De week van Marli - photo blog 24

 

Daar ben ik weer om jullie een weekje mee te nemen in mijn leven! Afgelopen week ben ik niet veel verder geweest dan mijn eigen huisje en mijn eigen stadje, dus heel veel spannende foto's zijn in deze plog niet te vinden. Als je toch benieuwd bent naar mijn week, kijk en lees dan snel verder! 

Maandag

Vandaag startte ik de dag - na mijn ochtendroutine - met een circuittraining op de sportschool. Samen met mijn sportmaatje (we werkten met duo's) hebben we weer gezweet en gelachen! Sporten is nog altijd een belangrijk onderdeel in mijn leven en ik besef dat het zien van sporten en bewegen sommigen misschien kan triggeren. Dit wil ik absoluut niet, maar ik wil wel een eerlijke kijk in mijn week geven en zonder een fotootje van sporten is dat niet het geval. Weet dat ikzelf veel gezonder omga met sporten en bewegen dan vroeger en dat ik nu echt kies voor hetgeen wat ik leuk vind om te doen. 

Lees hier alle blogs die wij over sporten en beweging hebben geschreven.

Na mijn training begon m'n thuiswerkdagje (voor mijn andere werk) met een mooi uitzicht (al zeg ik het zelf) op mijn nieuwe tuin. Ik ben er echt zo blij mee! Het is supersimpel aangelegd, maar ik heb totaal geen groene vingers en voor Stormy (mijn konijntje) is er nu veel ruimte om rond te huppelen. Uiteraard heeft mijn andere harige viervoeter ook weer hard meegewerkt vandaag. ;) 

Dinsdag

Vandaag deelde Irene een superkrachtige video over haar stapje terug bij Proud. En precies op deze dag moet ik dit ook - in ieder geval voor deze week - doen. De afgelopen dagen had ik al wat last van keelpijn, maar verder voelde ik me gewoon fijn. Totdat ik vannacht last kreeg van mijn astma. Ik maakte een afspraak bij m'n huisarts en hij gaf aan dat mijn luchtwegen vooral vernauwd zijn. De bom is nu even gebarsten en ook ik moet een pas op de plaats zetten en nu eerst herstellen van mijn astmaklachten. 

Woensdag

Deze nacht had ik een logé in huis, namelijk m'n moeder, haha. We hadden samen even overlegd en ik heb er echt een hekel aan om met benauwdheid alleen de nacht door te brengen. Mijn moeder kreeg mijn bed en ik sliep een nachtje op de bank. Verder heb ik echt rustig aan gedaan en stond MAFS (Married At First Sight) weer op. Volgen jullie dit programma ook? 

Verder wil ik jullie laten weten dat mijn astma al vanaf mijn geboorte een onderdeel van m'n leven is. Dit is toevallig ook mijn plogweek heb en ook dit wil ik in alle eerlijkheid laten zien. De astma-aanvallen zijn gelukkig al veel minder heftig dan vroeger. Ik heb geleerd om hiervoor veel eerder aan de bel te trekken bij mijn artsen. Het is een chronische ziekte en het hoort - of ik het nu wil of niet - bij mij. 

Donderdag

Joepie! Vandaag voelde ik me gelukkig een stuk beter dan afgelopen dagen en pakte ik de draad weer een beetje op. Zo ben ik even wat boodschappen gaan halen, waaronder deze nieuwe reep van Milka! Ook heb ik thuis een paar taken voor mijn andere werk gedaan en ook dat voelde goed! 

Vrijdag

Uiteindelijk ook net op tijd hersteld van mijn astma-aanval om vandaag voor de tweede fase van mijn wortelkanaalbehandeling naar de tandarts te gaan. Met een zeer goede verdoving heb ik geen pijntje gevoeld en is mijn kies weer mooi en hopelijk vooral gezond! In de middag had ik energie om lekker schoon te maken in het huis met een podcast op de achtergrond aan. Ook kwam er onverwachts nog een vriend langs. Prima dagje!

Zaterdag

Een hele spannende of feestelijke zaterdag is het niet, maar wel een fijne en productieve. De boodschappen voor Ronja, Stormy en mezelf zijn weer allemaal in huis en het hok van Stormy is ook weer lekker fris. Verder nam ik in de avond de dienst van Lida over en zo vloog de dag voorbij! 

Zondag 

Nou, echte cliffhangers zijn er dit keer niet in mijn plog. Deze ochtend was ik weer te vinden in de sportschool met even een warming-up op de loopband en gevolgd door een les Body Balance. Heerlijk, dat wel! Verder mocht ik weer aan de slag voor Proud en werd ik geassisteerd door Ronja (zie dat koppie). Oh en misschien wel een leuk weetje: deze maand werk ik negen jaar bij Proud2Bme! Ik ben eerst 4.5 jaar vrijwilligser geweest en nu alweer 4.5 jaar teammedewerker. Eigenlijk heel tof!

Zoals ik in mijn introductie al vertelde, zijn mijn dagen niet heel wisselend of spannend geweest, maar ik kijk uiteindelijk wel terug op een behoorlijk fijne week. Mijn astma is ontzettend snel weer in balans gekomen en ik heb heel veel aandacht van Ronja en Stormy gekregen en kunnen geven. Deze week ga ik hopelijk zonder astmaklachten tegemoet en wens jullie natuurlijk ook een fijne en gezonde week toe!

Liefs, Marli 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

britneyangel - Maandag 5 februari 2024 19:20
vervelend dat je veel last had van je astma, gelukkig gaat het weer beter met je!
een wortelkanaal is echt vervelend maar gelukkig had je geen pijn, ik heb er van geleerd dat ik daarna beter lekker huis kan gaan, ik had een keer zo een behandeling en ik dacht toen van ik ga nog evennaar de action iets leuks maar ik voelde me niet helemaal lekker, me moeder zei toen dat ik de volgende keer maar naar huis moet gaan.
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 5 februari 2024 21:34
Hee Britney,

Wat leuk dat je weer onder mijn plog hebt gereageerd!

En dan heb je zeker een wijze les geleerd van jouw wortelkanaalbehandeling. Ik ben vrijdag dus ook niet verder meer geweest dan mijn huisje ;)

Fijne week gewenst!
Nicole1970 - Maandag 5 februari 2024 19:58
hahaha Marli, MAFS volg ik hier ook, en weet je, 1 van de deskundigen, Patrick van Veen, is mijn vriendje van de basisschool. Dat is ook wel leuk om nu te zien.

Verder weer een mooie blog

Liefs Nicole
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 5 februari 2024 21:36
Hee Nicole,

Oh, dit is zeker grappig om over Patrick te lezen! Nu ga ik daar natuurlijk iedere keer aan denken als ik hem op beeld zie, haha.
Ik ben ook benieuwd welke koppels dit seizoen ''slagen''. We gaan het meemaken...!

Veel kijkplezier deze week ook weer gewenst ;)