De week van Marli - photo blog 19

 

Deze week stond in het teken van onverwachtse gebeurtenissen. Op maandag kreeg ik een telefoontje van een onbekend persoon met de mededeling dat mijn moeder was gevallen op straat en dat de ambulance voor de deur stond. Ik schrok me kapot! Ook dinsdag en woensdag kenden nog onverwachte baalmomenten. Als je wil weten hoe ik hiermee ben omgegaan, kijk en lees dan snel verder!

Maandag

De dag begon met een mooie zonsopkomst en lekker droog weer. Perfecte ingrediënten voor een fijne dag! Helaas verliep de dag toch niet zo fijn.... In de ochtend werd ik door een onbekend nummer gebeld en het bleek dat diegene mijn moeder had gevonden op straat. Mijn moeder was hard gevallen en de ambulance was gekomen. Degene die mijn moeder had gevonden is samen met zijn partner meegegaan naar het ziekenhuis en zij zijn de hele tijd bij mijn moeder gebleven. Wat fijn dat zulke behulpzame mensen nog bestaan! Toen mijn moeder thuis was gekomen uit het ziekenhuis en ik van werk, heb ik het stokje overgenomen om voor haar te zorgen. 

In de avond had ik al wel een afspraak met mijn collegaatje op de camping gepland staan en ik vond het heel belangrijk om deze afspraak wel door te laten gaan. Ze is namelijk twee weken geleden haar vader verloren en ik was heel benieuwd hoe het nu met haar ging. Samen hebben we gelachen en gehuild. 

Dinsdag

De ochtend begon vroeg met een bezoekje aan m'n moeder. Ik was alleen graag in een andere context op bezoek gegaan. Ze was namelijk vannacht weer gevallen! Toen ik binnenstapte, zag ik ook een gat in haar voorhoofd. Huisarts gebeld en gelukkig kon hij het gat snel komen hechten. Na deze hectische vroege ochtend ben ik snel naar de supermarkt gegaan om een taartje te halen voor een collega die vanmiddag afscheid zou komen nemen. Ik vond een lekkere aardbeienbavarois en kon daarna even bijkomen, voordat ik in de middag weer naar kantoor moest. Althans dat dacht ik.... Ik zal er niet met te veel in details op ingaan, maar mijn buurvrouw belde me met de mededeling dat ik een ondankbaar persoon ben. Alle emoties kwamen er toen uit en ik heb heel hard gehuild. Deze uitspraken raakten me echt in mijn ziel en ik durf van mezelf te zeggen dat ik echt een dankbaar persoon ben. Gelukkig heb ik steun gevonden bij een vriendin en kon ik het aan het eind van de avond allemaal iets relativeren, maar leuk is anders. Ik ben dan ook helemaal vergeten om na dit voorval nog foto's te maken, sorry!

Woensdag

Na twee dagen vol pech en emoties hoopte ik dat vandaag beter zou worden. Gelukkig was dat ook zeker het geval, behalve dan toen ik net voor de eerste keer die ochtend beneden kwam en mijn post opende. Een fikse bekeuring opgelopen tijdens ons uitje naar Van der Valk. Ik ben wat dat betreft ook echt een deus op nieuwe plekken en rijd dus blijkbaar zo over een soort fietspad of tegen de richting in... Die dag heb ik verder rustig thuisgewerkt en kon ik heerlijk in de avond mijn ei kwijt in de sportschool. 

Donderdag

Wat zou er vandaag weer voor gekkigheid gebeuren? Buiten het feit dat ik samen met een vriendin vast en zeker door iedere auto ben gespot met deze coole wagen, was het een fijne, normale dag. In de ochtend ben ik samen met die vriendin naar de vuilstort gereden en in de middag was ik voor diverse afspraken op kantoor. Je kan alleen wel heel goed op de foto's zien dat er bij ons een vakantieperiode is. Niemand op 'mijn' afdeling.... 

