De week van Irene - photo blog 37

 

De dagen worden steeds een beetje korter en ook op veel van mijn foto's is het donker. Vervelend voor de photo blogs, want zo goed is mijn camera niet, maar het is ook gewoon hoe het is. Die donkerte kan best een invloed hebben op je stemming. Voor mij persoonlijk valt dat wel mee, maar ik probeer wel bewust naar buiten te gaan om echt het licht op te zoeken. Als het er is, zuig ik het het liefst in me op. In deze blog schrijf ik hoe ik fysiek en mentaal voor mezelf zorg tijdens het hardlopen. Ik deel over kernovertuigingen en ups en downs. En ook laat ik zien hoe ik in deze gekke tijd dingen voor mezelf en met anderen doe. Vooral creativiteit voerde deze week voor mij de boventoon! 

Maandag

In mijn vorige photo blog liet ik veel wandelingen zien. Toen ik daar een beetje verveeld mee raakte, ben ik aan het hardlopen geslagen. Nou ja, zo hard loop ik niet. Jaren terug kreeg ik last van shin splints en sinds toen had ik niet meer hardgelopen, maar die blessure voel ik meteen weer. Ik moet rustig aan doen. Een stukje dribbelen, een stukje wandelen. Hardlopen moet je sowieso altijd rustig opbouwen om blessures te voorkomen, maar ik heb niet het idee dat ik nog iets ga opbouwen. Dat is oké, want de sportieve activiteiten die ik tegenwoordig doe wisselen veel en zijn niet echt om ergens heel goed in te worden, maar gewoon omdat ik het leuk vind en ik lekker wil bewegen - op dit moment het liefst buiten.

Wel vind ik het lastig om van joggen naar wandelen te switchen als er net iemand langs komt lopen. Ik ben dan bang dat iemand me zwak of lui vind. Dat ik zwak of lui en dus minderwaardig zou zijn, was lange tijd een negatieve kernovertuiging van mij en zit er blijkbaar nog steeds een beetje in. Maar ik zet me daar overheen. Ik ben wie ik ben en minderwaardig ben ik zeker niet. Dat hoef ik niet te bewijzen aan anderen, zeker niet door mijn mijn lichaam kapot te maken. Ik doe dit voor mezelf en júist voor mijn gezondheid. Dus wandelen maar, ook als er net iemand - en in het ergste geval een andere hardloper, haha - langs komt lopen. Wil je lezen wat kernovertuigingen zijn en hoe je ze kan veranderen? Ik schreef daar deze blog over.

Na een dagje werken speelde ik nog even op mijn basgitaar en ging ik langs de studio van m'n vriend. We aten samen en ik werkte mijn tekening voor de verandering eens uit met waterverf in plaats van op de computer. 

 

♥ Dinsdag

Ik werk geen 40 uur per week, dus niet elke dag is een volle werkdag, maar dinsdag is dat wel altijd. En op die dagen is de dag altijd zo om. Veel te snel, als je het mij vraagt. Want ik had meer te doen en meer dan ik wilde doen dan de tijd op het moment toeliet. Ik merk dat ik dan al snel geïrriteerd kan raken, maar probeer het los te laten. Afronden wat afgerond kan worden en morgen weer een nieuwe dag. Het is toch elke keer weer anders. Dat overzicht vind ik soms lastig te bewaren en dan kan ik helemaal opgaan in een - vervelend - moment. Vroeger had ik dat nog veel sterker. Daarover schreef ik ook in de blog 'Ik leef te veel in het nu'. Die ups en downs, die ook weer een up worden, daar heb ik met de tijd echt op moeten leren vertrouwen.

Na werk speelde ik weer even op mijn basgitaar. De avond ervoor keek ik nog dit filmpje met tips voor beginnende bassisten. Ik heb niet echt iets nieuws geleerd, maar hoorde wel veel dingen waarvan ik dacht: oja, goed om weer even aan herinnerd te worden! Bijvoorbeeld dat slaap ook deel uitmaakt van het oefenen. Terwijl je slaapt, verwerken je hersenen wat je die dag hebt gedaan en zal je zien dat wat je hebt geoefend na een nacht slapen ineens beter gaat. Ook is het effectiever om elke dag vijf minuten te oefenen dan eens per week een uur - zelfs al is dat meer tijd - omdat je hersenen beter leren door die regelmaat dan wanneer er veel tijd tussen zit. En als je vijf minuten gaat spelen - waar je makkelijker voor gaat zitten dan als je je voorneemt om een uur te spelen - speel je bijna altijd wel wat langer dan dat, omdat je erin komt. 

