De week van Marli - photo blog 20

 

Niemand zal de hoge temperaturen deze week ontgaan zijn. Het was een echte na-zomerse week waarin ik heb genoten van een heerlijke avondwandeling, de airco op kantoor heb opgezocht en ook veel heb gezweet! Alle andere belevenissen van mijn weekje kunnen jullie in de plog verder lezen en bekijken!

 

Maandag

Hello Monday! De week begon voor mij al vroeg, want om half acht zat ik samen met een vriendin in de auto naar het ziekenhuis. Ik moest op controle bij de longarts. We hadden gelukkig geen files onderweg en konden nog een lekkere beker thee drinken, voordat ik longfunctie moest blazen. De uitslagen waren zo goed dat ik pas over een jaar mag terugkomen! 

In de middag was het weer tijd om voor tanteLouise aan de slag te gaan en 's avonds bevond ik me weer in de rol van mantelzorger. Zoals jullie misschien in mijn vorige plog hebben gelezen, heeft mijn moeder haar schouder en voet gebroken. Haar schouder herstelt heel langzaam en moet haar nog bij veel (huishoudelijke) taken helpen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik mantelzorg best zwaar vind. 

Dinsdag 

Na gisteren al een vol dagje te hebben gehad, was de planning er vandaag niet minder om. In de ochtend startte ik met thuis werken, zodat ik tussendoor nog even boodschappen kon halen voor mijn moeder en mezelf. Daarna ben ik richting kantoor vertrokken voor een vergadering met de ondernemingsraad. In de avond vond ik het tijd om mijn hoofd te legen en heb een lekker lesje Body Pump meegedaan. Ondanks het warme weer deed dit me erg goed! 

Woensdag

De woensdag begon weer met een bezoekje aan moeders. Rond 08:00 uur was ik bij haar en heb het eten voor de hele dag klaargemaakt, de was opgeruimd en nog enkele huishoudelijke taakjes gedaan. Daarna was het tijd voor een bijeenkomst op mijn werk. De hele dag stond in het teken van scholing over de Wmcz 2018 (Wet medezeggenschap cliëntenzorginstellingen). Gelukkig was er ook ruimte voor pauzes en konden we genieten van allerlei lekkers. Het was een geslaagde dag! 

In de avond appte één van mijn beste vriendinnen opeens of ik druk was. 'Uh, druk altijd, maar ik kan wel wat schuiven met mijn planning!' Binnen een uurtje stond ik bij haar voor de deur en hebben we een heerlijke avondwandeling gemaakt. Het was heel gezellig en ik ben blij dat ik tegenwoordig al iets flexibeler ben met spontane acties. Ik had deze zomerse vriendinnen-avond namelijk niet willen missen!

Donderdag

De vijfde zomerse dag op rij! Ik vind het zonnetje altijd gezellig, maar eerlijk hoeft het van mij niet zo warm meer te zijn. Ik heb nog wel voor vandaag mijn zomerse jurkje uit de kast gehaald. Jarenlang heb ik geen jurkjes gedragen, maar de afgelopen tijd voel ik me er juist wel goed in. Toch bijzonder hoe je mindset daarover dan 'gewoon' verandert, hé. Verder heb ik vandaag niet heel veel foto's gemaakt. Door mijn twee banen moet ik eerlijk bekennen dat ik af en toe niet stilsta dat het een plogweek is, oeps...! 

Vrijdag

En yes, alweer vrijdag! Op vrijdag is mijn standaard vrije dag en vandaag begin ik al vroeg met een lesje BRN. Er bleken ook zeker meer vroege vogels te gaan sporten met dit warme weer. Wat een feestje in de les! Ronja is met dit hete weer het liefste de hele dag buiten, maar tussendoor komt ze wel haar snoepjes halen en de nodige knuffels, liefff! 

's Avonds had ik een bowlingtoernooi voor het goede doel, Stichting tegen MS. Een sportmaatje had gevraagd of ik zijn team wilde en dat deed ik met alle liefde. En het bleek dat ik mijn bowlingskills nog niet was verleerd (met mijn vader bowlde ik altijd vaak). Aan het einde van de avond hadden we de tweede plaats behaald en nam ik een prachtige beker mee naar huis! Natuurlijk zijn de gezelligheid en de opbrengst voor de stichting minstens zo belangrijk, maar het was wel erg leuk om in de prijzen te vallen :) 

Zaterdag

Vandaag zou er een vriendin langskomen om te gaan lunchen, maar helaas heeft zij afgelopen week in het ziekenhuis gelegen met een blindedarmontsteking. Gelukkig is ze inmiddels wel thuis, maar ze voelt zich nog behoorlijk beroerd. Helaas woont ze niet dichtbij, maar we hebben veel (app)contact. Doordat deze afspraak niet doorging, heb ik vooral maar m'n gemak gehouden. Het was een volle week met hoge temperaturen en ik merk dat mijn lichaam ook af en toe rust nodig heeft. Ik word er steeds beter in om mezelf deze rust dan ook (op tijd!) te gunnen. 

Zondag 

De warmte gaat me een beetje opbreken en vannacht heb ik mijn 'bed' dan ook verplaatst naar de woonkamer. Boven is het echt mega heet en dan lukt slapen ook voor geen meter. Dit was dus wel weer de perfecte oplossing :) Verder was het mijn zondagse werkdagje voor Proud. Ik blijf het nog steeds heel fijn vinden om jullie te ondersteunen en te helpen en met een koud colaatje erbij hoor je mij niet klagen dat ik de hele dag binnen moet zijn, haha. 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om weer een weekje met me mee te kijken en misschien inspiratie of motivatie eruit te halen. Natuurlijk gebeuren er naast deze foto's nog veel meer dingen in een week, maar ik probeer in ieder geval een realistisch beeld te geven. Als je vragen of opmerkingen hebt, laat ze zeker achter onder de plog. Ik lees ze allemaal en vind dit ook heel waardevol! 

Fijne week gewenst lieve allemaal!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Femke - Maandag 11 september 2023 13:42
Wat fijn om zo met je mee te kijken!
En het is helemaal niet erg om te zeggen dat mantelzorg zwaar is. Het ís heel zwaar, ook al voel je veel liefde voor de persoon en wil je graag helpen het is een extra druk en verantwoordelijkheid.
britneyangel - Maandag 11 september 2023 18:53
ik snap dat het zwaar is het mantelzorg, kan iemand je er anders niet bij helpen?

ik vind die warmte 10x niks, ik vind het echt niet prettig en kaner ook niet goed tegen!

leuke plog!
ik vond het leuk bij je in de chat zondag!
Marli - Redactie Proud2Bme - Maandag 11 september 2023 21:57
Hee lieve Femke,

Dankjewel voor je lieve reactie!
Het klopt ook helemaal wat je schrijft over de extra druk en verantwoordelijkheid rondom mantelzorg. Fysiek is het nog geeneens zo zwaar voor me, maar mentaal heb ik iedere dag weer iets extra's om mee te nemen in mijn gedachtes. Hopelijk herstelt mijn moeder iedere week een beetje meer :)

Liefs,
Marli
Marli - Redactie Proud2Bme - Maandag 11 september 2023 21:58
Hee lieve britney,

Ook jij bedankt voor je fijne reactie!
Gelukkig helpt de thuiszorg mijn moeder met de persoonlijke verzorging. Dat zou ik echt niet prettig vinden om te doen, eerlijk gezegd.

Gelukkig dat deze week de temperaturen gaan dalen, hé. Ik ben er ook aan toe!

En fijn dat je gisteren ook in mijn chat hebt gedeeld, super!

Liefs,
Marli