De week van Marli - photo blog 22

 

Oké, dit was een chaotische week met vallen en opstaan voor mij. Zo stond ik al binnen bij de kaakchirurg om mijn verstandskiezen te laten trekken, maar stond uiteindelijk ook weer buiten met nog net zoveel verstandskiezen. Mijn eerste afspraak voor de EMDR-behandeling is een feit en helaas ging het concert in Ahoy niet door, vanwege te veel angstklachten. Na deze teleurstellingen heb ik me toch weer herpakt en hoop ik op een fijne nieuwe week! 

Maandag

Vandaag stond er een spannende afspraak op de planning. Ik moest namelijk in de ochtend mijn (verborgen) verstandskiezen laten verwijderen door de kaakchirurg. Samen met een goede kennis ben ik naar het gebouw gereden waar het allemaal zou gaan gebeuren, maar daar stond ons een verrassing te wachten... Voordat de verstandskiezen kon worden getrokken, moest er nog een keertje een foto worden gemaakt. Eenmaal binnen bij de kaakchirurg vertelde hij me dat hij geen risico wilde nemen om deze kiezen te gaan trekken. Blijkbaar zit de kiezen nog heel diep en is de kans groot dat hij een zenuw zou raken. Daarnaast slik ik al jarenlang medicatie voor mijn botontkalking en dat schijnt ook een risicofactor te zijn. Uiteindelijk stond ik dus pijnloos en met nog al m'n kiezen weer buiten. Wat een situatie! Thuis was de koelkast al gevuld met allerlei lekkere pudding, dus die maak ik deze week nog wel op. 's Avonds had ik ook al het ziekenbezoek geregeld, dus samen met een vriend heb ik er wel een gezellig avondje van gemaakt. Wat een wending en wat een dag! 

Dinsdag

Dinsdag betekende deze week kantoordag! En het lijkt wel of er deze week iets in de lucht hangt voor mij, want ook vandaag startte de dag met een onverwachtse wending. Ik had me namelijk verslapen! Dwars door de wekker heen bleef ik in dromenland en om tien voor tien stormde ik uit mijn bedje. Gelukkig kon m'n collega erom lachen en hebben we verder een productieve dag gehad! Zo stond er een vergadering op de planning, heb ik een aantal documenten afgeschreven en zijn er weer verschillende mails de deur uitgegaan. Meestal heb ik energie voor honderd, maar vanavond was ik ook blij om me eens even op de bank te settelen. Donderdag staat er een spannende afspraak op de planning en misschien slurpt dit ook al wel enige energie uit mijn lichaam (en geest). 

Woensdag

Vanochtend begon de dag goed met weer een lekker lesje Bodypump! Ik blijf 'onze' leden echt zo'n fijne groep mensen vinden en naast hard werken, is er echt ook altijd lol met elkaar. Heerlijk! Verder kon ik vandaag thuis werken en dat vind ik altijd fijn na een kantoordag. Even niet te veel prikkels en afleiding, maar doorknallen met andere taken. Natuurlijk wel met lief gezelschap! Eind van de middag heb ik ook nog een heel gezellig telefoontje gehad, namelijk van oud-redactielid Anne! Regelmatig spreken we elkaar nog via de app of bellen we met elkaar. Ik vind dit contact ontzettend waardevol, omdat we in een relatief korte periode een sterke band hebben gecreëerd en we ook veel ervaringen en eigenschappen met elkaar gemeen hebben. Anne, als je nog stiekem meeleest op Proud (wat ik toch wel weet :P): een dikke virtuele knuffel voor jou! 

