Ik wil jullie iets vertellen

 

Misschien is het je opgevallen dat er de afgelopen maand wat minder video's online zijn gekomen. De reden waarom is eigenlijk heel simpel en een favoriete quote van mij: je kan alles, maar je kan niet alles tegelijk. Er zijn een hoop ballen om hoog te houden en het is goed en gezond om prioriteiten te stellen. Prioriteit is altijd je eigen gezondheid! En dat de hulp en steun die we op Proud2Bme.nl bieden beschikbaar blijft, vinden we ook heel belangrijk. Daarom deel ik mijn (werk)dagen de komende tijd even wat anders in. 

Meer video's van Proud2Bme vind je op ons YouTube-kanaal. Hier kan je bijvoorbeeld dagjes mee van de redactieleden bekijken, verschillende Q&A's en meer. 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Reacties

Donna75 - Dinsdag 30 januari 2024 12:35
Lieve Irene

dit is een prachtig voorbeeld van goede zelfzorg dus ik vind dit een van je beste video's dankjewel en dank Proud

take care Irene en take care alle werknemers en vrijwilligers van Proud
Donna75 - Zaterdag 3 februari 2024 17:07
Hoi Eric en anderen

wat een mooie reactie maar wat jammer dat het nodig was.
Als je ziet dat er dagelijks gewoon nog de chats worden gedraaid en de db's worden beantwoord hebben wij denk ik gewoon niets te missen en te klagen lijkt me
en wat Irene zegt is niet dat ze weg is, maar een stapje terug doet en voor zichzelf zorgt en daarmee het beste voorbeeld is wat je maar kunt zijn
inderdaad, zo mooi en kwetsbaar vond ik de video en Irene is niet de enige wie Proud is. Dat is een heel team met een aantal mensen letterlijk in beeld, maar nog zoveel mensen meer die zich inzetten. En zonder proud hadden wij alleen maar onze eigen hulpverleners die echt niet dagelijks achter hun laptop zitten om in dagboeken te lezen en chats te begeleiden(of vlogs te maken hihi)

wees dankbaar voor proud en Proud ik ben trots dat jullie dit samen rooien
Suzanne - Dinsdag 30 januari 2024 13:36
Hoi Irene, en andere redactieleden,

Ik ben een stille volger, al jaren hersteld van mijn eetstoornis, maar vind het nog steeds leuk om de blogs te volgen en sommige video's te bekijken. En ik wilde laten weten dat ik het zo logisch vind dat er een domino-effect is ontstaan binnen het team! Dat is hoe het gaat en dat jullie laten zien hoe jullie (en jij) daarmee omgaat, dat eigen gezondheid en welzijn áltijd prioriteit mag hebben - dat is super eerlijk en ik vind het heel fijn dat jullie dat ook delen en uitstralen.
Kudo's voor jullie en alle goeds! Het is ook niet niks, met een klein team zoveel mogelijk opvangen, er zijn voor anderen en tegelijk voor jezelf zorgen.
Wens je veel ruimte en warmte toe!
Liefs.
Rr - Dinsdag 30 januari 2024 13:59
Wat goed en dapper dat je voor je eigen gezondheid kiest!!

En wat super dat je dit deelt! Geeft helderheid en duidelijkheid en scheelt een hoop vragen.
Knap hoe je het verwoord.

Sterkte en beterschap!
Lenty - Dinsdag 30 januari 2024 15:48
Lieve Irene

Zo ontzettend sterk ! En ik weet hoe moeilijk dat is.

En een team om te omarmen, zoveel begrip voor elkaars welzijn.


Liefs
Arwen - Dinsdag 30 januari 2024 17:28
Zorg goed voor jezelf lieve Irene!

En ook de andere uit het team natuurlijk:)

Liefs,
Arwen
M. - Dinsdag 30 januari 2024 17:30
Kan me heel goed voorstellen dat de druk van (het onderhouden van) sociale media-kanalen en het creëren van idem foto- en videocontent je erg op kan breken... Wat dat betreft zijn de tijden heel erg veranderd, helemaal als je kijkt naar zo een, pakweg, tien jaar geleden, toen de socials nog niet zo een prominente plek innamen bij Proud. Hopelijk lukt het je om de balans wat te (her)vinden!
Anoniem - Dinsdag 30 januari 2024 20:50
Wat dapper van je! En ik wilde nog even zeggen dat jou mega kracht in team toch echt wel is, om alles niet te zwaar maken!! Tot over een tijdje zodat ik weer kan genieten van je humor! X
L - Woensdag 31 januari 2024 09:12
Hi,

Wat een mooi, open bericht. Heel goed dat je een stapje terug zet en denkt aan jezelf.

