De week van Irene - photo blog 30

 

In deze plog veel kunstwerkjes van mijzelf en anderen; op papier, op tasjes en op huid! Ook is deze week - en mijn huis nu - gevuld met planten. Ik geniet van mooie luchten en fijne ochtenden. Op iets onhandigs met mijn laptop na, is dit een super fijne week. Wat de week nou zo fijn maakte? Dat is soms een beetje geluk hebben. Maar ook omdat ik mezelf weet te omringen met dingen waar ík blij van word en omdat ik rustig aan doe als ik voel dat ik daar behoefte aan heb.

Maandag

Tegenwoordig word ik wakker met de heerlijke geur van deze body butter. Ik smeer hem de avond van tevoren op en de geur blijft heel lang hangen. Zo fijn! Na yoga en mijn ontbijtje begin ik met werken voor Proud2Bme.

Al een tijdje moest ik iets regelen voor werk waar ik als een berg tegenop zag. Al stelde het helemaal niet zo veel voor. Ken je dat? Dat je iets 'gewoon even gedaan' moet hebben, het als iets enorms gaat voelen, maar het uiteindelijk zo gepiept is. Suf is dat, haha, maar de opluchting is altijd groot!

Na werk fietste ik naar de studio van mijn vriend. We zitten in Nederland natuurlijk niet écht in quarantaine en zeker nu de maatregelen versoepeld zijn niet meer. Toch ben ik sinds het coronavirus veel bewuster bezig met naar buiten gaan. Alsof het bijna van me afgenomen werd en ik dan ineens besef hoe belangrijk ik het vind. 

Eenmaal daar ben ik aan het tekenen geslagen en stuurde ik een zelfgemaakt kaartje van Miley Cyrus naar een bijna jarige vriend. Het schilderij waar ik in mijn vorige photo blog aan was begonnen is af en ik heb er in de tussentijd nog eentje gemaakt. Hier nog het eindresultaat, voor wie benieuwd was!

Verder hebben we een beetje gechillt, gegeten en uit het raam gekeken. Die achtste verdieping aan de rand van de stad heeft echt een prima uitzicht.

Dinsdag

Toen ik in de ochtend bij mijn vriend thuis een yogavideo wilde opstarten, gaf mijn laptop een voor mij vreemd beeldscherm aan. Mijn vriend snapt het ook niet. Als de wiedeweerga op de fiets naar mijn eigen huis dus, want daar heb ik gelukkig een pc staan waar ik ook op kan werken. 

 

In de middag werd ik verrast door mijn buurvrouw die een cake had gebakken en een plakje kwam brengen. Zo lief! Ook kreeg ik een pakketje binnen van een vriendin van mij. Zij woont in België en werkt als tatoeëerder. Omdat ze daar nu geen inkomen aan heeft, is ze een webshop begonnen. Ik kocht dit tasje met een rozenprintje. Of zijn het toch geen roosjes...? I love it! 

Mijn laptop moest gemaakt worden. Ik zag er een beetje tegenop om de stad in te gaan, maar het viel me alles mee. De man van de Mediamarkt kon me tot zijn eigen grote verbazing vertellen dat ik op één of andere manier Windows had verwijderd van mijn laptop. Dat had hij nog nooit gezien. Zonde, want die moest ik nu opnieuw aanschaffen.

's Avonds liet Lonneke weten een Winnie-printje van mij te hebben ontvangen. Zij is weer aan het schilderen en het leek me leuk om een kunstruil te doen! Ik wacht in spanning af. Verder fietste ik nog even langs de studio van mijn vriend om een beetje te kletsen en naar de zonsondergang te kijken.

Woensdag

Normaal gesproken werk ik op woensdag een halve dag, maar vandaag was ik vrij. Uitgeslapen wakker worden, rustig aan yoga doen, een lekker ontbijtje... Ik kan echt genieten van dit soort ochtenden.

De tattooshops in België waren deze week nog dicht, maar in Nederland waren ze al open. Ik had nog een afspraak staan die plotseling heel snel kon worden ingepland. Als het ergens hygiënisch is, dan is het wel in tattooshops. Met de maatregelen was dat nog een beetje extra. 