Donderdag

Vanochtend was het dan zover, mijn eerste afspraak voor EMDR! Althans dat dacht ik... Om kwart voor tien zat ik keurig in de wachtkamer met de gedachte dat ik om 10:00 uur de afspraak had. Alleen ik had me vergist en hij stond pas om 15:00 uur. Geloof me, een afspraak vergeten of een ander tijdstip gepland hebben staan in m'n agenda komt bij mij echt zelden voor (structuurjunkie ;)). Gelukkig is de organisatie niet heel ver weg en kon ik tussendoor naar huis. In de middag zijn we toen echt aan de slag gegaan en heb ik samen met de psycholoog heel veel herinneringen/ingrijpende gebeurtenissen op een tijdlijn geplaatst. Vanaf nu zal ik wekelijks een EMDR-sessie gaan krijgen en ik ben heel benieuwd welke impact dit op mij gaat hebben. Het uiteindelijke doel is om van mijn angststoornis en paniekvallen af te komen. Natuurlijk werkt zo'n sessie nog wel een aantal uren door in mijn hoofd, maar ik mocht me deze avond ook nog richten op een chatavond voor Proud. Ik vond dat eigenlijk heel fijn, want ik lees toch herkenning in jullie verhalen en dat alleen is al is voor mij een goed gevoel. Samen staan we sterker en samen kunnen we elkaar steunen! 

Vrijdag

Zo, vandaag had ik het gevoel weer even controle over mijn dagje te hebben. Voor mezelf vond ik het nogal een verwarrende week met verstandskiezen die uiteindelijk niet getrokken werden, mezelf verslapen en de start van de EMDR therapie. Vandaag alles weer even op orde krijgen (letterlijk en figuurlijk) en ik heb veel huishoudelijke taken gedaan, ben nog even naar de sportschool geweest en sloot de avond bij m'n moeder af met een lekker kopje thee en 'Lang Leve de Liefde'. 

Zaterdag 

Vandaag heb ik de camera gelaten voor wat het was, terwijl dit totaal niet de bedoeling was. Al bijna een halfjaar stond vanmiddag en vanavond een concert in Ahoy gepland met één van mijn beste vriendinnen. We zouden zelfs ons 25-jarig jubileum vriendschap vieren! Helaas, heb ik afgelopen nacht veel nachtmerries gehad en in de ochtend ben ik met een groot paniekgevoel opgestaan. Met heel veel twijfels heb ik toen een berichtje gestuurd dat ik moest afzeggen en of m'n vriendin toch naar me toe wilde komen. Dat deed ze met alle liefde en ze vond het vooral allemaal ontzettend verdrietig voor mij. Ik ben onwijs dankbaar met haar begrip en steun en het is geeneens in woorden uit te drukken. Die 25-jarige vriendschap hebben we ook niet voor niks! Om heel deze dag kort in mijn plog uit te leggen, is te moeilijk, maar er gaat zoveel door me heen. Voorafgaand heb ik dan zoveel gedachtes dat ik daar al compleet uitgeput van raak (bijvoorbeeld als er iets tijdens het concert gebeurt dan is er niemand meer die voor Ronja zorgt), maar daarnaast speelt er ook veel op dit moment, waaronder de start met EMDR. Mijn vriendin en ik vinden beide dat we de juiste keuze hebben gemaakt en in de toekomst hopen we zeker nog een super leuk uitje in te halen! 

Zondag 

De laatste plogdag en het lijkt wel of ik drie weken lang mijn 'avonturen' heb bijgehouden voor jullie. In praktijk ben ik niet heel veel of ver van huis geweest afgelopen week, maar het waren allemaal ingrijpende situaties voor me. Vandaag heb ik me even volledig gestort op mijn werk voor Proud en heb zelfs tijdens mijn pauze nog wat vlogjes van onszelf gekeken. Zo leuk! Ik merk dat mijn hoofd na gelukkig een goede nacht slaap (met wel een aantal dromen) weer rustiger is en ik ga positief de nieuwe week in. Dit wens ik jullie ook! 