Vrijdag

Mijn foto's worden er niet spectaculairder op.... Vanochtend stond ik rond 08:00 uur weer bij mijn moeder voor de deur om haar ontbijt klaar te maken, te stofzuigen en wat te poetsen. 's Middags heb ik een aantal uurtjes werk (voor tanteLouise) ingehaald en tussendoor B&B gekeken. Even ontspanning is ook belangrijk! En ondanks steeds ongeveer dezelfde dagen vliegen de uren voorbij! In de avond ben ik nog een keertje langs moeders gegaan en heb ik voor het eerst van mijn leven gras gemaaid! Voor alles is een eerste keer, zullen we maar zeggen ;) 

Zaterdag

Na een hectische week had ik vandaag vooral tijd voor mezelf ingepland. Naast een paar taakjes voor m'n moeder heb ik lekker met Ronja geknuffeld, een lesje spinning gevolgd en op de computer wat gerommeld. Op YouTube heb ik ook het nummer van Emma Kok met André Rieu 'ontdekt' en wat is dat een prachtig optreden! De betekenis van het nummer is dat je jezelf mag zijn en dat je het verdient om gezien te worden. Emma heeft zelf een chronische ziekte en is vroeger hiermee gepest. Nu komt ze op voor zichzelf en kan ze haar passie en emoties kwijt in haar muziek. 

Zondag 

De laatste dag van de week, zondag! Ik hoop dat het aankomende week niet zo hechtisch wordt. Vandaag was in ieder geval een fijn werkdagje voor Proud en ben ik natuurlijk nog een paar keertjes langs mijn moeder geweest. En na al deze inspanning deze week beloon ik mezelf met een stukje chocolade van Milka.

Als ik terugkijk op mijn plogweekje dan was het niet de leukste week, maar ik durf wel van mezelf te zeggen dat ik toch best trots ben op hoe ik alles heb aangepakt. Vroeger had ik echt niet met deze onverwachtse gebeurtenissen zo snel kunnen schakelen. Ook ben ik deze week echt een keer voor mezelf opgekomen en hoe erg ik ruzie ook vind, ik sta volledig achter mijn keuze en woorden. Het leven laat maar weer eens zien dat niet alles makkelijk is, maar dat je toch sterker bent dan je vaak denkt!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Malukah - Maandag 14 augustus 2023 14:04
Jeetje wat naar allemaal! En dan die buurvrouw er nog bij, ik merk dat ik echt ontsteld/boos ervan ben. Ik vind het van haar asociaal vindt dat ze iemand zo uitscheldt. En heel begrijpelijk dat je daarvan van slag was! Naast al het andere ook nog.
Je lijkt me inderdaad heel dankbaar, ik zie jou elke keer met cadeautjes e.d. in de weer.
Wat knap hoe je deze week voor je moeder hebt gezorgd, gewerkt en gesport, verdriet er hebt laten zijn, steun gezocht, en voor jezelf bent opgekomen!
Anne-Maria - Maandag 14 augustus 2023 14:18
Wat doe je het goed, lieve Marli ❤️
Lisanne - Maandag 14 augustus 2023 14:25
Hey Marli,

Tjonge, wat heb je veel baalmomenten gehad in één week! Knap hoe je je er doorheen geslagen hebt. En dat je dan ook nog tijd en energie vindt om er te zijn voor je collega's; heel lief en bewonderenswaardig. Al hoop ik dat je jezelf niet voorbij rent. Gelukkig zie ik ook tijd-voor-jezelf-momentjes voorbij komen in je blog.

Heel lief dat die twee mensen voor je moeder gezorgd hebben. Zo fijn inderdaad dat er nog zulke behulpzame mensen bestaan.

Veel om trots op te zijn! En op naar hopelijk een iets positievere week. 💗

Ps: Ook zonder inspanning had je Milka-chocola verdient. 😉
AnaMan - Maandag 14 augustus 2023 21:50
Wat een vreselijke week, Marli! Super knap hoe je het allemaal bent aangegaan!!! Daar mag je terecht beretrots op zijn, hoor! :)
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 14 augustus 2023 22:04
Hee lieve allemaal,

Dankjulliewel voor alle lieve en steunende woorden! Deze steun betekent echt veel voor mij en ik ben heel blij dat ik zelfs op een 'simpel' beeldscherm als een dankbaar persoon overkom voor jullie. Ik vind het fijn om iets te kunnen betekenen voor anderen, maar heb zeker ook geleerd in de afgelopen jaren om af en toe ook voor jezelf tijd te nemen. Een leerproces wat misschien wel een leven lang duurt ;)

Helaas pakte mijn computer niet de optie 'beantwoorden' dus vandaar deze algemene reactie naar jullie vier. Maar nogmaals allemaal onwijs bedankt (L)

