De week van Irene - photo blog 35

 

In de video van vorige week vertelde ik dat mijn verhuisplannen flink zijn gewijzigd. When nothing goes right, go left. Geen stap terug, maar een stap vooruit in een andere richting. De laatste dingen moeten nog geregeld worden, maar voor mij is alles al op z'n plek gevallen. Ik voel me zo goed in ons(!) huis en heb weer veel meer ruimte in mijn hoofd. Ik geniet van de omgeving en het herfstweer, duik de studio in met de band, droom over vakanties en bak heel veel bananenbrood. 

♥ Maandag

Ik begon de ochtend met het bakken van een bananen-wortelbrood. Een soort kruising tussen bananenbrood en worteltaart. Ik gebruik nog altijd hetzelfde recept van 'Eef kookt zo' - maar dan met drie bananen in plaats van twee - en voeg ongeveer 100 tot 150 gram geraspte wortel toe. Ook roer ik fijngehakte walnoten door het beslag heen en vervang ik de kaneel voor koek- en speculaaskruiden. Het was een succes en een lekker ontbijtje!

 

Na werk belde ik met de kringloop, de makelaar, m'n internetprovider en nog wat bedrijven/instellingen met wie ik verhuisdingen moest regelen. Ik zie altijd ontzettend op tegen dit soort telefoongesprekken, maar het lucht zo op het van mijn lijstje af te kunnen strepen. Dus even de schouders eronder en dan geeft het toch een hoop voldoening. Goed bezig Irene! 

In de avond fietste ik langs de studio van m'n vriend om samen te eten. Dan ben ik meteen lekker even buiten geweest. Ook kleedde ik me weer even leuk aan en haalde ik een borstel door m'n haren. Op de thuiswerkdagen zwicht ik vaak voor comfortabele slonskleding. Helemaal fijn en prima, maar dit is ook wel even verfrissend. Het doet toch iets met je!

♥ Dinsdag

Het was nog een beetje donker toen de wekker ging en de ramen waren helemaal beslagen van de mist buiten. Ik kreeg daar zo’n fijn, warm en winters gevoel van. Ik hou juist heel erg van die donkere, rustige ochtenden. Alsof je de dag nog even voor bent en alle tijd en ruimte voor jezelf hebt. 

Verder was het een rustige dag. Ik werkte overdag voor Proud2Bme, maakte na werk een wandeling in het herfstzonnetje en bleef in de avond thuis om nog wat verhuisdozen uit te pakken. Ook bakte ik een nieuw bananenbrood, want die van gisteren hadden we samen al helemaal opgepeuzeld. Bananenbrood is nu echt iets dat ik de hele tijd wil maken en eten tot ik het weer helemaal zat ben!

♥ Woensdag

Weer een rustige, lange, donkere ochtend met bananenbrood, Goede Tijden, Slechte Tijden, wat rekken en strekken en een paar oefeningen op de yogamat. Zo heb ik ze het liefst. 

Een nieuw huis betekent ook een nieuwe omgeving. Nu ik niet meer van huis naar huis fiets, maar gewoon op één plek leef, moet ik toch bewuster naar buiten gaan merk ik. Dat is geen straf, want er liggen twee recreatiegebieden in de buurt waar ik tijdens de thuiswerkdagen even kan wandelen. Ik werkte vandaag in de ochtend, vroege middag en avond voor Proud2Bme. Tussendoor was ik een paar uurtjes vrij. Van die tijd maakte ik - onder andere - gebruik om een frisse neus te halen.

Ook dagdroomde ik deze dag (en wel vaker) over een vakantie naar IJsland. Ik ben hier al een paar keer geweest en zo ontzettend verliefd geworden op het land. De natuur is daar zo prachtig. Dat vind je echt nergens anders en ik ben er compleet door betoverd. Het zal vast ook meespelen dat ik er zo veel heb meegemaakt. Tijdens een hoop belangrijke momenten in mijn leven zat ook een reis naar IJsland inbegrepen. 

