De week van Peggy - photo blog 1

 

Welkom bij mijn eerste photo blog! Het was een erg drukke week en soms misschien ook wel een beetje saai om te zien, maar hey, het leven kan niet altijd één groot feest zijn. Er moet ook gewerkt worden. En dat is toch wel een groot deel van mijn weekinvulling. Maar gelukkig was er ook ruimte voor leuke uitjes en een fijne afsluiter. Kijk je gezellig mee?

Zaterdag

We trappen de week af met een voor mij doorsnee zaterdag. Al bijna vijf jaar lang is dit mijn Proud-dagje. Als vrijwilliger begon ik op de zaterdagavond met chatten en inmiddels zijn we alweer een jaar onderweg als redactielid. Time flies when you’re having fun! Mijn dag begon op de ijsbaan, waar ik na mijn eigen training les heb gegeven aan een groep beginners. Dat is nog steeds een beetje een gek gevoel, want vaak voel ik me zelf ook nog een beginner. Daarna cross ik op mijn fietsje naar huis en klap ik meteen mijn laptop open om aan het werk te gaan.

Tijdens mijn pauze doe ik nog wat boodschappen en zie ik dat de kermis wordt opgebouwd! Jammer, want ik heb de komende week geen tijd om even te gaan kijken. Volgend jaar weer een kans. Wat betreft mijn boodschappen ben ik sinds een tijdje helemaal weg van de barista havermelk van Friesche Vlag. Hij schuimt goed op en is heerlijk zoet, dus perfect voor mijn matcha latte. Verder luister ik tussen het werken door wat muziek, neem ik een uitgebreide douche en voordat ik na mijn avonddienst ga slapen lees ik nog een hoofdstuk in het boek 'De ballade van slangen en zangvogels'. Nog meer The Hunger Games-fans?

Zondag

Hallo Jaap! Daar zijn we weer. Ook op zondag staan we om stipt zeven uur ’s ochtends met z’n allen op het ijs. Af en toe heb ik wel eens een training dat ik uit het niets word overladen met onzekerheid en de angst om te vallen, en vandaag was zo’n dag. Het ging echter prima en ik heb het ijs dit keer niet van dichtbij gezien. Na de training binnen, verhuizen we naar buiten voor de off ice-training. We deden een dobbelspel waarbij het lot bepaalde welke krachtoefening we moesten doen. We begonnen met push-ups en als er iets is wat ik niet kan dan is dat het, dus ik probeerde het op mijn knieën. Dat ging goed, maar ik was even vergeten dat mijn knieën nog blauw waren van een val tijdens een eerdere training deze week. Nu hebben ze dus alle kleuren van de regenboog, ook mooi ;-) Helaas kregen we aan het einde van de ochtend verdrietig nieuws, namelijk dat we volgende week het zomerseizoen alweer moeten gaan afsluiten. Dat betekent dat we drie weken eerder stoppen dan de planning was en daarmee een heleboel gezellige evenementen komen te vervallen. Een domper voor de hele vereniging.

Sinds een jaar geef ik online bijles aan verpleegkunde studenten. Zo kan ik zelf stiekem ook nog een beetje student blijven. Vandaag zag ik mijn vaste leerling voor het eerst in persoon. Daarvoor trok ik een 'oude' broek van achter uit de kast: new outfit unlocked! We hadden afgesproken om een filmpje gesprekstechnieken op te nemen in de bieb, wat nog een hele opgave was met de enorme drukte. En dat op zondag. Het is ons uiteindelijk wel gelukt en voordat we naar het sushi restaurant vertrokken, hebben we eerst nog bubble tea gedronken. Daar maak je mij altijd blij mee. We kozen allebei voor de brown sugar milk tea met havermelk; een aanrader als je het mij vraagt. Daarna hebben we voor het eerst takoyaki gegeten. Tako-wat? Juist ja. Dat zijn een soort hartige poffertjes in balvorm (volgens Google). Heel lekker.

Maandag

Het weekend is voorbijgevlogen en het is alweer tijd om te beginnen aan de werkweek. Dat zorgt er ook meteen voor dat ik iets minder foto’s voor jullie kan maken, aangezien ik te maken heb met beroepsgeheim. Het was een redelijk rustig werkdagje en na een fijne wandeling met het mooie lenteweer, stapte ik thuis meteen door naar het geven van bijles. Die weer werd opgevolgd door de intervisie van Proud. Na de intervisie spring ik onder de douche en duik ik mijn bedje in.

Dinsdag

Voordat ik naar werk vertrek, heb ik in de ochtend wat tijd over en besluit ik om onder het genot van een heerlijke matcha latte de notulen van de intervisie van gisteravond uit te werken. Daarna stap ik op de trein richting Leiden voor een spannende werkdag. Eigenlijk is de werkdag op zich niet zo spannend, maar ik moet wel iets gaan uitspreken en vastleggen wat ik spannend (maar ook ontzettend leuk!) vind. In de middag krijg ik bericht dat er een pakketje voor me is bezorgd, dus die haal ik onderweg naar huis even op. Er zitten verschillende kattenspeeltjes en -snoepjes in; het kraamcadeautje voor de nieuwe kitten van een vriendinnetje waar ik aanstaande zondag naar ga kijken. In de avond leid ik nog de themachat over 'dingen die je van je ouders mist' bij Proud.

