De week van Marli - photo blog 13

 

Na mijn herstelupdate van de vorige keer neem ik jullie deze week weer graag mee in mijn weekje. Ik heb hele fijne dagen gehad met veel lieve mensen en dieren om me heen! Als je benieuwd bent naar welke dieren (en mensen haha) lees dan snel mijn plog verder. Veel kijk- en leesplezier! 

Zaterdag

Deze keer begint mijn photo blog niet op een maandag, maar op zaterdag. Ik kon jullie namelijk deze geweldige foto´s niet onthouden. Ik was samen met een vriendin naar kattencafé Snorhaar in Breda geweest! Ik had al vaker over dit concept gehoord en door mijn eigen Ronja ben ik helemaal een kattenfan geworden. En het café heeft mijn verwachtingen overtroffen! Alle katjes waren in het super, gezellige en huiselijke zaakje aan het chillen, slapen en spelen. Je kon af en toe lekker met ze knuffelen of een aai over hun bolletje geven. 

En naast alle verwonderingen van het kattencafé heb ik ook super veel bijgekletst met mijn vriendin onder het genot van koffietjes, theetjes en gebak. Het was echt een hele fijne middag! 

Zondag

De zondag stond weer in het teken van mijn werk voor Proud. Ik vind dit nog altijd een hele waardevolle invulling van mijn zondag en wil jullie ook zeker uitnodigen om eens in één van mijn chats te komen kijken! Hier vind je de agenda van alle chats die we aanbieden. 

Ook moest ik even langs mijn moeder, want een aantal weken geleden heeft zij voor de eerste keer corona gekregen. Het virus heeft er goed ingehakt en ze heeft veel last van duizeligheid en vermoeidheid. Dan is een bezoekje aan haar en even wat helpen met wat taakjes in huis natuurlijk wel wenselijk. 

Maandag 

Op maandag stond het werk voor tanteLouise weer op de planning! Deze dag moest ik samen met mijn collega aan twee locaties (verpleeghuizen) een bezoek brengen, beide voor een vergadering. In de ochtend hadden we een uurtje eerder afgesproken om het werk voor te bereiden, maar we kunnen het dan ook niet laten om even het weekend te bespreken. De man van mijn collega noemt het al het 'kletsuurtje', hahaha. 

Dinsdag

Deze dag werkte ik thuis, want in de ochtend ben ik eerst met mijn moeder naar de huisarts geweest. Ik vreesde echt voor long-covid met alle klachten die ze noemde, maar de dokter diagnosticeerde een extra infectie bovenop het coronavirus. Met een kuurtje zou het toch langzaam beter worden. Gelukkig maar! 

 

Met een gerust hart en natuurlijk met lieve Ronja kon ik aan mijn werkdag beginnen. Aan mijn theezakje hing de vraag: Wat maakt jou blij vandaag? Daarop wist ik toen wel meteen het antwoord te geven, dat mijn moeder geen long-covid heeft. Ik zag het hele revalidatie-traject al voor me...

Woensdag 

Oh nee, sneeuw! Vol verbazing deed ik in de ochtend de deur open en Ronja stond erbij en keer ernaar, haha. Toch moest ik naar kantoor, dus met een beetje extra voorzichtigheid ben ik de deur uit gegaan. Het was wel een hele fijne werkdag. Ik had namelijk mijn twee beste collega´s zomaar een kaartje gegeven, omdat ik zo dankbaar ben voor de super fijne samenwerking. En ze waren er zo ontzettend blij mee! Dat maakte mij ook weer blij. 

Donderdag 

Donderdag lag er een super verrassing op de deurmat! Vorige week had ik me aangemeld om Dago - één van de honden uit het asiel bij mij in de buurt - op afstand te adopteren. Dit betekent dat je iedere maand een geldbedrag geeft om Dago in het asiel te laten blijven wonen. Dago is erg blij met mijn steun en hij stuurde me deze kaart. Zo leuk! 

In de middag was het weer tijd voor een vergadering en mijn hersenen hadden na tweeënhalf uur weer heel wat informatie te verwerken. 

