De week van Phoi Cai - photo blog 51

 

Het EK voetballen is weer begonnen en daar genoot ik volop van de afgelopen week. Het was een welkome afleiding tijdens de warme dagen waarmee ik de week begon. Hoewel ik ervan kon genieten, merkte ik namelijk ook dat ik het soms behoorlijk pittig vond. Vooral met twee jonge kindjes die het minder rustig wilden houden. Maar we hebben er een fijn weekje van gemaakt en hopelijk vind je het weer leuk om daarin een kijkje te nemen!

intro

♥ Maandag
Studiedag! Romy was vandaag een extra dagje vrij en wij maakten er een heerlijk zomerdagje van. Het zwembadje werd opgeblazen en gevuld en we hebben een heerlijk middagje gehad.

maandag

In de avond kregen we deze lekkere kleefrijstpiramides van mijn mams. Het is een speciaal gerecht voor een bepaalde feestdag. Daarin zit onder andere mungbonen, vlees en eigeel. Ondanks dat ik het erg lekker vond, vond ik het ook wel pittig om op zo'n warme dag iets zo warms en zwaar te eten. De rest van de avond zocht ik zo veel mogelijk verkoeling op.

maandag

♥ Dinsdag
Een ochtendje zoals ik die inmiddels gewend ben. Na een speelochtendje maakte ik met Liv een fijne wandeling waarbij ik wat boodschappen mee kan nemen.

dnsag

In de middag kwam mijn schoonmams namelijk lunchen en dit keer koos ik voor een broodje carpaccio. Nadat ik in de middag gewerkt had, kreeg ik heerlijke verhalen te horen van Romy over haar schooldag. Ze vertelt steeds meer en wat ben ik blij dat dit goed is gekomen na een moeizame start op de basisschool.

dinsadg

♥ Woensdag
Poeh, ook vandaag werd het weer zo warm. Inmiddels was ik door mijn eerste voorraad zonnebrand heen dus kocht ik deze nadat we Romy hadden opgehaald van school. En tja, als we dan langs een ijssalon lopen...

woensdag

En net wanneer ik dacht dat deze dag zo fijn was, gingen er dingen mis. De beschermranden van onze badkamerdeur had ik eraf gestoten, het zwembadje van de meisjes was lek gegaan, daarna werd er ook nog eens in gespuugd, was iemand te laat voor een wc-bezoek omdat ze per se haar verhaal wilde afmaken en viel er één tegen etenstijd in slaap. Adem in, adem uit... Het is uiteindelijk allemaal goedgekomen en na een gezellige barbecue met mijn ouders en zussen pakte ik mijn kans om even bij te komen van deze middag tijdens een voetbalwedstrijd.

woensdag

♥ Donderdag
Na een pittig warm en gebroken nachtje begon de dag vandaag vroeg. Omdat het overdag zo warm zou worden, ging ik vroeg op pad om fruit te halen. Kan je merken dat ik dol ben op meloenen? ;)

donderdag

In de middag haalde ik Romy op en gingen we naar mijn ouders. Daar viel Romy in slaap, wat ook niet gek was gezien de nacht die ze had. Ondanks dat het niet zo handig is voor het slapen ‘s avonds, genoot ik hier stiekem erg van. Na een lekker maaltje had ik in de avond nog gewerkt omdat Daphne nog met vakantie was. Daarna keek ik de wedstrijd van Nederland. Yes, we zijn door!

donderdag

♥ Vrijdag 
Yes, het regende! Wat een kort maar krachtig buitje dan kan doen. Het voelde meteen een stuk frisser en mijn moestuintje was er ook erg blij mee!

vrijdag

Na een ochtendje school had Romy weekend. Ondanks dat het vanochtend een stukje koeler was, was het nu alweer een stuk warmer. Dus luidden we het weekend in met een verkoelend ijsje en een filmmiddagje. In de avond werkte ik voor Proud2Bme.

vrijdag

♥ Zaterdag
Weekend! Althans, voor mijn man en kids. Ik begon deze ochtend met werken terwijl de meisjes op de achtergrond speelden.

zaterdag

Na mijn ochtenddienst gingen we uit lunchen. Wat fijn dat dit weer zo makkelijk kan. En terwijl mijn man boodschappen ging doen, sloot ik met de meiden aan bij een middagactiviteit bij het winkelcentrum. Ze mochten allebei een paar sokken voor Vaderdag versieren. Verder had ik in de middag en avond nog gewerkt.

