De week van Irene - photo blog 32

 

Inmiddels zit yoga al een aantal weken regelmatig in mijn ochtendroutine. "Find what feels goodis het motto van de YouTuber wiens lessen ik volg. Wat laat jou goed voelen? Ik merk dat ik de laatste tijd lekker in mijn vel zit. In deze photo blog sta ik wat meer stil bij hoe ik denk dat dat komt en wat het voor mij betekent. Want ondanks dat ik me best zen voel, was ik behoorlijk zenuwachtig toen ik eind van de week met mijn tekeningen op een kunstmarkt stond!  

♥ Maandag

Je zou zeggen dat ik inmiddels hartstikke zen moet zijn, nu ik zo regelmatig yoga beoefenen. Dat is ook wel zo! Of dat aan de yoga ligt? Misschien. ;-) Ik merk wel dat ik me goed voel de laatste tijd. Misschien dat ik mezelf ook nog steeds wel ontwikkel in een steeds zelfverzekerdere versie van mezelf. Ontwikkeling staat immers nooit stil, ook na een eetstoornis niet. Bewust of onbewust kom je steeds meer achter wat wel of niet belangrijk is voor jou. Wat wel of niet voor jou werkt of bij jou past. Het gaat vast met ups en downs, maar ik ben heel blij met de invulling van mijn leven op het moment. 

Adriene (van Yoga with Adriene) doet soms uitspraken die je zowel op je yogamat als in het echte leven heel mooi kunt inzetten. Vandaag was dat: You know your body best. So if this is not right for you, make adjustments. Dat sluit goed aan bij de slogan die ze over het algemeen heeft: Find what feels good. Toch vond ik dat vroeger best lastig, daar schrijf ik over in de blog 'Yoga maakte mijn eetstoornis erger'. Al gold dat wel voor meerdere dingen dan yoga! En op dat vlak is het dan ook een wereld van verschil.

Tijdens het werken lepelde ik de laatste restjes pindakaas uit de pindakaaspot. Er zit dan te weinig pindakaas in om nog een boterham mee te beleggen, maar genoeg om nog een beetje van te snoepen.

Na werk wandelde ik langs de tekenwinkel. Ik had kokers nodig voor een kunstmarkt op zaterdag. Een printje verkopen is één ding, maar je wilt ook dat mensen ze ongekreukt mee kunnen nemen. Helaas waren er nog maar vijf beschikbaar, dus bestelde ik de rest online.

Ik kon het niet laten om op de terugweg langs de Lush te lopen een geurtje aan te schaffen dat ik al heel lang wilde hebben. De rest van de avond bleef ik maar aan mijzelf ruiken, haha. Van fijne geuren kan ik zo gelukkig worden. Sandelwood en jasmijn, hmm. Wat vind jij een lekkere geur?

♥ Dinsdag

Op het laatste moment besloot ik gisteravond toch nog bij mijn vriend te gaan slapen. Dus de volgende dag begon met een fietsritje naar huis. Heerlijk om 's ochtends even buiten te zijn. Ik besloot de route door het park te nemen en bij de hertjes te kijken. Toen ik een foto maakte, zag ik dat ik nog helemaal een slaapgezichtje had, hihi. Ik vind dat altijd heel lief staan bij mensen. Door reclameposters van Nescafé onderweg kreeg ik trek in ijskoffie, dus die maakte ik bij mijn ontbijt! 

De hele middag was ik al door het raam aan het gluren of de postbode langskwam. Vlak na werk werd het verwachte pakketje bezorgd. Ik had kaarten besteld met mijn tekeningen erop. Een serie vrouwelijke sterrenbeelden. Het is zo tof om je eigen illustraties mooi afgedrukt te zien! 

In de avond ben ik langs de studio van m'n vriend gegaan. Daar hebben we samen gekookt en gegeten. Vaak ga ik daar wel aan iets werken, lekker tekenen of schilderen, maar ik had daar vandaag geen zin in. Dus ik ben lekker in de luie stoel gaan zitten heb - net als Lonneke - naar Speelkwartier van Teske gekeken. 

♥ Woensdag

"Good morning! Rise and shine! Or rise and sulk. Or rise and weep. Or rise and roar. But rise." - Lin Manuel Miranda. Wat bewegen, een korte meditatie, een ontbijtje en nog even knuffelen met m'n vriend. Daarna is het tijd om te werken.

In de middag werd ik door een vriendin getrakteerd op een lunch bij Anne & Max. Wat een feest! Even poseren met m'n bakkie thee.

Toen ik thuiskwam, lagen er weer printjes op te me wachten! Misschien herken je deze illustratie nog wel? De kleuren zijn zo mooi op papier! Daarna was het tijd voor mijn chatavond. Ik deed weer een keer een themachat over eetbuien, iets waar ik zelf lange tijd mee heb geworsteld. Benieuwd naar welke chats er nog meer zijn naast de reguliere chats? Bekijk dan hier onze agenda. 

♥ Donderdag

Breathe like you love yourself. Een nieuwe dag, een nieuwe yoga. Binnenkort komt er ook een blog online waarin ik mezelf de vraag stel of zo vaak yoga doen nou gezond of obsessief is. Ik gooide wat muesli bij een restje yoghurt en zette een YouTube-filmpje aan. Mijn ochtendritueel. Tegenwoordig vind ik het leuk om achtbaan- en pretparkfilmpjes te kijken. Ik heb zelf ook zo veel zin om naar de Efteling of Walibi te gaan! 

