De week van Lonneke - photo blog 13

 

Welkom bij weer een nieuwe photo blog! Vandaag is het weer aan mij om je mee te nemen in hoe mijn afgelopen week was. Een week waarin ik weer nieuwe dingen probeerde, ook wel weer veel 'The Sims' heb gespeeld en waarin ik meermaals natgeregend ben. Lees snel verder om te zien hoe dit allemaal is gegaan!

Maandag

Net zoals alle andere weken begin ik op maandag met een vrije ochtend. Meestal staan die in het teken van mijn huisdieren. Ik raakte een beetje in paniek toen ik Ingo (één van mijn luipaardgekko's) niet meteen kon vinden. Na drie keer alles overhoop gehaald te hebben, zag het er niet best uit. Hij was nergens. Het raampje stond wel een klein beetje open, dus ik vreesde het ergste. Ineens hoorde ik wat geritsel, en ja hoor; hij was schijnbaar uit zijn terrarium geklommen en was tussen twee andere terrariums gekropen. Waarschijnlijk vond hij dat wel lekker warm. Ik heb hem gelokt met wat insecten en binnen no time zat hij weer op zijn plekje waar hij de rest van de dag heeft geslapen. Was vast wel vermoeiend voor hem ook. 

In het weekend hebben we een vaatwasser gekocht (nu al de beste aankoop van 2020)! Een plan dat mijn vriend en ik al heel lang hadden, maar waar we nu eindelijk actie op ondernamen. Ik besloot meteen om afwas te maken en ik bakte een boterkoek. Ik had geen springvorm, dus ik heb hem in een cakevorm gemaakt en dat werkte ook prima.

Daarnaast ben ik ook begonnen met mijn waterkefir-project. Ik had al een tijd waterkefir-korrels in mijn koelkast staan, maar ik ben ze toch een beetje vergeten. Ik heb ze gezeefd en met water en suiker in een pot gezet. Dit laat ik nu een paar dagen staan om ze weer te 'activeren'. Als dat lukt, ben ik van plan om waterkefir met lavendel of ananas te maken. Het ziet er veelbelovend uit, de eerste bubbeltjes zijn er al!

Na een fijne dag werken, sloot ik af met een heerlijke soep die mijn vriend had gemaakt. Ook kon ik het niet laten om wat custom content te proberen die ik had gedownload voor the Sims. Terwijl ik later die avond onder de douche kroop, spotte ik dit kleine beestje. Dit jaar steekt er wel met kop en schouders bovenuit wat betreft tekenbeten. 

Dinsdag

Het was een beetje een donkere dag, maar ik besloot toch de fiets naar mijn andere baan te pakken. Zeker nu ik een nieuwe fiets heb, is dit echt genieten. Ik heb een fijne route ontdekt en onderweg spot ik vaak veel watervogels, hazen en fazanten. Het begon uiteindelijk een beetje te regenen, maar tegenwoordig vind ik dit best lekker!

Recent heb ik de Liga Milkbreaks weer ontdekt. Meestal heb ik nu wel twee pakjes standaard in mijn tas zitten. Zeker voor na het fietsen vind ik ze erg lekker. Ik eet altijd eerst de randjes eraf en bewaar het middelste gedeelte voor het laatst. Eet jij ze ook zo? Ook had ik wat boterkoek meegenomen voor mijn collega's. 

Na een drukke werkdag kwam ik thuis in nog meer chaos. Onze wasmachine pompt sinds kort niet meer goed af. Nu moeten we elke keer handmatig het water af laten pompen. Heel veel frustraties brengt dit met zich mee. Gelukkig vond Winnie het allemaal ontzettend boeiend en heeft alles goed in zich opgenomen. Hopelijk heeft ze goed opgelet en kan ze het de volgende keer ook. 

Na een lekkere maaltijd (zelfgemaakte vegetarische Mexicaanse kapsalon) sloten mijn vriend en ik de avond af met een theetje in bed en een fijn muziekje. Op naar morgen.

Woensdag

Vandaag stond ik vroeg op. Zo had ik nog wat extra tijd voor mezelf voordat ik begon met werken. Dat was ook wel nodig, want Chefke (onze baardagaam) is aan het vervellen. Hij doet hier echt dagen over en ik wilde hem nog even in bad doen om het wat los te weken. 

Daarna heeft hij een tijd op mijn schoot geslapen onder een deken terwijl ik aan het werk was. Na het werken wilde ik toch even kijken hoe het met de kefir was. Het begint wat meer te bubbelen. Maar hij smaakte nog vrij zoet, dus ik laat het nog even staan.

