De week van Daphne - photo blog 37

 

Soms heeft een week zo veel voor je in petto dat er gevoelsmatig een maand voorbij is gegaan. In mijn geval was dat de afgelopen dagen een goed teken! Er stonden heel leuke activiteiten op de planning en daar waar het even minder ging, zorgde spontane wendingen of de nodige rust voor balans. Leuk dat je weer mee wilt kijken, veel kijk- en leesplezier! 

 

Maandag

We mogen weer! Vandaag gewoon een dagje aan het werk, waarbij Job geen moment van mijn zijde wijkt.  Zo heb ik de werkdagen ook het liefste. Maar eerlijk is eerlijk; saai is het soms ook wel. Er hangt toch altijd een waas over mijn dag, na uren in je uppie met je laptop te hebben doorgebracht. Niet vervelend, ook niet sprankelend of iets waar ik - vandaag - energie van krijg.

Waar ik gelukkig wél energie van krijg, zijn de spontane voorstellen die mijn vriend kan doen. Vaak op het juiste moment. "Zullen we even naar het strand lopen? Kijken of we onderweg tegen iets lekkers aanlopen?" En zo geschiedde. Dit was precies wat ik nodig had om even uit mijn eigen bubbel te komen. Een uurtje - net te hard - muziek draaien, hielp overigens ook! 

Dinsdag

Nieuwe dag, dezelfde Job aan mijn laptop. Ik verlies me in een projectje voor Instagram deze ochtend. Blijkbaar heb ik het gemist om even iets creatiefs met mijn handen te doen. Volg je ons al op Instagram? Elke dag posten we daar motiverende quotes en andere content over eetstoornisherstel. Soms over eten, soms over de video's die we hebben gemaakt, maar vaak ook gewoon over het dagelijks leven. Het leven wat je terugkrijgt na een eetstoornis en waar jij helemaal de baas over mag zijn!

Ik kom er in de avond achter dat ik verder geen foto's heb gemaakt. Eigenlijk heb ik ook helemaal niets gedaan. Beetje gehangen, beetje gelezen en het bleef nog héél lang licht toen ik alvast besloot om naar bed te gaan. Ik, Olaf en een serie. That's it voor vandaag.

Woensdag

Ik begon deze vrije dag met veel plannen. Vaak vind ik het leuk om dan veel dingen voor mezelf te doen. Naar het musea, afspreken met vrienden, alles opruimen en schoonmaken. Vandaag is het anders. Sterker nog, ik wil he-le-maal niets. In het begin baal ik dan een beetje, want je voelt je plannen - die je écht graag doet - door gebrek aan energie door je vingers glippen. Maar hoe erg is dat eigenlijk? Vraag ik mezelf af. Niet zo erg, concludeer ik. Het wordt een pyjamadag.

Tot het einde van de vanmiddag dan. Zo zie je maar: opladen betekent dus echt 'opladen'. Opladen voor iets anders, opladen voor meer energie. Uiteindelijk had ik tóch zin om naar het strand te gaan met vrienden. 

Soms lijkt een dag verloren, omdat je niet hebt gedaan wat je je had voorgenomen. Maar je eigen voornemens of verwachtingen, bieden geen garantie voor een geslaagde dag. Misschien 'verlies' je je eigen plannen, maar win je er hele fijne momenten voor terug. Deze zonsondergang onderweg naar huis, voelde namelijk als pure winst.

Donderdag

Vandaag een dagje thuiswerken met restjes roti als lunch. Verder een dag waarbij ik gewoon wat klusjes moet afvinken; zoals het opladen van mijn gerepareerde fiets. Ik kan het dan toch niet laten om gelijk even een rondje in de zon te fietsen. 

In de avond is het tijd om in te pakken voor een weekendje weg. Morgen na werk begint er een heel fijn familieweekend! Vooral als ik aan het inpakken ben, kijk ik uit naar het moment dat we er al zijn. Inpakken zelf vind ik een vrij stressvolle en chaotische klus. Herkenbaar?

Vrijdag

Maar eerst dus een lekker dagje naar kantoor. Waar we weer heel wat werk proberen te verzetten voordat het weekend kan beginnen. 

Die paar uur rijden daarna waren het helemaal waard. We verblijven dit weekend in een prachtig huis, met een grote tuin en details om verliefd op te worden. Ook in eigen land zijn er zo veel fijne plekken en kun je al zo'n vrij vakantiegevoel hebben, vind ik. 

Er volgt een lange zomeravond in de tuin. Een avond vol met eten, drinken, spelletjes en lange gesprekken. 

Zaterdag

Er gaat niets boven het geluid van vogels in de ochtend én het besef dat je de hele dag alleen maar hoeft te doen waar je zin in hebt. 

En die dagen duren eindeloos. Grappig om te merken hoe je op een andere plek gevoelsmatig méér uren in je dag hebt. Foto's maken in de natuur, spelletjes spelen, fietsen, een kampvuur maken (de geur zit nóg in mijn kleren) en uitgebreid dineren. Voor alles is tijd, rust en aandacht. 

