maar het schijnt goed te zijn. Morgen ga ik meteen uit bed en douchen ;)
ikke - Zaterdag 10 mei 2014 00:05
Ik ben het met Nancy eens! Ook ik ben er net mee gestart (voor mezelf en ga het niet delen op Facebook). Het heeft de afgelopen 3 dagen er al voor gezorgd dat ik meer aanwezig ben en minder in mijn eigen wereld gedoken zit.