Het regende de hele dag al, maar gelukkig brak de zon toch door. Mijn vriend en ik hadden beiden geen zin om te koken, dus ik haalde frietjes. Daarna zijn we samen met een vriendin een rondje door het bos gaan fietsen. Als ik ga fietsen neem ik trouwens vaak een 'flapjack' mee: een extra grote haver-reep voor tijdens het sporten. De lucht was prachtig en we zagen zelfs een ree vlak voor onze neus voorbij rennen.

Donderdag

Vandaag begon ik wat later met werk. Hierdoor had ik ruim de tijd om alle planten in huis wat water te geven. Ik merk dat ik steeds meer waarde hecht aan veel groen en ik probeer er ook zo goed mogelijk voor te zorgen.

Verder had ik wat video's aanstaan van Teske. Ik ben echt fan van haar en sinds kort heb ik haar kanaal 'speelkwartier' weer ontdekt. Vooral de filmpjes waarin ze challenges in The Sims doet, vind ik heel leuk om te kijken. 

Vrijdag

Ik kan helaas niet alles op de fiets doen en vandaag moet ik er toch echt aan geloven. Ik ben best lang onderweg naar ons kantoor, maar wat moet dat moet. Toch wel stom dat ik juist vandaag lippenstift op heb gedaan. 

Ik vind het altijd weer fijn om op kantoor te zijn. De vrijdagen zijn altijd fijn druk, dus ik heb eigenlijk alleen foto's van de lunch, haha. Ik vond op het station trouwens dit flesje Kombucha. In het verleden heb ik het wel eens geprobeerd, maar het is zo lang geleden dat ik me er niets meer van herinner. Ik koos voor de Yuzu (een soort citrusvrucht) smaak en het was echt lekker. Zeker een aanrader voor in de zomer!

Tijdens mijn overstap op de terugreis snoepte ik van deze 'bella sticks'. Zolang ik me kan herinneren is dit één van mijn lievelingssnoepjes en toen ik zag dat ze in de aanbieding waren, móést ik ze wel meenemen. 

Mijn vriend had onze baardagaam Chefke (misschien heet hij nu Bowser) eruit gehaald omdat hij nog steeds bezig is met vervellen. Winnie vond het allemaal niet heel spannend, maar wilde toch wel even kijken. 

Op Instagram zag ik trouwens een foto van een hoya voorbij komen - een soort plant - en voor ik het wist had ik een bestelling bij plantje.nl gedaan. Daar heb ik een tijd geleden, op aanraden van Irene, de groene kneusjes box besteld. Ook kocht ik wat hangplanten, want die heb ik nog niet, en een plant die groeit op lavasteen. Oja, en meer Sims ook natuurlijk.

Na het eten heb ik de kefir gezeefd en nieuw suikerwater gegeven (alsof het een beestje is) en heb ik meteen Mango Lassi gemaakt. Irene deelde hier laatst ook al een recept van, maar ik maak hem net iets anders: met yoghurt, melk, ijsblokjes en een beetje suiker. En mango natuurlijk. 

Zaterdag

Weekend! De afgelopen weken werk ik wat meer voor mijn andere baan. Dat betekent dat ik vaak maar één dag vrij ben in de week. Deze week is dat zaterdag. Gelukkig is mijn vriend ook vrij. Hij had afgesproken om in de middag een vleespakket op te halen. We kopen bijna nooit meer vlees in de supermarkt, maar tegenwoordig bestellen we af en toe een pakket bij een boer of biologische slager. Als er dan een beest doodgaat (aan ouderdom) wordt het vlees gebruikt voor die pakketten. 

We wilden in de buurt wandelen, maar door de regen hadden we hier toch niet zo'n zin in. We stopten voor een broodje hotdog, luisterden naar Avril Lavigne en vonden een tuincentrum waar we maar naar binnen zijn gegaan. 

We kochten daar trouwens een roomspray die ruikt naar regen, yes! Die sauna staat trouwens op mijn verlanglijstje. Maar eerst een tuin. 

De regen werd iets minder en we besloten toch nog even een rondje te wandelen. Ik vind tegenwoordig regen heel fijn en verfrissend. Door de regen fietsen en wandelen vind ik echt niet erg meer en ik krijg er vaak juist energie van. Ik had alleen geen waterdichte schoenen aan, dus dat was minder leuk. Maar ook daar kom ik wel overheen. 

