De week van Phoi Cai - photo blog 47

 

Na een lange tijd rust kregen we afgelopen week te maken met enkele grote veranderingen. Dit zorgde voor veel onrust, ondanks dat er ook positieve kanten aan zaten. Hier hadden we immers naartoe gewerkt, maar het kwam allemaal ineens sneller dan we doorhadden. En dan is het toch wel even schakelen.

foto

♥ Maandag

We begonnen onze week rustig na een wat onrustig weekendje. Ik besloot vandaag vroeg boodschappen te doen en ik nam lekkere dingen mee voor tosti's.

maandag

In de middag besloten we om te gaan wandelen. Zowel Romy als Liv vinden het geweldig om de natuur in te gaan en daar zeggen wij zeker geen 'nee' tegen. Het was ontzettend fijn.

maandag

Na een flinke wandeling genoten we van een ijsje. Nu het weer warmer wordt, kan ik zo genieten van ijsjes! Overigens kon ik dat ook toen het kouder was, maar nu nog meer. In de avond kregen we versgebakken bananenbrood van de buuf. Het rook zo lekker dat we besloten een stuk te nemen terwijl we de finale keken van Married at First Sight.

maandag

♥ Dinsdag

Vandaag mocht ik uitslapen en wat was het fijn om wakker te worden met het licht van buiten. Na een ontbijtje ging ik Romy voorbereiden op haar eerste wenochtend op de basisschool woensdag. Door corona en de voorjaarsvakantie begon ze pas deze week met haar wenochtenden. Ze keek er ontzettend tegenop en dat vond ik zo verdrietig...

dinsdag

Na een rustig ochtendje was het tijd om aan het werk te gaan. Als verrassing kreeg ik een heel liefdevol knutselwerkje van Romy. Ze wilde er wel graag wat lekkers voor terug.

dinsdag

Ondanks dat ik het los probeer te laten, keek ik vanavond toch naar de persconferentie. Misschien omdat ik toch stiekem hoop had op meer, maar helaas. Het is wat het is... Na het werken vond ik wat afleiding door met de Switch te sporten. 

dinsdag

♥ Woensdag

Vanochtend was het zover. Romy ging voor het eerst naar de basisschool! Ze zou er een ochtendje zijn en dit betekende ook dat ik voor het eerst in een langere tijd een ochtend alleen was met Liv. Ondanks dat het ergens onwennig voelde, vond ik het ook wel erg fijn.

woensdag

Toen ik Romy ophaalde kwam het besef ineens keihard binnen. Ik stond tussen de 'schoolouders' en ineens was ik daar één van. Wow, mijn 'baby' is inmiddels een kleuter en we waren weer in een nieuwe fase terecht gekomen. Niet alleen was het wennen voor Romy, maar ook voor mij. Na een onrustig middagje en een vroeg avondmaaltje kropen we vroeg ons bed in om alle indrukken te verwerken.

woensdag

♥ Donderdag

Zoals verwacht was het een onrustig nachtje geweest. Vandaag mocht Romy de hele dag naar school en bakte ik ondertussen een cake voor haar Chinese verjaardag. Toen Liv haar middagdut deed, had ik ineens mijn handen vrij. Ik wist even niet wat ik met mijn tijd moest doen. Gelukkig kwam mijn schoonmoeder langs en hadden we voor de verandering de tijd om ongestoord te kletsen. Alle nadelen hebben voordelen, zeggen we maar? 

donderdag

Nadat we Romy hadden opgehaald van school haalden we een ijsje voor haar verjaardag. Toen we thuis waren kreeg mijn man heel goed nieuws. Hij is aangenomen voor een nieuwe baan! Ondanks dat hij heel bewust op zoek was, hadden we niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Over een maand gaat hij er beginnen en wow! Adem in, adem uit... Na deze bewogen dagen was ik 's avonds helemaal kapot en zocht ik wat afleiding voor het slapen. 

donderdag

♥ Vrijdag

Weer een dagje back to basic. Hier waren we aan toe. We ontbeten op bed en gingen ons rustig aan omkleden om vervolgens lekker buiten te spelen. 

vrijdag

In de middag hadden we met de redactieleden een online koffiemomentje. Het was gezellig en ik vond het leuk dat ik ook eens zo'n gezellige zoom-foto kon plaatsen!

vrijdag

Hierna genoten we nog van het weer buiten. Ik merkte dat het me zo goed deed! In de avond had ik nog gewerkt en ook nog eens een ontzettend fijne chat gehad. 

vrijdag

♥ Zaterdag

Het was weer een werkdagje. Als pauze haalde ik in de middag een heerlijk ijsje. Ik had dit keer notenschuimtaart en malaga. Wat zijn jouw favoriete ijssmaken?

zaterdag

Na zo'n bewogen week was de energie om te koken ver te zoeken. Mijn man haalde op de terugweg van zijn werk eten op. Sinds kort lezen de meisjes trouwens het boek 'De kusjeskrokodil' voor het slapen, omdat ze zo bezig zijn met 'enge geluidjes' op hun kamer. We hebben het idee dat het werkt of we hopen het in ieder geval.

zaterdag

♥ Zondag

Poeh, wat een nacht was het weer. We waren in de ochtend zo op dat ik er geen foto's van had gemaakt. Zo interessant was een half slapende ik ook niet.. Maar na een ochtend bijkomen hadden we gelukkig weer wat energie om onze stadswandeling te maken door Arnhem. De meisjes bleven bij hun tante zodat we een keer met z'n tweetjes op stap konden gaan.

zondag

zondag

Misschien ken je het ook of heb je het ook al eens gedaan in jouw stad? We kregen een wandelroute door de stad met enkele horecapunten waar je voor een leuk prijsje een deal kon halen. Het was ontzettend fijn en lekker! Moe maar voldaan kwamen we aan het einde van de middag thuis. 

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om mijn weekje te zien.
Ik wens jullie in ieder geval weer een mooi weekje toe! Tot de volgende keer. ♥


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Saskia - Maandag 1 maart 2021 21:11
Ik krijg nu helemaal zin in ijsjes haha
Ann - Dinsdag 2 maart 2021 17:38
Leuk dat prentenboek - er zijn echt de meest mooie prentenboeken šŸ™‚. Verder ziet je week er goed uit!
Janneke - Woensdag 3 maart 2021 16:33
Haha, al die ijsjes!
Ik heb er vaak aan gedacht, maar ik vond t toch nog te koud...
Mooie foto's heb je! Zeker die fotos in de natuur, van je wandelingen en van de kleine dappere Romy die naar school gaat!
De stadswandeling ziet er ook erg leuk uit.
Leuke vlog!!!

Groetjes Janneke