Woensdag

Deze dag begint wat chaotisch. Ik moet verschillende telefoontjes plegen, een pakketje wegbrengen, schoonmaken, naar de fysio, schaatsen en een opdracht van mijn bijlesleerling nakijken. Even diep ademhalen en gaan met die banaan. In de ochtend kan ik de telefoontjes, het pakketje én het schoonmaken al afstrepen. Volgens mij is het daarmee wel duidelijk dat ik een ochtendmens ben. Daarna is het tijd voor de fysio. De spier die van mijn onderrug naar mijn heup loopt is overbelast en blijkbaar erg eigenwijs, want ik ben al bijna door mijn fysio-behandelingen heen en er zit nog niet echt verbetering in. Voordat ik naar schaatsen vertrek, eet ik nog een – voor mij – nieuwe reep van TREK. Ik eet ze wel vaker, maar deze smaak kende ik nog niet. Maar ook die is erg lekker! Het deed me denken aan de Napoleon snoepjes in de smaak citroen. Natuurlijk helemaal niet gek, aangezien ze beide dezelfde smaak hebben, haha. Na schaatsen kijk ik nog het verslag na en dat betekent dat ik toch alles van mijn to do-lijstje heb kunnen afstrepen. Check check, dubbel check.

Donderdag

Vandaag is eigenlijk een beetje een saaie dag om te laten zien. Ik ben de hele dag aan het werk en hop van mijn baan in de GGZ naar een avonddienst bij Proud. Daar is dan ook mijn hele dag mee gevuld.

Vrijdag

Onderweg naar werk luister ik naar de nieuwste aflevering van mijn favoriete podcast. De werkdag verloopt wat rommelig, maar dat is helemaal oké. Wel merk ik dat mijn sociale batterij daardoor zo goed als leeg is en besluit ik in het kader van zelfzorg me af te melden voor de schaatstraining. In plaats daarvan ga ik met een muziekje op buiten een rondje skeeleren. Dat bleek precies wat ik nodig had; de combinatie van zon, water, beweging na een hele dag stilzitten en mijn favoriete deuntjes in mijn oren. ’s Avonds kijk ik nog een aflevering van het eerste deel van seizoen 4 van Manifest op Netflix. Ik heb de hele serie al gezien, maar volgende week komt het tweede deel van seizoen 4 en daarmee het einde van de serie uit, dus ik ben mijn geheugen alvast wat aan het opfrissen. Hiermee sluit ik een drukke week op een fijne en ontspannende manier af.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Maxine - Maandag 29 mei 2023 13:05
Ik geniet nu al van je blogs Peggy!šŸ¤©
Peggy - Team Proud2Bme - Maandag 29 mei 2023 14:51
Wat lief, Maxine! Dankjewel ♥
Jara - Maandag 29 mei 2023 13:18
wat een leuke blog Peggy:)
en echt heel leuk om je afwisseling tussen werk en vrije tijd te zien, ik was even verbaasd toen ik las dat je ging schaatsen, ik dacht huh schaatsen met dit weer? maar dat kan natuurlijk gewoon in een ijshal haha
Peggy - Team Proud2Bme - Maandag 29 mei 2023 14:51
Hi Jara,

Dankjewel! Haha, ik kan me voorstellen dat je daar even van in de war was. Wij hebben het geluk dat we, nadat in maart het winterseizoen stopt, nog even door mogen. En dat is dan inderdaad binnen.

Liefs
Malukah - Maandag 29 mei 2023 14:01
Jeetje wat een drukke week! Houd je dat over het algemeen goed vol? Het lijkt alsof je een fulltime baan hebt met 2 bijbanen en veel sport :O wel heel knap hoor. En wat schrijf je leuk, en gezellige foto's erbij. Dankjewel voor het kijkje in jouw week!
Peggy - Team Proud2Bme - Maandag 29 mei 2023 14:47
Hi Malukah,

Bedankt voor je reactie! Ik moet zeggen dat dit wel een uitzonderingsweekje was. Als ik kijk naar de komende weken dan is het gelukkig alweer een stuk rustiger :-)

Liefs
Sanno - Maandag 29 mei 2023 14:25
Wat leuk dat je schaatst Peggy! Hoe lang doe je dat al? Ik wil het stiekem ook weer gaan oppakken... na 15 jaar ofzo, haha!
Peggy - Team Proud2Bme - Maandag 29 mei 2023 14:49
Hee Sanno,

Ik schaats nu ruim 3 jaar, maar wel met een aantal covid lockdowns ertussen. Dus eigenlijk nog helemaal niet zo lang. Wat leuk dat jij het ook hebt gedaan en overweegt om het weer op te pakken. Ik zeg doen!

Liefs
ZDV - Maandag 29 mei 2023 16:01
Zo leuk dit om een weekje met je mee te kijken lieve Peggy
britneyangel - Maandag 29 mei 2023 16:19
wat leuk een weekje mee met jou peggy!

ik heb alle films van de hunger games, mooie films, ik vind deel 2 het mooist en jij? ik heb ook alle afleveringen van manifest gezien, zo leuk!

drukke week heb je maar wel leuk!
mooie fotos van jou.
wat lastig van je rug, ga je nu meer behandelingen krijgen of hoe gaan ze het oplossen?
Peggy - Team Proud2Bme - Dinsdag 30 mei 2023 10:34
Hi Britney,

Dankjewel voor je reactie!

Ik denk dat ik de tweede film van The Hunger Games ook het leukste vind :-)

Wat betreft mijn heup gaan we het nu aankijken met rust en oefeningen. Hopelijk gaat dat voor verbetering zorgen.

Liefs
Essie - Maandag 29 mei 2023 17:58
Wat jammer dat de ijsbaan eerder gaat sluiten! Ik schaats gelukkig door op patchijs in Utrecht. Zou het zo jammer vinden, ineens 3 weken minder :o
Anoniem - Maandag 29 mei 2023 19:09
Echt super leuk!!!