Dromen, durven, doen: december

 

We staan aan het begin van een nieuwe maand, waarin weer van alles te doen is. Vaak kun je wel een glimp opvangen van wat de redactie allemaal onderneemt, maar vanaf nu willen we jullie elke maand met een hoop inspiratie op pad sturen. Misschien droom je ergens van, durf je iets (nog) niet, maar wil je het wel doen! Samen of in je eentje. Wij delen de uitjes die voor ons op de planning staan; die kunnen je hopelijk wat inspiratie en motivatie geven. Om het gewoon te doen! 

We beginnen direct met een bijzondere maand. Het is december; de feestmaand waarin rond de feestdagen ook nog eens extra veel te doen is. Of je het nu leuk vindt of juist een beetje lastig, misschien kunnen sommigen van onze ideeën je helpen om deze maand in te vullen op een manier die bij jou past. Je bent tot niets verplicht en kijk waar jij zelf zin in hebt, dan wordt het pas écht een feestmaand. 


Bron: freestocks

Wat Irene gaat doen...

♥ Kunstexpositie
Een van de eerste dingen waar ik aan denk, is dat ik in december mijn werk mag exposeren bij yogastudio Ebb&Flow in Den Haag. Super leuk en spannend! Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Misschien zijn er bij jou in de buurt ook wel leuke exposities aan de gang? Dat kan in een groot museum zijn, maar wellicht ook kleinschaliger. Ik vind het zelf heel leuk om kunst te gaan kijken. Dit is iets dat je samen, maar ook heel goed in je eentje kan doen. Even niks, gewoon lekker kijken en fantaseren. 

♥ Kerst op Proud
De chats en het forum op Proud gaan elke dag gewoon door, ook tijdens de feestdagen. Kerst kan een erg spannende tijd zijn als je een eetstoornis hebt. Of het kan juist heel eenzaam voelen. Hopelijk heb je het gewoon fijn met kerst, maar weet dat als je ergens mee zit of je zoekt wat afleiding, je bij ons meer dan welkom bent! 

♥ Naar de tandarts
Elke 6 maanden ga ik voor controle naar de tandarts; in juni en in december. Dit zijn misschien niet de leukste uitjes van het jaar, maar ik vind het wel belangrijk. Toen ik een eetstoornis had, vond ik het best eng om naar de tandarts te gaan. Dit, omdat een eetstoornis natuurlijk een negatieve invloed kan hebben op je gebit. Ik maakte me daar erg veel zorgen over en schaamde me daarvoor. Daarover schrijf ik meer in deze blog. Wanneer ben jij voor het laatst naar de tandarts geweest? Is het tijd voor een nieuwe controle afspraak?

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Proud2Bme (@proud2bmenl) op

 

Wat Lonneke gaat doen...

♥ Derde kerstdag diner met vrienden
De afgelopen jaren ben ik eigenlijk niet echt een fan van kerst. Nog steeds krijg ik (goede) kriebels als ik alle lichtjes en versieringen zie, maar ook word ik tegelijkertijd overspoeld door een gevoel dat ik niet zo goed kan plaatsen. Een soort weerstand die voor mij nog vrij nieuw is. Het liefst sluit ik mezelf af en word ik niet geconfronteerd met alle familie-verplichtingen. Toch kom ik er niet echt aan onderuit en staat kerst vooral in het thema van familie. Derde kerstdag is eigenlijk de afgelopen jaren mijn echte kerst geweest. Toen ik mijn vriend leerde kennen, nam hij mij al snel mee naar het derde kerstdag-diner bij zijn vrienden. Omdat de groep de afgelopen twee jaar redelijk is veranderd, organiseert een andere vriendin dit jaar het kerstdiner. Ik weet nog niet precies hoe het er allemaal uit gaat zien, maar hier kijk ik echt naar uit. Een dag met mensen die ik bijna elke week zie en waar ik veel om ben gaan geven. Dat is voor mij kerst.

♥ Werken
Proud is natuurlijk 24/7 open, ook met de feestdagen. De afgelopen jaren heb ik tijdens mijn feestdagen dan ook regelmatig gewerkt. Normaal zou ik dit niet zo snel doen, maar dit zijn eigenlijk zulke fijne en waardevolle avonden (en middagen) geweest. Zoals Irene ook al zei; mocht je ergens mee zitten of even willen praten, je bent altijd welkom. Ook met Kerst en Oud & Nieuw. 

Naast Proud werk ik ook in een cosmetica winkel waar het al een tijd volop kerst is. Ik merk dat ik het kerstgevoel hier toch wel te pakken krijg en me vooral heel tevreden en gelukkig voel. 

Wat Daphne gaat doen...

