De week van Lonneke - photo blog 12

 

En toen was het alweer juni. Wat gaat de tijd snel! Het was weer een drukke, maar ook bijzondere week. Want naast Proud2Bme werd ook ik een jaartje ouder. Dubbel feest! Zoals Daphne in deze photo blog zei: "Vier je leef-tijd!" Nou, dat heb ik gedaan! Het was een week vol natuur, lekkere koffie, kriebelbeestjes en hooikoortsogen.

Maandag

Een nieuwe maandag, een nieuwe week. Helaas begon mijn week niet zo goed. Mijn kat Winnie is al een tijd aan het kwakkelen en vandaag stond er weer een ochtendje dierenarts op het programma. Ik maak me daar gelukkig drukker om dan Winnie. Die vindt het allemaal wel prima, zeker als er ergens snoepjes te halen zijn. Met een nieuw kuurtje, een poes vol met prikjes en een vervolgafspraak zijn we terug naar huis gestuurd. Nu maar hopen dat het aanslaat.

Na een fijne dag werken besloot ik die middag in het bos te wandelen om mijn hoofd even leeg te maken. Het voelt zo zomers! Daardoor ruikt het bos nu extra lekker.

Dinsdag

Een bijzondere dag, Proud2Bme is 11 jaar! Speciaal daarvoor maakten wij dit overzicht met een greep uit alle bijzondere Proud-momenten. In de ochtend verstuurde ik de tekening die ik voor Irene maakte. Irene beschreef al eerder in haar photo blog dat we een kunstruil doen. Ik heb al een hele toffe tekening van Winnie ontvangen. Zelf was ik nog een beetje aan het klooien met het papier. Ik ben niet 100% tevreden, maar hopelijk is Irene er blij mee.

Zelf moest ik die dag werken bij mijn andere baan. In een poging om het openbaar vervoer te mijden, pak ik tegenwoordig de fiets. Het is een pittig stuk en het was zeker even wennen, maar nu vind ik het heerlijk! Bij de supermarkt haalde ik trouwens deze 'mllermilch'; melk met een aardbeiensmaakje. Best lekker en niet zo zoet.

Terugfietsen is helaas soms wat minder leuk. Ik heb dan vaker last van hooikoorts. Met een nat gezicht is fietsen toch best een opgave. Gelukkig werd ik die avond verrast met een etentje in het bos. Twee vrienden kwamen langs met een complete borrelplank en lekkere wijn. Dat was genieten!

Woensdag

Had ik me dinsdag maar gecheckt... Woensdag vond ik namelijk een teek op mijn bovenbeen! Ook al best wel vastgezogen. Ik raakte een beetje in paniek, maar gelukkig wist mijn vriend me te vertellen dat we een tekentang hebben en ook nog eens waar ik deze kon vinden. Hij was makkelijk te verwijderen, maar toch vind ik het altijd even schrikken.

Terwijl ik die dag aan het werk was, kreeg ik wat meer hoofdpijn. Ik besloot om in mijn pauze een rondje te lopen en bij de supermarkt wat fruit te halen. Er zijn weer kersen, dus ik heb meteen een zak meegenomen. Zo lekker! Ook vond ik deze cornflakes. Ik vind cocopops heel lekker, maar ik was er een beetje op uitgekeken. Dit leek me een goed alternatief!

Ook krijg ik op woensdag altijd een HelloFresh pakket binnen. Daar zijn we een tijd geleden mee begonnen en dat is best een uitkomst! Toch hield het ons niet tegen om die avond pizza te bestellen. Zo fijn, lekker op het balkon. Gelukkig heeft Winnie zichtbaar minder pijn en begint ze zich steeds weer 'normaler' te gedragen. Ze wachtte alweer braaf op bed totdat we gingen slapen.

Donderdag

Ik begon met een vrije ochtend en een lekker ontbijt op het balkon. Ik besloot voor het werken nog een rondje te wandelen en in mijn brievenbus vond ik een pakketje. Het NAE shirt voor de World Eating Disorders Action Day 2 juni! Daarna was het tijd om weer richting mijn werk te fietsen. Ik was wat aan de vroege kant, dus ik besloot een rondje door Nijmegen te lopen.

Het was een drukke dag en koffie was erg welkom. Ik besloot om mijn pauze buiten door te brengen en dat was een hele goede keuze. Ik koos voor een pizzabroodje, koffie en een yoghurtsmoothie met banaan. Een gekke combi wellicht, maar wel heel lekker.

Het werken in deze tijd vind ik persoonlijk best pittig. Ik vind het op een andere manier vermoeiend. Aan het eind van de dag heb ik vaak dan ook een rood hoofdje van vermoeidheid en opkomende hoofdpijn.

