De week van Irene - photo blog 70

 

Het is lente in het land en voor m'n gevoel ook in mijn leven. Al heb ik dit gevoel misschien altijd wel een beetje in de lente. Deze tijd geniet ik helemaal van het steeds meer inrichten van m'n huis, van muziek, van de zon en van lieve, leuke mensen in mijn leven. Voor het eerst dit jaar pak ik mijn skateboard er weer bij, ook heb ik een betekenisvolle dag op World Eating Disorders Action Day en ik bezoek een machtig mooi concert. En eh, ja, voor wie het nieuws heeft gevolgd: de treinen reden niet terug naar huis. Maar I get by with a little help from my friends (en m'n lieve, behulpzame vader, die ik sinds m'n verhuizing een stuk meer zie, wat ik leuk vind), dus eind goed, al goed. En zo is dat.

Maandag

Een uitgebreid verslag van de dag komt nog, want ik film vandaag een dagje mee. Het is tweede Pinksterdag, dus een vrije dag, maar omdat we het belangrijk vinden dat Proud2Bme elke dag beschikbaar is, verdelen we toch een paar taakjes onderling. Wel is het een rustige dag! 

Ik heb dus alle tijd om lekker te gaan sporten, op het balkon in de zon te liggen, een boek te lezen, basgitaar te spelen, m'n huis op te ruimen en in de avond mijn Proud-shift te doen!

Dinsdag

Wederom neem ik de camera een dagje mee! Ik heb twee weken vakantie opgenomen komende maand, dus ik werk alvast een stukkie vooruit. En het is ook een leuke en bijzondere dag, want Peggy heeft een groter Proud-contract gekregen en werkt vandaag samen met mij op kantoor. Heel erg leuk en gezellig! Je zal Peggy dus wat meer gaan zien. Vorige week zag je ook al een photo blog van haar voorbijkomen. 

 

Woensdag

Omdat het vrijdag - mijn gebruikelijke vrije dag - World Eating Disorder Action Day is, schuif ik vandaag wat met mijn uren. Ik sla een flinke slag met het editten van de vlog en zie de middag als een uitgelezen kans om weer een keer met mijn surfskate naar Scheveningen te gaan, dat was alweer een tijd geleden!

Poeh, ik wist ook niet dat het zúlk lekker weer zou zijn. Ik ben uitgeskate, maar heb nog geen zin om naar huis te gaan. Dus ik wandel even naar de zee en bestel een alcoholvrije Weizen voor mezelf. Daarmee zit ik nog even heerlijk uit de wind en in de zon!

Een vriend van mij organiseert regelmatig sessie-avonden, waarvoor hij mensen bij elkaar zoekt die samen wat nummers spelen. Super leuk en gezellig! Als ik de tijd heb, doe ik graag aan dit soort dingen mee, omdat het me weer even uit mijn comfortzone haalt, ik nieuwe mensen leer kennen en ik weer nieuwe dingen leer.

Donderdag

Thuis werk ik voor Proud2Bme en mijn vader komt ook even langs met de boormachine om de ophangsystemen van m'n skateboards aan de muur te bevestigen. Ik heb specifiek gezocht naar een systeem waarmee de binnenkant van het board de kamer inhangt, want die paarse heb ik zelf beschilderd, dus ik vind dat wel heel leuk voor aan de muur. En als ik ze wil gebruiken, schuif ik ze er gewoon uit. Heel blij hiermee!  

In de avond is de pre-release van de nieuwe serie Pokémonkaarten! Er worden potjes gespeeld met kleine pre-made decks en we kijken wie geluk heeft en de mooiste kaart uit de nieuwe pakjes haalt. Eenmaal thuis heb ik de smaak nog steeds te pakken en kan ik het niet laten om wat potjes online te spelen. Oeps, weer een kort nachtje.

Vrijdag

Ik moet namelijk ook weer vroeg op om de trein naar Arnhem te pakken voor World Eating Disorders Action Day. Elk jaar op op deze dag wordt er in Park Sonsbeek een Social Walk georganiseerd, voor meer bewustwoordig rondom eetstoornissen. Uiteraard gaat de vlogcamera weer mee, zodat we morgen een videoverslag kunnen delen op onze site. 

