De week van Lonneke - photo blog 28

 

Het is lang geleden dat ik voor mijn gevoel zo'n drukke en volle week heb gehad. Ik ben flink aan het opruimen geslagen en heb veel gewerkt. Hiernaast heb ik voor het eerst bloed gedoneerd én is dit de eerste photo blog waar de nieuwe kittens een rolletje in hebben. Ik zal proberen om het niet alleen daarover te laten gaan, maar als je van kittenfoto's houdt, lees dan vooral lekker verder!

Maandag

Ik werd moe wakker. De dag ervoor had ik voor Marli gewerkt en ik merk toch direct dat ik dan een dagje 'mis'. Ook kwam mijn vriend gisteravond terug van een weekje Italië en omdat ik hem wilde ophalen bij het station, werd het een lange (en vooral late) avond vol vakantieverhalen en lekkere souvenirs (koude kokoskoekjes). Daar slaap ik graag iets minder voor.

Gelukkig begin ik de week met een vrije ochtend. Nou ja, vrij... Geen rustige ochtend meer sinds we deze twee propjes (Sopje links en Fiep op rechts) in huis hebben, maar voor hen geef ik graag mijn rust op. Ze worden uiteindelijk vanzelf wel een keer rustiger en ouder, toch? En tot die tijd, zijn mijn vriend en ik ook hier intens van aan het genieten. Ze zijn al helemaal gewend en kruipen graag op schoot. Dat ze af en toe iets kapot maken (vooral planten moeten het ontgelden), nemen we dan maar voor lief. Als je dan naar die snoetjes kijkt, is het ook snel vergeten. 

Gelukkig slapen ze overdag ook veel, waardoor de Zoom meetingen gewoon onverstoord door kunnen gaan. 

Tijdens mijn vaste chatavond, kreeg mijn vriend het op zijn heupen en heeft de 'rommelkamer' opgeruimd. Ik had die middag al wat dingen weggedaan, dus we zijn een goed team zo. Nadat ik klaar was, besloot ik hem nog even te helpen. Dat zijn van die klusjes waar ik al een tijd tegenaan hikte en als het eenmaal is gedaan, bleek het én helemaal niet zo erg om te doen én het oogt direct zoveel rustiger.

Dinsdag

Vroeger op vandaag dan gebruikelijk, want Sopje en Fiep moesten naar de dierenarts. Sopje bleek de vorige keer een licht hartruisje te hebben, dus daar moest nog even naar gekeken worden en daarnaast moesten ze ook hun tweede vaccinatie hebben. 

Ze waren heel ontspannen (lees: sliepen door het consult heen) en vonden het geloof ik best een prima uitstapje. Helaas blijkt Sopje nog steeds een hoorbaar hartruisje te hebben (Fiepje zelfs een lichte nu). Hopelijk vinden ze autorijden echt leuk, want volgende maand mogen ze weer.

De rest van de dag werkte ik uit huis, knuffelde ik met de katjes wanneer ze wakker waren, haalde ik tussendoor wat boodschappen en dweilde ik de vloer. Heerlijk vind ik dat. Alles weer lekker fris. Gisteren had mijn vriend nog een grote bak tevoorschijn getoverd waarin ik al mijn 'werk' in had geknikkerd. Opdrachten van mijn kunstacademie opleidingen en wat eigen werk. Daar ben ik ook nog even doorheen gespit en ik heb zelfs een vuilniszak kunnen vullen met alles dat weg kon. Zo ruimt het wel lekker op! 'Belangrijke' projecten bewaar ik natuurlijk, soms ook leuk om later weer doorheen te bladeren.

In de avond had ik een sportles geboekt. Ook al sport ik daar niet eens heel lang, ik kijk er echt naar uit. Heel gezellige mensen en ik merk ook dat ik de oefening beter onder de knie krijg. Zo kan ik ineens touwtjespringen, wie had dat gedacht? 

Woensdag

En het is alweer woensdag. Vandaag weer een dagje vol Proud. En kittens, natuurlijk. Oké, ik probeer het echt te beperken. 

Na het werken, sprong ik snel op mijn fiets. Ik had weer een oproep gekregen om bloed te doneren. Ik ben een tijd geleden donor geworden, maar door een ijzertekort heb ik destijds nooit bloed gedoneerd. Vrij recent heb ik een bloedtest aangevraagd bij de huisarts, om te kijken hoe het ermee stond en dat was op dat moment helemaal goed! Hierna kreeg ik - toeval wil het - een verzoek om bloed te geven, maar door de vaccinatie was dat helaas niet mogelijk. Deze keer kan het gelukkig allemaal wel! Tijdens mijn herstel was bloed doneren zelfs een onderdeel van mijn motivatie om te herstellen. Voor mij een kleine moeite en voor iemand anders van levensbelang.

