De week van Phoi Cai - photo blog 44

 

Het is weer even geleden, maar afgelopen week heb ik mijn week weer eens voor jullie vastgelegd aan de hand van foto's. De week vloog voorbij en voelde heel druk, maar toch kon ik niet goed benoemen wat het precies zo druk maakte. Het voelde misschien vooral onrustig. Waarschijnlijk komt dat deels door een toenemend slaaptekort. Toch hoop ik dat jullie het weer fijn vinden om een kijkje te nemen in mijn week! Veel kijk- en leesplezier. ♥

intro

♥ Maandag
Vanochtend ging ik met Romy op date; we gingen voor het eerst naar de bioscoop! Met een lekkere kerstkoffie en een plakje cake gingen we zitten voor Bing het konijntje. Het was ontzettend fijn. 

maandag

Het maakte zoveel indruk op Romy dat ze thuis meteen in slaap viel. Nadat ze wakker werd, ging ik boodschappen doen. Ik kwam deze cookicchini's tegen bij de Appie. Ken jij ze al? Nadat de meisjes gebadderd en wel in bed lagen, maakte ik deze brownietaart. Erg lekker!

maandag

♥ Dinsdag
Na een rustig ochtendje en een ontbijt op bed hebben we fijn gespeeld. De laatste tijd ontbijt ik weer met cruesli. Een lekkere afwisseling!

dinsdag

Toen was het echt tijd om aan de slag te gaan. Terwijl ik werkte op de zolder kwamen er belletjes voorbijvliegen. Romy had ze geblazen in de hoop dat ze hoog genoeg zouden vliegen en ik ze kon zien. Ook printte ik deze kalender uit voor volgend jaar met onder andere deze mooie woorden onderin: Don't wish for it, work for it. Ik hoop dat het nieuwe jaar wat moois zal brengen.

dinsdag

♥ Woensdag
Haasten, haasten, haasten.. Zonder ontbijt op vloog ik de deur uit om Romy naar de peuterspeelzaal te brengen. Omdat ik hierna naar mijn ouders zou wandelen, kocht ik croissantjes voor onderweg. En natuurlijk gingen er wat gebakjes mee voor bij de koffie!

woensdag

Nadat ik Romy had opgehaald, genoten we samen van een gebakje bij mijn ouders thuis. Hierna ging ik met mijn zus op pad voor de laatste cadeautjes voor pakjesavond. Uitgeput ploften we op tijd in bed om nog een serie te kijken. 

woensdag

♥ Donderdag
Na een kort nachtje begon ik vandaag met een lekkere douche. Met frisse moed werkte ik een berg was weg en gingen we fijn buitenspelen tussen de regenbuien door.

donderdag

In de middag kwam mijn schoonmoeder langs en wilde ik een kopje koffie zetten met ons nieuwe koffiezetapparaat. Het gaf grotere koppen koffie dan onze vorige apparaat, het paste net! Liv kon blijkbaar ook wel wat energie gebruiken, want die viel net voor het avondeten in slaap op de bank.. 

donderdag

♥ Vrijdag
Vanmiddag ging ik even de stad in om een cadeautje op te halen. Ik kom helemaal niet meer vaak in de stad, dus het was een welkome afwisseling van dagen in en rondom het huis. 

vrijdag

Nadat ik Romy van de peuterspeelzaal had opgehaald, warmde ik mijn stoofpot op voor het avondeten. Nog bedankt voor de tips onder mijn vorige photo blog tegen het huilen tijdens het snijden van de uien. Helaas nog geen waterdichte oplossing, maar met een slok water in mijn mond ging het dit keer al iets beter! In de avond had ik nog gewerkt. Daarna pakten we de laatste cadeautjes in en legden deze alvast klaar voor de volgende dag.

vrijdag

♥ Zaterdag 
Pakjesavond! Het begon hier overdag, zodat de kinderen niet helemaal hyper naar bed zouden gaan. Na het openen van enkele pakjes trok ik me terug om te werken. Oh, wat genoot ik van het uitzicht. Het zonnetje scheen zo fijn en warm! Met wat kerstmuziek erbij heb ik heerlijk gewerkt.

