De week van Phoi Cai - photo blog 49

 

Het voelt haast alsof ik in herhaling val. Ondanks dat we deze week prima begonnen, belandden we halverwege de week namelijk wéér in thuisquarantaine. Alleen kwam het dit keer wel heel dichtbij en was ik op sommige momenten echt bang. En op zulke momenten is het wel even zoeken naar de kleine lichtpuntjes op een dag.

intro

♥ Maandag
Oops, ik was even vergeten te ploggen. Mijn week begon namelijk wat rommelig na een druk verjaardagsweekend van mijn man. Dat krijg je ervan als je het in kleine groepjes moet vieren... Romy was daarom vandaag thuis en ik leefde op koffie.

maandag

Desondanks vond ik in de avond de energie om een heerlijke wandeling te maken. Ik was zeker niet de enige met dit idee. Het was best druk, maar ik genoot er heel erg van.

maandag

♥ Dinsdag
Oef, dat was weer een pittig nachtje. Toen Romy naar school was, kon ik wat rust pakken terwijl Livje speelde. Nadat ik bij was gekomen van de nacht verzorgde ik mijn moestuintjes. Ik vind het weer heerlijk om ermee bezig te zijn en ik ben benieuwd wat voor lekkers ik deze zomer kan oogsten. 

dinsdag

Mijn lunch was bijna op voor ik me herinnerde er een foto van te maken. Mijn schoonmoeder maakte namelijk heerlijke eiersalade voor op brood. Dit kon ik niet weerstaan. Daarna had ik zowel in de middag als avond nog fijn gewerkt. Om 19.00 uur volgde ik weer de persconferentie. Aan de ene kant voelen de versoepelingen als een verademing, maar aan de andere kant merk ik dat ik voorzichtig wil zijn met de blijdschap erover, uit angst dat we straks weer terug bij af zullen zijn. Herken je dat?

dinsdag 

♥ Woensdag
Net wanneer ik met Liv richting mijn ouders wil vertrekken, word ik gebeld door de basisschool. "Er is een positieve coronatest afgenomen bij iemand in Romy’s klas. Kan je haar ophalen? Ze moet in thuisquarantaine…" Er ging van alles door me heen en ik schoot helemaal in de stress. Snel Romy ophalen en onderweg naar huis probeerde ik al haar vragen zo goed en kalm mogelijk te beantwoorden. Hoe leg je een kind uit wat er gaande is? 

woensdag

Toen kwam de vraag: laten we Romy testen of niet…? Alles in me zei het niet te willen, maar doordat we afgelopen weekend in groepjes de verjaardag van mijn man hadden gevierd, was ik bang anderen besmet te hebben als Romy inderdaad besmet was. Na heel lang twijfelen hebben we een afspraak gemaakt voor Romy en ze kon meteen terecht. Romy deed het zo onwijs goed en ze werd tijdens het testen ook ontzettend goed begeleid. Nu hopen op een negatieve uitslag. De zin om te koken was echter helemaal weg, dus onderweg naar huis werd er eten meegenomen. Ik was aan het einde van de dag helemaal kapot...

woensdag

♥ Donderdag
Helaas werd mijn man vandaag ook met verkoudheidsklachten wakker, dus op naar weer een test. Ik hoopte maar dat het toeval zou zijn dat hij nu verkouden was. Maar stiekem kwamen er toch weer angsten om de hoek kijken. Wat als… Voor de zekerheid bleven we als gezin in quarantaine, omdat wij natuurlijk geen afstand van Romy kunnen houden. Desondanks proberen we er het beste van te maken en vond ik zelfs een momentje voor mezelf. 

donderdag

Gelukkig kon mijn zus wat boodschappen voor ons doen om de komende dagen door te komen. Het voelde best gek om afhankelijk te zijn van anderen hierin. Ik hoopte maar dat ik dit snel weer zelf kon doen. En op dagen als deze ben ik extra blij met het heerlijke weer. We waren veel buiten en ik zag zelfs dat mijn pioenrozen weer in bloei kwamen!

donderdag

♥ Vrijdag
Yes, eindelijk de uitslagen en beide waren negatief! Desondanks blijven we in quarantaine totdat we zeker weten dat de klasgenootjes ook negatief getest zijn. Omdat de dagen er nu nogal hetzelfde uitzien, heb ik niet al te veel foto's meer gemaakt. Ik sloot mijn dag af met een werkavondje en deze vraag van de thee-topics. Ik zie nu dat het wat vaag is, maar mijn vraag aan jullie: wat stel jij altijd uit?

