De week van Phoi Cai - photo blog 42

 

Herfst is officieel in het land. Afgelopen week regende het bijna dagelijks en zelfs heel de dag door. Hierdoor hebben we met het gezin helaas niet veel kunnen doen en voelde ik me regelmatig opgesloten thuis. Toch hebben we er het beste van gemaakt met zelfgemaakte kleurplaten, ijsjes en zelfs kerstmuziek!

♥ Maandag
Oeps, halverwege de middag besefte ik dat ik aan de beurt was om deze week mijn photo blog bij te houden, dus dat ik wel foto's moest maken! Het was ook een druk ochtendje met zwemles en het doen van de boodschappen. Ik moest er behoorlijk aan wennen om dat te doen met een mondkap op. Gelukkig heb ik zo goed als alles kunnen halen en kon ik een middagje ontspannen. We maakten guacamole voor bij de nacho's, maar ik had er iets teveel limoensap in gedaan. Een zure guacamole is niet zo'n succes...

maandag

In de avond maakten we mosselen en voor de verandering lag ik daarna redelijk op tijd in bed. Ik keek nog wel even tv, maar al snel gingen de lampjes uit.

maandag

♥ Dinsdag
Ik hoefde vandaag in de middag niet te werken en nam de kans om de kledingkast van Liv aan te pakken terwijl mijn schoonmoeder oppaste. Livia kreeg namelijk een kleine make-over in haar kamer en dat begon met een nieuwe kledingkast. Daarna haalde ik nog de laatste boodschappen en nam ik wat lekkers mee voor bij de koffie.

dinsdag

In de avond moest ik wel werken. Tijdens het werken zette ik een kop thee en ik las deze vraag. Automatisch denk ik aan mijn partner, maar toen ik er langer over nadacht, veranderde ik toch van antwoord. Ik ben zélf degene voor wie ik meer tijd wil nemen: me-time! Voor wie wil jij meer tijd nemen?

dinsdag

♥ Woensdag
Het was een vroegertje vanochtend. Nadat ik Romy naar de peuterspeelzaal had gebracht, verwende ik mezelf met een lekker kopje koffie. Liv had het toch druk bezig achter haar 'laptop' hihi!

woensdag

Nadat ik Romy had opgehaald en Liv sliep, ging ik verder met deel twee van de kledingkast. Toen Liv wakker was, heb ik hem meteen op z'n plek gezet. Opgeruimd staat netjes!

woensdag

Al met al was het weer een drukke dag en volgens mij hakte het er vooral in doordat mijn nacht niet zo goed was. Met wat fruit en een goed kop thee plofte ik op de bank. 

woensdag

♥ Donderdag
Wat een heerlijk ochtendje was het. Ik voelde me de afgelopen tijd weer behoorlijk opgesloten door de nieuwe maatregelen. Mijn trucendoos was nog behoorlijk leeg sinds de eerste lockdown sinds maart en gezien het alsmaar regende zat ik er behoorlijk tegenop. Maar vanochtend was het fijn. Ik heb kleurplaten getekend en we hebben fijn gedanst. 

donderdag

In de middag bekliederden we het karton van de meubels gisteren. Ik maakte een omtrek van de meiden en bij Romy moesten ook de inmiddels overleden huisdieren erop. Van binnen huilde ik een beetje... Na een lekker maaltje keek ik het Gouden Televizier-Ring Gala onder het genot van een ijsje. Juist nu het kouder wordt, geniet ik nog meer van ijsjes. Kaarsjes aan, dekentje erbij en genieten maar!

donderdag

♥ Vrijdag
Afgelopen maandag bracht Daphne de Proud2Bme vlogcamera en vandaag filmde ik een nieuw dagje mee-eten. Deze komt binnenkort online! In de ochtend maakten we gebruik van een regenvrij momentje en gingen we naar een speeltuin in de buurt.

vrijdag

Toen Romy naar de peuterspeelzaal was en Liv sliep, zette ik kerstmuziek op en maakte ik alvast het avondeten. Ja, heel fout en veel te vroeg voor kerstmuziek... Maar kerstsfeer op zo'n koude en grauwe dag maakt het soms net wat beter. Ben je benieuwd naar wat ik heb gekookt? Je ziet het dus binnenkort! Het smaakte in ieder geval erg lekker. In de avond begeleidde ik weer een chatavond voor Proud2Bme.

Heb jij al eens een kijkje genomen in onze chats? Iedere avond kun je bij ons terecht via https://chat.proud2bme.nl/ en ook hebben we nu overdag vaak chats die begeleid worden door onze ervaringsdeskundigen. Bekijk onze agenda hier.

vrijdag

♥ Zaterdag
Na een wederom kort nachtje ontbeten we in bed. Daarna trok ik me terug om te werken. Tegenwoordig zet ik rustig pianomuziek op tijdens het werken. Ik word er helemaal relaxed van. En een lieve tekening van Romy (er staat 'mama' en 'Romy') en een lekker kommetje congee van mijn mams maakte mijn ochtend weer helemaal goed.

zaterdag

In de middag had ik niet veel meer gedaan dan werken en aanmodderen. Het werd wel erg koud in huis en voor het eerst heb ik de verwarming weer aangezet. Na het werken 's avonds keken we The Masked Singer terug.

zaterdag 

♥ Zondag
Een vroege wandeling op zondag klonk zo fijn... En dat was het ook! Totdat het werd verstoord door een onverwachte regenbui. Snel naar huis en opwarmen met een bekertje warme chocolademelk.

zondag

In de middag hadden we nog fijn gespeeld. De meiden zijn dol op bellen blazen en ik stiekem ook! Daarnaast had ik een dagje sauna geboekt voor komende week. Ik heb er zin in. Na een rustig voorleesmomentje gingen de meiden naar bed en speelde ik weer mee met 'Weet ik veel'. 

zondag

Wat was jouw hoogtepuntje of lichtpuntje afgelopen week?
Ik wens je een fijne week toe!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Maandag 12 oktober 2020 21:21
Wat leuk om je weekje zo weer te lezen! En wat grappig die vraag van de thee had ik toevallig ook deze week en ik dacht eigenlijk precies hetzelfde :)