Juist door de hoofdpijn was het extra lekker uit daarna weer even uit te waaien. Het was een warme dag en de zon was extra mooi deze avond.

Vrijdag

Mijn ochtend begon, zoals altijd, met koffie en een ontbijtje buiten. Terwijl mijn vriend naar zijn werk ging, heb ik het huis een beetje opgeruimd. Ook meteen wat kleding uitgezocht die weg kan. Altijd fijn als het weer wat netter is.

Vandaag werkte ik weer thuis, voor Proud2Bme. De vrijdagen zijn altijd druk, maar ook gezellig. In mijn pauze ben ik snel naar een dierenwinkel gefietst. Afgelopen week is daar een pakketje bezorgd en die wilde ik even ophalen. Winnie leek weer helemaal de oude en heeft ook weer haar favoriete plekjes op de bank en in de zon opgezocht.

In de avond was ik alleen, dus ik maakte een simpele - maar altijd favoriete - macaroni met tomatensaus. Mijn luipaardgekko Zelda besloot later op de avond nog wat te vervellen. Dat gebeurt redelijk vaak, maar toch is het altijd een opluchting als het allemaal goed gaat.

Zaterdag

Normaal ben ik elke week twee dagen vrij, maar deze week was het even anders. Weer zat ik in de ochtend op de fiets richting Nijmegen. Ik kan echt genieten van alle grutto's, roofvogels en hazen die ik onderweg tegenkom. Die avond aten er twee vrienden mee die ik sinds kort pas weer in het echt zie. Omdat ik wel mijn verjaardag wilde vieren maar niet iedereen kan laten komen (en zeker niet tegelijk), kwamen zij de dag ervoor al langs om te eten.

Ik kreeg dit leuke kaartje, een afspraak voor een gezichtsbehandeling bij een salon en 's avonds aten we koekjes van Humble & Crumble. Die heb ik door Daphne helemaal ontdekt! Mijn vriend had mij trouwens verrast met een zelfgemaakte taart. Zo lekker!

Zondag

En toen was het zover; mijn verjaardag! Ik moet eerlijk zeggen dat het dit jaar een beetje langs me heen is gegaan. Het is zo'n drukke tijd en de tijd gaat ook zo snel voor mijn gevoel, dat ik een beetje vergat dat het eraan kwam. Ik was gelukkig wel vrij en mijn vriend had een heerlijk ontbijt gemaakt. Wentelteefjes van suikerbrood met chaimix, heerlijke koffie en vers fruit. Echt genieten! Ook had hij de hangmat op het balkon gehangen, waarin we afwisselend hebben gelegen. De perfecte ochtend!

In de middag kwamen mijn moeder en zusje nog even langs. Ik had zelf ook al taart gehaald, dus dat was er gelukkig genoeg. Mijn moeder is bezig met mondkapjes maken en ze had er voor mij ook eentje meegenomen. Van mijn zusje kreeg ik een zelf-geplant komkommerplantje!

In de avond heb ik met een paar vrienden in het bos bij mijn huis afgesproken. Zo konden we beter de 1,5 meter bewaren. We hebben twee lekkere borrelplanken (met heerlijke zelfgemaakte broden) in elkaar gezet en hebben hierna verstoppertje in het donker gespeeld. Uiteindelijk zijn we maar gestopt, want ik heb maar liefst 14 (!) teken van me af geplukt.

Het was een drukke, maar ontzettend fijne week. Een week waarin ik iets meer stilstond bij hoeveel fijne mensen ik om me heen heb. Een week waarin ik extra energie haalde uit de natuur, wat ik hopelijk deze week ook weer kan doen. Ik hoop dat jij een hele mooie week gehad hebt en dat deze week nog mooier zal zijn!

Liefs,
Lonneke

P.s Vergeet je niet te checken op teken!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en ditisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Arwen - Maandag 1 juni 2020 20:07
Hallo Lonneke wat fijn dat Winnie minder pijn heeft en het een stuk beter met haar gaat gefeliciteerd met je verjaardag fijn dat je veel lieve mensen om je heen hebt je bent het waard
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 2 juni 2020 12:47
Heey Arwen,

Dankjewel! Ja heel fijn, dat heeft toch ook wel veel invloed merk ik.
En wat mooi gezegd, hetzelfde voor jou :)

Liefs!
Saskia - Maandag 1 juni 2020 20:31
Ziet eruit als een leuke maar vermoeiende week. Rustig aan hè 😉

En 14 teken, dat is echt heel veel!
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 2 juni 2020 12:47
Hoi Saskia,

Ja dat was het ook zeker wel! Gelukkig is het komende tijd wat rustiger, dat is een fijn vooruitzicht!