Deze avond is het mijn vriend die een sportafspraak heeft staan, dus aan mij de taak om te koken. We hadden nog een maaltijd van HelloFresh over. Deze duurde 50 minuten om klaar te maken. Daardoor stelden we hem elke avond uit, maar uiteindelijk moet het wel een keer op natuurlijk. Dit is trouwens ook de een-na-laatste week dat we HelloFresh binnenkrijgen. We willen de komende tijd proberen om meer naar de markt te gaan en naar de pluktuin hier in de buurt. Hoelang we dat gaan volhouden? We gaan het zien... 

Donderdag

Vorige week had ik het er met Daphne ook al over. Hoe overbezorgd je ineens kan worden en hoe erg ik me hier zelf vooral aan irriteer. Waar ik normaal de deur achter me dichttrek, gaat die nu toch wel weer twee keer open, nóg een rondje door het huis. Alle ramen écht dicht? Geen losse kabels rond laten slingeren? Heel normaal denk ik ook, zeker met iets nieuws en kleins dat leeft en waar jij de verantwoordelijkheid voor draagt, maar ik merk ook dat het toch wel veel energie van me vraagt. Zeker op de dagen dat ik niet thuiswerk, kan ik me gedurende de dag regelmatig even heel druk maken. Gaat het nog wel goed? Heb ik niet de kookplaat aan laten staan? Zouden ze ineens de deur zelf open kunnen maken? Zetten ze niets in de brand? Angsten die niet eens per se realistisch zijn, maar wel echt heel dreigend (en waar) kunnen voelen. Ik vertrouw er maar op dat dit ook iets is dat met de tijd vanzelf minder wordt. Ze worden vanzelf groter en rustiger. En ik dan hopelijk ook. ;) 

Ik had vandaag eigenlijk een afspraak staan om te sporten, maar ik voel me door het bloed doneren toch niet helemaal fit. Ik loop, tussen het werken door, nog even een rondje buiten voor wat frisse lucht. Ik besluit de sportafspraak af te zeggen en ik fiets, vanuit mijn werk, door naar de moeder van mijn vriend om daar te eten. De kat die je ziet, is dan ook niet onze kitten die ineens enorm gegroeid is, maar één van de katten daar. Voor de variatie. ;) We kregen ook direct een flinke tas met groenten mee, heel lief en fijn.  

Vrijdag

Op vrijdag gaat de wekker tegenwoordig weer vroeg, want ik moet om 7 uur al in de bus zitten. Opstaan is gelukkig minder moeilijk met twee katjes die graag nog wat aandacht willen. Ook vandaag merk ik dat ik een stuk meer vermoeid ben dan normaal en mijn hoofd voelt hierdoor een beetje 'wazig'. Gelukkig had ik afgelopen week al veel werk verzet, dat geeft direct wat ruimte. 

 

Omdat mijn vriend en ik allebei geen zin meer hadden om te koken, bestelden we 's avonds pizza. Ik koos voor een (licht geplette) pizza met zwarte truffel. Lekker, maar ook wel intens!

Zaterdag

Wéér een dagje Leiden! Vandaag nemen Irene en ik de video op (daar plaatsten we eerder al deze oproep voor) voor de naderende crowdfunding. Heel leuk vind ik dit soort dagen. Ik vind het zo bijzonder om (oud-)leden van Proud2Bme in het echt te ontmoeten en een dag als deze is daardoor extra speciaal. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Proud2Bme (@proud2bmenl)

Naast veel bijzondere ontmoetingen met (oud-)leden, kwam ook oud-redactrice Nouska langs, evenals huidig redactrice Marli! We zien elkaar niet vaak in het echt, dus het is extra fijn om even op deze manier bij te kletsen. Al met al een heel gezellige, emotionele en daardoor ook intensieve dag. 

Zondag

Eindelijk even niets! Vandaag staat in het teken van bijkomen en gezelligheid. Nou ja, bijkomen. Met twee kittens is het vooral nergens aan toekomen. De was had zich opgestapeld en er moest ook echt nodig gestofzuigd worden. Gelukkig vind ik het heerlijk om me te ontfermen over deze taakjes en gek genoeg brengt het me ook wat ontspanning.

 

Na een rustige ochtend (en middag), reden mijn vriend en ik naar twee vrienden om daar te eten en spelletjes te spelen. 

En dat was 'm alweer! Ik hoop dat je het weer leuk vond om een weekje mee te kijken en dat het je, waar mogelijk, mag inspireren. Hoe is jouw week geweest? En neem je iets mee naar deze week? 

Veel liefs,

Lonneke


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

L - Maandag 30 augustus 2021 19:10
Wat een heerlijke foto’s van Sopje en Fiep!

En ik wilde je even bedankt voor je bloed donatie :) als iemand die afhankelijk is van donoren (plasma) ben ik zoooooo blij en dankbaar als mensen doneren! Je maakt daarmee echt een enorm groot verschil!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Maandag 30 augustus 2021 19:14
Hi L,

Bedankt voor je lieve reactie! En onwijs graag gedaan, ik ben blij dat ik met zoiets 'simpels' zoveel kan betekenen voor iemand.

