De week van Irene - photo blog 29

 

Tijdens mijn vorige plog waren de coronamaatregelen net ingegaan. Dat was even wennen, maar inmiddels lijk ik mijn draai wel gevonden te hebben. Soms kan ik best verdrietig zijn dat er zoveel stil ligt, want er waren een hoop dingen waar ik dit jaar naar uitkeek. Ook het nieuws kan op momenten veel met me doen, maar verder heb ik het best goed en dat kan heel goed naast elkaar bestaan. Ik kan blijven werken en mijn naasten en ikzelf zijn gezond. Ik ervaar veel rust en ontwikkel fijne rituelen, gewoontes en bezigheden, waar ik anders misschien wel te hard voor aan het doorrennen was.

Maandag

Elke ochtend is het vaste prik: Yoga with Adriene en daarna Goede Tijden Slechte Tijden of Temptation Island terugkijken terwijl ik ontbijt.

Vanwege tweede paasdag - dat ik zelf niet vier - hoefde ik maar heel kort te werken. Ondanks dat ik in de ochtend lekker heb zitten treuzelen, maakte dat de dag ineens heel leeg. Dus ik besloot een wandeling door het park te maken. 

In de avond ben ik met mijn vriend meegegaan naar zijn studio. Ik werkte verder aan twee schilderijen waar ik de week hiervoor mee was begonnen. Het maakte best wat emotie in me los. Omdat ik ben afgestudeerd aan de kunstacademie heb ik het gevoel dat ik dat super goed moet kunnen, maar mijn kracht ligt meer in andere media. Ik raak gefrustreerd en dan raffel ik het af. Ik probeer me daar dan echt overheen te zetten, maar dat is bij deze schilderijen niet gelukt. Het mag ook gewoon leuk zijn! Is dat immers niet wat ik een ander ook altijd wil meegeven?

Je hoeft niet altijd te presteren en als dat uiteindelijk wel je doel is, is het goed om te onthouden dat niemand briljant geboren is. Oefening baart kunst. Heb geduld, wees kritisch als je dat wilt, maar zonder boos te worden op jezelf. Gras groeit niet door eraan te trekken!

Dinsdag

Deze ochtend geen yoga. Ik had naar gedroomd en slecht geslapen, dus bleef zo lang mogelijk in bed liggen. Wel even ontbijten en daarna aan het werk.

Al met al voelde ik me vandaag niet zo chill, zonder dat ik echt mijn vinger erop kon leggen. Dat hoeft niet altijd meteen opgelost te worden. Juist als ik het gewoon even laat, vind ik er wel m'n rust in. Ook vrolijkte een foto die mijn vader me stuurde me een beetje op. Deze foto was vandaag precies 22 jaar geleden gemaakt. Sneeuw en kersenbloesem. April doet wat hij wil!

Na werk ben ik even langs Daphne gefietst om de vlogcamera op te halen. Het is weer mijn beurt om binnenkort een dagje mee-eten te filmen! Ik fietste meteen even langs het strand.

Ik had het niet meer verwacht, maar heb 's avonds toch nog een yogavideo gevolgd. Ik moest mezelf er even toe zetten en mezelf wegsleuren van m'n beeldscherm, maar ben dan toch blij dat ik het heb gedaan!

♥ Woensdag

Vannacht had ik wel heel lekker geslapen en zelfs leuk gedroomd! Ik droom eigenlijk niet zo heel vaak leuk. Ook niet altijd stom, maar meestal gewoon raar. Ik merk meteen hoe anders ik de dag inga na een goede nacht. Zie je dat ook aan de foto's? 

Na werk fietste ik even langs Max Guitar in Scheveningen om twee kabels voor m'n basgitaar te halen. Ik maakte meteen van de gelegenheid gebruik om even in het zonnetje te gaan zitten.

 

Eenmaal thuis werden de kabels direct uitgetest en nam ik de nummers van de band door. Goh, wat mis ik het om samen te spelen, maar dat komt wel weer...