Dat was leuk om even aan herinnerd te worden en geeft ook motivatie om veel te oefenen. Ik geloof niet dat ik eerder in mijn leven zo veel zin en motivatie had om ook thuis te oefenen en te spelen. Dan kan ik wel even denken: had ik dit maar vijf jaar eerder gedaan, dan was ik nu echt goed geweest, maar daar heeft niemand wat aan. Lekker spelen. Je bent nooit te oud om iets te leren en het is ook gewoon leuk! 

Ook las ik deze avond eindelijk mijn boek uit, waar ik in mijn vorige photo blog ook al over schreef. Echt een tof boek dit. Aanrader!

 

♥ Woensdag

Vandaag is mijn werkdag verdeeld tussen de ochtend en de avond. Ik begin de dag weer met een rondje buiten...

...en in de middag ga ik langs een vriendin. We kletsen heel wat bij in het herfstzonnetje, terwijl haar kinderen de speeltuin onveilig maken. 

In de avond begeleidde ik een ervaringsdeskundigenchat, naast de reguliere chats die elke avond van 19:00 tot 21:00 uur geopend zijn. Daarna begon ik aan een nieuw boek: Women Who Run With the Wolves. Het was even wennen om van een Nederlandstalig boek naar een Engelstalig boek te gaan - ik moet sowieso altijd even wennen aan weer een nieuwe schrijfstijl - maar ik vind het nu al heel mooi. 

♥ Donderdag

Vandaag was een speciale dag, want het NAE-congres stond weer voor de deur. Dit is een tweejaarlijks congres vol lezingen en workshops over eetstoornissen en omliggende problematiek. Hier hebben we eerder ook al video's en blogs over gemaakt. Die kan je hier bekijken. We zijn er allemaal van op de hoogte waarom evenementen en congressen als deze nu niet 'in real life' door kunnen gaan, dus deelname was dit jaar via een livestream. En pfoe; mijn werk is al geheel achter de computer, maar de hele dag lezingen en workshops volgen vond ik toch wel erg vermoeiend! Vanaf deze week zal er een aantal blogs online komen met wat wij allemaal hebben opgestoken op deze dag.

In de pauze wandelde ik even naar de supermarkt om bloemkool te halen voor de avond. Wel goed, even een frisse neus en m'n ogen van het scherm af, maar verder was het een grijze dag vandaag. 

Na het congres ging ik even langs tekenwinkel de stad. Ik wilde zo'n tekenpop halen, die vond ik, maar het was toch niet helemaal wat ik ervan had gehoopt. Helaas pindakaas. Weer thuis scande mijn tekening van eerder deze week in en gaf ik hem een achtergrondje in photoshop. In bed voor het slapengaan dit keer geen lees- maar een schetsboek. Het was best een tijdje terug dat ik zo veel inspiratie had en ook iets had afgerond waar ik tevreden over was. Soms vind ik die ups en downs lastig, maar het hoort er ook gewoon bij! En ik geniet nu lekker van mijn up! 

♥ Vrijdag

Ik had m'n wekker expres een uurtje later gezet, daar had ik zin in. Voor werk zette ik nog snel een paar lijnen op m'n nieuwste schets.

Hoewel ik doel op dagelijks buitenkomen, vind ik het helemaal niet erg als dat een keertje niet zo is, zoals vandaag. Ik weet dat als ik dagen achter elkaar binnen ga zitten, ik me niet fijn ga voelen. Maar vandaag had ik gewoon niet zo veel zin om naar buiten te gaan. Na het avondeten speelde ik nog wat op m'n basgitaar - met een vijf minuten doel en een vijftig minuten resultaat, het werkt echt - om vervolgens met een filmpje op de bank verder te werken aan mijn tekening.  

♥ Zaterdag

Ik kan goed alleen zijn, maar had echt even de behoefte om uit mijn eigen bubbel te komen en mensen te zien. In deze tijd moet ik toch iets meer moeite doen voor die behoefte en ook niet álles is mogelijk. Maar bij iemand op de koffie kan natuurlijk prima. Dus ik app een vriendin of ze zin heeft om samen gitaar te spelen. Dat had ze! 

Ze woont op Scheveningen en net als in mijn vorige photo blog keek ik of de zee er nog net zo mooi bij lag als altijd. Daarin ben ik eigenlijk nog nooit teleurgesteld. Van al dat gitaarspelen kregen we dorst en honger, dus we haalden patat en glühwijn en zochten een plekje uit de wind op de boulevard aan het strand. Het was echt een fijne middag. 's Avonds heb ik niet echt meer iets gedaan. Ik keek een serie met mijn vriend, maar hij viel op de bank in slaap en ik vervolgens zat ik alleen nog maar op m'n telefoon, haha.