Heel veel liefs van mij en van Sop en Fiep natuurlijk!

x
Metalkreeft - Maandag 30 augustus 2021 19:38
Mijn vaders kat had ook een hartruisje,maar voor de rest was hij heel gezond en ook heel oud geworden.
Mischien is dat wel een geruststelling voor je.
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Maandag 30 augustus 2021 19:40
Hi Metalkreeft,

Bedankt voor je reactie! Het is inderdaad wel een gerustelling om te horen dat andere katten daar ook last van hebben en dat het niet per se iets hoeft te betekenen inderdaad. Bij de dierenarts werd ook gezegd dat het niet veel hoeft te betekenen, dus daar houd ik me dan maar aan vast.

Lief van je om een berichtje te sturen!

Ik wens je een goeie week toe,

x
Lonneke
M@@rtje - Maandag 30 augustus 2021 20:59
Ah die lieve Sopje en Fiep! Wat een schatjes zeg. Ik snap je overbezorgdheid wel. Heb ik hier met de kids ook heel erg gehad. Zal altijd wel een beetje blijven, maar nu ze wat groter zijn is het wel al stukken minder.
Inderdaad een drukke week, maar erg leuk om mee te kijken. Ben benieuwd naar de video.
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Maandag 30 augustus 2021 21:08
Hee Maartje!

Bedankt voor je reactie en jouw ervaring met de zorgen! Ik ga er ook vanuit dat het vanzelf minder wordt. Ik durf ze nu al wat meer achter te laten dan vorige week. Ik denk inderdaad dat er altijd wel een stukje zorgen achterblijft, dat getuigt denk ik ook van een groot deel liefde. :) Alleen maar mooi dus eigenlijk. De video zal je vanzelf voorbij zien komen, ik ben benieuwd wat je ervan gaat vinden!

Liefs en ik wens je een fijne avond toe!
britneyangel - Maandag 30 augustus 2021 21:24
wat leuk die kittens , zo schattig!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 31 augustus 2021 08:58
Hee Britney,

Wat lief dat je reageert, ook namens de katjes: dankjewel!

Ik wens je een fijne dag toe!

x
Flo - Maandag 30 augustus 2021 23:03
Niets leuker, liever en schattiger dan katten!! Ik ben er sinds twee jaar achter (sinds een klinische opname voor mijn ES) dat mijn hart daar sneller van gaat kloppen. Overloopt van liefde zelfs. Die bezorgdheid is een bijkomend nadeel. Super herkenbaar. Ik heb er vier, maar ben elke keer weer bezorgd als ik ze even niet allemaal zie..
Ik wens jou en je vriend heel veel geluk met Sopje en Fiep! 😻😻😻😻😽😽😽😽
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 31 augustus 2021 08:59
Heey Flo,

Haa, zo leuk! Ik voel je helemaal! En 4, jeetje! Ik vind twee al best een uitdaging, maar dan krijg je er ook heel veel voor terug, denk ik! Dankjewel voor je lieve berichtje, knuffels voor jou en jouw 4 prachtige katjes!

x
Arwen - Dinsdag 31 augustus 2021 08:57
Hey hey lieve lonneke leuk om je week weer te zien naar voor die kittens dat ze een hartruis hebben je kittens zijn mooi en die andere kat vond ik ook mooi goed dat jij en je vriend veel werk hebben verzet en ik vind het altijd mooi als mensen bloed doneren goed bezig alleen naar dat je zo vermoeid was ik hoop dat he snel weer meer energie hebt groetjes
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 31 augustus 2021 09:00
Hey Arwen,

Bedankt weer voor je reactie, zo leuk dat je altijd reageert! Ik hoop dat het allemaal een beetje meevalt voor ze, je merkt gelukkig niets 'anders' aan ze, dus daar houd ik dan maar aan vast. Bedankt voor je lieve woorden, de vermoeidheid is gelukkig alweer iets gezakt!

Ik wens je een goeie week toe!

x
Starchild - Dinsdag 31 augustus 2021 09:38
Super schattige kittens heb je! Ik had het al bij een blog van Daphne vermeld, maar zijn je planten kitten proof? Veel planten zijn giftig voor katten. Ik ga er eigenlijk wel vanuit dat je het weet aangezien je meerdere huisdieren hebt (gehad), maar ik wilde het toch even kwijt.
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 31 augustus 2021 09:48
Hey Starchild,

Bedankt voor je bericht! Ik heb hiervoor inderdaad ook een kat gehad en ik heb voor de zekerheid alle planten nog even nagelopen. Met de kat die ik ervoor had, hoefde ik me daar niet zo druk over te maken, omdat ze al zo oud was en niets meer deed. Nu moet ik alles inderdaad goed in de gaten houden. Veel planten heb ik nu ook verplaatst naar de slaapkamer, daar kunnen ze er niet (alleen) bij. Ze vinden vooral de stengels van de grote papyrus heel leuk, die is niet giftig maar wel kapot nu :')

Liefs!