Vrijdag 

Vandaag was een dag met een mooi gouden randje. Met één van mijn collega´s had ik afgesproken om (op onze vrije dag ;)) een drankje te gaan drinken. Want al zie je elkaar heel vaak op het werk de gesprekken gaan ook vaak - logisch - over werk. Nu hadden we alle tijd om ook over ons privé leven te praten en wat voelde dat goed. Mijn collega ziet me vechten tegen die angsten voor o.a. het rijden naar mijn werk en ziet ook dat ik echt wil herstellen, maar soms niet weet op welke manier meer. Ze luisterde zo goed naar me en tussendoor hebben we gelukkig ook veel kunnen lachen. Wat ben ik blij met haar in mijn team! 

Na het schrijven van deze plog voel ik me eigenlijk helemaal blij. Ik heb echt veel mooie, gezellige en leuke momenten afgelopen week mogen hebben. Hiermee wil ik jullie hoop geven dat je ondanks mentale problematiek (bij mij de angststoornis) toch ook kunt genieten. Uiteraard is dit voor iedereen anders en besef ik ook goed dat je ontzettend kan lijden aan psychische problemen, maar dit is een kleine motivatiebron om wel de hoop te mogen hebben dat het kan. 

Fijne week gewenst met hopelijk ook veel mooie, gezellige en leuke momenten! 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Amy - Maandag 13 maart 2023 19:36
Wat een leuke blog van jouw week. Super motiverend om jou plezier te zien maken ondanks je angsten. En ook fijn om te lezen dat je zo leuke collega hebt waarmee je lekker in kletsen. Ik zelf vind het nu lastiger om te genieten van de dingen door mijn autisme, angststoornis, eetstoornis, autisme en trauma's. Maar ik houd hoop dat het weer komt in de toekomst als ik jouw verhaal zo lees!! Houd je taai meis!!
Marli - redactie Proud2Bme - Dinsdag 14 maart 2023 00:04
Lieve Amy,

Dankjewel voor je lieve en fijne reactie! Heel mooi om te lezen dat je uit mijn blog hoop houdt om toch weer te kunnen gaan genieten. Ik gun jou dit ook ontzettend en ik hoop voor jou dat je ook de juiste mensen om je heen krijgt/hebt om dit te gaan bereiken.

Dikke knuffel!
Britneyangel - Maandag 13 maart 2023 19:44
leuke blog met leuke fotos
Marli - redactie Proud2Bme - Dinsdag 14 maart 2023 00:02
Dankjewel Britney! Lief van je!
Anoniem - Zaterdag 18 maart 2023 11:40
Wat fijn dat je zo open kan zijn over je problemen op je werk/met je collega en dat je kracht die je daarvoor extra moet inzetten gezien wordt!
En wat bijzonder dat je op zo'n manier een hond kunt adopteren. Ik heb een par jaar terug iets dergelijks gedaan met een weesolifantje.

Het is zeker waar dat je ook al heb je problemen / ook de mentale , je kan en MAG genieten van de dingen die WEL goed zijn. Vaak denk je :als ik maar beter ben, dan zal /mag/kan ik genieten, zal het leuk zijn, zal kan/mag ik... Maar ook vandaag kan en mag het fijn voelen, ook vandaag ben ik het goede waard.Al is het maar een paar korte momenten, als je ze bij elkaar optelt al de kleine dingen, momenten, dan kan je zien dat het leven best goed is, ondanks je moeilijkheden. En als je het volhoudt gaat je leven er anders uitzien en reik je naar het licht in plaats van te piekeren en in cirkels te draaien om uit je zorgen te komen.
De problemen mogen er zijn en juist dan komt er ook ruimte voor de leuke, fijne dingen.
Marli - redactie Proud2Bme - Zondag 19 maart 2023 13:23
Hee Anoniem,

Dankjewel voor je mooie reactie!
Mijn werk is zeker waardevol en zeker mijn collega's! Zij zorgen ervoor dat ik met nog veel meer plezier mijn werk doe (geldt trouwens ook voor mijn Proudteam :)).

Wat leuk dat je weleens een weesolifantje hebt geholpen! Super lief!

En het is cliché, maar inderdaad, we mogen met of zonder mentale problematiek genieten van de kleine (en grote) mooie dingen in het leven. Soms is dat ook een uitdaging, maar laten we het zeker proberen!

Liefs,
Marli