De eerste vakantie naar IJsland begon die 'ontschuldige lijnpoging' echt eetstoornisvormen aan te nemen en huilde ik voor het eerst om een cracker met banaan (dat weet ik nog alsof het gisteren was). Ook was er een complete rotvakantie waarin de eetstoornis de overhand nam. Daar voelde ik me zó rot over, dat ik het goed wilde maken en zo zijn we nog een paar keer gegaan. Dat waren echt prachtige vakanties, waarin ik ontzettend heb genoten, angsten heb overwonnen en een hele bijzondere tijd met mijn moeder mee heb mogen maken, terwijl we op IJslandse paarden dwars door het land trokken. Ik zou heel graag nog een keer het noorderlicht willen zien. Als het weer wat rustiger is in de wereld, is een vakantie naar IJsland misschien wel de eerste reis die ik weer ga maken. Ik voel al helemaal kriebels in m'n buik. Veel vakantiefoto's heb ik niet meer, maar op Instagram kan ik vol hartenlust kijken naar alle prachtige plaatjes die anderen maakten. En dan kan ik me zo inbeelden dat ik er weer rondloop. Dat gaat zeker komen! En intussen geniet ik van deze voorpret.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Iceland only has one road, and somehow it always leads home

Een bericht gedeeld door Norbert von Niman (@norrisniman) op

♥ Donderdag

Ik had de smaak te pakken wat het wandelen betreft. Ik kan soms ineens helemaal opgaan in iets. Eerst was dat yoga, maar de herfstwandelingen namen deze week wel het stokje over. Oh ja, en het bananenbrood bakken natuurlijk. 

Veel foto's gemaakt deze ochtend. De wereld is zo mooi hier en nu! Ook vind ik dit weer echt perfect; zonnig, maar wel met een trui aan!

Uiteraard werd er na de wandeling weer een wortel-bananenbrood gebakken. 

Na een middag werken, sprak ik in de avond met een bandlid af. We schreven verder aan onze muziek. Ik was eigenlijk een beetje moe, maar we zaten er zo lekker in en daar kreeg ik weer helemaal energie van. Ik weet nog dat ik in therapie een keer een lijst moest maken met dingen die mij energie geven en dingen die mij energie kosten, om zo mijn tijd beter en gezonder in te kunnen delen. Wat geeft en kost jou energie? Is dat in balans, of zou je daar wel iets in mogen aanpassen? 

♥ Vrijdag

Vandaag werkte ik een dag op kantoor met Nadine en Daphne. Ik stortte me onder andere op het maken van nieuwe highlights op ons Instagram-account. Dit zat ik al weken voor me uit te schuiven en hoe verder ik het opschoof, hoe groter het in mijn hoofd werd. Met hulp van Nadine heb ik er vandaag even mijn schouders onder gezet en ik ben blij met het resultaat. Ik kon het misschien best alleen, maar soms is dat extra zetje net even wat je nodig hebt. Helemaal niet erg om daar dan hulp bij te vragen. 

Na werk ging ik weer naar de studio van m'n vriend. Ze waren bezig met hun wekelijkse livestream. Ik wandelde een beetje rond, maakte hier en daar een praatje, zat ook graag even alleen in het kantoor om een tekening te maken en we aten samen een lekker soepje. Voor mij was dit zowel een rustige als een sociale avond en ik ging lekker op tijd naar huis, terwijl ze daar nog druk bezig waren met de livestream. Het recept van de soep (bloemkool-venkel) zal ik overigens delen in de volgende receptenblog! 

♥ Zaterdag

De plannen die ik vandaag had, gingen onverwachts niet door. Even schakelen dus. Ik besloot naar de stad te gaan. Ik woon nu iets meer buiten het centrum, dus daar moet ik dan even m'n tijd voor nemen. Ik had nog een VVV-bon liggen en wilde het boek Auxiety graag lezen, dus dat heb ik daarmee gehaald. Ook moest ik nog wat terugbrengen naar de Mediamarkt wat ik al een tijdje voor me uitschoof, dat kon zo ook meteen gedaan worden. Ik dacht dat het zou gaan regenen, maar het zonnetje begon flink te schijnen. Lekker middagje zo! 