vrijdag

♥ Zaterdag
Na het ontbijtje mocht ik werken voor Proud. In de middag heb ik met de meiden wat geknutseld voor mijn schoonzusje. We zouden er naartoe gaan voor haar verjaardag, maar nu nam mijn zus het mee om te geven. Hopelijk kunnen we er snel weer zelf naartoe.

zaterdag 

Na een fijn momentje buiten ging ik weer aan het werk. Mijn man bracht me dit heerlijk fruitbordje en had als verrassing zelfs bloemen geregeld via de buuf! Dit was zeker een lichtpuntje van mijn dag.  

zaterdag

♥ Zondag
De negatieve testuitslagen van de klasgenootjes van Romy stroomden vandaag binnen. Eerder dan we hadden verwacht, maar het gaf ons het vertrouwen dat het met een sisser af zal lopen. We gingen er voor het eerst weer op uit, gezien Romy eerder deze week al negatief getest was. We vierden dit met een heerlijk ijsje en milkshake. 

zondag

In de avond moest ik nog even werken. Ik weet niet of het kwam doordat we er weer op uit konden, maar ik voelde me deze avond een stuk beter in mijn vel. Het gaf me letterlijk en figuurlijk meer ademruimte. Met frisse moed sloot ik mijn week af en zie ik de nieuwe week iets rooskleuriger in.

zondag

Ik wens je een fijne week. Zet 'm op!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Tiger-Lily - Maandag 26 april 2021 19:20
Wat heb je het allemaal goed aangepakt mooie sterke mama

Ik probeer de oudste ( 6 ) haar vragen wel te beantwoorden, als ik even geen antwoord weet zeg ik dat ook eerlijk en kom ik er later op terug. Maar.. ik geef geen antwoord op vragen die niet gesteld worden

Dat afhankelijk zijn is ook niks voor mij.. ik ben pas geleden geopereerd en zelfs haren wassen of brood smeren ging niet. Wel fijn dat je zo'n fijn vangnet had!
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 27 april 2021 19:21
Ah bedankt voor je lieve woorden, Tiger-Lily!

Die vragen blijven soms inderdaad lastig. Vooral de oudste wil graag alles weten en komt er ook meerdere keren op een dag op terug omdat ze dingen graag wil weten. Vooral als het anders is. Maar zo blijven we altijd zoeken en proberen toch :)

Liefs
C - Maandag 26 april 2021 19:29
Blij om de week van een andere mama te zien. Vandaag met m’n kleintje thuis, een beetje een baaldag. Omdat ik weinig mogelijkheden zag om dingen te ondernemen en we gewoon thuis waren, ik voor m’n kind zorgde en het huishouden deed. Ondertussen baalde ik dat Koningsdag voor de tweede keer niet doorgaat en de sporttraining die ik wilde doen, vol zat. Goed om te zien dat t niet allemaal zo spectaculair hoeft.
Flo - Maandag 26 april 2021 22:40
❤️
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 27 april 2021 19:22
Hey C,

Oh wat vervelend zo'n dagje.. Dan kan je je zo opgesloten voelen he? En ik kan me voorstellen dat het dan ook extra balen is te beseffen dat dingen die normaal gesproken normaal zijn niet meer zo normaal zijn nu. Dat het maar anders moet. Maar spectaculair hoeft het zeker niet altijd te zijn. We doen ons best en dat moet genoeg zijn.

Liefs!
britneyangel - Maandag 26 april 2021 22:39
toen ik ook nergens heen mocht vond ik het ook best lastig dat ik me ouders en me broer moest vragen voor boodschappen te doen voor mij.
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 27 april 2021 19:23
Ha Britney,

Ja dat is dan altijd even zoeken he? Fijn dat je ook zo'n fijne opvangnet had.

Liefs
Flo - Maandag 26 april 2021 22:42
Bleef nog even staren naar je halfbelegde boterham! Is dat nou een half belegd broodje jam met hagelslag?🙈
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 27 april 2021 19:26
Ha Flo!

Het klopt inderdaad dat ik vaker mijn boterham half beleg als ik zoet beleg kies. En dit komt simpelweg omdat het anders voor mijn doen te zoet en plakkerig is gezien ik het dubbelgevouwd opeet. Iets waar Ik niet van hou en waardoor ik het oprecht niet lekker vind :)

Liefs