♥ Zondag

In de ochtend ga ik verder aan mijn tekening met waterverf. Ik vind hem niet lelijk of mislukt, maar ik zie wel dingen die ik anders had willen doen. Er zijn daarin ook zo veel opties! Dat is oké, ik kan er zo veel maken als ik wil. Je leert echt door te doen (en door een beetje af te kijken van andere kunstenaars die je tof vindt.) Het is ook gewoon een fijne bezigheid, iets dat ik soms een beetje uit het oog kan verliezen wanneer ik te veel gericht ben op het resultaat, maar op dit moment heel erg zo voel. Daar ben ik blij mee. 

's Middags ga ik naar de boulderhal. Ik had het weekend hiervoor vond het eerst geboulderd en vond dat zo leuk dat ik dit weekend meteen weer wilde gaan. 

Om daarna keihard in te storten op de bank, haha. Want pfoe, het is wel zwaar hoor. Ik nestel me op de bank met kaas en bier en kijk in één ruk zeven afleveringen van Outlander! 

♥ Wat ik niet laat zien in mijn photo blogs 

Lekker wandelen, gitaarspelen, tekenen... Het lijkt zo perfect allemaal. Het is wel allemaal echt, absoluut, maar tegelijkertijd zie je ook maar zo'n klein stukje van m'n week. Het is niet mogelijk en ik denk ook niet boeiend om echt élk moment te delen. Zoals de momenten dat ik verveeld met mijn telefoon op de bank lig. De afwas die ik niet elke dag even netjes bijhoud. De vele valse noten die ik speel tijdens het oefenen op mijn gitaar. De vele keren dat ik geïrriteerd mijn gum over het papier haal. Het aantal selfies dat ik maak voordat ik een foto 'goed genoeg' vind voor in de photo blog. Dingen waar je je misschien onzeker van kan voelen, maar die voor een ander ook echt spelen. Het hoort er allemaal bij, maar hoeft helemaal niet af te doen aan het grote plaatje, zoals je hierboven misschien ook ziet en meekrijgt! Ik hoop dat jij ook op die manier naar je week kan kijken. Niet te veel gefocust op die kleine momentjes dat iets even niet ging, maar wat jou goed laat voelen in het grotere geheel. ♥

Wat sprong er afgelopen week voor jou uit?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Blub - Maandag 30 november 2020 19:35
Wat leuk dat je boulderen ontdekt hebt! Sinds een paar jaar klim ik weer meerdere keren per week. Het is voor mij een fijne activiteit, waardoor ik loskom uit de dagelijkse sleur en piekermomenten. Genoeg uitdagingen om in de wand te overwinnen!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 1 december 2020 11:57
Wat tof dat jij dat doet! Ik kan me daar helemaal iets bij voorstellen. Het klimmen heeft zoveel elementen. Een stukje kracht en behendigheid, ja, maar ook veel techniek en nadenken. Je hebt echt veel verschillende routes daarin merk ik. Het is nog echt ontdekken voor mij hoor, maar dit is hoe ik het nu ervaar. Een hele toffe uitdaging. Leuk om te lezen van jou! :-)
Blub - Woensdag 2 december 2020 22:27
Je beschrijving klopt helemaal! Met techniek, uitproberen en puzzelen kan je een eind komen, ook met relatief 'slappe' armen! Ik zou zeggen: ga op ontdekkingsreis en probeer ook eens het wandklimmen in de naast gelegen hal ;-)
Eva - Maandag 30 november 2020 19:36
Lieve Irene! Dank je voor je wijze woorden. Heel mooi om te lezen. Ik ben helemaal into de vogels op het moment en ontdekte een nieuwe vogel in mijn tuin: een spreeuw! Helemaal blij was ik. Haha.
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 1 december 2020 11:57
Ha Eva, haha, wat leuk zeg! Ik heb sinds kort ook wat vogelvoer op het balkon hangen en daar komt regelmatig een koolmeesje op af. Vind ik ook zo leuk. Dus ik voel je helemaal! Echt leuk dat je daar zo van kan genieten. :D
h - Maandag 30 november 2020 20:24
Mooie tekening. Je kunt mooier dan mij tekenen
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 1 december 2020 11:58
Dankjewel H, lief van je! Mooi is subjectief, maar het belangrijkste is dat je het leuk vind denk ik! :) Vind jij tekenen ook zo leuk?
Saskia - Maandag 30 november 2020 20:57
Dit blijft zo leuk om te zien!