Eenmaal thuis ben ik direct aan het lezen geslagen. Ik was niet meer van de bank af te slaan. 

Maar de boodschappen voor het avondeten moesten ook gedaan worden. We maakten er meteen een klein fietstochtje van, omdat we wel weer eens naar de Albert Heijn XL wilden gaan. We waren een beetje sloom en onhandig aan het koken, maar het werd lekker en was gezellig. Taco's met zoete aardappel, bloemkool en paprikasaus. We aten wel wat laat, dus met mijn buikje weer gevuld, viel ik al snel op de bank in slaap.

♥ Zondag

Naar deze dag keek ik al de hele week uit! We gaan met de band weer een aantal nummers opnemen en we begonnen vandaag met de drums. We zijn er de hele dag druk mee bezig geweest en het wordt zo ontzettend tof! Helaas kan ik nog niks laten horen, maar dat komt nog wel.

Later op de avond ging ik met mijn vader naar mijn oude-oude huis, waar ik drie jaar heb gewoond. Niet mijn oude-nieuwe huis, waar ik twee weken de sleutel van heb gehad, haha. Er moest nog wat grofvuil buiten worden gezet. Op een prikbord na, is het huis nu helemaal leeg. Terwijl ik een foto maakte voor deze photo blog, maakte mijn vader enthousiast een foto van mij.

"Ik ga ook een foto maken van je als je voor de laatste keer de deur dichtdoet hoor! Ga je het niet missen?", vroeg hij. "Nee", zei ik. "Ik ben blij om verder te gaan."


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Odette - Maandag 28 september 2020 20:36
Leuk, Irene! Lijkt me lekker, dat wortel-bananenbrood. Hopelijk ben je snel helemaal gesetteld en zijn de regeldingen rondom de verhuizing gauw voorbij!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 29 september 2020 07:10
Erg lekker inderdaad en ook zo makkelijk om te maken als je er eenmaal aan bent begonnen. Aanrader. Dankjewel voor je berichtje! ♥
hoi - Dinsdag 29 september 2020 07:55
Wat een toffe foto's heeft je vader gemaakt. En hoe leuk om daarmee je blog af te sluiten. Kan mij voorstellen dat dit soort foto's jaren later nog steeds dierbaar zijn. Je sluit met het afsluiten van dat huisje ook een stukje van je leven. Met diepte en hoogte punten. Hoe mooi is dat, dat juist je vader dat heeft vastgelegd. Voor je nieuwe stekkie wens ik je de 3 belangrijkste G's uit het leven toe: Geluk, Gezelligheid en Gezondheid. En nee, Goud en Geld horen daar niet bij. :) Stay safe.
Ve - Dinsdag 29 september 2020 09:28
Wat bijzonder wat je verteld over IJsland. Voor mij was mijn vakantie in IJsland ook de eerste keer dat minder eten echt anorexia vormen kreeg. Ondanks dat was ik wel echt betoverd door het land. Het was zo mooi! Echt alsof je in een sprookje rondloopt. Ik ben er nog niet opnieuw naartoe gegaan, maar wil het wel heel graag!
Ve - Dinsdag 29 september 2020 09:29
En bedankt voor je leuke blog!! Vind het altijd heel leuk om even mee te mogen kijken :) Gefeliciteerd met je nieuwe huisje!
Saskia - Dinsdag 29 september 2020 20:15
Die laatste zin: ik ben blij om verder te gaan, doet echt iets me haha
Ellie-x - Donderdag 1 oktober 2020 08:53
Heerlijk die foto's van het wandelen en de beschrijving van de koude ochtenden en dan lekker binnen zitten. Ik houd ook van die sfeer! En IJsland lijkt me ook geweldig.