De week van Lonneke - photo blog 53 | nieuw

 

Ook al ben ik vers uit twee weken vakantie, eigenlijk ben ik nu al wel weer toe aan een week vrij. In de afgelopen twee weken hebben mijn vriend en ik (en veel lieve mensen om ons heen) de benedenverdieping in ons nieuwe huis zo goed als afgemaakt en schoongemaakt, zijn we verhuisd en hebben we alweer talloze nieuwe projecten opgepakt. Zo ligt de focus deze week op het project 'de tuin vergroenen' (we hebben alleen maar stenen in de tuin en zelfs nog een bult stenen over???) en doen we onderzoek naar een sedumdak. Daarnaast lopen er ook nog wat offertes voor een nieuw dak en isolatie, dus er gebeurt genoeg, en dat wordt in alle eerlijkheid ook gevoeld. 

Weekend

We beginnen het weekend met het uittekenen van onze wilde ideeën voor de tuin met koffie, gezet in ons nieuwe koffiehoekje. We hebben wat hoogteverschil in onze tuin en vooral dus ontzettend veel stenen. We willen het liefst een groene tuin, flink wat gras vol met inheemse planten. Heel erg Piet Oudolf, eigenlijk.

We leveren vandaag ook de sleutels van ons oude appartementje in. Daar word ik toch wel een beetje emotioneel van. 

Ook hebben we, precies een week na de verhuizing, ons eerste vuurtje in de tuin, wat heerlijk. 

Verder fietst Pasen er ook nog even doorheen. We brunchen bij de ouders van mijn vriend en zijn zusje en ik maken een wedstrijd van het eieren zoeken.

Voor in het trappengat zochten we al een tijd een lamp, maar we konden niet echt iets vinden. Wél wilden we al heel lang iets met de led-tubes van Hay, dus ja, die hebben we uiteindelijk daar maar opgehangen. Het bleek een flinke onderneming te zijn en ik was allang blij dat ik niet op de trap hoefde te balanceren. :') 

Maar ohhhhh, love it. We twijfelen er nu aan om het hele trappengat heel donkerblauw te maken, dan reflecteert het roze iets minder, maar goed, die parkeren we even op de projectenlijst, haha.

Maandag

Net zoals heel Nederland waren wij op tweede paasdag ook in de Intratuin te vinden. Ons eerste plan (een border maken) konden we namelijk al direct uitvoeren. Alleen nog even op zoek naar de juiste inheemse planten voor erin. Ook wilden we even kijken voor een BBQ. In de middag zijn we ook al een flink eind opgeschoten wat betreft het uitscheppen van de border en ik heb nog een deel van een muurtje gesloopt, want ook dit klontje stenen gaat eruit.

Ja, en wie deze poes is, geen idee...

Dinsdag

En och, de poesjes voelen zich hier al wel echt thuis. Ik heb zelfs het idee dat ze kalmer (én wilder tegelijk) zijn hier. Nog steeds lekker aan ons vastgeplakt, maar ze zijn erg gretig met ontdekken. Het liefst samen. Ze stappelen ook al graag met ons mee naar buiten, maar dat doen we nog maar even niet, haha. Ons bed staat tijdelijk nog in de eetkamer, omdat het plafond en het dak in de slaapkamer nog niet af is, maar dat is voor hen geloof ik ook al een feestje an sich.

Ik vond ook dit pareltje terug op de bewakingscamera:

Ondertussen luister ik ook nog steeds graag plaatjes en vandaag kwam het nieuwe album van Kacey Musgraves binnen. Het album is net uit, maar toch heb ik hem al helemaal grijsgedraaid (in hoeverre dat kan op Spotify, haha). Ik kende Kacey Musgraves nog niet, dus ik ben ook niet bekend met haar eerdere werk, maar dit album klinkt heel erg als een soort zelfontdekkingsreis die ze heeft afgelegd. Hoe dan ook, fijne vibes.

Woensdag

Ik begin de dag met een meeting met de rest van het team die op kantoor is. Fijn om iedereen zo toch even te zien. En leuk nieuws: vanaf deze week ben ik officieel weer helemaal beter gemeld, nadat ik begin vorig jaar uitviel door een burn-out.

En de dag liep verder iets anders dan gepland. Eigenlijk voelde ik het de hele dag al: ik was chagrijnig, snel geïrriteerd, mijn kleding zat 'verkeerd', het lukte me niet om goed pauze te houden en toen ik wilde koken, kon ik het recept niet meer lezen. Totale kortsluiting. Huilend en in paniek deed ik alsnog mijn jas aan, want mijn D&D-groepje had afgesproken in een café om de laatste campaign - die inmiddels is afgelopen - te evalueren. Ik had hier veel zin in en ook al merkte ik dat het me gewoon echt niet ging lukken, vind ik afzeggen zo lastig. Aan de ene kant voel ik me zo'n aansteller en aan de andere kant ben ik enorm bang wat anderen ervan vinden en denken. Mijn vriend kwam net binnen toen ik weg wilde gaan en uiteindelijk heb ik, na een gesprek met hem, toch een appje gestuurd en toch afgezegd. De reacties waren ontzettend lief, waardoor ik nog harder moest huilen.

