De week van Phoi Cai - photo blog 43

 

Voor deze nieuwe photo blog heb ik mijn laatste weekje werken voor mijn aankomende vakantie voor jullie vastgelegd. Het was al met al een prima weekje, maar toch heerste er een soort onrust en spanning. Misschien door de onzekerheid over onze vakantie, misschien waren het de spanningen rondom de nieuwe maatregelen. Ik kon er niet altijd mijn vinger op leggen. Ik merkte het vooral doordat ik vaak moe was en ik heb mijn best gedaan om te luisteren naar mijn behoeftes in de vorm van ik-momentjes. Veel kijk- en leesplezier weer!

collage 

♥ Maandag
Voor het eerst sinds lange tijd gingen we een ochtendje naar de dierentuin. Ik vond het best spannend met alle maatregelen maar gelukkig was het helemaal niet zo druk en was alles erg goed geregeld.

maandag

In de middag deed ik met mijn zus de weekboodschappen. ‘s Avonds maakte ik burrito’s. Volgens mij zie je dit de laatste tijd erg vaak voorbij komen in mijn photo blogs, maar het is gewoon zo lekker!

maandag


♥ Dinsdag
Na een rustig ochtendje en een lekkere lunch trok ik me terug op zolder om te werken. Sinds kort bijt onze kat weer in de bloemen, dus jammer genoeg staan deze nu boven. Toch stond het wel zo gezellig op mijn werkkamer. In de avond werd het er wel erg koud op de zolder, dus besloot ik beneden te werken onder het genot van een lekker kopje thee en sfeervolle kaarsjes.

dinsdag

♥ Woensdag
De herfstvakantie zit erop, dus deze ochtend bracht ik Romy weer naar de peuterspeelzaal. Ik moet erg wennen aan de wintertijd, maar een wandeling zo vroeg in de ochtend deed me uiteindelijk erg goed!

wo

Nu ik dit moment vastlegde voor mijn nieuwe photo blog besefte ik hoe lang ik het afmaken van Liv’s kamer heb uitgesteld. In mijn vorige photo blog richtte ik de kasten in en ondertussen is ze overgestapt van haar ledikant naar haar peuterbed. Tijd om het ledikantje weg te halen! 

wo

♥ Donderdag
We begonnen de dag met een fijne wandeling. Helaas sloeg het snel om en wilde Romy plots naar huis en helemaal niets meer. Het was even zoeken de rest van de dag. En toen begaf de babyfoon het ook nog eens.. Het werd een dag met hoge ups en lage downs. Deze horen er natuurlijk ook bij. Gelukkig kwam mijn schoonmoeder gezellig langs voor een kop koffie. Uiteindelijk kwam er ook aan deze dag een einde en pakte ik extra me-tijd.

do

♥ Vrijdag
In de ochtend deed ik de weekendboodschappen terwijl mijn man bij de meiden bleef en wachtte op de bestelde pakketjes. Ik haalde onder andere deze bakjes yoghurt met muesli; iets dat ik in de tijd waarin ik worstelde met eten vaak at omdat het één van de weinige dingen waren die veilig voelden. Nu vind ik het gewoon lekker als extraatje. 

vrij

Terwijl Romy bij de peuterspeelzaal was, maakte ik een lekker stoofpotje. Maar die uien…  Iemand een gouden tip zodat het niet zo prikt tijdens het snijden? ‘s Avonds snoepte ik tijdens het werken nog van deze zoete soep met mungbonen en na het werken keek ik ‘The Masked Singer’ terug. Mijn man nam deze Happy Meal mee om samen te delen tijdens het kijken.

vrij

♥ Zaterdag
Na een gebroken nacht viel Romy in de ochtend bij me in slaap. Gelukkig was ze op tijd wakker zodat ik kon werken. Toen ik klaar was, gingen we de koffertjes pakken; de meisjes gingen vandaag logeren. De rest van de dag heb ik daar gewerkt en hebben we door de dag heen heerlijk gegeten.

za

Eenmaal thuis voelde het even gek en leeg. Ik wist dat de meiden in goede handen waren en dat ze het heel erg naar hun zin hadden bij opa en oma, maar ik kon niet wachten tot ik ze weer kon ophalen!

zaterdag

♥ Zondag
Na een rustig en veel te stil ontbijtje op bed gingen mijn man en ik op pad. Dit was ook een van de redenen waarom de meisjes gingen logeren; zodat ik dit in alle rust kon gaan doen. Komende week is de overlijdensdag van een belangrijk persoon in mijn leven. We namen even de tijd om er te zijn en een stuk fruit neer te leggen en wierook aan te steken. Dit is een Chinese gewoonte die ik op zulke momenten graag volg.

zondag

Na het bezoekje was ik toe aan iets luchtigs. We gingen even samen op pad voordat we naar de meiden gingen. En als afsluiter van deze week vierde een vriendin haar verjaardag bij ons thuis, uiteraard op gepaste afstand en met lekker eten!

zondag

Ik wens jullie een mooie week toe en tot over een paar weekjes weer!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Maandag 2 november 2020 21:28
Altijd leuk, die photoblogs. :)
Het klinkt gek, maar als ik (zachte) contactlenzen draag tijdens het uien snijden, prikken mijn ogen veel minder dan wanneer ik een bril draag!
M - Dinsdag 3 november 2020 10:45
Ik heb wel eens gehoord dat het zou helpen je snijplank of handen nat te maken, omdat het stofje dat je laat huilen naar iets vochtigs toetrekt. Dus dan meer naar je handen en niet je ogen? Zeker weet ik het niet, maar valt altijd te proberen haha
En anders maar een duikbril ;)
J. - Dinsdag 3 november 2020 15:09
Dat klopt! Je kan de ui ook, nadat je hem geschild hebt, goed afspoelen onder water!
vlinder - Dinsdag 3 november 2020 12:32
Gouden tip: houd een flinke slok warm water in je mond tijdens het snijden van de uien. Werkt geweldig!
Phoi Cai - Proud2bme - Woensdag 4 november 2020 06:53
Helaas lijken zachte lenzen geen optie meer, maar thanks voor de tips! Ik ga ze eens proberen :D

Liefs!
Proud2beelies - Woensdag 4 november 2020 21:45
Jouw blogs zijn het leukst
Ellie-x - Zaterdag 7 november 2020 10:34
Fijne plog!
Sterkte nog met de herdenkdag van diegene!

Wat ik altijd heb geleerd over uien snijden.. naast een lopende kraan of onder de afzuigkap kan helpen tegen tranen.