De week van Irene - photo blog 31

 

Wauw, wat een week. Het is tof dat het zo zwart op wit staat, want deze week wil ik me nog lang herinneren. Ik heb me door een IKEA-bouwpakket heen geworsteld, maar heb ook een supertoffe wedstrijd gewonnen en eindelijk hebben we muziek van onze band online kunnen zetten! Dat maakt mij heel erg trots. Trots; iets wat je in grote, maar ook in kleine dingen kan vinden. Een mooi thema waar ik je aan het eind van deze photo blog nog iets over wil vragen.

Maandag

Na m'n yogamat een weekje links te hebben laten liggen, pak ik de draad vandaag weer op. Als ik yoga doe, kijk ik altijd wat bewuster naar mijn omgeving, merk ik. Ineens is er de ruimte om te zien hoe het licht door de ramen schijnt in plaats door m'n beeldscherm, haha.

Niks mis met beeldschermen hoor, maar soms moet ik mezelf er wel even los van trekken. Ik hou van lekker Netflixen, maak een hoop tekeningen op de computer en ook mijn werk voor Proud2Bme is natuurlijk online! Daar was het ook vandaag weer tijd voor, maar niet voordat ik nog een paar kaarten trok van uit mijn 'Magical Unicorns Oracle Cards' (onder die naam te vinden op Bol.com). Ik ben daar best nuchter onder, maar vind het wel heel mooie kaarten en boodschappen.

Verder werd er vandaag een nieuwe kledingskast van de IKEA bezorgd. Met die puzzel was ik wel even zoet. Ik was al vroeg in de middag begonnen en toen mijn vriend thuiskwam, was ik nog steeds druk bezig. Tijd voor een pauze en een hapje eten. Hij heeft me nog een stuk geholpen, maar we kwamen er niet uit. Het werd al laat en we besloten de boel maar even de boel te laten. Morgen weer een nieuwe dag.

Dinsdag

Ik werd niet zo lekker en met een beetje hoofdpijn wakker. Ik zette een flinke kop thee en zocht een bijpassende yogavideo. Toen ik de yogaoefeningen aan het doen was, merkte ik meteen waarom ik die hoofdpijn had. Ik heb flink geklust gisteren en niet in een goede houding. De stretches waren erg welkom voor mijn nek, schouders en rug.

Na mijn rek en strek sessie zocht ik alle restjes fruit uit de diepvries en toverde die om tot een crumble. Het waren voornamelijk blauwe bessen, maar ook zat er banaan, aardbei, framboos en druif tussen.

Daarna was het tijd om voor Proud2Bme te werken. De hoofdpijn trok helaas niet weg, maar werd juist erger. Dan toch maar een paracetamol. Dat hielp gelukkig goed.

Ik werkte vandaag bij mijn vriend - dat doe ik vaker voor de gezelligheid - maar het kwam ook wel goed uit met de 'half-affe-klus-situatie' die zich in mijn huis bevond. Ik zag er behoorlijk tegenop om weer met die kast aan de slag te gaan, maar het moest toch een keer. Na even prutsen en nog een paar keer de handleiding doorlezen had ik hem ineens door. Toen zat hij redelijk snel in elkaar! Zie hieronder voor- en na-foto. Ik ben er erg blij mee. :-D

Toch verliet ik mijn fijne huis weer voor het huis van mijn vriend. Ik spoelde de dag van me af en smeerde mijn lievelingscrème op. Daarna kropen we nog samen op de bank met een kop thee en wat lekkers.

Woensdag

Van achter het raam genoot ik deze ochtend van het zonnetje!

Na werk verwachtte ik nog een telefoontje. Ik durfde daarom niet zo goed de deur uit, want als ik net buiten zou zijn, zou het telefoontje heel onhandig uitkomen. Dan nog maar een dansje door het huis en verder aan de cover van het nummer van onze band. Het uitbrengen van ons nummer had veel vertraging opgelopen - tot onze grote frustratie - maar deze week zou het zover zijn. Geduld is een schone zaak.

Eindelijk was daar het verlossende telefoontje en tijd om een frisse neus te halen op de fiets naar huis. Ik zag alweer lint om sommige bomen dat waarschuwde voor processierupsen. Die toestand van vorig jaar herinner ik me nog goed. Ach, dat kan er ook nog wel bij in 2020.

