De week van Irene - photo blog 41

 

Schilderen, muziek, tattoos en videoclips; deze photo blog barst van de kunst en creativiteit. En zo heb ik mijn week ook echt ervaren. Ik hóu van dingen maken en wanneer ideeën tastbaar worden. Hier bloei ik van op. Een mooi begin van een koude lente. Op de hoofdpijn na dan... Een week - of zelfs een dag - is dan ook nooit helemaal goed of helemaal slecht. Het bevat altijd verschillende elementen en die balans kan verschillen. Die vervelende dingen mogen er zijn, maar verlies de goede dingen ook niet uit het oog. Zie jij zowel de positieve als de negatieve dingen in jouw dagen of weken? En wat blijft jou het meeste bij?

♥ Maandag 

Het is de vierde dag dat ik wakker word met hoofdpijn die maar aan blijft houden. Ik drink genoeg en slaap goed, zou het de ongesteldheid zijn? Het is geen corona, daarop ben ik getest. Ik besluit dat wat frisse lucht me goed zal doen, al zal de paracetamol zeker ook z'n werk hebben gedaan. Echt weg gaat het niet, maar het is wel een beetje gedempt. 

Havermout uit de oven met rozijnen, geitenkaas en honing als ontbijt, hmmm. Het recept (en meer recepten met havermout) vind je hier.  

In de avond pak ik mijn kwasten weer op. Ook luister en praat ik mee in de Clubhouse room van Eetstoorniscentrum Ursula. Elke maandagavond vindt er weer een nieuw gesprek over eetstoornissen en omliggende problematiek plaats vanuit de app! 

♥ Dinsdag

Vandaag heb ik een dagje vrij genomen. Ik had namelijk een afspraak bij de tattooshop! Je elleboog tatoeëren is geen pretje. Maar ik ben er mega blij mee!

Getatoeëerd worden maakt hongerig, dus ik trakteer mezelf op een jackfruitbroodje van de Jumbo City.

Thuis voetjes omhoog en Unce Upon A Time kijken, tot ik me verveel. Dan ga ik verder met m'n schilderij van gisteren. Maar ik voel hem niet zo, dus begin ik een nieuw werkje. Een 'draw this in your style' challenge op Instagram is dit keer mijn inspiratie. De vrouw op de foto - die ik in mijn stijl teken - kan je kennen van dit interview uit de serie 'Het lichaam van'. 

 

♥ Woensdag

Tijd voor de verkiezingen! Na werk spring ik op mijn fiets om mijn stem uit te brengen. 

Tijdens mijn avondshift kleurt de lucht prachtig paars. Ook is er een heel mooi sikkelmaantje te zien! Al krijg je die met je telefoon natuurlijk nooit mooi op de foto. Ik kijk er graag naar, de maan. Na werk maak ik m'n tekening af waar ik de dag ervoor aan was begonnen!

♥ Donderdag

De hoofdpijn is eindelijk minder aan het worden, al stootte ik wel ontzettend hard mijn hoofd tegen het keukenkastje. Ongelooflijk he? Ik ben een ochtend vrij, dus ik neem lekker mijn tijd voor alles. 

De avond bestaat uit basgitaar spelen, Netflixen, Whatsappgesprekken en nieuwe schetsen maken in mijn schetsboek. Van alles een beetje. 

♥ Vrijdag

Vandaag werk ik samen met Daphne een dagje op kantoor. In eindexamenopstelling; de bureaus netjes op anderhalve meter uit elkaar. Wel heel fijn dat dit af en toe mogelijk is. Kunnen we ook samen een video opnemen. Deze Q&A-video komt morgen online!

Ik was zeer tevreden met mijn avondeten deze avond en voor de rest van de avond... nou ja, je kan het vast wel raden.

