De week van Phoi Cai - photo blog 84

 

Het is voorjaarsvakantie! Hoewel het met alle regen meer leek op herfst. Maar we hebben er weer een prima weekje van weten te maken waarbij we rustdagen afwisselen met leuke dagen uit. Zo hebben we twee dierentuinen bezocht en op thuisdagen onder andere cakejes gebakken en vooral veel met Lego gespeeld. Benieuwd hoe mijn weekje is geweest? Lees snel verder!

collage

Maandag
Na een druk weekend waarin Romy jarig was en we haar kinderfeestje hebben gevierd, kiezen we vandaag voor rust. Niet alleen zijn de meiden daar aan toe, maar ik ook. Wat een weekend was het geweest! Romy gaat meteen aan de slag met een Lego-set die ze voor haar verjaardag heeft gekregen en tussen de buien door maken we nog een kleine wandeling. Een prima dagje om de vakantie mee te starten!

maandag

Dinsdag
Vandaag gaan we met mijn schoonmams naar de dierentuin. Er is een giraffe geboren, dus we moeten natuurlijk wel even op kraambezoek. Ondanks dat ie maar 5 dagen oud is, vinden de meisjes hem/haar al best groot. En tegelijkertijd ook zo klein en schattig. 

dinsdag

We raken nooit uitgekeken in de dierentuin en er is altijd iets nieuws te ontdekken. Zo heb ik vandaag voor het eerst de gestreepte basilisk gevonden in de Mangrove na vele zoektochten. YES! Ik kon wel juichen van blijdschap. Mijn dagje dierentuin is nu extra geslaagd, hihi! 

dnsdag

Woensdag
Een dagje uit en een dagje rust. Dat is een beetje mijn motto voor deze vakantie. De meisjes moeten na hun voorjaarsvakantie weer een stuk door tot hun volgende vakantie dus ik wil ze de ruimte geven echt even tot rust te komen. Maar een wandeling zit er altijd wel in, ondanks de regen. Bij thuiskomst maar lekker omkleden en warme pannenkoeken eten voor lunch.

woensdag

Voor Valentijnsdag willen de meisjes graag iets maken voor hun papa. Want tja; zij vinden papa ook heel lief. Ze bakken en versieren cakejes en maken een mooie schilderij voor papa. 

woensdag

Donderdag
Een ietwat gespannen Romy gaat vandaag naar een kinderfeestje waardoor ik de middag alleen heb met Liv. Ondanks dat Liv dat wel gezellig vindt, vindt ze het ook maar saai zonder haar grote zus. Iets met dat ze niet altijd met elkaar kunnen maar ook zeker niet zonder elkaar kunnen. Soms trekt Liv zich dan ook terug in de doos waarin ze tegenwoordig vaak samen spelen en dat is allemaal oké. Tussendoor knuffelen we lekker wat af en spelen we fijn spelletjes.

donderdag

Vrijdag
De laatste dagen waarop opa en oma op vakantie zijn is aangebroken. De meisjes vinden het wel goed geweest en voor hen heb ik een aftelkalender gemaakt, zodat ze beter begrijpen hoelang het nog duurt voordat opa en oma er weer zijn. Omdat we morgen weer op pad gaan, kies ik vandaag ook voor wat thuistijd. Het weer werkt deze vakantie ook niet erg mee, dus we vinden het thuis zijn ook wel lekker. Ik sluit mijn dag af met een avonddienstje Proud. 

vrijdag

Zaterdag
We beginnen de dag met een mini 1 op 1 date. Liv heeft een uurtje Mini Jump in Jumpsquare met papa en Romy en ik spelen ondertussen wat spelletjes. Ik vind het heerlijk dat ze dit steeds leuker vinden om te doen. 

zaterdag

Vervolgens vertrekken we richting Ouwehands Dierenpark. We hadden hier nog kaartjes voor liggen die bijna hun geldigheid zouden verliezen. Dat laten we natuurlijk niet gebeuren! We combineren het met het Ouwehands Lights in de avond waarna we moe maar voldaan richting huis vertrekken.

zaterdag

Zondag
Het is mijn beurt om in bed te blijven liggen en daar ben ik wel aan toe. Slapen zit er niet altijd meer in als ik eenmaal wakker ben, maar even tijd voor mezelf is dan wel zo fijn. Ik pak meteen wat lesjes Duolingo zodat ik hier ongestoord mee aan de slag kan gaan. 

zondag

Wat ik eerder al zei; een dag uit en een dag thuis. Op de laatste dag van hun voorjaarsvakantie blijven we lekker thuis. Je kan echt merken dat het tijdsperk van Lego is aangebroken hier. We bouwen er flink op los en ik kreeg gisteren een ontbrekend stukje in de brievenbus waardoor mijn konijn nu ook af is. 

zondag

Al met al was het een fijne zondag en kijk ik ook terug op een prima weekje. Achter de schermen was het heus eens pittig. Thuisdagen betekent namelijk niet alleen ruimte voor rust maar ook ruimte voor emoties die minder makkelijk zijn. Dat zorgt soms voor botsingen en wrijvingen, maar ook dat mag er zijn. Ik kan zeggen dat we relatief uitgerust een nieuwe week starten en ik ben benieuwd wat dat gaat brengen!

Waar kijk jij naar uit deze week?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

S - Maandag 19 februari 2024 21:15
Leuk en mooi om te zien, hoe een 'ritme van leven' met kinderen ontstaat en alle dingen die je dan onderneemt en steeds ook voor de kinderen (mee-)denkt.
britneyangel - Maandag 19 februari 2024 21:55
wat een leuke week en jullie hebben leuke dingen gedaan!