zaterdag

♥ Zondag
Wat een nacht weer.. Vanochtend bleek Liv ook nog eens een lichte verhoging te hebben en waren we bang dat we alle plannen voor de dag moesten afzeggen. Gelukkig leek het alsof Liv zelf nergens last van had dus konden we rustig aan onze plannen voor Vaderdag voortzetten. We sloten namelijk bij mijn ouders aan voor een vaderdagontbijt. 

zondag

Ook na dit ochtendje leek het goed genoeg te gaan met Liv, dus gingen we met mijn schoonouders een kleine wandeling maken. Voor de lunch gingen we naar een pannenkoekenhuis. Ik twijfel altijd tussen een zoete en hartige pannenkoek. Vandaag werd het er een met appelcompote en banketbakkersroom. Nommm!

zondag

Om de dag niet nog langer te maken, besloten we na de lunch naar huis te gaan. Daar was Liv uiteindelijk in slaap gevallen en had ik wat tijd met Romy. Want tja, ook op Vaderdag moeten er wel eens klusjes gedaan worden. En deze week een dag zonder ijs? Nee, daarmee sloot ik mijn weekje lekker af!

zondag

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om een kijkje te nemen in mijn week en ik hoop dat jullie de warme dagen goed zijn doorgekomen. Zorg goed voor jullie zelf en tot de volgende keer!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Patroklos10 - Maandag 21 juni 2021 19:47
leuk te lezen dat je zo'n voetbalfan bent. Ik ook!!! Wat voor studie doe je precies ook alweer? Nog sph? Heerlijk meloenen en die pannenkoeken. Poeh, pittig weekje met de zieke kindjes. Dapper dat je je er zo doorheen hebt geslagen. Nog ook wat tijd kunnen vinden voor rust voor jezelf? Of ik werken voor Proud stiekem ook 'tijd voor jezelf'?
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 22 juni 2021 13:32
Hey Patro!

Ik heb sph gedaan inderdaad, maar dat is al een hele lange tijd terug ;) Gelukkig heb ik verder wel rust momenten voor mezelf gevonden. Dat is ook echt wel nodig, ondanks dat het er soms nog bij in schiet.

Liefs
Astrid - Maandag 21 juni 2021 19:59
Wat herken ik het qua pittig heid met de kids.
Eerst sliep ik zelf 2 nachten slecht, toen had Niels problemen en zaterdag op zondag wilde Emma bij mij slapen ( manlief ging dan in haar bed ) maar door de onweer heeft ze een uur wakker gelegen en ik dus ook xD. Overdag waren ze door de warmte allebei grumpy.

Fijne dingen heb je verder gedaan, dankje voor het mee kijken
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 22 juni 2021 13:33
Oh zo herkenbaar, Astrid! En inderdaad ook die onweer.. Poeh, gelukkig is het deze week minder warm en hopelijk scheelt dat bij jou ook :)

Liefs
britneyangel - Maandag 21 juni 2021 21:04
leuke blog ! wel balen van de vervelende dingen.
britneyangel - Maandag 21 juni 2021 21:21
ik vind het wel knap hoe je met die tegenslagen om gaat! ik zou er echt chagereinig van worden.
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 22 juni 2021 13:34
Dat word ik soms ook hoor ;) Dat hoort er soms eenmaal bij natuurlijk, maar makkelijk is het zeker niet altijd.

Liefs!
N - Dinsdag 22 juni 2021 19:43
Leuk om de week van een mama te zien! Hier zijn de nachten ook niet optimaal op moment. Maar ik merk dat ik er in de zomer beter tegen kan dan in de winter. Dat scheelt!
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 22 juni 2021 22:07
Oh ja, heel herkenbaar wat je zegt! En dat is maar goed ook nu de kids vaker wakker zijn met de warmte, het vele buiten spelen en de langere dagen. Alsof het zo had moeten zijn ;) hihi

Liefs!
Anne - Woensdag 23 juni 2021 04:11
Ik vind het ook knap hoe ne met moeilijke dingen en vermoeidheid omgaat!
Zelf kan ik helemaal niet functioneren als ik niet goed kan slapen, en toch gebeurt dat heel vaak.
Jullie hebben er zeker een mooie zomerweek van gemaakt..
Wat heb je in je moestuin staan?