Nu ik erop terugkijk is het ook te gek voor woorden dat ik in die staat nog van alles wilde en maar door moet gaan. Dat is gewoon wat ik zo gewend ben, zo heb ik het altijd gedaan. Ik hoop zo dat ik uiteindelijk leer om die signalen wat eerder op te pikken en me vooral ook te realiseren dat het oké is om af te zeggen. Het komt vaak niet eens in me op dat dat een optie is. Achteraf snap ik het ook: het verhuizen alleen al is gewoon ontzettend veel en stressvol geweest, daarnaast nog alle 'ruis' van de subsidies, offertes aanvragen, werken, en de andere dingen die ook gewoon doorgaan, maar goed, op zo'n moment overvalt het je toch ineens.

Net als de Ikea, vind ik de McDonalds een fijne plek, dus mijn vriend stelde voor om daar te eten. Dan omzeilen we ook meteen het kookprobleem. En daarna, lekker op de bank.

Donderdag

Ik werk vandaag tot 14.00 uur, omdat ik ook de avonddienst draai. Tijdens het werken rent Fiep een aantal keer voorbij. Want ja, why not.

Ik moet zeggen dat ik nooit echt een Ariana fan ben geweest, maar dit nummer zit sinds ik het afgelopen week voor het eerst heb gehoord al dagen in mijn hoofd. Misschien toch maar haar nieuwe album luisteren.

En 's avonds lekker werken in deze huiselijke sferen. Deze lamp is trouwens niet altijd blauw, er zit een Calex lampje in die we van kleur kunnen veranderen, maar het heeft ook wel iets, haha.

Vrijdag

Ik begin mijn laatste dag van de werkweek met een ochtendchat, dat is altijd een fijn begin.

Verder plan ik bewust een moment in om even te wandelen. De drempel om even naar buiten te gaan is de afgelopen tijd weer wat hoger geworden, terwijl ik er vaak juist weer goeie energie voor terugkrijg. Nu hielp de vele regen van de afgelopen weken ook niet mee, maar vandaag is het gelukkig even droog en ik zie deze plant! Deze zie ik zoveel, weet iemand wat dit is? Ik wil deze zo graag in de tuin!!

Ik hoop dat deze week lief voor je is geweest en dat je een fijn weekend achter de rug hebt. Laat me vooral weten hoe jouw week is geweest en wat jou is bijgebleven! Veel liefs en een dikke knuffel.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

anoniem - Maandag 8 april 2024 17:18
mooii
Malukah - Maandag 8 april 2024 18:13
Rhododendron?
Lonneke - team Proud2Bme - Dinsdag 9 april 2024 08:35
Ha Malukah,

ik hoor net van Phoi dat het waarschijnlijk een Pieris japonica (rotsheide) is, die lijkt er ook wel op! Rhododendron is ook mooi ja, pffffff, maar zag idd, net zoals Muis hieronder ook zei, dat die giftig zijn voor katten, dat is echt jammer :(
De-Muis - Maandag 8 april 2024 18:43
Als dat een Rhododendron is, pas dan heel goed op met sop en fiep. Het zijn zeer giftige planten voor kanten en zelfs mensen kunnen er niet lekker van worden.
Lonneke - team Proud2Bme - Dinsdag 9 april 2024 08:36
checkkkk! Sowieso een zoektocht nu er ineens allemaal tuinplanten bij het lijstje komen, qua huisbloemen en planten was ik net helemaal op de hoogte, haha
britneyangel - Maandag 8 april 2024 22:11
wat een leuke blog!
mooie lampen.

dat is goed nieuws dat je weer helemaal beter bent, pas goed op jezelf he lonneke? als het niet gaat dan je rust nemen.
Lonneke - team Proud2Bme - Dinsdag 9 april 2024 08:36
Ha Britney,

dankjewel voor je lieve berichtje! Dat ga ik doen, rust nemen is inderdaad belangrijk! :)

x
cara - Woensdag 10 april 2024 09:35
wat een mooie foto's!
en suuupercool die lampen :o
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 10 april 2024 17:50
Dankjewel!!!
Arwen - Woensdag 10 april 2024 11:53
Idd, pieris japonica!
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 10 april 2024 16:45
Oh thanks voor de bevestiging! Ga er eens induiken!
Juul - Woensdag 10 april 2024 21:26
Als beelddenker moet ik hier beetje om gniffelen. Doe je voorzichtig? :-) Leuke blog weer Lonneke en mooi stekkie! Creatief oog hebben jullie.
Lonneke - team Proud2Bme - Donderdag 11 april 2024 08:15
Whahahahhahah, ja ik nu ook! Ik zal uitkijken ;)
Dankjewel voor je lieve berichtje! Ja heel fijn dat we nu eindelijk al onze plannen om kunnen zetten in iets leuks!

Veel liefs!