Al een tijdje had ik trek in pasta pesto, dus dat werd het avondeten vanavond. Nog even werken voor Proud, een beetje Sims spelen en toen zat de dag er alweer op. 

♥ Donderdag

Ik was een ochtend vrij, dus heb m'n tijd genomen en lekker ontbeten in twee etappes. Let niet op hoe vies mijn yogamat is, hij gaat al een tijdje mee. En terwijl je niet op mijn yogamat let, denk ook maar niet aan een roze olifant. ;-) 

Nog even een blokje om onder een strak blauwe lucht, een paar bladzijdes lezen en dan aan het werk.

 

Na werk fietste ik naar de studio van mijn vriend. Ik dronk er nog een biertje op het balkon. Het uitzicht dat je vanaf daar op de stad hebt, raak ik nooit zat.

Later op de avond heb ik met de instrumenten van mijn vriend iets bedacht voor de band om te spelen. Dat stuur ik dan in onze WhatsAppgroep. Dan kan de rest kijken of het ze inspireert om iets anders te spelen, er iets aan toe te voegen of juist weg te halen. Ons creatieve proces vindt - nu we elkaar niet kunnen zien - nu even op deze manier plaats!

 

♥ Vrijdag

Om een lang verhaal kort te maken: Ik sliep bij mijn vriend en zou bij hem thuis gaan werken, maar de oplader van mijn laptop lag nog in de studio. Met nog een ontzettend ochtendhoofd stapte ik als de wiedeweerga op zijn ov-fiets - dat was even handiger - om thuis op mijn pc te kunnen werken. Irritant!

 Geen relaxte start, maar al snel zat ik er weer lekker in en had ik een fijne werkdag.

Na werk ging ik weer naar de studio van m'n vriend. We dronken een biertje op het balkon, bestelden bij de Vegetarische Toko (mijn favoriet) en ik besloot die avond te gaan tekenen. 

♥ Zaterdag

Vandaag startte ik de ochtend bij mijn vriend thuis. Ook daar heb ik mijn eigen ritueeltje.

Onderweg naar mijn eigen huis begon het te regenen. Het was niet koud en je rook heel erg de geur van regen. Zo lekker vind ik dat! Thuis draaide ik een wasje - moet ook gebeuren - en speelde ik verder met de Sims.

In de avond ging ik weer terug naar de studio van m'n vriend. De tekeningen van de dag ervoor had ik inmiddels ingescand, zodat ik op de computer verder kon werken. Vaak maak ik eerst tekeningen op papier, waarna ik ze op de computer inkleur.

♥ Zondag

Another day, another morning. De ochtenden lijken allemaal op elkaar, maar ik vind ze echt perfect. Elke ochtend mag van mij zo zijn. 

We hebben lekker getreuzeld in de ochtend en gingen in de middag weer terug naar de studio. Na wat aanmoediging en tips besloot ik toch weer te gaan schilderen. Ik trok de tekeningen die ik al had gemaakt over via de beamer, om ze daarna in de kleuren.

Echt ver ben ik niet gekomen met m'n schilderijen, want het zonnige balkon uit de wind was erg verleidelijk. Geen haast! We zijn lekker gaan barbecueën. 

Tijdens het eten al had ik een enorme inkakker. Niet lang daarna zijn we weer naar huis gegaan en hebben we Mocromaffia gekeken op de bank, terwijl we in slaap vielen.

En zo is er weer een week voorbij! Ik hoop dat je het leuk vond om weer een weekje met me mee te kijken. Ik ben ook benieuwd wat jij uit zo'n plog als deze haalt. Vind je het gezellig of leuk om mee te kijken? Of brengt het je misschien op ideeën? Laat gerust een reactie achter, dat vind ik alleen maar leuk!