♥ Schaatsen
Ja, elk jaar probeer ik het weer, maar ik heb mijn vriend tijdens onze hele relatie nog niet meegekregen. Op zich heb ik hem niet nodig om te schaatsen natuurlijk, ik vind het ook super leuk om alleen te doen. Maar elk jaar gaat mijn missie gewoon door. Ik wil schaatsen. Samen. Met kerstlampjes eromheen en chocomelk na afloop. Punt.


Bron: fasbytes

♥ Theater
In de winter ben ik vaak in het theater te vinden. In december heb je veel oudejaarsvoorstellingen. Het is een beetje een traditie om met mijn vader naar Sjaak Bral te gaan. Een echte Haagse cabaratier; mijn vader vindt hem fantastisch. Het is echt een leuke tip om eens op de website van een schouwburg te kijken wat er allemaal speelt. Het aanbod is enorm en het is vaak verrassend leuk en anders. Ik kom altijd heel vrolijk en geïnspireerd uit het theater gewandeld. 

♥ Wintermarkt
Ik ben echt een sucker voor markten. Zelfs in de winter. De Franse markt is echt mijn favoriet en die staat er ook deze maand weer. Le Marie Marché, heet het. Met een lekkere koffiekar, handgemaakte spulletjes en een foodtruck voor zoete aardappelfriet. Daar kan ik mij altijd wel een dagje vermaken. 

♥ Kerst en Sinterklaas
Elk jaar vind ik de feestdagen weer een beetje leuker! Ik denk toch omdat ik elk jaar beter weet hoe ik het graag wil inrichten en waar ik het meeste plezier aan beleef. Meestal zit er toch wel een avond dobbelen bij inbegrepen, waarbij we als kleine kinderen met dobbelstenen en cadeautjes gooien. Maar ook het kerstdiner, zowel met vrienden als familie, kan ik nu al naar uitkijken. Met familie vaak op ons mooist aan tafel, met vrienden vaak wat minder mooi in een oude bruine kroeg. Allebei even fijn. 

♥ Angstfabriek
In Den Haag staat de komende maanden de Angstfabriek. 'Ga undercover in een Fake Fear Factory' luidt de eerste zin op de site. Ik zag het voorbij komen en was meteen geïnteresseerd! Het wordt beschreven als een fictieve plek waar technieken om ons bang te maken en producten die ons veiliger laten voelen, worden ontwikkeld. Het is een ervaring waarbij er op onze maatschappelijke angsten voor terreur en klimaatveranderingen wordt ingespeeld. Er wordt niet veel meer prijsgegeven dan dit, maar het was genoeg om mij en Irene een kaartje te laten kopen. Heel erg benieuwd! 

Wat Nadine gaat doen...

♥ Brassaï in Foam
Begin december neem ik mijn vriend als verrassing mee naar fotografiemuseum Foam in Amsterdam (nu maar hopen dat hij dit niet leest). Ze hebben daar een expositie van de fotograaf Brassaï, die iconische beelden maakte van het Parijse leven in de jaren 30. Ik ben gek op Parijs en dit soort fotografie. Oké, misschien is het meer een cadeautje aan mezelf... Maar ik weet zeker dat hij het ook leuk vindt!

♥ Oppassen op... een hondje!
Een eigen hond zou ik heel graag willen, maar dat past momenteel niet zo in mijn leven en ik zou een hond dan niet kunnen geven wat het nodig heeft. Maar ik pas heel graag op honden van vrienden en bekenden! Sinds kort heb ik een nieuw oppashondje dat voorlopig ongeveer één keer per week een dagje bij mij komt. Super gezellig! Dat maakt thuis werken toch een stuk leuker en verplicht mij ook om een paar keer de deur uit te gaan. Dit is ook gelijk een tip voor mensen die vaak alleen thuis zijn. Als je van honden (of andere dieren houdt); bied aan bekenden aan om eens op hun huisdier te passen. Jij blij, zij blij!


Bron: mafonso

♥ Balletvoorstelling
Ieder jaar rond kerst neemt mijn moeder mij mee naar een balletvoorstelling. Het Zwanenmeer, De Notenkraker; prachtig vind ik het. Dit jaar heeft ze ook mijn stiefvader en mijn vriend meegevraagd (ja, ook mannen kunnen klassiek ballet heel mooi vinden). We combineren het met een diner, dus dit wordt geloof ik gelijk onze kerstviering. Het leuke hieraan vind ik ook dat, vooral tijdens de voorstellingen rondom Kerst, alle bezoekers zich extra mooi aankleden. 