We eindigden onze roadtrip bij een lokale bierslijter, waar we een aantal speciaalbiertjes kochten. Ik heb onder andere gekozen voor een mango milkshake IPA. Terwijl we terugreden, kwamen we langs een kringloop die we nog nooit hadden gezien. Die Chucky pop krijg ik nooit meer uit mijn hoofd...

Die avond was ik alleen thuis. Mijn vriend ging naar een verjaardag en omdat ik die zondag moest werken en best wel moe was, besloot ik thuis te blijven. De mango milkshake IPA is meer dan goed gekeurd. Halverwege de avond zette ik een horrorfilm aan die ik op Netflix voorbij zag komen. Ik heb altijd ontzettend veel van horrorfilms gehouden en de 'Conjuring' en 'Incidious' reeksen zijn favoriet. Deel 3 had ik nog niet gezien, dus ik was heel benieuwd. Maar wat was ik bang. Ik denk dat ik het kwijt ben, ik kan geen horrorfilms meer kijken. Zwetend heb ik de film na een uur stopgezet en ben ik met Winnie in bed gekropen. Dit ken ik niet van mezelf.

Zondag

Na een fijn ontbijtje en een aanhalige Winnie moest ik werken. Het was een rustige dag en daar had ik ook wel behoefte aan. In mijn pauze dronk ik mijn lievelingssapje van sinaasappel en banaan en at ik een poké bowl.

Bij thuiskomst hebben mijn vriend en ik Vietnamees eten besteld (mijn lievelingseten op het moment). Ook was het tijd om mijn schoenen even schoon te maken, want zonder sokken in schoenen was geen goed idee. 

De week sloot ik af met een hele fijne avond. Twee vrienden kwamen langs om de soorten bier te proeven die wij hadden gehaald. Deze met bessen was ontzettend lekker. Vrij zuur, maar zeker voor herhaling vatbaar!

Hoe was jouw week? Ik wens je een mooie nieuwe week toe.

Liefs,
Lonneke

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Renske - Maandag 6 juli 2020 20:14
Leuke plog weer Lonneke! The Sims blijft zo'n leuk spel he hihi! En de Conjuring heb ik afgezworen xD. Heb daar echt nachtmerries van gekregen haha! Maar eerlijk is eerlijk, het is wel een steengoede film! Het ergste vind ik nog dat t gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, vandaar de nachtmerries denk haha..
Lonneke - Team Proud2Bme - Maandag 6 juli 2020 20:16
Hee Renske,

Ah ja zo heftig! Ik heb hem trouwens zondag afgekeken (in het licht in de bus) en dat ging wel beter, maar dan is het ook veel minder leuk, haha. Leuk dat je the Sims ook zo leuk vind :D

Liefs,
Lonneke
Rosa - Maandag 6 juli 2020 20:39
Hoi Lonneke en Renske:
Ik vond de conjuring ook vreselijk terwijl ik normaal er wel van hou. Maar vond het iets te duister. Insidious vond ik dan wel weer geweldig.

Waargebeurde verhalen bij horrorfilms moet je niet serieus nemen zeker omdat het vaak Amerikaanse films zijn. Daar zijn ze vaak wat bijgeloviger dus als het kraakt gaan ze meteen van het ergste uit.
Lonneke - Team Proud2Bme - Maandag 6 juli 2020 21:09
Hoi hoi!

Ja ik vond insidious zelf ook toffer! Ik denk dat inderdaad dat ik dit ook te duister vond? Geen idee wat het precies was, misschien voelde ik hem gewoon even niet, dat kan ook natuurlijk!
Renske - Woensdag 8 juli 2020 06:38
Oow haha, jaa ik ben dan weer zo’n sjonnie die gelooft dat het dus inderdaad echt gebeurd is, vooral omdat die mensen bestonden en ze oude beelden hebben enzo. Haha in de bus hem afkijken lijkt me idd iets relaxter. Sowieso nooooit alleen zulke films kijken xD
Xxx
Lonneke - team Proud2Bme - Woensdag 8 juli 2020 08:08
Hahahah, ik herken dat wel! En je zou denken dat ik m’n lesje wel had geleerd toen ik alleen the ring keek.. :’)
Rosa - Maandag 6 juli 2020 20:25
Oh ik ben zo verliefd op jouw baardagaam. Vind het zo een prachtig beest
Lonneke - Team Proud2Bme - Maandag 6 juli 2020 20:59
Hahaha, Chefke wordt er helemaal verlegen van!
Arwen - Maandag 6 juli 2020 20:50
Hallo lonneke leuk dat Winnie aanhalig was een lieve kat naar dat je zo bang was voor die horrorfilm ik wou nog iets tegen je zeggen wat ik belangrijk vind ik weet niet of je eraan gedacht heb maar het is belangrijk om je te testen op de ziekte van lyme als je bent gebeten door een teek ik zou dat iedere keer effe checken ik zou het afschuwelijk voor je vinden als je de ziekte van lyme kreeg en misschien staan er ergens nog tips zodat je niet meer wordt gebeten door teken op internet op de site ii
Lonneke - Team Proud2Bme - Maandag 6 juli 2020 20:59
Hee Arwen,