De hele middag heb ik in de shop gezeten en ik ben echt verliefd op het resultaat. Ik wil er dan ook de hele tijd naar kijken. 

Thuis stond er een Groene Kneusjes Box van Plantje.nl op me te wachten. Deze planten zijn niet mooi genoeg meer voor de verkoop, daarom bieden ze ze voor een lage prijs aan in deze boxen. Elf plantjes zaten er in de box, wow! En zo kneuzig vind ik ze niet. Verder heb ik nog even gewerkt voor Proud2Bme in de avond en toen zat de dag er alweer op. 

Donderdag

The Student Hotel in Den Haag organiseert een raam-expositie en ik mag ook meedoen. Ik nam wat printjes en vlaggen mee om daar voor het raam te hangen.

Ik besloot in de middag eens wat extra tijd aan mijn lunch te besteden. Een lekkere salade met groente, bonen en tofu. Ook dronk ik een smoothie met kokosmelk, mango en spinazie. Net of ik iets bij een lunchroom had besteld! Mijn huis was inmiddels wel een beetje een rommeltje geworden van lege dozen, verdwaalde printjes, brieven die op de post moesten, tassen die waren neergegooid en kleding van de dag ervoor. Ja mensen, hier wordt flink geleefd, haha! 

Na werk heb ik mijn laptop weer opgehaald bij de Mediamarkt. Windows staat er weer op, maar mijn computer was helemaal leeg. Met hulp van mijn vriend heb ik de programma's die ik nodig heb er opgezet en mijn laptop weer werk-klaar gemaakt. Een beetje saai om foto's van te maken, dus hier is nog een zonsondergang van deze avond!

Vrijdag

Ik hou zo van het licht in de ochtend...

Ook zag ik vandaag de gezichten van mijn collega's weer eens tijdens een Zoom-meeting!

Na werk was het tijd om mijn elf nieuwe planten te verpotten. Ze hebben allemaal een mooi plekje gekregen in huis. Verder merkte ik dat ik best moe was. 's Avonds heb ik dan ook niet meer zo veel gedaan.

Zaterdag

Vandaag viel ik een dagje in voor Phoi Cai die altijd op zaterdag werkt, vandaar dat ik woensdag vrij was. Ik kon het werk een beetje verdelen over de dag. Tussendoor heb ik een yogalesje gedaan...

 

...en ben ik even lekker naar buiten gegaan. Ik wist niet dat het lekker weer zou worden, dus het zonnetje was een cadeautje.

 

Na 's avonds nog even te hebben gewerkt, was ik weer erg moe. Soms heb je gewoon even van die dagen. Prima! Mijn vriend ging naar de studio, maar ik heb lekker gedoucht en in bed nog wat YouTube video's gekeken. Ik vind Sims-filmpjes kijken soms gewoon leuker dan zelf de Sims spelen, haha. 

Zondag

Vorige week heb ik mij als kunstenaar ingeschreven bij de KvK. Dit stond al zo lang op mijn lijstje, maar het voelde als een heel grote stap. Het is even uitzoekwerk, maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Vanochtend verrichte ik weer wat van dat uitzoekwerk. Soms kan ik het gevoel hebben dat het allemaal sneller en beter moet, maar dan wijst mijn vriend me er gelukkig weer op dat ik alle tijd en ruimte heb om het langzaam en organisch te laten groeien. En dat is ook zo.

Ook dronk ik een zelfgemaakte ijskoffie. Ik had dat nooit zelf gemaakt, maar het is eigenlijk heel makkelijk. Ik heb geen recept gezocht, maar bedacht zelf een koude kop koffie, ijsblokjes, kokosmelk, een beetje cacaopoeder en een beetje suiker in de blender te doen. Heel lekker!

In de middag sloeg ik weer aan het tekenen bij mijn vriend in de studio. Tussendoor genoten we op het balkon van het zonnetje. 