Liefs, Marli 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Maandag 20 november 2023 15:17
Hopelijk word het deze week wat rustiger voor je!

nog een ander vraagje: Gaan jullie dit jaar ook weer vlogmas-video's maken?
Saskia - Maandag 20 november 2023 16:29
Oh jaa vlogmas! Vond de video’s (die vooral Anne toen maakte volgens mij) zo leuk!
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 20 november 2023 18:54
Hee Saskia en Anoniem,

Wat leuk dat jullie n.a.v. mijn fotootje weer naar Vlogmas vragen! Ik ga het in ons team eens even navragen! En zal Anne laten weten dat jullie haar video's ook zo hebben gewaardeerd (L)

Liefs,
Marli
Saskia - Maandag 27 november 2023 19:29
Ahh super lief Marli!
Jodie - Maandag 20 november 2023 16:27
Poehee,
Maluka - Maandag 20 november 2023 16:27
Hee Marli, wat een heftige week voor je. En allerlei dingen lopen anders dan gedacht, dat lijkt me best lastig. Ik vind dat je jezelf er heel knap onder hebt gehouden, en goede keuzes voor jezelf hebt gemaakt die niet makkelijk zijn.
Niet leuk, niet makkelijk, heel knap!
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 20 november 2023 18:57
Hee lieve Maluka,

Wat lief dat je weer onder mijn plog reageert, altijd erg leuk! Ook dankjewel voor je complimenten! Soms voelen bepaalde keuzes op het moment zelf ontzettend lastig, maar nu ik weer een aantal dagen verder ben, sta ik er ook zeker achter. Vroeger had ik zeker weten wel naar het concert gegaan, omdat ik nooit iemand wilde teleurstellen. Maar echte vriendschap, blijft vriendschap, ervaar ik nu en dat vind ik fantastisch!

Liefs,
Marli
M. - Maandag 20 november 2023 16:28
Wauw, wat een lieve en goede vriendin heb je!
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 20 november 2023 18:58
Hee M.,

Dat kun je wel zeggen! We kennen elkaar vanaf groep 1 van de basisschool en zijn elkaar nooit uit het oog verloren (L)
Lisanne - Maandag 20 november 2023 16:32
Jeetje, wat een drukke en onverwachte-wendingen-week is het voor je geweest. Helaas, zitten die er ook tussen. Knap hoe je er allemaal mee omgegaan bent. Op naar een, hopelijk, iets rustige week.
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 20 november 2023 18:59
Hee Lisanne,

Nou, dat was zeker een druk en onverwachts weekje! Vandaag in ieder geval al beter begonnen dan vorige week maandag ;)
Dankjewel ook voor je compliment!

Liefs,
Marli
britneyangel - Maandag 20 november 2023 21:55
druk weekje marli!
wat vond je van de emdr? ik ben benieuwd of het je gaat helpen, bij mij had het geholpen, ik moest de laatste sessie toen wel huilen.

wat vervelend zeg dat je niet naar het concert kon, wat balen zeg. naar welke concert zou je gaan?
Marli - Redactie Proud2Bme - Woensdag 22 november 2023 22:23
Hee britney,

Het was zeker een druk weekje!
De EMDR was nu vooral nog een soort intake en vanaf deze week start ik echt de behandeling. Spannend! Ik kan me voorstellen dat je tijdens deze behandeling weleens moet huilen. Dat is helemaal niet raar!

Ik zou naar het concert HIER gaan, waarbij ook Blof kwam. Gelukkig heb ik hun al vaker gezien :)

Fijne week verder, lieve britney!
britneyangel - Donderdag 23 november 2023 13:28
ik ben benieuwd hoe jij de emdr ervaart, laat je het weten?

ik ken HIER niet maar blof wel.
Sterregoesforit - Woensdag 22 november 2023 00:53
Leuk om te lezen en wat een hectische week zeg! Op een rustige week :)
Marli - Redactie Proud2Bme - Woensdag 22 november 2023 22:24
Ah, tof dat je mijn plog leuk vindt om te lezen!
Deze week is al wat meer stabiel gelukkig ;)

Liefs,
Marli