Maar wat ik wel opvallend vind is het domino effect. De een na de ander valt uit en ieder is eigenlijk nog heel druk bezig met zijn eigen proces. En dan denk ik, er is een reden waarom je in de ggz als ervaringsdeskundige minimaal 5 jaar hersteld moet zijn, en zelf geen hulp meer moet hebben. Misschien heel direct dit. Maar ik ben oprecht van mening dat als je zelf nog in de hulpverlening zit. Nog midden in je herstel zit, dat je dan niet moet willen proberen anderen te willen helpen. Dus misschien is het voor proud is goed om te gaan kijken hoe het te voorkomen valt dat er meer mensen gaan uitvallen. Dus door bijvoorbeeld mensen aan te nemen die niet meer volop in hun eigen proces zitten. Maar mensen aan te nemen die echt hersteld zijn, de ggz uit zijn en de opleiding hebben gedaan.

Ik wil zelf ook ervaringsdeskundige worden. Maar wil dat pas als ik zelf de ggz uit ben, de opleiding heb gevolgd en minimaal 5 jaar hersteld ben. Hier merk ik dat er teveel mensen in het team zijn die zelf nog strugglen en gezien de ernst van problemen van mensen is het niet handig om daar mensen op te zetten die zelf ook niet 100% hersteld zijn.

Lost girl - Woensdag 31 januari 2024 14:55
Hey L,

Waar haal je uit dat mensen niet volledig hersteld zijn? Het is juist voorwaarde om bij Proud te werken dat je geen eetstoornis meer hebt. Er zouden heel veel mensen niet in de zorg kunnen werken als er een voorwaarde zou zijn dat je niet in een eigen proces zit. Het klopt dat er een aantal keer mensen met een terugval zijn geweest, maar daarnaast is het heel normaal om soms met een therapeut af te spreken, hulp te zoeken voor een burn-out of andere lichamelijke of geestelijke klachten. Het is juist goed om dit te doen en zelfs openlijk bespreekbaar te maken. Je kan prima een baan als hulpverlener hebben en zelf ook lichamelijke of geestelijke hulp krijgen. De mate waarin dit je leven en werk beïnvloed is natuurlijk wel iets om in de gaten te houden. Maar iets als ASS of ADHD moet je mee leren leven en angst, trauma of een eetstoornis die weer opspeelt hoort gewoon bij je kwetsbaarheid als mens.
Dit is hoe ik er tegenaan kijk. Wat niet wil zeggen dat ik je zorgen over het domino-effect binnen het team niet deel.

Greets,
Lost girl
L - Woensdag 31 januari 2024 15:30
Hi,

Ik haal dit uit het feit dat verschillende medewerkers hier nog therapien volgen (en dit delen) en zelf nog in het proces zitten. Dit zijn de feiten. En uiteraard is het heel menselijk om zelf naar een therapeut te gaan. Maar wat ik lees zitten bepaalde medewerkers nog echt volop zelf in een proces en dit lijkt me wel zorgelijk. En het is niet voor niks dat die uitvallen ontstaan.
Anoniem - Woensdag 31 januari 2024 17:43
L,

Ik ben het volledig met je eens wat je schrijft over de ervaringsdeskundigheid en hersteld zijn. Wat jij schrijft over de processen van andere medewerkers is ook iets wat mij is opgevallen. Ik denk persoonlijk dat de rol van ervaringsdeskundigheid hierdoor ook omgedraaid wordt. Door zelf in het proces te zitten, is het in veel gevallen eenzijdig zenden van informatie en privé situaties geworden en niet meer de helpende interactie met de doelgroep waar je voor werkt. Ik denk dat Irene de rol van ervaringsdeskundige daarin nog het meest op zich heeft genomen, maar dit is niet meer te dragen voor 1 persoon. Ik hoop ook echt dat ze terugkomt en dat er inderdaad goed naar het team wordt gekeken en in hoeverre het nog helpend is voor de lezers.
Hanne - Woensdag 31 januari 2024 11:49
Wat goed dat je nu een stap terug zet Irene, zorg goed voor jezelf.
britneyangel - Woensdag 31 januari 2024 15:41
goed van je irene, doe rustig aan en zorg goed voor jezelf, maar dat komt vast goed!
Eric van Furth - Woensdag 31 januari 2024 19:21
Beste Proudies,

Als eindverantwoordelijke voor Proud2Bme wil ik ook graag kort reageren.

Het kleine team van redactieleden en de vrijwilligers werken keihard om alle onderdelen van Proud zo goed mogelijk te laten lopen.