Vandaag was ook een vriend van mij jarig. We kunnen nog niet met dertig man bij elkaar in huis komen, maar wel bij elkaar op het beeldscherm via Zoom. Hij had via Kahoot! een quiz georganiseerd. Echt een heel erg leuk idee. Ik bakte vrij weinig van de quiz, maar gezellig was het wel. Intussen ging de zon nog een laatste keertje onder deze week. Elke keer ziet die zonsondergang er weer anders, maar toch even prachtig uit.

Al met al was afgelopen week heel fijn. Gek genoeg besef ik dat pas echt wanneer ik deze photo blog teruglees en de foto's nog eens bekijk. Niet elke week kan leuk zijn. Soms zijn er stomme dagen. Dagen die je liever mist. Toch vind ik het opvallend hoe ik de fijne dingen soms een beetje voor lief kan nemen of zelfs vergeet. Maar dat geldt dus niet voor de afgelopen week en dat stemt mij goed. Hoe sta jij stil bij waar je gelukkig van wordt? Of is dat iets dat je meer zou willen doen?

♥ Liefs,
Irene

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Floor - Maandag 18 mei 2020 19:11
Mooie 'zonfoto's'!
Kaya - Maandag 18 mei 2020 19:35
Ik vind jouw plogs altijd heerlijk om te zien, heerlijk relaxed, en ik vind je kunst ook erg leuk! Ik zou zelf ook wel wat meer een creatieve leefstijl willen hebben ♥
Saskia - Maandag 18 mei 2020 20:55
Wat leuk om te zien dat je er wel echt het best van maakt, wat moeten we anders hè 😉

Ik denk dat je juist in deze tijd erachter komt wat voor jou belangrijk is en waar je blij van wordt. Ik probeer daar wel elke dag even stil bij te staan en “nieuwe” routines te ontwikkelen om ook (juist) in deze tijd te genieten van het leven wanneer het kan.
L - Dinsdag 19 mei 2020 10:52
Hoi Irene,zou je ook een keer een blog kunnen schrijven met je favoriete yoga-video's (en misschien de rest ook) en ook specifiek welke bij welke stemming past. Omdat je pas een keer aangaf soms intensievere yoga-video's te doen en soms juist rustiger. Lijkt mij wel fijn om een overzichtje te hebben. :)
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 19 mei 2020 12:16
Bedankt voor jullie lieve en leuke reacties! En wat een leuk idee L, daar kan ik zeker iets mee. :-)
Jess - Dinsdag 19 mei 2020 13:27
Hey Irene, super leuke blog weer!
Mag ik vragen waar je die vlaggen laat maken? Ik schilder en teken zelf ook en zou wel willen weten hoe ik ze ook op ander materialen kan laten bedrukken, zoals kaarten en doeken of vlaggen enzo. Heb je hier tips voor?
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 20 mei 2020 09:49
Hey! Oei, ik zou me dat niet meer zo goed kunnen herinneren. Ik heb gewoon 'vlaggen bedrukken' ingetikt op Google en een paar dingen aangeklikt tot ik iets vond waarvan ik dacht dat het voor mij het best zou werken. Ik vind het wel heel tof om mijn werk op een vlag te hebben. Dus zeker leuk om te proberen. Succes :-)
Merel - Dinsdag 19 mei 2020 17:57
Hoi lieve Irene,
Ik dacht mij te kunnen herinneren dat je in Den Haag woont en houdt van surfen.
Heb je een connectie met de omgekomen surfers?
In dat geval: heel veel sterkte!
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 20 mei 2020 09:51
Ha Merel. Wat lief dat je daarnaar vraagt. Het klopt wat je zegt ja en het is een drama wat er in Scheveningen is gebeurt. Ik kende deze surfers niet persoonlijk, maar sommige mensen in mijn omgeving inderdaad wel. Bizar... Dat kwam wel even binnen. Voor de naasten van deze jongens is dit verschrikkelijk. "De zee geeft en de zee neemt. Maar nu heeft ze heel veel genomen." zei iemand. Heel Den Haag heeft hier denk ik wel bij stilgestaan. Liefs x