Doeboek: Trots op mezelf & cadeautje

 

Alweer bijna een jaar geleden kwam Nicole haar boek 'Trots op mezelf' uit. Een uniek doeboek, vol leuke opdrachten en handige tips, die je op geheel eigenwijze op weg kunnen helpen om je zelfvertrouwen te vergroten. Nicole blikt met ons terug op een jaar vol hoogtepunten en leerzame ervaringen die ze opdeed na de uitgifte van haar boek. Bovendien geeft ze bij de aankoop van haar boek, speciaal voor bezoekers van Proud2Bme een toepasselijk cadeautje weg.

Nicole: "Hoewel ik genoeg heb meegemaakt om boeken over vol te schrijven, is het boek 'Trots op mezelf' geen levensverhaal over mijn persoonlijke ervaringen. Naar mijn idee hadden mijn ellende en problemen lang genoeg in het middelpunt van de aandacht gestaan. Daar was ik onderhand wel klaar mee! Geïnspireerd door Proud2Bme heb ik mijn leven en mijn passie om te schrijven toen volledig over een andere boeg gegooid. Ik wilde niet langer blijven hangen in zelfmedelijden, waardoor ik mij alleen maar slechter ging voelen. Ik wilde mezelf omringen met de positieve dingen in het leven, waar ik hoop en kracht uit kon halen. De teksten, tips en opdrachten zijn mijn eigen tools geweest om aan mijn herstel te werken. Ze hebben mij geholpen om uit mijn eigen comfortzone te komen, te ontdekken wat mijn positieve punten zijn, problemen te gaan zien als uitdagingen om van te leren, en het leven vooral niet al te serieus te nemen. Dit alles heeft me zoveel gebracht, dat ik dit graag wilde delen met anderen. Ieder heeft zijn eigen weg naar herstel en dit boek kan je op creatieve wijze helpen jouw weg te vinden."

Inmiddels is het alweer bijna een jaar geleden dat ik mijn eerste eigen boek in handen kreeg. Dat was een heel bijzonder moment! Het boek stond symbool voor de lange en hobbelige weg die ik had afgelegd. Ook al is het boek geen autobiografie, de titel 'Trots op mezelf' is wel heel sprekend geweest voor mijn eigen proces. Wel vond ik de titel 'Trots op mezelf' met mijn foto eronder in het begin wat ongemakkelijk. De oorspronkelijke titel was 'Een trots boekje', maar de uitgever vond dit geen recht doen aan mijn verhaal en het uiteindelijke resultaat. Het was een boek waar ik trots op mocht zijn en nog belangrijk was dat ik 'Trots op mezelf' was. En dat geldt natuurlijk ook voor de nieuwe eigenaars van het boek ;) De bedoeling is immers dat het boek je eigen leven gaat vertegenwoordigen, met jouw persoonlijke foto's, eigen teksten en betekenis.

Na de uitgave van het boek heb ik veel nieuwe, leuke en leerzame dingen mogen meemaken. Ik heb verschillende tijdschriften en mediakanalen benaderd met de vraag mijn boek onder de aandacht te brengen. Zodoende mocht ik in de uitzending van Omroep Brabant mijn verhaal doen en mijn boek presenteren. Ik deed een interview voor Proud2Bme en het Eindhovens Dagblad. Samen met mijn moeder ging ik een dagje naar Amsterdam voor een fotoshoot en een stukje voor in Vriendin en in het voorjaar kwam ik met een zeer openhartig verhaal in Mijn Geheim. Hierdoor leerde ik ook de mediawereld beter kennen. Erg leuk, maar soms kwam ik ook voor minder leuke verassingen te staan. Dan had ik mezelf in alle eerlijkheid kwetsbaar opgesteld en mijn verhaal gedaan, waarna ik vervolgens in de krant een heel ander verhaal las, waarin ik mezelf totaal niet herkende. Alsof mijn ervaringen nog niet vervelend genoeg waren geweest, werd er nog een extra schepje sensatie bovenop gedaan. Erg jammer vind ik dat. Er gaat dan ook niks meer de deur uit, zonder dat ik het zelf heb gezien en gelezen!

De reacties die ik kreeg waren stuk voor stuk allemaal erg positief. Mails van vrouwen in alle leeftijden, die me lieten weten hoe blij ze met het boek waren en hoe het hen hielp om anders naar zichzelf en het leven te kijken. Dit heeft me zoveel goeds gedaan. Ik ontving zelfs een mail van een man die de zestig al gepasseerd was. Hij had mijn boek gekocht, omdat hij dacht dat het een verhaal was over mijn ervaringen in de psychiatrie en hoe ik hier boven op gekomen was. Een verkeerde inschatting. Vervolgens is hij naar de dichtsbijzijnde GGZ instelling gegaan en heeft het boek aangeraden aan alle (jonge) vrouwen in de instelling. Zijn eigen boek heeft hij daar persoonlijk aan iemand anders overhandigd, die het goed kon gebruiken. Dat doet een mens goed.

De bezoekers en lezers van Proud2Bme hebben voor mij een extra bijzondere betekenis, want hier is het voor mij allemaal begonnen! Zonder Proud2Bme was dit boek er nooit geweest. Daarom geef ik bij de aankoop van mijn boek een speciaal kettinkje.

Bestel het boek hier

"Believe in yourself, and happiness will follow"

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

cynthiaxd - Zaterdag 26 september 2015 13:30
Mooi alleen het boek heb ik al :( jammer dat ik dat kettingtje er niet bij heb gehad maar heel erg waardevol en lief boek !

Hij is helemaal uit nu ! Dankjewwl nogmaallz
Nijntje475 - Zaterdag 26 september 2015 13:40
Het boek blijft mooi en waardevol.
Al vind ik het nog steeds lastig er een start mee te maken.
Anoniem - Zaterdag 26 september 2015 13:54
Hoe kan je het boek bestellen?
X
Joli - Zaterdag 26 september 2015 14:04
Waar kan ik het bestellen met de ketting erbij
Eefpeef - Zaterdag 26 september 2015 14:08
Wat een leuk initiatief ! Ik ben na enige afwezigheid terug actief op proud2bme en wist dus niets van dit boek af. Ik ben héél blij dat dit nog eens in de kijker wordt gezet, want het lijkt me een super leuk doeboek waar je veel uit kan leren. Dus ook mijn vraag: waar kan ik het bestellen met de ketting erbij? X Eva
Team Proud2Bme - Zaterdag 26 september 2015 14:28
@anoniem @Joli
het boek is te koop in de Proudshop, zie de link onderaan de blog.
Janet - Zaterdag 26 september 2015 15:10
Kun je dit boek ook bij de bieb lenen?
sabine - Zaterdag 26 september 2015 17:32
Ik heb het boek 2 weken terug besteld,en ben er zeer blij mee.Het komt als geroepen!Een cadeautje voor mezelf.
Vlinder - Zaterdag 26 september 2015 21:23
Je boek lijkt me erg leuk en waardevol. Maar ik wil vooral zeggen: Nicole wat zie je er zelf ontzettend goed uit. Je mag blij zijn met die mooie foto's en trots wat je allemaal hebt bereikt.
veldmuis - Zaterdag 26 september 2015 21:25
Ah ik heb het boek al , helaaspindakaas was ik dan iets te vroeg voor dat kettinkje.
Proudie1 - Zondag 27 september 2015 00:08
Ik heb het boek net besteld, ben benieuwd!
DragonFly1991 - Zondag 27 september 2015 11:26
Ik heb het boek een kleine maand terug besteld en vind het echt een perfecte ondersteuning aan mijn herstel. Het maakt me zeker sterker als persoon.