Dankjewel voor je reactie! Ik wilde inderdaad wat meer deet kopen, dat schijnt goed te werken! De dokter is op de hoogte en ik houd het zelf ook goed in de gaten! Fijn dat je zo meedenkt! :)

Liefs en ik wens je een fijne avond!
Lonneke
Arwen - Maandag 6 juli 2020 20:51
oma weet raad staan soms goede tips
Arwen - Maandag 6 juli 2020 20:52
ik bedoel het niet bemoeizuchtig ik bedoel het goed
Rr - Maandag 6 juli 2020 23:11
Hoi Lonneke,

Wat een leuke vlog weer! Je zit goed in je vel lijkt het, fijn!
Ik zie dat je niet meer glutenvrij eet, klopt dat? Merk je geen negatief effect op je reuma met gluten?

Groetjes
Lonneke - team Proud2Bme - Maandag 6 juli 2020 23:16
Hoi hoi!

Goed gezien! Ik heb de laatste tijd meer gluten gegeten dan ik hiervoor deed, omdat ik het toch lastig vond te weerstaan. Ik merk dat ik in de zomer sowieso minder pijn heb dus voor nu gaat het goed! Als ik meer pijn krijg ga ik er denk ik wel weer wat meer op letten. :)

Liefs!
Flo - Maandag 6 juli 2020 23:37
Wat ben je toch een leukerd lon! Je lijkt zo lekker jezelf te zijn! Ik vind je zo liefdevol naar en over je dieren, vriend en vrienden. Zo super fijn om over te lezen! Kisss aan winny!
Lonneke - team Proud2Bme - Dinsdag 7 juli 2020 08:35
Haaa wat een lieve reactie, dankjewel Flo!
Kusjes terug van Winnie!
v - Dinsdag 7 juli 2020 11:40
Hi Lonneke,
Ik vind het altijd zo leuk om je plogs te lezen! En wat heb je een lieve huisdieren, ik wil later ook echt n baardagaam of gekko, dat vind ik echt cool :)
En ik word altijd echt vrolijk om te lezen over je week.
een hele fijne week nog!
xx
Lonneke - team Proud2Bme - Donderdag 9 juli 2020 14:08
Hi Vi!

Ah wat lief, dankjewel! Hahaha leuk dat je ook reptielen wilt! Ben er elke dag zo blij mee!

Liefs en ik wens je ook een fijne week toe!
Ninke - Donderdag 9 juli 2020 10:16
Hoi Lonneke, ik wil graag tegen je zeggen dat je voor mij echt heel helpend bent en dat ik echt veel kracht haal uit jouw hersteltips, dagjes mee en je plogs. Ik lees vaak de plog ´ik werd bewust dik terug vooral op momenten dat mijn es weer regels voor mij heeft, dat ik vaste producten in huis moet, dat ik niet extra mag eten, of geen twee tussendoortjes mag.. niet mag luisteren naar mijn behoeftes. ik wil een leefgewicht zoals je al zei in jouw andere blog. Ik ben echt ontzettend blij dat ik een beetje ´op je kan leunen´ op een virtuele manier.. alsof je m´n spirit animal bent haha. Ik hoop dat je het goed opvat, want het is echt als compliment bedoelt! Ik vind je een fijn en leuk persoon, die naar mijn inziens.. echt leeft! En daarvoor geknokt heeft. Blijf wie je bent lieve lonneke :) Groetje Ninke.
Lonneke - team Proud2Bme - Donderdag 9 juli 2020 14:09
Hoi Ninke,

Wat een lieve reactie, dankjewel. Ik ben er helemaal stil van. Echt ontzettend lief en fijn om te horen!

Be proud! Liefs en een dikke knuffel,
Lonneke
Ninke - Vrijdag 10 juli 2020 07:18
Jij bedankt Lonneke :) je weet niet half hoe je me helpt in mijn proces.

Xx