♥ Liefs,
Irene

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Ronja - Maandag 20 april 2020 19:59
Ja ik vind het gezellig en ook inspirerend om een ander leven een beetje te zien. Dat het dus ook zo kan.
Heel fijn Irene, dank je wel
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 21 april 2020 12:11
Bedankt voor je berichtje! Fijn om te lezen :)
Flo - Maandag 20 april 2020 21:40
Hey lieve Ireen!
Wat heerlijk om je zo te zien pendelen tussen werk, creativiteit en ruimte voor jezelf.
Jouw tekeningen vind ik prachtig. En je schilderij met het meisje dat in haar bovenbeen knijpt, vind ik zĆ³ herkenbaar...
(Verkoop je trouwens je werk? #interessešŸ˜ŠšŸ˜Š)
Dit is met alles dr op en dr aan een super motiverende plog voor me. Heel veel dank
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 21 april 2020 12:13
Hey Flo, wat lief, dankjewel! Het schilderij dat je omschrijft is eigenlijk Miley Cyrus en ze knijpt niet in haar bovenbeen, hihi. Misschien is dat niet helemaal duidelijk op de foto. Super bedankt voor je lieve woorden en fijn dat het jou ook motiveert! Ben jij ook graag creatief bezig? Toevallig heb ik me afgelopen week ingeschreven bij de KvK, dus ik hoop binnenkort ook wat werk te verkopen, ja. :-)
Sanne - Dinsdag 21 april 2020 08:43
Heerlijk, zo mooi hoe jij het fijn maakt voor jezelf!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 21 april 2020 12:14
♥!
NCWB - Dinsdag 21 april 2020 08:56
Ontzettend fijn en inspirerend om te lezen en ook heel leuk geschreven! :)
Het helpt mij ook om te zien dat anderen genieten van de kleine dingen en die (momenten) ook voor zichzelf creƫren. Het hoeft niet allemaal de hele tijd 'groots' of 'perfect' te zijn om volwaardig te zijn en je goed (genoeg) bij te voelen.
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 21 april 2020 12:15
Dankjewel voor je berichtje! Fijn dat je dat eruit weet te halen. Ik heb dat zelf altijd best lastig gevonden, dus mooi om te lezen dat het nu juist iets is dat ik mee kan geven. Take care! :-)
Sterregoesforit - Dinsdag 21 april 2020 10:22
Fijn je ochtendritueel :) En leuk om je week te zien!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 21 april 2020 12:15
Dankjewel! ^___^
Fiona - Dinsdag 21 april 2020 11:14
Wat grappig, ik ben tegenwoordig ook weer de Sims aan het spelen en ben ook bezig in Mythos van Stephen Fry. Allebei perfect om eventjes in een heel andere wereld te zitten :) En het gevoel dat jij bij je schilderijen hebt, heb ik bij mijn muziek; ik schrijf nu en dan een liedje en dat is leuk, maar soms ook frustrerend omdat ik het niet goed genoeg vind. Ik voel je vibe dus heel erg haha!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 21 april 2020 12:16
Wat toevallig en leuk! Ik begrijp je heel goed ja, haha. Leuk dat je muziek maakt zeg. :D
britneyangel - Dinsdag 21 april 2020 19:48
ziet er lekker uit die pasta pest
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 22 april 2020 13:53
Was erg lekker! Dankjewel :)
Veer - Dinsdag 21 april 2020 21:12
Je kunst is echt prachtig! Wauw, ik wil echt meer zien! ♥
Ik vind het echt heel erg mooi! :)
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 22 april 2020 13:54
Wat lief en leuk om te lezen! Bedankt :D
sunny - Woensdag 22 april 2020 13:36
ik vind dat alles stil ligt stiekem ook best heel lekker, zo lekker rustig allemaal :) mensen zijn ook veel minder gestresst, echt een verandeming
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 22 april 2020 13:55
Ja, ik moet zeggen dat ik wissel in mijn gevoel hierover, soms vind ik het echt heel stom, maar ik kan er ook echt wel van genieten. De reden dat het is is natuurlijk niet leuk, maar dat betekent niet dat we het niet zo mogen ervaren en dat kan er eigenlijk ook best los van staan. Fijn dat dat voor jou ook zo is. :-)