Thuis ging ik weer even verder met het opruimen van mijn huis en inruimen van de kast. Ah, die kast was zo'n goede keuze. Ik ben er erg blij mee!

En toen was het alweer avond. Op woensdagavond werk ik altijd voor Proud2Bme tijdens de chatavond en deze avond had ik ook een ervaringsdeskundige-chat. Het was een heel mooie chat - waarvoor dank - want zonder jullie inbreng wordt de chat ook nooit zo mooi en waardevol! De avond sloot ik voldaan af met een glas rosé en aflevering op Netflix.

Donderdag

Misschien is het omdat ik de laatste tijd zo vaak bij mijn vriend slaap en daaraan wen, maar alleen in mijn eigen bed lijk ik tegenwoordig geen oog meer dicht te doen. Ik zal vast steeds korte slaapjes gedaan hebben, maar zo voelde het niet. Ik heb het alle uren van de klok zien worden, bleh! Toch werd uiteindelijk nog wakker uit een leuke droom. Absoluut niet uitgerust, maar wel met een kleine glimlach.

Die glimlach werd gedurende de dag alleen maar groter, want eindelijk mocht ik het nieuws naar buiten brengen van iets dat ik had gewonnen! Je kon als kunstenaar een ontwerp insturen voor op vlaggen in Den Haag waar normaal gesproken evenementen mee worden aangekondigd. Door het coronavirus zijn er nu geen evenementen, dus dit leek de gemeente Den Haag een mooi alternatief. Er waren 5 winnaars voor de 200+ vlaggen die door de stad verspreid staan en mijn ontwerp zit ertussen: Het meisje in de duinen! Hij werd zelfs nog uitgelicht in de krant. Ik ben apetrots! Tijdens mijn rondje boodschappen doen liep ik met alle plezier een stukje om, zodat ik de vlaggen kon bewonderen. En ja hoor, daar hingen ze.

Stiekem had ik ze al gezien, zodat onderstaand promofilmpje gemaakt kon worden, maar toch bleef en blijft het gaaf om ze nu 'voor het echt' te zien.

In de middag merkte ik dat ik toch wel behoorlijk aan het inkakken was. Logisch ook, na zo'n nacht. Die heeft er ondanks het goede nieuws toch behoorlijk ingehakt. Vroeger was de vermoeidheid vaak een trigger voor een eetbui geweest. Nu neem ik nog maar een kopje koffie en maak ik na werk een goed bord avondeten voor mezelf.

Moe of niet, de dag was nog niet voorbij. Op naar Scheveningen om te oefenen met de band. Dit zijn dingen waar ik wel echt energie van krijg, maar ik was wat blij toen ik weer in m'n bedje lag!

Vrijdag

Ik had m'n wekker een uurtje later gezet en als een blok geslapen. Geen tijd voor yoga, wel tijd voor een ontbijtje met herontdekte lievelingsbroodbelegcombinatie - mooi woord voor Scrabble - en een glas mango sap van vers ingevroren mango. Dat voelt toch altijd extra luxe uit een wijnglas!

Verder werkte ik vandaag de hele dag voor Proud2Bme. In m'n pauze ben ik even naar buiten gelopen om een brief op de post te doen. Er zat niet enkel een zonnetje in mijn wijnglas. Het was plotseling echt heerlijk weer geworden. Zo'n rondje buiten doet me hoe dan ook altijd goed. Daarna zit ik weer een stuk frisser achter m'n computer.

Na werk had ik met een vriendin afgesproken. We wilden eigenlijk een terrasje pakken, maar het begon ineens te regenen. Dan maar naar mijn huis, dat was ook erg gezellig. Daarna ben ik nog even langs de wekelijkse livestream van m'n vriend geweest.

Zaterdag

Nog voordat de dag goed en wel was begonnen, liep ik in het zonnetje naar de supermarkt om een ontbijtje te halen. Dat gaf me echt een vakantiegevoel - wanneer je ook voor het ontbijt verse broodjes gaat halen bij de lokale bakker.