Zaterdag

Afgelopen week werd ik verliefd op een cocktailglas bij de TKMaxx, maar ik was niet in de gelegenheid om de breekbare glazen mee te nemen. Maar ja, bij de TKMaxx kan het zo zijn dat het op is als het op is. "Als ze er zaterdag nog zijn, dan neem ik ze mee", riep ik. Dus op deze vrije zaterdag ga ik de stad in en jaaa, ze stonden er nog! Ik kan niet wachten om m'n vrienden uit te nodigen en espresso- of pornstar-martini's te maken, hihi. Het balletje is al opgegooid!

Wanneer ik thuis kom hoor ik muziek van buiten komen. Er blijkt een bandje te spelen op het plein. Ik app mijn vader en samen gaan we even kijken. Gezellig! Het is heerlijk op het plein in het zonnetje en m'n vader vertelt dat hij van de week 'appeltaart-mix' bij de notenwinkel heeft gehaald. "Die vind jij vast ook lekker! Laat me een zakje voor je kopen!" Zo lief! Als we uitgekeken zijn op het pleintje ga ik lekker lezen op m'n balkon en pak ik de nootjes erbij. Ze zijn heel licht gezouten met een beetje kaneel en er zitten appelstukjes bij. Oeh, en ik kan een aarbeitje van m'n aarbeienplant plukken. Helemaal leuk!

Zondag

Zoals gebruikelijk repeteren we op zondag met de band. We spelen lekker, schieten flink wat filmpjes om onze nieuwe single mee te promoten en hebben daar de grootste lol in.

Last minute weet ik nog een kaartje op de kop te tikken voor het optreden van de theatrale hardrock/metal-band Ghost! Al twee weken was ik net te laat op Ticketswap, maar het is me toch nog gelukt. Ik wilde hun zo graag zien! En het was geweldig!! Ik ging trouwens in mijn eentje. Daar heb ik geen problemen mee!

Omdat deze foto's van het concert niet heel veelzeggend zijn, bij deze een nummer dat je misschien wel kent van TikTok: 

 

In het voorprogramma staat ook een hele gave band: Halestorm. Door een systeemstoring in het treinverkeer mis ik de helft van hun show, maar ik had ze al een paar keer gezien, dus het is geen ramp. Ik kwam vooral voor Ghost, maar die paar nummers van Halestorm zijn ook weer gaaf. Zo'n goede band! Dit nummer - waar ik me altijd zo lekker in kan laten meeslepen - heb ik ook nog meegepikt! These are my people.

Ja... het treinverkeer dus... Misschien heb je het wel meegekregen in het nieuws. Met 24 procent batterij op mijn telefoon kom ik aan bij het treinstation en wederom rijdt er niks, nada, noppes, geen enkele trein vanaf Amsterdam door een systeemstoring. Blijkbaar is de storing maar 30 minuten verholpen geweest en precies in dat tijdsbestek heb ik gereist, maar nu kan ik niet meer terug. Ik bel mijn vader die mij (superlief!!!) wel wil komen ophalen. De Ziggo Dome is opengesteld om de tijd warm te kunnen overbruggen. Er wordt water uitgedeeld en ik had toevallig een boek mee, dus dat uur wachten was op zich nog snel voorbij. Het was nog een hele uitdaging om m'n vader te vinden in de chaos van auto's, maar vlak voor m'n batterij uitviel, is het toch gelukt. 

Eind goed, al goed! Het was stiekem ook wel weer een avontuur, haha. Ik kijk terug op een geweldig goed concert waar ik nog helemaal van aan het nagenieten ben. ♥ 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Maandag 5 juni 2023 16:44
super leuk!

Dit helpt me echt heel erg. om te zien hoe fijn een leven zonder eetstoornis kan zijn!
britneyangel - Maandag 5 juni 2023 18:30
leuke blog !
Jara - Dinsdag 6 juni 2023 10:56
Ik hou van deze blog!!!
En echt gaaf dat je dat skateboard zelf heb geschilderd:)