Zondag

De laatste dag spenderen we grotendeels op het water. Wanneer ik voor het laatst in een kano heb gezeten weet ik niet meer, maar ik was duidelijk vergeten hoe ontspannen en fijn dat is! Maar ook hoeveel muggen er op het water zijn... Een mooie afsluiter van een mooi weekend. Een minivakantie, die we allemaal best wat vaker mogen inplannen voor onszelf. 

En vakanties sluit je natuurlijk af in stijl. In mijn geval is dat met een vegetarische kapsalon op de bank! Heerlijk! 

Ik hoop dat je een fijne week tegemoet gaat. Waarin je mag opladen als je dat nodig hebt of juist alle tijd van de wereld hebt voor je gevoel. Zorg goed voor jezelf.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Saskia - Maandag 26 juli 2021 19:38
Wat fijn dat je zo eerlijk bent over de soms gewone saaie werkdagen.

Ik vond je Instagram post erg leuk gedaan trouwens!

Mooie inzichten op je vrije dag, heel herkenbaar, ik zal ze onthouden!

En wat een heerlijk weekend in ons mooie landje! Mag ik vragen in welke omgeving je geweest bent? Wat een prachtig huis!
Daphne - Proud2Bme - Donderdag 29 juli 2021 08:24
Hi Saskia,

Dank voor je lieve reactie en fijn dat je iets had aan mijn photo-blog! We waren in Noord-Brabant, op de grens van België. Inderdaad een krachtige omgeving.

Liefs!
Arwen - Maandag 26 juli 2021 19:45
Lieve daphne vervelend dat het thuiswerken zo saai is maar leuk dat je kat je gezelschap hield leuk dat jij en je vriend samen naar dat restaurantje gingen en dat jullie er van hebben genoten en dat jullie naar dat huisje gingen in de natuur fijn dat je geniet van je leven wat goed dat je genoeg leuke dingen in je leven te hebben dat helpt tegen de nare dingen wou nog zeggen vervelend van de muggen das altijd irritant liefs
Daphne - Proud2Bme - Donderdag 29 juli 2021 08:25
Hey Arwen,

Dankjewel voor je lieve berichtje. Leuke dingen doen en fijne momenten beleven is inderdaad belangrijk. Het kan niet altijd feest zijn, maar juist door de mooie momenten blijft dat allemaal in balans denk ik. Voor jou hopelijk ook, maak er een fijne dag van!

Liefs!
britneyangel - Maandag 26 juli 2021 21:44
ziet er leuk uit en een lekker weekendje weg! welke serie had je gekeken dinsdag?
Daphne - Proud2Bme - Donderdag 29 juli 2021 08:25
Hi Britney,

Ik kijk nu de serie: The Bold Type. Hele fijne en luchtige serie, vind ik.

Liefs!
fan - Maandag 26 juli 2021 22:37
he, wat mooi wat je weer deelt met ons En hoe je ook je mindere dagen hebt ook al ben je hersteld. Nu snap ik ook wat je in mijn dagboekje schreef over rust pakken wat soms beter is dan al je plannen afwerken en to do lijstjes maken. Mooi te zien hoe je dat goed deed en je ook weer wat op kon pakken daarna. eten ziet er weer heerlijk uit. Gaan jullie anders ook een keer een dagje bij Proud filmen Dat deden jullie in het verleden wel eens zag ik op youtube. Dus een werkdagje zeg maar.
Daphne - Proud2Bme - Donderdag 29 juli 2021 08:28
Hey Fan,

Ah wat fijn dat je iets hebt aan mijn woorden! En soms is het voor mij ook even zoeken natuurlijk, als het gaat over rust pakken en tegelijkertijd graag dingen willen doen.

Klopt, eerder namen we jullie wel eens mee tijdens een kantoordagje. Door Corona is dat de laatste tijd natuurlijk steeds heel anders geweest en zijn onze werkdagen ook verandert, maar we nemen je suggestie zeker mee!

Liefs!
Nostalg - Donderdag 29 juli 2021 08:23
Wat een heerlijke week (en die downs maken de ups net des te mooier)!
Inpakken voor vakantie vind ik eigenlijk net deel van de pret! Ik begin vaak al weken op voorhand met klaarleggen en inpakken, tot ergernis van m'n vriend, haha. Kan er al zo van genieten om na te denken over de reis, heerlijk!
Daphne - Proud2Bme - Donderdag 29 juli 2021 08:29
Hi Nostalg,

Dankjewel voor je fijne reactie! Haha, wat leuk dat je het inpakken zo fijn vindt, ik snap ook helemaal dat het voorpret kan zijn. Je leeft inderdaad nog meer toe naar je reis, dat kan niet lang genoeg duren ;)

Mooie dag vandaag!
Liefs.