Verder doe ik rustig aan in de ochtend met een uitgebreid ontbijtje en wat tijd op mijn yogamat.

In de middag fietste ik naar het strand om te lunchen met een vriendin en even onze voetjes in het water te doen. Het weer zou lekker worden, maar dat het zó zomers was had ik niet gedacht. Wat een heerlijk cadeautje.

Eten en gezelligheid; twee dingen die voor mij goed samen gaan. En dat gold zeker vandaag. Mijn vriend had trek in een vegetarische pita van de Griek, dus dat nam ik voor ons mee als avondeten. Het was heerlijk zo op het balkonnetje. Dat vakantiegevoel van de ochtend bleef de hele dag vol aanwezig.

Of daar nog een schepje bovenop mocht? Zeker wel! In de avond fietste ik weer naar de stad voor een cocktail op het terras met mijn vriendinnen.

Zondag

Vandaag deden we rustig aan. In de ochtend regende het. Mijn vriend en ik hebben op de bank gelegen en tv gekeken tot het in de middag droog werd. Hoe fijn en lekker luieren ook kan zijn, toch houden we dat nooit zo heel lang vol. Dus op naar de studio waar hij aan zijn muziek verder werkte en ik een schilderijtje maakte terwijl ik de serie Skins voor de derde keer bingewatch.

Zo hebben we de hele dag in de studio rondgehangen tot het avond werd en de dag erop zat.

Extra!

Vandaag is het weer maandag. Tijd voor een nieuwe week. Toch is er nog één ding dat ik graag wil delen, omdat ik het beloofd had in een chat en al eerder iets over had laten weten. Vanaf vandaag staat (eindelijk!) het eerste nummer van onze band online!

Een kast in elkaar getimmerd, de vlag uitgehangen, een videoclip online... Wat een rollercoaster aan toffe dingen de afgelopen week. Dingen waar ik hard voor heb gewerkt en die soms best spannend of lastig waren. Daar kan ik heel trots op zijn!

Dus nu de vraag die ik wilde stellen: Waar ben jij trots op? Het kan iets groots zijn, maar ook iets kleins. Misschien is het iets kleins dat voor jou groots voelt. Of iets groots dat voor jou nu nog niet goed genoeg voelt, maar dat toch echt wel benoemd mag worden. Daag die hoge lat en dat perfectionisme uit bij deze vraag aan jezelf. Waar ben jij trots op?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en diëtisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Maandag 15 juni 2020 20:28
Ha, dat is altijd een lastige vraag. Ik ben niet zo makkelijk trots te krijgen... Nog niet. Ik bewonder mensen die blij kunnen zijn met kleine dingen en trots kunnen zijn op zichzelf. Misschien kan ik het ooit ook.
S* - Maandag 15 juni 2020 20:29
Wat een mooie momenten heb je deze week beleefd! Mooi om er nog eens van te genieten als je het zo op op papier vastlegt. Gefeliciteerd met 1 van de 5 plekken in deze wedstrijd. Als ik weer in Denn Haag ben houd ik me ogen open.
Odette - Maandag 15 juni 2020 20:36
Wat een toffe dingen, Irene! Je mag zeker trots op jezelf zijn!
M - Maandag 15 juni 2020 22:08
Wat tof dat jouw vlagontwerp nu overal in Den Haag te zien is!
ZoeteSnoepjesMix - Maandag 15 juni 2020 21:37
Hi Irene, leuke weekblog, alleen jammer van de hoofdpiijn ik denk dat frisse lucht je ook goed heeft gedaan. :))
ZoeteSnoepjesMix - Maandag 15 juni 2020 21:40
Waar ik trots op ben is dat ik zo ver ben gekomen om een normaal eetpatroon op te bouwen, ik dacht vroeger dat ik al van 1 gekookt eitje zou aankomen... maar dat is natuurlijk grote onzin. :P
JAld - Maandag 15 juni 2020 21:38
Wat een leuk idee van die vlaggen. En gaaf dat jouw ontwerp nu in De Haag hangt!
En de vraag waar ik trots op ben: ik zou uit mezelf nog niet zo benoemen, maar dat het me lukt om me niet te druk te maken over dat sociale dingen oefenen niet gaat door het corona gebeuren, ondanks dat ik minder contact heb met mijn collega's waar ik dat normaal mee bespreek is eigenlijk wel bijzonder.
w - Maandag 15 juni 2020 22:21
Super die vlag, mooie afbeelding, verfrissend die kleuren in de zon moet mooie gloed geven en die 'ADO' das, geweldig, voor idd. als je in Den Haag woont en gewoon super dat je speelt in een band, klinkt goed voor op een podium.
Ik ben trots op dat ik het tot nog toe nog steeds red, ondanks eetstoornis en toch nog groei doormaak, ondanks alles.
Flo - Maandag 15 juni 2020 22:52
Jemig Ireen wat een gaaf lekker nummer!!
Wat een kick moet dat samen met de vlaggen geven aan je week!

