De week van Phoi Cai - photo blog 38

 

Langzaam maar zeker vind ik mijn weg naar het normale leven van vóór het coronavirus. Natuurlijk houd ik de maatregelen in gedachte, maar ik merk dat het allemaal weer meer op gang komt. Romy gaat weer naar de peuterspeelzaal, ik ben weer naar de kapper geweest en we eindigden onze week met een picknick in het park. Stapje voor stapje... Veel leesplezier!

collage

♥ Maandag
Na een rustig ochtendje ging ik bij mijn ouders langs omdat ze op mijn neefje moesten passen. Ik kon het niet laten om langs te gaan voor een knuffel. Daarna ging mijn man met de meiden naar huis en kon ik door naar de supermarkt voor weekboodschappen. Ik had ook deze thee meegenomen omdat ik naast mijn standaard rooibos-thee toch iets anders wil proberen. Hebben jullie nog suggesties?

maandag

Eenmaal thuis hebben we geknutseld en gespeeld. Daarna kwam een aannemer om een mogelijke aanbouw te bespreken. Wat kregen we veel informatie over ons heen! Toen de meiden op bed lagen, bespraken we dit nog na. Het werd een latertje..

maandag

♥ Dinsdag
Met een ontbijt op bed begonnen we aan een nieuwe dag. Ik had afgelopen weekend wat zomerkleding gekocht voor de meiden. Aan mij de eer om alle prijskaartjes eraf te halen zodat ik ze kon wassen. 

dinsdag

Na de lunch moest ik werken. Ik begon met een middagchat en ik was er helemaal stil van. Het was niet druk, maar het was zó waardevol... Het heeft me zo geraakt wat er gedeeld werd. Na het werken ging ik snel eten en mocht ik in de avond ook nog even werken. 

dinsdag

♥ Woensdag
Ik hoop dat het straks beter gaat als ze allebei naar school gaan, maar het was weer haasten om Romy op tijd af te zetten bij de peuterspeelzaal. Daarna ging ik met Liv naar mijn ouders fietsen. We zouden daar in de middag lunchen, maar voor de lunch moest ik nog wel Romy ophalen. Door de warmte tijdens het fietsen besloeg mijn bril zelfs aan de binnenkant. 

woensdag

Snel fietsten we naar mijn ouders toe, zodat de meiden konden snoepen van hun lievelings-bapao en edamamebonen. Terwijl mijn jongste sliep, kon ik nog even mijn schrijfkunsten oefenen. Ergens vind ik het erg jammer dat ik tegenwoordig niet veel meer schrijf met een pen.

woensdag

Toen we thuiskwamen, lag er een pakketje op ons te wachten. Een paar weken terug had ik kindercamera's besteld voor de meiden. Sinds ik rondloop met een camera om te vloggen, vind Romy het helemaal geweldig om foto's te maken. Vanaf nu kan ze dat ook met haar eigen cameraatje. In de avond moest ons konijntje Miso nog naar de dierenarts. Artrose... Gelukkig wilde Romy haar graag troosten toen ze thuis kwam. Daarna was het plan om wat onkruid uit de tuin te plukken, maar in plaats daarvan trok mijn man per ongeluk mijn vlinderbloemen eruit! Gelukkig heb ik nog genoeg zaadjes om ze volgend jaar weer te planten.

woensdag

♥ Donderdag
Romy is nog steeds helemaal zoet met haar camera, dus besloot ik een rondje te fietsen zodat ze wat foto’s kon maken van de omgeving. Ondertussen stopten we ook voor een portie kibbeling.

donderdag

We hadden verder een rustig dagje. Meestal is Romy de dag na peuterspeelzaal heel onrustig, maar vandaag viel het gelukkig mee. In de middag moest ik nog langs de dierenkliniek om medicijnen op te halen voor ons konijn.

donderdag

In de avond had ik sushi besteld. Het was tenslotte Wereld Sushi-dag, hihi! Toen de meiden op bed lagen, keek ik nog de documentaire over Marc de Hond. Het raakte me meer dan ik had verwacht.. 

♥ Vrijdag 
We begonnen de dag weer rustig en speelden nog wat in de tuin voordat het te warm werd.

vrijdag

In de middag moest Romy weer naar de peuterspeelzaal. Mijn zus was thuis met Liv, dus ik kon weer eens naar de kapper. Na lang twijfelen had ik gisteren toch maar een afspraak gemaakt. Ik had al zo vaak last van hoofdpijn. Nu is het weer een stuk korter en uitgedund. 

vrijdag

‘s Avonds moest ik werken en snoepte ik van dit heerlijke toetje. Het is mijn mams versie van een Vietnamees toetje genaamd ‘Che bau mau’. Er zit mungbonenpuree, rode bonen, agar-agar pudding, siroop en kokosmelk in. Jum!