zaterdag

In de middag kwamen mijn broer, schoonzus en neefje langs om Sinterklaas te vieren. Daarvoor had ik gevulde speculaas gebakken en een borrelplankje gemaakt. Het was erg gezellig! Tijdens het werken snoepte ik van een puntje speculaas. Ook ontving ik vandaag een chocoladeletter van mijn werk.

zaterdag

Tijdens het werken in de avond kwam een pakket binnen waar ik ontzettend naar uitkeek. Ons huidige servies is toe aan pensioen en ik vond deze mooie borden en kommen van Essenza. Ik ben er erg blij mee.

zaterdag

♥ Zondag
De goede Sint is het land nog net niet uit, maar ik was alweer toe aan wat kerst in huis. Terwijl mijn man kerstbomen haalde, ging ik langs bij Lonneke om de vlogcamera op te halen. In de stad haalde ik meteen een nieuwe 'schoorsteen' voor kerst. Degene die wij hadden, had het enthousiasme van de kinderen niet overleefd...

zondag

Eenmaal thuis kwamen mijn zussen en een vriendin op bezoek. Ze hadden onder andere deze heerlijke Berlinerbol meegenomen. Iets wat ik nog niet eerder had gegeten, maar het zal zeker niet de laatste zijn. Het was zo lekker! 's Avonds aten we Mexicaans en speelden we spelletjes op de Switch.

zondag

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn weekje te zien. Op naar een nieuwe week met hopelijk meer rust en vooral slaap. Ik wens jullie een mooie week toe!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Saskia - Maandag 7 december 2020 19:29
Ondanks alle maatregelen toch nog een leuke, afwisselende week. Hopelijk kun je komende week wat meer uurtjes slaap pakken en even bijkomen.
Flo - Maandag 7 december 2020 20:15
Wow! Supergaaf servies!!!!!
Vraag me af hoe je aan je slaaptekort komt. Aan de andere kant, je dagen zijn wel heel actief! Kindjes boffen maar met zo’n lieve ondernemende mama. Bedankt voor je plog!💖
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 8 december 2020 19:33
Hoi Flo!

Slaaptekort komt helaas op dit moment doordat de kindjes niet goed doorslapen door of kiezen die doorkomen of de drukte rondom 5 december. Gelukkig zijn het dus allemaal maar fases ;)

Liefs
Manu - Dinsdag 8 december 2020 11:37
Leuk om te zien weer! Ik smolt wel even bij het zinnetje "Romy had ze geblazen in de hoop dat ze hoog genoeg zouden vliegen en ik ze kon zien"! Wat onwijs schattig ♥
Lusi - Dinsdag 8 december 2020 17:40
^Ik smolt ook bij dat zinnetje: zo lief.
En ik moest lachen om de nieuwe schoorsteen. Ik ben wel benieuwd hoe het is gegaan met de oude.

Oe een berlinerbol met pudding: nog niet eerder gezien: zit daar dan ook jam in?
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 8 december 2020 19:36
hihi ja lief he?

Laat ik het zo zeggen.. opblaasballen passen niet door een speelgoedschoorsteen en het is ook niet bestendig tegen kindjes die tegelijkertijd de cadeaus eruit willen trekken ;)

Maar helaas heb ik deze berlineroliebol ( zo zou ik het bijna eerder noemen gezien het meer een gevulde oliebol is) nog niet met jam gezien. De normale berlinerbol heb ik normaal gesproken ook liever met jam.

Liefs
Odette - Dinsdag 8 december 2020 17:45
Leuk om te zien Phoicai!
C - Woensdag 9 december 2020 13:18
Sterkte met het slaaptekort! Hier ook een jonge mama dus ik voel met je mee. Ik zeg ook geregeld tegen mezelf: ‘het is een fase...’
Z - Vrijdag 11 december 2020 20:49
Leuke blog!