De eerste helft van de week was regenachtig, maar dat vond ik niet zo erg. Laatst stuurde een vriendin van mij een filmpje van haar zoontje die lekker in de plassen en regen aan het spelen was. Als kind maakten we ons nooit druk om de regen en als volwassenen ineens wel... Ik heb besloten me er ook niet meer druk om te willen maken. Ik ben de laatste tijd al een paar keer goed natgeregend, maar echt koud is het niet. Stiekem is het soms best lekker. Dus ik zing een liedje in de regen, trek thuis lekker droge sokken aan en schenk een choco-chili latte voor mezelf in als ik aan het werk ga.

Na werk ga ik even langs bij een vriendin. We zouden samen gaan koken, maar besloten toch lekker makkelijk een wrap te halen op de hoek. Allebei aan een eigen tafeltje. Het was fijn om zo buiten te zitten en mensen te kijken. Goede keuze! Ik sloot de avond af met mijn schetsboek in bed. Iets waar ik meer een gewoonte van zou willen maken, maar meestal wint Netflix het. En dat is ook oké.

♥ Vrijdag

Soms sta ik graag op tijd op voor yoga, maar soms sta ik ook graag op tijd op voor pannenkoeken! De koffie skip ik even wanneer ik nog met mijn mondkapje op in de trein naar kantoor moet zitten.

Ook hier op kantoor zitten we uit elkaar aan ons eigen tafeltje. Net alsof we ons eindexamen aan het doen zijn, maar dan wel een stuk gezelliger. ;-) 

Na werk ga ik langs de studio van mijn vriend waar ze bezig zijn met de wekelijkse livestream. Elke donderdag en vrijdag staat er weer DJ op het programma. Mijn vriend moest zelf ook nog draaien in een club; waar je nu dan niet mag dansen, maar op een stoeltje aan een tafeltje mag zitten. Ik wilde graag gaan, maar merkte al snel dat ik best moe was. Toch maar op tijd naar huis, want de volgende dag had ik een druk programma.

♥ Zaterdag

Mijn hele dag stond in het teken van de kunstmarkt. 's Ochtends zocht ik mijn spullen bij elkaar en hadden we tijd om op te bouwen. 

In de middag kwamen de eerste mensen. Het was meteen heel druk, dat had ik niet verwacht! Omdat er vanwege de coronamaatregelen niet teveel mensen tegelijkertijd in de ruimte mochten, ontstond er zelfs een rij voor de deur. Ik vond het mega spannend om met mensen te praten en mijn werk te verkopen, dus zeker in de eerste twee uur ben ik een hoop liters angstzweet verloren. "Dan maar met een knalrode kop, maakt niet uit", zeg ik wel eens tegen mijzelf. En zo geschiedde. Een aantal werken verkocht ik met een rood hoofd, prima, maar na een tijdje kwam ik er lekker in en kon ik wat meer ontspannen. Het was een super leuke en gezellige dag! Moe, maar meer dan voldaan, viel ik die avond als een blok in slaap.

♥ Zondag

Ook mijn vriend had zaterdag een (eigen) lange dag gehad, dus vandaag was de perfecte dag om samen lekker rustig aan te doen. We sliepen uit, ik zocht een fijne yogales uit, we maakten een wandelingetje naar de supermarkt en bakten weer pannenkoeken. Veel redactieleden van Proud2Bme bakken de laatste tijd pannenkoeken, haha, en het kan haast niet anders dan dat we elkaar daarmee beïnvloeden. Mij hoor je niet klagen!

In de avond ging ik langs een vriendin van mij. Ik nam een flesje wijn mee en zij kookte een lekkere curry. We keken - met soms samengeknepen billen - naar 'De Gevaarlijkste Wegen' en aan het eind van de avond waren we weer helemaal bijgepraat!

Al met al een hele fijne week! Ik heb mijn draai gevonden en zit, zoals ik zei, lekker in mijn vel. Ook als ik dingen spannend vind, zoals een kunstmarkt, lukt het me goed om die spanning gewoon toe te laten. Dan maar met een rood hoofd en zweetoksels. Ik maak er nog eens een grapje over naar degene die met zijn werk naast mij staat. Die merkt grappig genoeg helemaal niks aan mij, en zo is het ook.

Ik hoop dat je het leuk vond weer een weekje met me mee te kijken. ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Tinka - Maandag 13 juli 2020 19:48
Leuk weer om te zien!
Arwen - Maandag 13 juli 2020 20:31
Leuke plog stoer dat je schilderijen van je ging verkopen ook al vond je het spannend fijn dat je lekker in je vel zit groetjes
Jelle - Dinsdag 14 juli 2020 12:50
Leuk Irene!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 14 juli 2020 13:39
Dankjullie! ♥
AM - Dinsdag 14 juli 2020 14:10
Hey dat tentje ziet er bekend uit! In Den Haag toevallig? Dan is het echt vlak bij waar ik woon! Ik heb er nog steeds niet gegeten, moet ik echt een keer doen. Tenminste, als het eten een beetje lekker was ;)
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 14 juli 2020 14:23
Hee AM,

Ja, beide is in Den Haag! Ik verkies uit deze week Ali's Lebanese Incredible Sandwiches wel boven Anne & Max. Heel lekker en voor herhaling vatbaar!

Liefs
AM - Dinsdag 14 juli 2020 14:29
Ja precies, die bedoelde ik! Leuk hoor, ga ik dan zeker een keer heen.
w - Dinsdag 14 juli 2020 15:32
De print in het lichthouten lijstje is echt mooi! Leuk om weer te zien en top dat je ging verkopen en hoe, respect.
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 14 juli 2020 18:05
Dankjewel! ^_^
Jess - Dinsdag 14 juli 2020 16:03
Ooh wat tof die kaarten!! Waar heb je ze laten maken, als ik vragen mag? ♥
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 14 juli 2020 18:06
Mag je vragen! Ik laat alles altijd drukken bij Peter Print. Tevreden klant. :-)