♥ Eerste kerstbrunch bij mij thuis
Zoals je misschien eerder al hebt gelezen, ben ik totaal geen keukenprinses. Ik heb dan ook - in de inmiddels tien jaar dat ik in mijn eigen huis woon - nog nóóit een kerstontbijt/brunch/diner georganiseerd. Nu ik samenwoon met mijn vriend heb ik er wat meer vertrouwen (en zin) in. Tenslotte heb ik er nu hulp bij en is mijn vriend wél heel goed in de keuken. We hebben zijn familie uitgenodigd en mijn moeder en stiefvader (mijn vader en stiefmoeder wonen tijdelijk in het buitenland). Het gaat een brunch/high tea worden, dat is toch wat makkelijker dan een diner. En ik moet heel eerlijk zeggen; ik heb er eigenlijk erg veel zin in! Zo zie je maar, alles kan veranderen.

Wat Hannah gaat doen...

♥ Kaasfondue
Sinterklaas en kerst zijn bij mijn in het gezin geen grote festijnen, maar we maken met het met z'n drieën (mijn moeder, broertje en ik) altijd wel echt iets gezelligs van. Met sinterklaas hebben we de traditie dat we uitgebreid gaan kaasfonduen! Dit doen we dan met brood, allerlei verschillende groentes, vegetarische gehaktballetjes... Super lekker! Ik vind het altijd erg gezellig eten en het geeft me echt zo'n winters gevoel. 


Bron: apham

♥ Naar de film
Ik houd er enorm van om naar de film te gaan en ik heb dan ook een Cineville-pas. Hiermee kan ik alleen niet naar Pathé-bioscopen en dat betekent vooral; geen popcorn! Wel of geen popcorn was voor mij een serieus een argument dat voor flink wat twijfel heeft gezorgd toen ik koos tussen een Cineville- of Pathé-pas. Uiteindelijk is het dus een Cineville-pas geworden. Nu heb ik laatst meegedaan aan een pubquiz die was georganiseerd voor mijn hockeyteam en mijn groepje heeft toen gewonnen! De prijs was vrijkaarten voor Pathé. Hier gaan we dus met z'n alleen gebruik van maken ergens in december en waar ik natuurlijk vooral naar uitkijk; de popcorn.

♥ Boerenkool-avond
Een tijdje terug had ik het met een paar vriendinnen over stamppot, (vegetarische) rookworst en kinderseries die we vroeger leuk vonden. Mijn lievelingsstamppot is boerenkool, maar mijn vriendinnen zeiden allemaal dat ze dat eigenlijk niet zo lekker vinden. Bescheiden als ik ben flapte ik eruit dat ik zelf vind dat ik érg lekkere boerenkool kan maken en dat ik dat met liefde ook een keer voor hen wil bereiden. Daarna mogen ze zeggen of ze het écht niet lekker vinden. Zo gezegd zo gedaan; in december staat er een heuse boerenkool-avond gepland. Dit gaan we eten voor de TV, met kinderseries van vroeger. Klinkt als een top avondje wat mij betreft. (Hannah werkt sinds kort niet meer bij Proud2Bme; lees haar afscheidsblog hier) 

Wat droom jij van deze maand of wat ga jij doen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Zondag 1 december 2019 13:20
Mijn grootse uitdaging die eraan komt is in een pasta restaurant eten met me familie,,, ik durf het niet niet maar ik ga het wel proberen ik hoop niet dat ik in de stress raak
Nadine - Redactie Proud2Bme - Maandag 2 december 2019 15:38
Lieve anoniem, ik kan me voorstellen dat dit spannend is. Maar wat goed dat je die uitdaging aangaat! Vergeet niet; ook met kleine stapjes kom je vooruit. Liefs
Inez - Zondag 1 december 2019 16:29
Ik heb vorige week een weekend parijs geboekt dus ga met vriend het weekend voor kerst naar parijs spannend en heel eng want heel weekend anders , buitenshuis en meer eten maar anderzijds ook veel zin in.
Nadine - Redactie Proud2Bme - Maandag 2 december 2019 15:39
Lieve Inez, wat gaaf; Parijs! Dat is één van mijn lievelingssteden. En vooral rond de kerstperiode is het daar ontzettend leuk. We wensen jou heel veel plezier én succes! Liefs
Plien - Zondag 1 december 2019 22:07
Wij gaan ook naar een balletvoorstelling, derde keer. Geweldig zijn de notenkraker en het zwanenmeer. Kijk er al maanden naar uit ♥
Nadine - Redactie Proud2Bme - Maandag 2 december 2019 15:40
Hi Plien, wat leuk dat jij ook gaat! Ik vind het ook altijd fantastisch. Klassiek ballet heeft toch iets magisch... Heel veel plezier alvast. Liefs