De week van Lonneke - photo blog 9

 

Wat een onwerkelijke week was dit. Iets anders kan ik er niet van maken. Het begon vrij rustig, maar al snel werd het coronavirus het (enige) gesprek van de dag. Wat een feestweekend had moeten worden, werden vrij rustige dagen. Door de onrust in het land was ik ook meer moe dan gewoonlijk. Voor mij was het dan ook extra belangrijk om me te omringen met de nodige positiviteit en goed voor mezelf te zorgen. Juist nu. 

Maandag

De afgelopen weken bleef ik vooral wat langer in bed liggen, maar vandaag voelde ik me iets energieker. Ik besloot om naar de supermarkt te gaan en wat ingrediënten voor een pasta in te slaan. Die ochtend stond ik dan ook al lekker te koken. 

Helaas verliep de rest van de dag niet zoals ik had gepland. Mijn laptop was ontzettend langzaam. Om uit te waaien ben ik na het werken naar het bos gegaan. Even genieten van alle geuren en geluiden die de natuur te bieden heeft. Dat was precies wat ik nodig had en met een nieuwe dosis volle moed ging ik de avond in. 

Met mijn kat Winnie op mijn buik en een controller in mijn hand sloot ik de avond af.

Dinsdag

Vandaag werkte ik weer een dag in de winkel. Ik besloot mezelf te verwennen met een lekkere lunch en ik denk dat ik er te vaak kom, want ik kreeg zomaar korting. Tijdens werktijd ontdekte een collega trouwens een (eerste) grijze haar bij mij. Toch wel een momentje, hoor. ;-) 

Ik was bij thuiskomt bekaf, dus na een heerlijke risotto besloot ik een fijne avond in te lassen met een maskertje en wat kaarsen. Op de laatste foto zie je trouwens een 'relaxing balm', die ik tijd geleden van Nadine heb gekregen. Hij ruikt naar lavendel en werkt voor mij heel ontspannend als ik hem voor het slapen gebruik. Dat kon ik wel gebruiken vandaag. 

Woensdag

Vandaag werkte ik een dag thuis. Ik heb een nieuwe badjas, dus die heb ik lekker aangehad vandaag. Terwijl ik aan het werk was, genoot Winnie optimaal van de zon. Meestal luister ik naar klassieke of onbekende muziek tijdens het werken, maar ik raakte geïnspireerd door Irene en besloot eens wat natuurgeluiden op te zetten. Best fijn! Na het werk werd het voor mij tijd om aan het opruimen te gaan. Mijn vriend had al mijn spullen al bij elkaar verzameld (lees: gegooid) dus uitstellen ging niet meer. Ook wel weer fijn als het weer op de goede plek ligt! 

De rest van de dag nam ik extra tijd voor onze huisdieren. Daar had ik echt even behoefte aan en hopelijk zij ook. Ook kreeg ik wat massagetools binnen, waar ik ook een beetje door kon ontspannen.

Donderdag

Vandaag werkte ik weer in de winkel. De zon brak al vroeg door, dus ik besloot door het bos naar het station te lopen. Ik merkte dat ik daar veel energie van kreeg en me de rest van de dag echt fijn voelde. Halverwege de dag kreeg de winkel een update over de corona-maatregelen. Dat vond ik toch wel even schrikken. Misschien dat ik me toen pas realiseerde hoe groots dit allemaal is...

Die avond sloot ik af met een heerlijk wok-gerecht dat mijn vriend had gemaakt. Ook had hij die dag een nieuwe fles rum gekocht, dus daar moesten we toch even wat van proeven. 

Vrijdag

Ondertussen kwamen er dagelijks nieuwe updates over het virus. Na overleg besloten we om vrijdag wel nog naar het Proud2Bme kantoor in Leiden te gaan. Fijn om elkaar nog even te zien en ook voor praktische zaken was het toch nog even nodig. Het was ontzettend rustig in het pand en dat vond ik wel onwerkelijk. Het voelde een beetje als een droom waaruit ik elk moment wakker kon worden.

We hebben wel een productieve dag gehad. Naast de Instagram livestream hebben Irene en ik ook alvast een video voor Pasen gemaakt. Dat was heel gezellig en ook fijn als afleiding. Op de terugweg ben ik via Schiphol gegaan omdat ik nog wat wilde halen voor mijn vriend. Hij was de dag erna jarig en ik wilde hem verassen met een grappige kaart en zijn favoriete whiskey. Missie geslaagd!

Die avond nog even contact gehad met mijn familie. Zeker nu mijn zusje zwanger is (ja ja!) maak ik me toch wat meer zorgen. Ook mijn moeder is al aardig op leeftijd - sorry mama - dus af en toe even extra appen of bellen is wel fijn. Of nou ja, mijn vriend appte in dit geval. 

Zaterdag

Het leven gaat ook gewoon door. Mijn vriend was zaterdag jarig dus we gingen al vroeg naar zijn ouders toe. We hebben de benodigde boodschappen gehaald, maar ik merkte dat ik hier toch ook wel chagrijnig van werd. Kattenzand was weg, bloem, wc papier; je kon het zo gek niet bedenken of het was op. Misschien dat een crisis als deze ons toch ineens een stuk egoïstischer maakt? Het klaarmaken van eten voor de dag erna zorgde voor wat rust. Ook al moest ik van het snijden van de uien toch wel even huilen. 