In de afgelopen 15 jaar heb ik geleerd dat het werken bij Proud veel vraagt van de redactie. Het is persoonlijk werk en je staat in de schijnwerper. Ook al ben je al lang hersteld en ben je door opleiding en training professioneel bezig als redactielid, het is ook confronterend en persoonlijk. Ik heb vaker meegemaakt dat redactieleden tijdelijk minder beschikbaar waren en dat er soms een domino-effect is (gebeurt in alle teams). Soms speelt de terugkeer van de eetstoornis en soms is er een hele andere reden. Dat hoort bij het leven en is vooral heel naar voor degene die het betreft.

In deze video legt Irene heel persoonlijk uit hoe zij en het team er nu bij staan. Dat is moedig en verstandig. In het verleden hebben andere redactieleden dat ook gedaan. Helderheid, echtheid, door en voor mensen met een eetstoornis. Dat is de kracht van Proud2Bme!

Achter de schermen wordt er ook al lang gewerkt aan een complete redesign van de site. Die hopen wij voor de verjaardag van Proud op 26 mei te kunnen lanceren. Maar daarover later meer.

Mijn oproep aan jullie is: steun het team, verwacht even iets minder van Proud, zodat iedereen goed hersteld kan terugkeren en weer op volle (gezonde) toeren er tegenaan kan gaan.

Heb je vragen of opmerkingen voor mij? Aarzel niet om contact op te nemen via info@proud2bme.nl

Hartelijke groet,

Eric van Furth

GGZ Rivierduinen
Lasse - Woensdag 31 januari 2024 20:14
Beste Eric,

dank voor je reactie. Ik denk dat we gewoon moet vertrouwen dat het Proudteam goed begeleid wordt door jullie. Maar denk dat velen wat zijn geschrokken, omdat Irene lang gezien werd als DE stabiele factor van het team en dat zij nu ook een stapje terug doet dat wat onrust geeft. Ook in de blogs van Phoi klinkt vaak veel vermoeidheid door. Dat geeft miss wat onzekerheid. Ik heb alle begrip iig voor de stapjes terug. Mis de mee eetdagboekjes wel, dus hoop dat die in welke vorm dan ook terugkomen. Als filmen niet lukt dan miss in een blogje als dat wat minder energie kost?

liefs iig voor jullie allemaal!
britneyangel - Woensdag 31 januari 2024 21:47
bedankt voor je bericht eric!

ik snap het en ik zal er rekening mee houden!
ik ben blij dat deze site er is, ik heb er veel aan, als deze site niet bestond dan was ik nog eenzamer in me strijd!
ik geloof helemaal dat jullie het erg druk hebben, er zijn hier ook veel forums en er moeten natuurlijk nog veel andere dingen gebeuren zoals de nieuwe site.
G. - Woensdag 31 januari 2024 22:09
Super sterk Irene! Precies wat je zegt: de wereld kan even wachten. Dat kan zelfs veel vaker dan we zelf denken/voelen.

Jij & jullie weten vast goed wat wel & niet nodig is voor jullie als individu en team. Big hugs - toi toi toi & hopelijk ook: have fun!
Amber - Donderdag 1 februari 2024 09:08
Veel succes Irene!!

Bedankt voor alles wat jij en de rest van team Proud heeft gedaan. Ik ben zelf al jaren hersteld maar lees nog bijna dagelijks de blogs.

Ik kijk uit naar jou terugkeer en de toekomt van Proud ♥
Anoniem - Donderdag 1 februari 2024 09:11
Hoi Irene, dankjewel dat je dit zo open met ons deelt. Goed dat je voor jezelf zorgt, en heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. Net zoals bladeren in de herfst vallen en bomen in het voorjaar weer opbloeien.

Het is niet gek dat jullie ook af en toe even hersteltijd nodig hebben. En dan is het nou eenmaal lastiger op te vangen als het team klein is. Dus goed dat je je focus wat verlegt van buiten naar binnen (nieuwe website).

Take care, ook voor de rest. En jullie zijn nog steeds dagelijks bereikbaar, dus jullie zijn er ook nog gewoon. Dank daarvoor!
Nina - Donderdag 1 februari 2024 12:54
Hoi Irene,

Wat verwoord je dit goed! Ik vind het moedig, krachtig en helpend dat jullie vanuit Proud deze boodschap delen. Alle goeds toegewenst.
Tinka - Maandag 5 februari 2024 15:34
Zet 'm op Irene. Goed dat je verantwoordelijkheid neemt voor je gezondheid!