♥ Zaterdag
In de ochtend werkte ik bij mijn ouders, zodat zij op de meiden konden passen. Na het werken ging ik boodschappen doen voor het weekend. Eindelijk kon ik deze persoonlijke puzzel ophalen. Het was een verjaardagscadeau voor mijn schoonvader, maar door een fout moest het opnieuw besteld worden. Thuis moest ik weer werken en dit deed ik onder het genot van mijn favoriete drankje op dit moment.

zaterdag

Na het werken wilde ik nog even naar buiten, maar het werd al aardig bewolkt. Echter houdt het de kinderen natuurlijk niet tegen om buiten te spelen. Ietwat gehaast aten we samen het avondeten en moest ik daarna nog werken. 

zaterdag

♥ Zondag
Deze dag begon met een minder momentje. Ik kon geen outfit uitkiezen waar ik me prettig bij voelde. Soms heb ik van die dagen waarbij het allemaal even niet lijkt te lukken. Na meerdere outfits te hebben geprobeerd, koos ik voor iets veiligs. Gelukkig had ik daarna genoeg afleiding om me er overheen te helpen.

We hadden een vaderdagontbijt bij mijn ouders. Een tijd terug had ik een 'Mymuesli' besteld met mijn zusje en die nam ze vandaag mee. Ik kon niet wachten het te proberen!

zondag

Na het ontbijt had ik een verrassing gepland voor mijn man. Ik had een high-tea to go besteld, zodat we het tijdens een picknick konden opsnoepen. Het was heel fijn en gezellig.

zondag

In de avond kwamen mijn schoonouders bij ons eten. Helaas begon het te regenen, dus aten en kookten we buiten onder een parasol. Tijdens het douchen kwam ik erachter dat ik me overdag toch beter had moeten insmeren. Met een goede laag aftersun op mijn schouders sloot ik deze dag af met een Chinese serie. 

zondag

Ik hoop dat jullie ook een fijn weekje hebben gehad! 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Odette - Maandag 22 juni 2020 20:22
Leuk om te zien weer!
w - Dinsdag 23 juni 2020 00:25
Leuk om te zien en je haren zijn mooi zo na de kapper. Ik had vroeger lang dik haar. Dat kan idd. heel zwaar voelen. Ik zelf koop wel potten met zoethoutstukjes en anijs (bij pit en pit). En dan doe ik er verse citroenmelisse, pepermunt, hysop, brandnetel of paardenbloemen, al dan niet gedroogd al, uit de moestuin bij.
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 23 juni 2020 19:09
Dank je! Vervelend dat je het ook wel herkent. Hopelijk heb je er niet al te veel last van. Maar wat een goed idee om jouw thee op die manier zelf te mengen. Die citroenmelisse klinkt erg lekker..!

Liefs
Anoniem - Dinsdag 23 juni 2020 11:25
Leuk om je week zo te lezen! En heel herkenbaar van die outfits. Soms sta ik echt uren voor m’n kast en zit niks comfortabel en op andere momenten boeit het me echt niet wat ik aan doe
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 23 juni 2020 19:10
Hey Anoniem,

Lastig hoe het soms toch een ding kan zijn he? Maar hopelijk heb je ook vaker de keren dat het niet uitmaakt :)

Liefs
britneyangel - Dinsdag 23 juni 2020 18:49
toen ik nog bij me ouders woonde en de kaartjes af wilde knippen van me nieuwe kleren dan zei me vader van zou je dat mama niet laten doen, ik gaf hem toen wel gelijk maar ik blijf het best grappig vinden
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 23 juni 2020 19:11
haha wat grappig dat je dit herkent! Ik vind het aan de ene kant heel veel geklungel maar aan de andere kant ook wel rustgevend. Ach ja, het is weer gedaan :)

Liefs
M - Woensdag 24 juni 2020 08:12
Vind het bijzonder om te zien en te lezen dat de chat je heeft geraakt. Ik vind het daarnaast ook heel waardevol en dit motiveert mij om ook een keer deel te nemen aan de chat aangezien ik dat heel eng vind. ♥
Redactie Proud2Bme - Donderdag 25 juni 2020 14:39
Hi M, wat fijn dat dit jou motiveert om het een keer te proberen! Misschien heb je ook nog wat aan de tips in deze blog: https://www.proud2bme.nl/Proud2Live/Chatten_bij_Proud2Bme_%7C_Tips. Liefs
exy - Woensdag 24 juni 2020 14:18
dankjewel x
Anoniem - Vrijdag 10 juli 2020 12:20
Een beetje raar misschien, maar lezen dat je struggled met je outfit is echt een eye-opener! In mn hoofd is dat iets wat moeders 'gewoon' weten en doen, dat je als moeder nooit meer daar moeite mee hebt ofzo? Slaat natuurlijk nergens op, maar een opluchting dat ook moeders hier dus moeite mee kunnen hebben!