Liefs,
Marli
britneyangel - Maandag 14 augustus 2023 22:33
wat vervelend dat je moeder 2x gevallen is zeg! zorg goed voor je moeder, lekker thee zetten of lekker gebakje!, je hebt maar 1 moeder, wees er zuinig op!

wat vervelend zeg van je buurvrouw wat ze zei, waarom zei ze dat? heeft ze nog sorry gezegt?
wat een rotweek heb je gehad zeg!
het leven is zeker niet makkelijk, ik vind het juist heel moeilijk het leven, moeilijke en vervelende keuzes maken en zo zijn er nog meer dingen.
Nicole1970 - Maandag 14 augustus 2023 23:30
Jeetje Marli, wat een nare week. Het is allemaal wel heel veel bij elkaar.

Het is inderdaad een mooi nummer van Emma Kok, ik ken Emma, haar vader is een collega van mijn zus en op het bedrijfsfeest was er een optreden van Emma.

Heel veel sterkte Marli
Anne - Dinsdag 15 augustus 2023 10:52
Wat een pech kan er toch soms in je leven komen. Het lijkt soms alsof alles je tegelijk overvalt , gelukkig(of helaas!?) hebben we dat allemaal weleens. Ik bedoel het is heel gewoon, maar het kan heel akelig voelen.
Als er zoiets met je moeder gebeurt en je hebt geen broers of zussen, dan voel je je misschien alleen ?
Ik heb ook een buurvrouw die heel gemeen deed tegen mij en dingen zei die niet klopten.
Je begrijpt mensen soms niet,want wij hadden verder niets met elkaar te maken.
Soms kan het als je je ware zelf laat zien juist wel beter worden later, hebben mensen respect voor je gekregen. .
Ik hoop dat het verder goed zal gaan.In ieder geval ben je geen ondankbaar mens, ben je juist
heel lief en vergeet je ondanks je eigen problemen en moeites ook andere mensen niet!
Een grote pluim voor hoe je alles gedaan hebt.!
Shelly - Dinsdag 15 augustus 2023 11:11
Wat een week..waarom zei de buurvrouw datineens? Hoegaat het nu?
Vera - Dinsdag 15 augustus 2023 19:42
Wat een week voor jou zeg. :(
Een huilfoto hoeft voor mij niet zo, ik vind dat een beetje ongeloofwaardig altijd. En je ziet het steeds vaker voorbijkomen. Ik denk dan 'Ga je op het moment van intense emotie echt een selfie maken'? Dat geloof ik gewoon niet. Als je echt enorm moet huilen, woedend bent of juist schaterlacht van plezier maak je echt geen selfie. Dat moment is puur en zit geen telefoonscherm tussen. Dus ik vind dat soort foto's een beetje gespeeld.
Muur - Dinsdag 15 augustus 2023 20:58
Pfoe wat een pittig weekje Marli. Reageer bijna nooit maar wil toch echt even zeggen dat je juist hartstikke dankbaar, optimistisch en mega lief voor je medemens over komt. Denk dat er bij die buurvrouw zelf iets niet helemaal goed zit, sowieso nooit een reden om iemand uit te gaan schelden.
Beterschap voor je moeder! Hoe kan het dat ze zo vaak valt of toevallig stomme pech deze week?
Marli - redactie Proud2Bme - Dinsdag 15 augustus 2023 23:12
Hee allemaal,

Wat een fijne reacties heb ik nog meer gekregen, dankjulliewel!

Ook lief dat jullie vragen hoe het inmiddels met mijn moeder gaat. Eigenlijk niet veel beter en ze heeft veel pijn, maar gisteren zijn we terug bij de arts geweest en ze moet op natuurlijke wijze met straks fysio herstellen. We moeten dus samen nog veel geduld hebben....!

@Vera, ook goed dat je jouw mening over de foto van het huilen deelt. Mijn eerste reactie op het telefoontje heb ik inderdaad niet vastgelegd, maar tijdens mijn plogweek staat er altijd een P op mijn hand en die zag ik toen wel en heb een foto genomen toen ik nog wel echt veel verdriet had. Zo was de context, maar ik kan me jouw mening ook voorstellen. Neem ik mee!

@Nicole, wat leuk dat jij Emma real life hebt meegemaakt, tof zeg!
Vera - Woensdag 16 augustus 2023 18:10
Dank je voor je reactie, maar dat van die huilfoto is niet perse persoonlijk naar jou hoor Marli.
Wens je veel beterschap voor je moeder!