Liefs en ik wens je een fijne dag!
Sandra - Maandag 1 juni 2020 21:16
Wat bijzonder die vervelling! Merkt Zelda daar zelf iets van? Of kan er ook iets mis gaan? Gefeliciteerd nog met je verjaardag!!
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 2 juni 2020 12:46
Hoi Sandra,

Ze merkt het zelf wel, maar het is zo natuurlijk dat het ook vrij snel gepiept is. Het kan wel misgaan, maar dat is vooral bij jonge beesten nog wel eens een probleem. Meestal gaat het hier ook prima, maar ik kijk altijd wel even hoe ze het doen en of ik ergens mee moet helpen :)

Liefs en dankjewel!
Ann - Maandag 1 juni 2020 21:44
Leuke plog! Wat een hoop teken zeg, brrr... je hebt ook een bepaalde spray tegen teken, deze heb ik in huis.
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 2 juni 2020 12:45
Oh kijk, dat is een goeie tip! Ik zal eens kijken! Dankjewel!

Liefs,
Lonneke
G. - Dinsdag 2 juni 2020 09:16
Wat een prachtige blog/plog! Veel foto's, beelden die sfeer weergeven.

Maar, first of all: nog gefeliciteerd met jouw verjaardag, fijn dat er nog bezoek gekomen is en er (voldoende;) taart was :)! Gek he? nu jarig zijn.

Teken: eng! 14.. holi moli. Nog even goed blijven checken of geen rode kringen ontwikkelt en of ze allemaal echt weg zijn?
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 2 juni 2020 12:45
Ah, dankjewel, G. Het is inderdaad heel raar om nu jarig te zijn! En ja, 14.. Idioot veel! Ik had een los jurkje aan, dat hielp ook niet mee, maar dit is wel echt mijn record. Ze lijken inderdaad allemaal weg, maar ik houd ze zeker in de gaten! Liefs!
Anoniem - Dinsdag 2 juni 2020 11:15
Leuke plog en gefeliciteerd met je verjaardag :)
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 2 juni 2020 12:44
Wat lief, dankjewel!
E_sther - Dinsdag 2 juni 2020 13:36
Van harte gefeliciteerd nog met je verjaardag
Altijd leuk over je week te lezen :)
Over 10 jaar ( ik noem maar een getal hoor) kijken we met z’n allen terug op deze gekke corona tijd en zeg je ‘weet je nog dat ik van je een mondkapje kreeg?’ Had niemand vorig jaar bedacht zoals de wereld nu is. Maar als je de mogenlijkheid hebt om regelmatig in de natuur te zijn kun je je hoofd er wat mee leeg maken ( op de teken na dan brrr)
Fijn dat je je verjaardag wat aangepast hebt kunnen vieren :)

Groetjes Esther
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 2 juni 2020 13:38
Heey Esther,

Wat lief, dankjewel! Oh ja dat denk ik ook hoor. Ik had ook nooit bedacht dat ik blij zou zijn om dat te krijgen! Bedankt voor je lieve reactie!

Liefs,
Lonneke
Anoniem - Woensdag 3 juni 2020 10:07
HI lonneke, dat zijn veel teken, check je nog wel even voor de zekerheid of er geen teek meer zit? Xxx je bent mijn voorbeeld. :)! groetjes.
Lost girl - Woensdag 3 juni 2020 10:56
Gefeliciteerd!! Tweelingen rocks🥳

Wat grappig, je zit precies tussen mijn zusje en mij in. Afgelopen donderdag en ik morgen. Party in coronatijd haha.

Ik raak ook altijd enigszins in paniek van teken. Brrr. Lange broek en pijpen in de sokken. Ziet er niet uit maar geeft me een beetje veiliger gevoel.
Ik dacht trouwens bij die eerste foto dat je ging vertellen dat je was wezen paardrijden haha. Het lijkt een beetje op een cap.

Fijne week☀️
Britt - Donderdag 4 juni 2020 08:27
Hey lonneke! Je moet je huisarts wel even op de hoogte stellen van de teken. Als een teek meer dan 24 uur heeft gezeten is preventieve antibiotica het advies ivm Lyme....

Groetjes britt
britneyangel - Donderdag 4 juni 2020 19:53
leuk plog! vervelend van de teken!
exy - Woensdag 17 juni 2020 14:25
hoi lonneke, heb lang als doktersassitente gewerkt
tip wat de teken betreft: zet de datum even op een briefje, check over 3 maanden de plekken weer even. houdt de datum daarna nog een tijd, ontwikkel je vreemde klachten dan heb je de datum nog en kunnen ze er mee verder indien nodig