En echt tof dat je ook beschrijft wat je niet laat zien.
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 1 december 2020 11:58
Dankjewel Saskia! :D
Maartje - Maandag 30 november 2020 21:04
Wauw Irene, ik vind jouw tekeningen schitterend. Je hebt me ook echt geïnspireerd om het gitaarspelen weer eens op te pakken. Jaren terug speelde ik best oké, maar erg lang niet meer gedaan. Laatst weer en poging, maar het ging niet zoals ik wilde. Logisch ook na al die tijd, maar daarna voel ik me meteen een mislukkeling en geef ik op. Nu ga ik echt eens die 5 min per dag proberen. Bedankt
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 1 december 2020 12:01
Wat leuk om te lezen Maartje! Ik herken je struggle heel goed. Ik had het precies zo met basgitaar spelen. Als iets niet lukt kan dat zo ontmoedigend zijn. Maar het zou ook gek zijn als je alles meteen kon, dan viel er niks te oefenen. Die vijf minuten is voor mij echt een goede truc geweest. Succes en vooral VEEL PLEZIER :D
britneyangel - Maandag 30 november 2020 21:20
ik vind de tekeningen met waterverf erg mooi! die kleine dingen die we niet zien zijn denk ik ook niet zo belangrijk!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 1 december 2020 12:01
Precies Britney! :D En dankjewel!
Ely - Maandag 30 november 2020 22:58
Ooo ik heb met hardlopen bij intervaltraining altijd die schaamte als ik weer langzamer ga lopen en mensen me zien! Heel herkenbaar dus over dat van joggen naar hardlopen.
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 1 december 2020 12:02
Haha, ja, suf is dat he. Maar je doet het voor jezelf! Daar mag je op vertrouwen. :D
Anoniem - Dinsdag 1 december 2020 06:15
Heel erg bedankt voor dat laatste stukje! ❤️❤️❤️❤️❤️
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 1 december 2020 12:02
❤️!
C - Dinsdag 1 december 2020 09:49
Oh die eerste schetsen en de beelden van woensdagochtend springen er voor mij wat uit. En ja, ik heb een hele dikke boek van dezelfde schrijfster met tig verhalen, echt de moeite. Sletettenvrouw vind ik bijzonder. En wat een leuke eindnoot, om dit nog even toe te voegen xxx
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 1 december 2020 12:03
Ha C, hihi, ik bedoelde eigenlijk wat er voor jou in jouw week uitsprong. Maar dit vond ik ook lief en leuk om te lezen. Tof dat je die schrijfster ook kent. Dat maakt me nog nieuwsgieriger. Ik ben nog niet veel verder gekomen in het boek, maar dat komt wel en ik heb er zin in. Bedankt voor je reactie! :D
Jelle - Dinsdag 1 december 2020 10:37
Wauw, wat kun jij práchtig tekenen. En wat veel hobby's heb je. Ik neem echt een voorbeeld aan jou, Irene, vergeleken bij jou is mijn leven saai en inhoudsloos.
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 1 december 2020 12:04
Wat lief van je Jelle, dankjewel! En wat ik kan, kan jij ook. Is er een hobby die je graag zou willen oppakken of gewoon eens zou willen uitproberen? ❤️
Eva - Dinsdag 1 december 2020 12:59
Superleuk om te lezen! En je hebt me op het idee gebracht om elke dag in elk geval vijf minuten aan mijn studie te zitten. Ik ben veel minder gemotiveerd door het vele thuis zitten merk ik, en dit gaat me wel helpen om een beetje op gang te komen. Women who run with the wolves heb ik ook gelezen, heel mooi! Het is geen boek wat ik in een keer uit kon lezen, ik heb het in fases gelezen🙂
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 1 december 2020 14:28
Wat goed Eva, succes! En al zijn het dus daadwerkelijk maar 5 minuten per dag, dan kom je al een stuk verder dan je misschien zou denken. :-) En ja, ik kan me dat voorstellen bij dat boek. Leuk om te lezen dat jij het ook zo mooi vond. x
Tes - Dinsdag 1 december 2020 17:08
Ik vind het altijd zo leuk om jou weken te zien! Vooral omdat ik zoveel herken in jou. De kunst, natuur, dieren, yoga, muziek. Jij laat me zien hoe het leven er ook uit kan zien zonder eetstoornis en vooral met zoveel leuke passies en interesses. ♥
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 2 december 2020 09:56
Bedankt voor je lieve reactie Tes en tof dat we zo veel gelijke interesses hebben! Dan zal ik jouw weken vast ook leuk vinden om te zien, haha. :D
w - Dinsdag 1 december 2020 21:48
Wauw allemaal mooi om te zien en te lezen, de tekeningen heel erg mooi en ook jouw instelling, goeie tip van de 5 minuten, het werkt idd. echt, even dit, even dat, maar je komt er dan wel in en bent lekker bezig en zo niet, ook goed. Wat goed alle spontane dingen, naar het strand, klimmen of boulderen, ik wist niet dat het zo heette. Super en ook het laatste stukje, lekker eerlijk, haha ♥
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 2 december 2020 09:56
Wat lief W, dankjewel! :D