♥ Zaterdag

Ja hoor, nog altijd elk weekend naar het strand. Als ik niet met iemand anders ga, ga ik zoals vandaag gewoon alleen. Het was een frisse, maar zonnige eerste lentedag. Lekker! Maar ik heb ook wel zin in de zomer, korte broeken, bikini's en duiken in de zee! Ik speel nog even op m'n basgitaar en teken in mijn schetsboek (ik wil een nieuwe versie maken van een werk dat ik jaren geleden maakte) maar merk dat ik erg moe ben. Niet lang na het avondeten heb ik zin om de rest van de avond in bed een serie te kijken. Daar voel ik me zeker niet schuldig over, ik geniet van het vervullen van die behoefte! Al vroeg val ik in slaap. 

♥ Zondag

Ik sliep extra lekker vannacht en werd uitgerust wakker. Dat was even nodig blijkbaar! 

Lekker een chai latte en haverkoek halen bij Hart Beach - onze go to strandtent - en dan met de band de oefenruimte in. Fijne dingen. 

Excuus buren voor de explosie die plaatsvond in ons huis deze avond, die explosie was ik. We kregen een berichtje binnen dat onze videoclip af is. Waaaaauw, zo onwerkelijk! Het is echt zo, zo, zo vet geworden. Nu kunnen we een datum gaan prikken om hem uit te brengen, maar hier alvast een screenshot. Zo trots! 

De rest avond staat gepland voor quality time met mijn vriend, maar al snel vallen we samen op de bank in slaap. Die wilde kaasplannen moeten nog maar even wachten. Maar niet te lang hoor... 

Bij toeval licht ik qua eten deze week vooral mijn snacks uit. Op Instagram kreeg ik de vraag kreeg hoe ik zo'n snack dan als 'goede voeding' kon zien. De snack zelf heeft misschien niet zo'n denderende voedingswaarde, maar vergeet niet dat het een momentopname is. Het is goed in balans met de volwaardige maaltijden die ik ernaast eet, vind ik. Zo gaat jezelf voeden voor mij ook verder dan letterlijk brandstof aan je lichaam geven, en kunnen dit soort snacks ook een gevoel van voldoening geven en weer andere soorten honger stillen. Uiteindelijk gaat het allemaal om de balans en zijn er geen of goede of slechte producten, maar gaat het om je gehele eetpatroon en dat je kan eten met gezonde gedachten.  

Lees wat dit betreft ook eens de blogs '7 soorten honger', 'Goed of slecht eten', 'Stoppen met ongezond eten' en 'Wat is normaal eten?' of dit artikel over gezond eten. Stel gerust je vragen als je die hebt. Hierover of juist over iets anders. We zijn er graag voor je!

Hoe was jou week?

Liefs, Irene


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Esmee - Maandag 22 maart 2021 23:24
Ahhh een mergpijp-koe! Leuke photo blog Irene :)
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 23 maart 2021 09:20
Haha, ja inderdaad zeg, wat cute! :-)
Ellie-x - Dinsdag 23 maart 2021 08:51
Leuke plog met al die creativiteit! Het lijkt alsof je een best wel ontspannen week had, ondanks de hoofdpijn!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 23 maart 2021 09:20
♥!
anoniem - Dinsdag 23 maart 2021 08:59
Irene, het zou kunnen dat er een werveltje in je nek niet helemaal goed staat of je veel spierspanning in je nek hebt. Dat levert mij altijd dagen achter elkaar 'onverklaarbare' hoofdpijn op. Een fysiotherapeut of manueel therapeut zou kunnen helpen!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 23 maart 2021 09:21
Goeie Anoniem! Het is nu weg, maar als het weer zo terugkomt kan ik daar zeker naar laten kijken. Bedankt voor de tip! Helpt het jou ook een beetje? Hoop dat je niet meer zo vaak last hebt van hoofdpijn. Het is echt vervelend.

x!
Arwen - Dinsdag 23 maart 2021 09:28
Hallo irene wat leuk dat je videoclip uitkomt en mooie tatoeage heb je naar dat je zo'n hoofdpijn had groetjes
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 23 maart 2021 10:02
Thanks Arwen! :-) x