 Gelukkig zorgde de kitten van mijn vriends ouders al snel voor een glimlach op mijn gezicht.

Die avond had ik gereserveerd bij een restaurant. Uiteindelijk heb ik toch maar afgezegd, na lang wikken en wegen. Ik wil het risico niet lopen om zelf ziek te worden of anderen te besmetten. Ik vind het lastig om zelf die verantwoordelijkheid te nemen, maar het leek me wel de beste keuze. Een avondje op de bank bleek een prima alternatief. We waren allemaal ontzettend moe, dus misschien was het ook wel even goed zo.

Zondag

Mijn vriend en ik slapen af en toe graag op de bank. We worden dan wakker met de zon en het voelt toch een beetje alsof we kamperen. Zo opstaan zorgde bij mij wel voor wat rust. Mijn vriend heeft 's ochtends gefietst dus ik was alleen thuis. Ik masseerde mijn rug met mijn nieuwe massagetool, deed een maskertje op en voelde de behoefte om mijn huis lekker schoon te maken.

Ook heb ik nog wat foto's bewerkt. Meestal gebruik ik mijn analoge camera en dat duurt wel even voor ze ontwikkeld zijn. Altijd een cadeautje om dit weken later pas te zien en te ontdekken hoe de foto's zijn geworden. De meeste zijn trouwens nog van Malta!

En toen het feestje voor mijn vriend. Veel mensen hadden afgezegd en omdat mijn vriend zijn feest in de (grote) tuin van zijn ouders wilde vieren, besloot hij om het wel door te laten gaan. Het was uiteindelijk een hele gezellige avond met niet zo veel mensen als we in eerste instantie hadden gehoopt, maar het was wel fijn. Ik had een grote salade gemaakt en met wat vuurtjes hebben we onszelf warm gehouden.  

Hoe jouw week er ook uitziet of uit gaat zien, ik hoop dat je de tijd voor jezelf ook echt kunt nemen. Juist in tijden als deze. Ik merk aan mezelf dat ik meer onrust ervaar en hierdoor misschien ook wel wat meer gespannen ben. Op Proud merk ik ook dat dit virus veel impact heeft. Op het forum en in de chat ben je altijd welkom. Kijk uit met én voor elkaar. Ik wens je een goede week toe. Take care. ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Dianne - Maandag 16 maart 2020 19:56
Aah wat een leuke plog! Leuke foto’s ook:) en wat wordt je haar alweer lang hihi! Bedankt voor t delen x
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 18 maart 2020 09:33
Hahaha ja dat viel mij ook al op! Ineens gaat het snel :P
Dikke knuffel! :)
Aine - Maandag 16 maart 2020 20:52
Mooie blog Lonneke :) Ik merk dat ik mijn katten extra knuffel als ik onrustig of gespannen word. Dat helpt echt!
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 18 maart 2020 09:34
Bedankt Aine! En ja heel herkenbaar! Geef ze maar lekker veel extra knuffels :)
Krista - Dinsdag 17 maart 2020 00:44
Fijne blog :) Ik vroeg me af of er nu ook wat extra aandacht besteed kan worden vanuit proud voor durven aansterken en goed zorgen voor je immuunsysteem? Misschien kunnen we elkaar dan wat steunen
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 18 maart 2020 09:35
Hey Krista,

ja dat kan zeker. Op het forum is er ook al een steuntopic en verder doen we ons best natuurlijk om hier genoeg informatie in te verschaffen. Ik denk dat het zeker belangrijk is om elkaar in tijden als deze extra te steunen.

Liefs,
Lonneke
Monarosa - Dinsdag 17 maart 2020 07:48
Ik word helemaal vrolijk/ trots van dit bericht! Wat een lieve poes/kat!!!!!!!!!!
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 18 maart 2020 09:35
Ahh wat lief, dankjewel!
Ja hij is echt heel lief! Spint meteen als je in de buurt komt! Wel een beetje een etterbak maar daar is het een kitten voor ;)

Liefs!
sunny - Dinsdag 17 maart 2020 15:08
dankjewel x
Michelle - Vrijdag 20 maart 2020 00:56
Heel fijn om te lezen!
Helpend om te weten hoe een week gericht kan zijn op veel meer dan alleen eten. De focus ligt daar soms zo erg op, dat ik vergeet te denken aan wat ik doe op een dag en hoe een dag er voor mij uitziet. Hopelijk komt daar steeds meer ruimte voor, want het leven draait niet alleen om eten. Op dit moment voelt dat wel zo, maar ik weet dat het anders kan en dat ik het anders wil.
Bedankt voor je photo blog! :)
Lonneke - Team Proud2Bme - Vrijdag 20 maart 2020 13:34
Hey Michelle,

wat een fijne reactie, dankjewel! En ik begrijp wat je zegt en kan ook echt lastig zijn. Ik hoop ook dat dit voor jou uiteindelijk ook wat makkelijker gaat worden.

Liefs!