Als ik denk aan waar ik trots op ben, dan is het op dit moment vooral op hoever ik al met mijn ES herstel ben gekomen.
❤️
Nina - Maandag 15 juni 2020 23:06
Waaw wat een geweldig gaaf nummer! Mogen jullie kei trots op zijn!! Leuk mens!
Jo - Maandag 15 juni 2020 23:27
Toffe week met toffe dingen!

Ik ben trots dat ik tijdens een moeilijke cursus niet besloten heb om weg te gaan, maar om te vragen of ik even pauze mocht en vervolgens weer mee ben gaan doen. Als ik weg was gegaan zou ik volgende week niet meer durven gaan en ik ben trots dat het gelukt is.
britneyangel - Dinsdag 16 juni 2020 00:46
wat een leuk liedje irene! en leuke schilderijen, daar mag je echt trots op zijn
Gigi - Dinsdag 16 juni 2020 10:02
Mooi op te zien en te lezen ♥
(Ben doof dus kan niks zeggen over het liedje)

Als ik weer in Den Haag ben kijk ik uit naar jou kunstwerk.

Waar ik trots op ben?
Denk dat ondanks dat het niet goed gaat, toch grote stappen maak.
Arwen - Dinsdag 16 juni 2020 10:26
Hallo irene je hebt mooie tatoeages en je bent goed bezig waar ik van mezelf trots op ben is dat het goed gaat bij de psycholoog
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 16 juni 2020 11:18
Hey allemaal,

Bedankt voor jullie lieve berichtjes! Echt heel leuk om te lezen. En ook tof om te lezen waar jullie trots op zijn. Ik ben benieuwd hoe het voor jullie voelde om dat eens te benoemen. Voor mij kan het echt wel een verschil maken omdat zwart op wit te zetten of hardop uit te spreken. :-)

Jullie zijn toppers en lieverds! ♥
Lisasjourney - Dinsdag 16 juni 2020 20:31
Hey lieve Irene,

Super vet dat je de vlaggenwedstrijd hebt gewonnen! Vind het onderwerp echt heel mooi!
Ik ben trots dat ik ondanks mijn mentale toestand nog steeds veel aan het hospiteren/een kamer aan het zoeken ben.

Liefs!
Lisasjourney - Dinsdag 16 juni 2020 20:32
En sooooooooo wat een lekker nummer! Hier op repeat hoor!
Iep - Donderdag 18 juni 2020 18:42
Ik ben trots dat ik heb doorgezet en nu een hulphond mag gaan opleiden. Ik vond het heel eng om me daarvoor aan te melden, want was mijn problematiek wel erg genoeg? Maar na veel gesprekken met behandelaren besloten ervoor te gaan en nu ben ik dus door de intakefase heen en gaan we starten met het echte traject! Super trots dat inmijn angst ben aangegaan en heb gekozen voor wat ik zelf zo graag wil omdat ik denk dat het me enorm kan helpen.
Cindy - Donderdag 18 juni 2020 23:50
Leuke vlag mooi getekend!Leuke tattoo s ook viel mij ook op! Dank vr het delen !xx
Vlien - Zondag 21 juni 2020 22:20
Wat heerlijk om te zien dat je zoveel hebt om trots op te zijn, het is je gegund!
Ik ben er trots op dat ik afgelopen week op mezelf heb vertrouwd en heb genoten van de motorvakantie in mijn uppie!